Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10999
Kapcsolat:

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Én nem, de a TYDAL ugyanilyen, egyik felvétel kiválóan szól, a másik csapnivaló.
TIDAL

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Én nem, de a TYDAL ugyanilyen, egyik felvétel kiválóan szól, a másik csapnivaló.
Én pl baromira élvezem hogy olyan különbözően szólnak a cd korongok kiadótól,kiadástól függően,ez Pc vonalon hogyan működik?Ott is lehet választani a kiadások közt,vagy hogyan van ez?Bocsi a láma kérdésért,de ez nagyon kínai még nekem.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1196

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Attól függ melyik "nyomatról" készült az audio fájl ill. melyik 'master' felvételhez van szerencsénk, a hangulatiság ennek megfelelően ugyanúgy átjön, különösen akkor, ha jóféle a PC.
És ezt mennyiért tudja a pc? Meg milyen cd játszóhoz képest?

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

Ezért vettem tartaléknak egy kss 151 fejet tartalmazó hibátlanul működő olcsó cd játszót.
,.. hogy a VRDS lejátszók többségében (10,15, 20, 25, 50) az az  ominózus KSS151A  olvasófej van, ami ha elromlik, nincs mire cserélni, qka az egész cédajátszó!
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: audioline »

Pl nagyon bejön az hogy ha beteszek egy jó minőségű,vagy akár gyengébb minőségű 70-es évekbeli lemezt,akkor teljesen átjön annak a kornak a hangulata,az újabb együttesek lemezeiből pl pont a hangulat hiányát érzékelem.Jól szól,de még is hiányzik valami.
Cd vonalon az is nagyon jó,hogy tudok választani a kiadások közül.Pc vonalon van pl japán,első,netán remasterelt nyomat?Tényleg láma vagyok hozzá,kérem kellő komolysággal válaszolni.

Attól függ melyik "nyomatról" készült az audio fájl ill. melyik 'master' felvételhez van szerencsénk, a hangulatiság ennek megfelelően ugyanúgy átjön, különösen akkor, ha jóféle a PC.
.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

Ugyan már! 4-5 éves használt üzleti laptop (pl. Lenovo Thinkpad X200) +AP Linux+ xmos usb-spdif + jó dac (pl. ) ez a harmadánál is kevesebb, és semmiben sem rosszabb, -arról nem is beszélve, hogy a VRDS lejátszók többségében (10,15, 20, 25, 50) az az ominózus KSS151A olvasófej van, ami ha elromlik, nincs mire cserélni, qka az egész cédajátszó!
Zoli, biztos jóval nagyobb tapasztalatod van ezügyben nem kétlem, de szerintem egy jó dac már eleve nem fér bele a harmad árba. A jó cd hanghoz meg nem szükséges a kss 151 kötelező jelenléte. Nálam pl kss 240- el jobban tud szólni a cd mint amiben kss151 van.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2128

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Pl nagyon bejön az hogy ha beteszek egy jó minőségű,vagy akár gyengébb minőségű 70-es évekbeli lemezt,akkor teljesen átjön annak a kornak a hangulata,az újabb együttesek lemezeiből pl pont a hangulat hiányát érzékelem.Jól szól,de még is hiányzik valami.
Cd vonalon az is nagyon jó,hogy tudok választani a kiadások közül.Pc vonalon van pl japán,első,netán remasterelt nyomat?Tényleg láma vagyok hozzá,kérem kellő komolysággal válaszolni.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2128

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Sose sajnálj minket! Olyan jól elvagyok a vert csapatban.
Pedig mindkét PC-s Urat nagyon csípem! 

Én is,de lényegében tök mindegy hogy ki mit is használ forrásnak,a lényeg az hogy jól essen hallgatni.
Én pl baromira élvezem hogy olyan különbözően szólnak a cd korongok kiadótól,kiadástól függően,ez Pc vonalon hogyan működik?Ott is lehet választani a kiadások közt,vagy hogyan van ez?Bocsi a láma kérdésért,de ez nagyon kínai még nekem.

shany
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 354

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: shany »

....
és a fejes erősítő biztosan a legerősebb láncszem.

.....

Én mindig szkeptikus vagyok ezekkel a ic-s, félvezetős csodákkal szemben. Sztem kipróbálhatnál egy csöves, urambocsá DIY kivitelű fejeserősítőt is, mellesleg sokkal olcsóbbat ( ha esetleg még nem tetted volna ). Itt a fórumon dys-cuss is biztosan szívesen kölcsönözne egyet.

VRDS 10SE:
mint komplett CD játszónál az én nem audióPC+DIY usb DAC párosom fényévekkel jobban szól. Mondjuk a VRDS10SE sosem volt egy highend hangú valami.

Gondolom, hogy az etalon dacja nem az a szokásos highend dac, nem a bitekkel meg a kHz-el meg mindenféle érthetetelen hightech dumával akar a tudatra hatni.

THIEL CS6:
Meglehetősen alacsony impedanciájú jószág, nem minden erősítőnek fekszik ez.
http://www.stereophile.com/content/thie ... MoDQkT5.97

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: kaboca36 »

A PC-s oldal ugyan oda vezett ahova a CD-s.

Elkezdett az alapoktól,aztán rájössz hogy kell még egy jó táp, egy Paul féle USB isolator stb..........  egyik sem párezres tétel.  egy valóbban jó dacot sem dobnak utánad 1-200 alatt, az enyém DIY és 120 ezer után már inkább nem is számoltam mennyit költök rá, pedig semmi extra nincs benne csak egyszerű minőségi alkatrészek.
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5144

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: fülelek »

De olyan pc ami legalább egy vrds 10 szintje sztem nem fér bele 500 alatt.
Ugyan már! 4-5 éves használt üzleti laptop (pl. Lenovo Thinkpad X200) +AP Linux+ xmos usb-spdif + jó dac (pl. ) ez a harmadánál is kevesebb, és semmiben sem rosszabb, -arról nem is beszélve, hogy a VRDS lejátszók többségében (10,15, 20, 25, 50) az az  ominózus KSS151A  olvasófej van, ami ha elromlik, nincs mire cserélni, qka az egész cédajátszó!

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Távirati stílusban (elalvás előtt): CD felejtős, a PC már nem kicsit meghaladta...

(véletlenül nyomtam zöldet, de negatívot sem akartam )

jó kérdés ez, mert egy audio pc lehetséges, de egy alap pc (windows szerver, jriver), és cd ugyanarról a dac-ról, nálam úgy hallom és érzem, hogy egyformán szól.

de valszeg ha lenne ha egy olyan cd futóművem, ami klasszisokkal jobb a mostaninál, a cd felé billentené a serpenyő mérlegét vagy vica versa
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Vendég

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szegény CD-sek... Sztem nem ennyire fehér/fekete.
Sose sajnálj minket! Olyan jól elvagyok a vert csapatban.
Pedig mindkét PC-s Urat nagyon csípem! 

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: audioline »

Szegény CD-sek... Sztem nem ennyire fehér/fekete.
.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8953

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Távirati stílusban (elalvás előtt): CD felejtős, a PC már nem kicsit meghaladta...
Így!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

Majd megnézem a nevét, Anyunál szól, Theo-tól vettem itt a fórumon kb. 5 éve.

Mondj már egy olyan párost ahol a 40 ezres lp elveri a millás cd- t. Lehet érdekelne az az lp játszó.
...

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: viri »

Jelenleg én is ezt tapasztalom, csak nagyon sok helyről hallom, hogy mennyivel jobb a számítógépről hallgatni, cd-t már nem gyártanak, stb.

Ezzel szemben ismerek kb. 10 embert, aki szerint a cd szól jobban.

Gondoltam megkérdezem, mi a véleményetek a forrás témájáról.

Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

Én is cd párti vagyok, csak nem tudom, érdemes- e futóműbe beruházni.

Ahogy hallom, egy jó számítógép, 50 ezer Ft és 1 millió között van. Az elég nagy szórás...
Futóműveknél hasonló a helyzet, az igazán jók 200-300-500 ezer forint, vagy milla felettiek.
Ez is elég nagy szórás.

Ha figyelembe veszem, hogy egy 40 ezer forintos bakelit lejátszó könnyedén elver egy millás cd lejátszót, akkor nem érdemes cd futóművet venni.
Ha azt nézem, hogy a számítógépes lejátszásra is mennyit kell költeni, hogy elérje a cd szintjét, akkor várni kell, hallgatni a meglévőt,
és bízni, hogy 1-2 éven belül fejlődik akkorát a számítógépes lejátszás, hogy megveri a cd-t egy 50 ezer forintos pc.
Mondj már egy olyan párost ahol a 40 ezres lp elveri a millás cd- t. Lehet érdekelne az az lp játszó.De olyan pc ami legalább egy vrds 10 szintje sztem nem fér bele 500 alatt.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

Én is cd párti vagyok, csak nem tudom, érdemes- e futóműbe beruházni.

Ahogy hallom, egy jó számítógép, 50 ezer Ft és 1 millió között van. Az elég nagy szórás...
Futóműveknél hasonló a helyzet, az igazán jók 200-300-500 ezer forint, vagy milla felettiek.
Ez is elég nagy szórás.

Ha figyelembe veszem, hogy egy 40 ezer forintos bakelit lejátszó könnyedén elver egy millás cd lejátszót, akkor nem érdemes cd futóművet venni.
Ha azt nézem, hogy a számítógépes lejátszásra is mennyit kell költeni, hogy elérje a cd szintjét, akkor várni kell, hallgatni a meglévőt,
és bízni, hogy 1-2 éven belül fejlődik akkorát a számítógépes lejátszás, hogy megveri a cd-t egy 50 ezer forintos pc.

Nos ez alapján Te már döntöttél. ...

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

Jelenleg én is ezt tapasztalom, csak nagyon sok helyről hallom, hogy mennyivel jobb a számítógépről hallgatni, cd-t már nem gyártanak, stb.

Ezzel szemben ismerek kb. 10 embert, aki szerint a cd szól jobban.

Gondoltam megkérdezem, mi a véleményetek a forrás témájáról.

...számitógép meg felejtős...   de mindenki azt mond amit akar, nálam nem jött be.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

Sennheiser HD 800 - Violectric HPA V281 - Antelope Zodiac Plus TeddyPardo táppal - TEAC VRDS 10 SE.

A Teac-ben annyi változtatás történt a gyári állapothoz képest, hogy kapott egy IEC aljzatot.

A kapott hanggal elégedett vagyok, a hang alapján úgy érzem, hogy egyensúly van a komponensek között.
De...

Az Etalonnál folytatott hallgatózás alapján tudom, hogy a fejes többet tud, mint amit kihozok belőle,

A dac kb. 3 éves, az erősítő és a fejes fiatalok.
A forrás az lehet elméletben és gyakorlatban is elavult,
tudom, hogy vannak jobbak, ám kérdés, mennyivel jobbak és mennyi pénzért.

A fejlődés, a jövő a számítógép. Gondolom minél később veszek erre a célra gépet, annál olcsóbb lesz, és annál jobb.

Nos ez alapján Te már döntöttél. Tőlem nem kapsz bíztatàst erre. Majd talán mástól. Nem vagyok meggyőződve hogy hangminőség tekintetében jobb lehet a pc mint egy valóban jó cd. Persze kütyüzésre sokkal jobb.
De engem az nem érdekel.

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó

Általában a hifiről

A fejlődés, a jövő a számítógép. Gondolom minél később veszek erre a célra gépet, annál olcsóbb lesz, és annál jobb.

új dacoktól ne várj túl sokat. számitógép meg felejtős...   de mindenki azt mond amit akar, nálam nem jött be.

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó

Általában a hifiről

Minél? A dobozbál? Vagy a 10- esnél?
Ha elég jó az utána következő rendszer akkor azért vannak ennél még jobb cd-k. Ezért kérdés a mostani rendszer minősége is persze. Tény hogy fejhallgatós rendszert sokkal olcsóbb kihozni mint egy hangszórósat. Kérdés mi az igény. Utána majd az , hogy ezekből meg lehet- e oldani vagy minden csere. Elméletileg eddig is eljuthat az ember.

A rendszer az rendszer... én is úgy hangoltam hogy hallgattam fülest, csöves és Nelson Pass erősitőket plusz rengeteg élő zenét.
nüanszi változás eltudja tolni a hangzást,de sokan még ott sem tartanak hogy egy hangszer jól szolaljon meg. 

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

Sennheiser HD 800 - Violectric HPA V281 - Antelope Zodiac Plus TeddyPardo táppal - TEAC VRDS 10 SE.

A Teac-ben annyi változtatás történt a gyári állapothoz képest, hogy kapott egy IEC aljzatot.

A kapott hanggal elégedett vagyok, a hang alapján úgy érzem, hogy egyensúly van a komponensek között.
De...

Az Etalonnál folytatott hallgatózás alapján tudom, hogy a fejes többet tud, mint amit kihozok belőle,

ha leirnád pontosan a rendszered könnyebben tudnánk segíteni.

Nem hinném hogy a VRDS-sel lesz a gond.... meg kell találnod az egyensúlyt, aztán lehet rajta finomtani.
volt rá példa hogy a kis szobámban lévö 20FT-os Tesla hangfal mélyei után kellet hangolnom a fö rendszerem. mert az jobban szólt .

a HIFI az már csak ilyen......

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

Sokkal jobbat nem fog találni........
Minél? A dobozbál? Vagy a 10- esnél?
Ha elég jó az utána következő rendszer akkor azért vannak ennél még jobb cd-k. Ezért kérdés a mostani rendszer minősége is persze. Tény hogy fejhallgatós rendszert sokkal olcsóbb kihozni mint egy hangszórósat. Kérdés mi az igény. Utána majd az , hogy ezekből meg lehet- e oldani vagy minden csere. Elméletileg eddig is eljuthat az ember.

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”