Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
Én meg azt mondom, saját rendszerben hallgasson meg minél több mindent.
Nem. Jobb ha sokmindent hall máshol is. Utàna jöhetnek az otthoni próbák, ha még szükséges.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1192
Általában a hifiről
Nem. Jobb ha sokmindent hall máshol is. Utàna jöhetnek az otthoni próbák, ha még szükséges.
Általában a hifiről
Továbbra ia azt mondom menj el meghallgatni minél több rendszert. Abból tanulsz a letöbbet.
Itt a neten csak összezavarnak.
A cd playerek-hez szerintem ugyanúgy szükséges egy külső dac,
mert a bennük levőkkel elég rosszak a tapasztalataim.
Nagyjából úgy látom, hogy a dac-ok-ból az újak lényegesen jobb hangot adnak, a cd lejátszókból meg futóműnek a régiek a jobbak.
Sokmindent megtudtam, csak az nem lett tisztább, hogy
érdemes-e a futóműnek használt TEAC VRDS 10 SE-t lecserélni egy jobb futóműre (ha igen, mennyiért?),
vagy TIDAL lejátszására képes számítópépre költsem ugyanazt az összeget.
Sokaknál látom az is-is megoldást (mindenből van, cd lejátszó-futómű, pc, streamer). Ezt jó lenne elkerülni.
Továbbra ia azt mondom menj el meghallgatni minél több rendszert. Abból tanulsz a letöbbet.
- SoundMania
- V.I.P.
Általában a hifiről
Nagyjából úgy látom, hogy a dac-ok-ból az újak lényegesen jobb hangot adnak, a cd lejátszókból meg futóműnek a régiek a jobbak.
érdemes-e a futóműnek használt TEAC VRDS 10 SE-t lecserélni egy jobb futóműre (ha igen, mennyiért?),
Sokaknál látom az is-is megoldást (mindenből van, cd lejátszó-futómű, pc, streamer). Ezt jó lenne elkerülni.
Általában a hifiről
.
Gondolom sok korongod van, kérdés, hogy ragaszkodsz e hozzájuk avagy kész lennél e 'berippelni' őket. Ehhez kéne egy jó ROM is, mondjuk Plextor. A TIDAL-on minden elérhető, amiket hallgatsz? Mennyire szeretsz kütyüzni (PC)? Ilyesféle kérdések is segíthetnek utat választani... Még az jutott eszembe, hogy próbálj minél több készüléket meghallgatni saját rendszerben - haverok, AVX-es ismeretségek stb. által, segíthet dönteni.
Azt sem tartom kizártnak, hogy jó a cájgod úgy ahogy van, csak beindult a bogár...
.
Általában a hifiről
Nem is nagyon lehetnek ezzel kapcsolatban általános igazságok, hiszen nincs olyan hogy A PC, mint ahogyan A CD sincs.
Amúgy is teljesen egyéni igényektől, szokásoktól, felhasználástól, stb-től függ, hogy kinek mi éri meg. Nekem megérte Ákos Bodor PC-jét megvennem, Ákosnak pedig megérte azt Ethosz CD-re cserélni, azt gondolom, mindketten jól jártunk a némileg eltérő szempontjaink miatt.
Általában a hifiről
Nem is nagyon lehetnek ezzel kapcsolatban általános igazságok, hiszen nincs olyan hogy A PC, mint ahogyan A CD sincs.
Amúgy is teljesen egyéni igényektől, szokásoktól, felhasználástól, stb-től függ, hogy kinek mi éri meg. Nekem megérte Ákos Bodor PC-jét megvennem, Ákosnak pedig megérte azt Ethosz CD-re cserélni, azt gondolom, mindketten jól jártunk a némileg eltérő szempontjaink miatt.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Általában a hifiről
Erre írtam tegnap, hogy nem fehér/fekete a történet. Az árszint kérdés gyakorta kimarad a CD vs. PC vita kapcsán. Akinek igazán jó PC + Dac-ja van, az hol áll meg anyagiakban? Annak feléért mit tud egy CD player hangban? Nem gondolom, hogy fele annyit. Persze ez csak az én szerény véleményem.
.....
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
Általában a hifiről
Megértelek, mert szuper dolgokat hoztál össze... , nekem szűkösebb a keret, így más irányból közelítve találtam meg a számomra elfogadható hangot, ill. kompromisszumot.
Sok erőt a melóhoz, szép napot!
Köszi szépen! A lényeget már Shimano leírta, csak tellóról nem tudok idézni, hogy tök mindegy ki mit használ, a lényeg hogy élvezze azt. A másik nagyon igaz, hogy sok pénzért is lehet nagyon tré hangot összehozni, sőt, ez egy olyan hobbi, hogy hiába van valakinek sok pénze, akkor sem tudja megcsinálni tapasztalat,ízlés, hallás, stb. híján.
Nektek is szép napot!
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Általában a hifiről
Én is csak fricskaként írtam, mert előtte valaki sommás ennek az ellenkezőjét írta (bár az őszinte véleményem tényleg az amit írtam)
...nyomom a melót...
Megértelek, mert szuper dolgokat hoztál össze... , nekem szűkösebb a keret, így más irányból közelítve találtam meg a számomra elfogadható hangot, ill. kompromisszumot.
Sok erőt a melóhoz, szép napot!
.
PC-s fájl CD-forrásból van készítve (általában megjelölve rajta a CD összes információját, tehát, h melyik kiadás, stb.) így logikus, h pont ugyanolyan verziók érhetők el fájlban, mint lemezen.
Értem,köszi.Akkor elméletileg jobb lehet a pc,és a cd megmarad a gyűjtői mániával megáldott,és a kézzelfoghatóságot igénylő fanoknak.
Általában a hifiről
PC-s fájl CD-forrásból van készítve (általában megjelölve rajta a CD összes információját, tehát, h melyik kiadás, stb.) így logikus, h pont ugyanolyan verziók érhetők el fájlban, mint lemezen.
Értem,köszi.Akkor elméletileg jobb lehet a pc,és a cd megmarad a gyűjtői mániával megáldott,és a kézzelfoghatóságot igénylő fanoknak.
Általában a hifiről
Ezeket a régi Philipseket 50- ig meg lehet venni.
Számomra semmit nem nyújtanak.
Másnak meg sokat! Látod milyen sokféle ember létezik?
(Nekem nincs vintage Philips CD játszóm, - bár egy részüket ismerem - nem ezért írtam a példát.)
.
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
Általában a hifiről
Erre írtam tegnap, hogy nem fehér/fekete a történet. Az árszint kérdés gyakorta kimarad a CD vs. PC vita kapcsán. Akinek igazán jó PC + Dac-ja van, az hol áll meg anyagiakban? Annak feléért mit tud egy CD player hangban? Nem gondolom, hogy fele annyit. Persze ez csak az én szerény véleményem.
Nincs abszolút igazság ebben. Szerintem. Sokféle ízlés/beidegződés/szokás/elvárás/pénztárca stb. létezik. Példaként említhetjük a régi CDM... Philips lejátszók (főleg a moddolt, csövesített stb.) mellett voksolt tábort, akik számára soha nem lesz alternatíva a PC. Mosott, infóhiányos a hangjuk? Valakinek lehet. Másnak a 'nirvána' az az érzelem világ, melyet közvetítenek. Kinek van igaza? Meddő vita...
Persze hogy meddő vita Úgy van ahogy írod, millió szintje van mindkét forrásnak, nincs olyan hogy CD, meg PC, ez egy gyűjtő név,mint az autó. Én is csak fricskaként írtam, mert előtte valaki sommás ennek az ellenkezőjét írta (bár az őszinte véleményem tényleg az amit írtam)
Shimanónak a felvételek között természetesen ugyan olyan különbségek vannak, hiszen ugyan azok a fájlok vannak a cd-n is, mint a merevlemezen, csak egyenesen a memóriából kiolvasva, nem kell egy műanyag korongot pörgetni, rezegtetni.
A kiadó kérdést majd megválaszolják, én nyomom a melót...
Soundmania ne haragudj, de az az érzésem, hogy Te nem látsz tisztán az előítéleteidtől.
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Általában a hifiről
A master felvétel választható,vagy azt kapjuk ami épp elérhető?
Értem ez alatt hogy sok régi felvétel pl new remasterelt kiadásban elég pocsék módon tud időnként szólni,és jó az hogy van választási lehetőség a kiadások közt cd lemez fronton.Pc-nél is lehet így választani anyagot?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Attól függ melyik "nyomatról" készült az audio fájl ill. melyik 'master' felvételhez van szerencsénk, a hangulatiság ennek megfelelően ugyanúgy átjön, különösen akkor, ha jóféle a PC.
Értem ez alatt hogy sok régi felvétel pl new remasterelt kiadásban elég pocsék módon tud időnként szólni,és jó az hogy van választási lehetőség a kiadások közt cd lemez fronton.Pc-nél is lehet így választani anyagot?
Általában a hifiről
Attól függ melyik "nyomatról" készült az audio fájl ill. melyik 'master' felvételhez van szerencsénk, a hangulatiság ennek megfelelően ugyanúgy átjön, különösen akkor, ha jóféle a PC.
Nincs abszolút igazság ebben. Szerintem. Sokféle ízlés/beidegződés/szokás/elvárás/pénztárca stb. létezik. Példaként említhetjük a régi CDM... Philips lejátszók (főleg a moddolt, csövesített stb.) mellett voksolt tábort, akik számára soha nem lesz alternatíva a PC. Mosott, infóhiányos a hangjuk? Valakinek lehet. Másnak a 'nirvána' az az érzelem világ, melyet közvetítenek. Kinek van igaza? Meddő vita...
Számomra semmit nem nyújtanak. Ha ezeknél csak kicsit jobb a pc dupla áron akkor az szintén elég szerény.
Csak szerettem volna tisztábban látni a rangsort.
- SoundMania
- V.I.P.
Általában a hifiről
Számomra semmit nem nyújtanak. Ha ezeknél csak kicsit jobb a pc dupla áron akkor az szintén elég szerény.
Csak szerettem volna tisztábban látni a rangsort.
Általában a hifiről
És ezt mennyiért tudja a pc? Meg milyen cd játszóhoz képest?
.
Általában a hifiről
Én is jobban szeretem a DIY cuccokat, de hang alapján döntök, többet kipróbáltam. Hol lehet elérni dys-cuss -t?
Ha erre jársz, szívesen megmutatom, hogy szól, úgyis meg akartuk hallgatni a Te dac-odat is.
VRDS 10 SE:
A gyári dac-ja olyan harmatgyenge, tompa, hogy szó szerint kikukáztuk, csak futóműnek használom.
Van 3 DIY dac-om is, de az Antelope Zodiac jobban szól ezekhez a kiváló dac-ok -hoz képest is.
Én mindig szkeptikus vagyok ezekkel a ic-s, félvezetős csodákkal szemben. Sztem kipróbálhatnál egy csöves, urambocsá DIY kivitelű fejeserősítőt is, mellesleg sokkal olcsóbbat ( ha esetleg még nem tetted volna ). Itt a fórumon dys-cuss is biztosan szívesen kölcsönözne egyet.
VRDS 10SE:
mint komplett CD játszónál az én nem audióPC+DIY usb DAC párosom fényévekkel jobban szól. Mondjuk a VRDS10SE sosem volt egy highend hangú valami.
......
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10991
- Kapcsolat:
Általában a hifiről
Én nem, de a TYDAL ugyanilyen, egyik felvétel kiválóan szól, a másik csapnivaló.
TIDAL
Általában a hifiről
Én nem, de a TYDAL ugyanilyen, egyik felvétel kiválóan szól, a másik csapnivaló.
Én pl baromira élvezem hogy olyan különbözően szólnak a cd korongok kiadótól,kiadástól függően,ez Pc vonalon hogyan működik?Ott is lehet választani a kiadások közt,vagy hogyan van ez?Bocsi a láma kérdésért,de ez nagyon kínai még nekem.
- SoundMania
- V.I.P.
Általában a hifiről
Általában a hifiről
Ezért vettem tartaléknak egy kss 151 fejet tartalmazó hibátlanul működő olcsó cd játszót.
,.. hogy a VRDS lejátszók többségében (10,15, 20, 25, 50) az az ominózus KSS151A olvasófej van, ami ha elromlik, nincs mire cserélni, qka az egész cédajátszó!
Általában a hifiről
Pl nagyon bejön az hogy ha beteszek egy jó minőségű,vagy akár gyengébb minőségű 70-es évekbeli lemezt,akkor teljesen átjön annak a kornak a hangulata,az újabb együttesek lemezeiből pl pont a hangulat hiányát érzékelem.Jól szól,de még is hiányzik valami.
Cd vonalon az is nagyon jó,hogy tudok választani a kiadások közül.Pc vonalon van pl japán,első,netán remasterelt nyomat?Tényleg láma vagyok hozzá,kérem kellő komolysággal válaszolni.
.
Ugyan már! 4-5 éves használt üzleti laptop (pl. Lenovo Thinkpad X200) +AP Linux+ xmos usb-spdif + jó dac (pl. ) ez a harmadánál is kevesebb, és semmiben sem rosszabb, -arról nem is beszélve, hogy a VRDS lejátszók többségében (10,15, 20, 25, 50) az az ominózus KSS151A olvasófej van, ami ha elromlik, nincs mire cserélni, qka az egész cédajátszó!
Zoli, biztos jóval nagyobb tapasztalatod van ezügyben nem kétlem, de szerintem egy jó dac már eleve nem fér bele a harmad árba. A jó cd hanghoz meg nem szükséges a kss 151 kötelező jelenléte. Nálam pl kss 240- el jobban tud szólni a cd mint amiben kss151 van.
- SoundMania
- V.I.P.
Általában a hifiről
Ugyan már! 4-5 éves használt üzleti laptop (pl. Lenovo Thinkpad X200) +AP Linux+ xmos usb-spdif + jó dac (pl. ) ez a harmadánál is kevesebb, és semmiben sem rosszabb, -arról nem is beszélve, hogy a VRDS lejátszók többségében (10,15, 20, 25, 50) az az ominózus KSS151A olvasófej van, ami ha elromlik, nincs mire cserélni, qka az egész cédajátszó!
Zoli, biztos jóval nagyobb tapasztalatod van ezügyben nem kétlem, de szerintem egy jó dac már eleve nem fér bele a harmad árba. A jó cd hanghoz meg nem szükséges a kss 151 kötelező jelenléte. Nálam pl kss 240- el jobban tud szólni a cd mint amiben kss151 van.
Pl nagyon bejön az hogy ha beteszek egy jó minőségű,vagy akár gyengébb minőségű 70-es évekbeli lemezt,akkor teljesen átjön annak a kornak a hangulata,az újabb együttesek lemezeiből pl pont a hangulat hiányát érzékelem.Jól szól,de még is hiányzik valami.
Cd vonalon az is nagyon jó,hogy tudok választani a kiadások közül.Pc vonalon van pl japán,első,netán remasterelt nyomat?Tényleg láma vagyok hozzá,kérem kellő komolysággal válaszolni.
Általában a hifiről