Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11042
- Kapcsolat:
Általában a hifiről
Eltűnt az életedből más is...
Igen, a mérgelődés, hogy nem hozzák vissza a kölcsönkért lemezeimet, meg hogy a gyerek végigtolja a konyha kövén. Na jó, nem sajnáltatom magam, meg győzködést sem szeretnék, hiszen ezek a kérdések általában nem észérvek mentén dőlnek el, sokkal inkább érzelmi alapon.
Nekem kb 2x ennyi volt. Szenvedni és élvezni persze bármivel lehet.
Én akkor szenvednék ha egy dobozban laknának kézzelfoghatatlan módon a zenéim.Mondju az is zavarna ha hegyekben állnának a csak azért hogy több legyen alapon vásárolt lemezek,mert csak azt tartom meg amit jónak tartok és szeretek.Nekem 1000db-hoz kb még húsz évig kéne gyűjtögetnem,de lehet lenne az harminc is.
Általában a hifiről
Én akkor szenvednék ha egy dobozban laknának kézzelfoghatatlan módon a zenéim.Mondju az is zavarna ha hegyekben állnának a csak azért hogy több legyen alapon vásárolt lemezek,mert csak azt tartom meg amit jónak tartok és szeretek.Nekem 1000db-hoz kb még húsz évig kéne gyűjtögetnem,de lehet lenne az harminc is.
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2888
Általában a hifiről
Két CD player ugyanúgy szól?
Miért hagyjuk a kiforrottság kérdését? A CD 2-3 évtizedes előnyben van a PC-hez képest, ezt én nem hanyagolnám el. Meg sem merem tippelni, a számítógépes lejátszás hol fog tartani 30 év múlva, miközben a CD lejátszást már nem fejleszti senki.
A kényelem nem feltétlenül a testmozgás kerülését jelenti. Nekem - aki utálja a zsúfolt, agyonbútorozott lakótereket és szekrényeket - már nagyon kényelmetlen volt ezernyi CD-t és több száz LP-t tárolni és nagyon örülök, hogy ez a nyűg eltűnt az életemből.
Eltűnt az életedből más is...
Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Általában a hifiről
Nekem kb 2x ennyi volt. Szenvedni persze bármivel lehet.
Szar az élet!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Általában a hifiről
Én elszenvednék egy ilyen helyen valahogy...
Általában a hifiről
Nekem - aki utálja a zsúfolt, agyonbútorozott lakótereket és szekrényeket - már nagyon kényelmetlen volt ezernyi CD-t és több száz LP-t tárolni és nagyon örülök, hogy ez a nyűg eltűnt az életemből.
Én elszenvednék egy ilyen helyen valahogy...
Általában a hifiről
Aztán kiderült, hogy mindkét forrásnak van létjogosultsága......
Általában a hifiről
De honnan? Korábban ezt írtad: "...nem mintha hallgattam volna valaha is PC-ről zenét..."
Nem is hallgattam,de egy ideje CD-t sem,most késztetést érzek egy ilyen gépezet (CD lejátszó)birtoklására. Szép emlékek fűznek hozzá és talán a kütyüzés is alábbhagy,most füllentettem,nem fog alábbhagyni.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Általában a hifiről
Amikor két lejátszó szoftver, két oprendszer, hardver, táp, stb. sem sem szól ugyanúgy, akkor szerintem a PC-s zenelejátszás nem a kényelemről szól. De legalábbis sokkal kevésbé, mint a CD-s, amiben mégis csak végesnek tűnik a változók száma. És most hagyjuk is a kiforrottság és az elévülés kérdését.
Két CD player ugyanúgy szól?
Miért hagyjuk a kiforrottság kérdését? A CD 2-3 évtizedes előnyben van a PC-hez képest, ezt én nem hanyagolnám el. Meg sem merem tippelni, a számítógépes lejátszás hol fog tartani 30 év múlva, miközben a CD lejátszást már nem fejleszti senki.
A kényelem nem feltétlenül a testmozgás kerülését jelenti. Nekem - aki utálja a zsúfolt, agyonbútorozott lakótereket és szekrényeket - már nagyon kényelmetlen volt ezernyi CD-t és több száz LP-t tárolni és nagyon örülök, hogy ez a nyűg eltűnt az életemből.
Általában a hifiről
Tudtommal Puklics Józsi cd-je nem játszik le dvd-t.
Újítás történt?
Nem, én a PC-re írtam, hogy ott kényelmes vagy több.
Általában a hifiről
Tudtommal Puklics Józsi cd-je nem játszik le dvd-t.
Újítás történt?
Az általad is említett okok nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy CD-re váltottam.
Ott kényelmes, hogy fel se kell állnod a kis foteledből és bármilyen zenéhez hozzáférsz szinte 1-1 kattal, nézhetsz koncertfilmet, láthatod is adott esetben az előadást, nem csak hallhatod, stb...
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.
“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.
Általában a hifiről
Amikor két lejátszó szoftver, két oprendszer, hardver, táp, stb. sem sem szól ugyanúgy, akkor szerintem a PC-s zenelejátszás nem a kényelemről szól. De legalábbis sokkal kevésbé, mint a CD-s, amiben mégis csak végesnek tűnik a változók száma. És most hagyjuk is a kiforrottság és az elévülés kérdését.
Az általad is említett okok nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy CD-re váltottam.
Ott kényelmes, hogy fel se kell állnod a kis foteledből és bármilyen zenéhez hozzáférsz szinte 1-1 kattal, nézhetsz koncertfilmet, láthatod is adott esetben az előadást, nem csak hallhatod, stb...
Általában a hifiről
Olcsóbb?
Annál a verziónál, amelyik énekelni se tud, igen.
Általában a hifiről
"Nincs elég mély!
De az új kábellel tettem bele!
Most már jobban szól mint a koncerten!"
Én a templomi orgona hangjával jártam így. Eltelt egy kis idő, mire megértettem, hogy otthon úgy kell szólni, mint élőben, nem jobban.
.... a rendszerem pont olyan szarul szól, mint ha ott lennék a koncertteremben és az első sorban ülnék! Nem jó ez így!....
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
- mgus
- Törzsvendég
- Értékelés: 377
Általában a hifiről
Ez is csak ilyen divat szerűség, most a pc-től várjuk a csodát,régen a cd volt a megváltó aztán kiderült hogy mégse.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
- bitrograde
- Beköltözött
- Értékelés: 1817
Általában a hifiről
Mert a legkényelmesebb a pc-s zenehallgatás.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
- mgus
- Törzsvendég
- Értékelés: 377
Általában a hifiről
Az új a szebb a jobb az mindig ott van az emberben csak hát menyiért meg tényleg jobb az csak akkor derül ki ha otthon teszteli az ember. Én elégedett vagyok amim van hisz a továbbjutáshoz már csak a milkák
hiányoznak, mint régen a 1000-esek, akkor is megcsináltam magamnak amire vágytam és most is így vagyok vele.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Általában a hifiről
egyáltalán van olyan fórumozó aki elégedett már jó ideje a rendszerével, és nem azon agyal állandóan, hogyan lehetne még jobb (ami szubjektív megközelítés) ?
Csontváry amikor Libanonban meglátta a cédrusokat megcsóválta a fejét és így szólt: " Uram, hát te csak ilyen vacak fákat tudsz teremteni? Na várj, majd én megmutatom neked, hogy milyen egy igazi cédrus!" És ekkor festette meg a Libanoni cédrus c. képét amit az MNG-ben bárki megtekinthet. A hifista is sokszor pont ez csinálja. Jaj - mondja - a rendszerem pont olyan szarul szól, mint ha ott lennék a koncertteremben és az első sorban ülnék! Nem jó ez így! Én akarok lenni a mikrofon! És addig hajtja magát amíg elő nem állítja ezt a valóságban soha nem létezett hangzást. A többit meg már mindenki ismeri. Jön a rendszer felszámolás...
Általában a hifiről
egyáltalán van olyan fórumozó aki elégedett már jó ideje a rendszerével, és nem azon agyal állandóan, hogyan lehetne még jobb (ami szubjektív megközelítés) ?
Ez egy ilyen hobbi. Hosszú az út a nirvánához. A kütyüzés gyakori velejárója a HiFi mániának. Nálam a fő elemek (Amp, Preamp, Dac, hangsugárzó) évek óta nam változott, kábelekkel, kiegészítőkkel még előfordul a játszadozás. Ha valamihez ami érdekel, kedvezően hozzájutok, már csak tapasztalat szerzés okán is begyűjtöm, aztán vagy kiváltja a hazait, vagy megy útjára. Az ilyesmi kikapcsol a zenélés mellett. Inkább ez mint a kocsma, nem?
.
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 677
Általában a hifiről
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Általában a hifiről
Van egy szint, ami felett érdemesebb a forrásra költeni, mint a dacra, mert az okoz nagyobb javulást a rendszerben.
De ehhez egy jó dac szükséges. mert hiába a kiváló forrás, ha a dac a szűk keresztmetszet, és nem mutatja meg a forrás erősségeit.
Ez nem így működik. Bizonyos hangi jellemzők problémái nagyon sokszor nem fednek más hibákat.
Nálam a DAC a leggyengébb "láncszem" (Denon da300) mégis nagyon nagy előrelépés volt a forrás csere, volt akkora, mint bármi más komponensnek.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Általában a hifiről
Jaja, olcsóbb ha ... feleségül veszel egy énekesnőt.
Olcsóbb?
Általában a hifiről
Nagyjából erre jutottam én is.
Van egy szint, ami felett érdemesebb a forrásra költeni, mint a dacra, mert az okoz nagyobb javulást a rendszerben.
De ehhez egy jó dac szükséges. mert hiába a kiváló forrás, ha a dac a szűk keresztmetszet, és nem mutatja meg a forrás erősségeit.
"A good transport is essential to realizing the best digital playback, but the overall system performance is much more dependent on the D/A converter. A $1000 transport with a $4000 digital converter makes more sense than a $4000 transport driving a $1000 digital processor.
While the transport is a far less important factor in a system's overall performance than, say, a D/A converter, ..."
http://www.stereophile.com/content/esot ... bryA1Uy.97
Nem a hangfalas lánchoz, hanem a fejhallgatóshoz keresgélek.
A hangfalat esel second erősítő hajtja, már amikor nagyritkán bekapcsolom.
....Ugyanakkor egyetértek, hogy a DAC-ok sokat fejlődtek, és ma már megfizethető áron, lehet nagyon jó DAC-ot is kapni. Előbb talán abba az irányba keresgélnék. Az én tapasztalatom szerint, a DAC meghatározza a hangzás karakterét. Ha az tetszik, már csak finomhangolás, hogy mivel eteted.
.....Lehet, elsiklottam felette, de sehol nem említed, ilyen erősítővel hajtod a hangfalaid?
Általában a hifiről
Jaja, olcsóbb ha megtanulsz valamilyen hangszeren játszani és feleségül veszel egy énekesnőt. Aki a férfi hangot szereti, az bajban van.
Egy F. Lorée Royal oboa 3 millióba kerül. Egy Miyazawa Boston Classic 24k Gold fuvola meg kb 10 millió. És hosszan sorolhatnám még.
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 677
Általában a hifiről
Jaja, olcsóbb ha megtanulsz valamilyen hangszeren játszani és feleségül veszel egy énekesnőt. Aki a férfi hangot szereti, az bajban van.
na, akkor az öcsém jól járt, 35 éve zenél, és egy (ismert) énekesnő a barátnője
azért nincs otthon hifi
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ