Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1197
Általában a hifiről
Én is cd párti vagyok, csak nem tudom, érdemes- e futóműbe beruházni.
Ahogy hallom, egy jó számítógép, 50 ezer Ft és 1 millió között van. Az elég nagy szórás...
Futóműveknél hasonló a helyzet, az igazán jók 200-300-500 ezer forint, vagy milla felettiek.
Ez is elég nagy szórás.
Ha figyelembe veszem, hogy egy 40 ezer forintos bakelit lejátszó könnyedén elver egy millás cd lejátszót, akkor nem érdemes cd futóművet venni.
Ha azt nézem, hogy a számítógépes lejátszásra is mennyit kell költeni, hogy elérje a cd szintjét, akkor várni kell, hallgatni a meglévőt,
és bízni, hogy 1-2 éven belül fejlődik akkorát a számítógépes lejátszás, hogy megveri a cd-t egy 50 ezer forintos pc.
Mondj már egy olyan párost ahol a 40 ezres lp elveri a millás cd- t. Lehet érdekelne az az lp játszó.De olyan pc ami legalább egy vrds 10 szintje sztem nem fér bele 500 alatt.
Általában a hifiről
Én is cd párti vagyok, csak nem tudom, érdemes- e futóműbe beruházni.
Ahogy hallom, egy jó számítógép, 50 ezer Ft és 1 millió között van. Az elég nagy szórás...
Futóműveknél hasonló a helyzet, az igazán jók 200-300-500 ezer forint, vagy milla felettiek.
Ez is elég nagy szórás.
Ha figyelembe veszem, hogy egy 40 ezer forintos bakelit lejátszó könnyedén elver egy millás cd lejátszót, akkor nem érdemes cd futóművet venni.
Ha azt nézem, hogy a számítógépes lejátszásra is mennyit kell költeni, hogy elérje a cd szintjét, akkor várni kell, hallgatni a meglévőt,
és bízni, hogy 1-2 éven belül fejlődik akkorát a számítógépes lejátszás, hogy megveri a cd-t egy 50 ezer forintos pc.
Nos ez alapján Te már döntöttél. ...
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
Általában a hifiről
Jelenleg én is ezt tapasztalom, csak nagyon sok helyről hallom, hogy mennyivel jobb a számítógépről hallgatni, cd-t már nem gyártanak, stb.
Ezzel szemben ismerek kb. 10 embert, aki szerint a cd szól jobban.
Gondoltam megkérdezem, mi a véleményetek a forrás témájáról.
...számitógép meg felejtős... de mindenki azt mond amit akar, nálam nem jött be.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
- SoundMania
- V.I.P.
Általában a hifiről
Sennheiser HD 800 - Violectric HPA V281 - Antelope Zodiac Plus TeddyPardo táppal - TEAC VRDS 10 SE.
A Teac-ben annyi változtatás történt a gyári állapothoz képest, hogy kapott egy IEC aljzatot.
A kapott hanggal elégedett vagyok, a hang alapján úgy érzem, hogy egyensúly van a komponensek között.
De...
Az Etalonnál folytatott hallgatózás alapján tudom, hogy a fejes többet tud, mint amit kihozok belőle,
és a fejes erősítő biztosan a legerősebb láncszem.
A dac kb. 3 éves, az erősítő és a fejes fiatalok.
A forrás az lehet elméletben és gyakorlatban is elavult,
tudom, hogy vannak jobbak, ám kérdés, mennyivel jobbak és mennyi pénzért.
A fejlődés, a jövő a számítógép. Gondolom minél később veszek erre a célra gépet, annál olcsóbb lesz, és annál jobb.
Nos ez alapján Te már döntöttél. Tőlem nem kapsz bíztatàst erre. Majd talán mástól. Nem vagyok meggyőződve hogy hangminőség tekintetében jobb lehet a pc mint egy valóban jó cd. Persze kütyüzésre sokkal jobb.
De engem az nem érdekel.
- kaboca36
- Fórumlakó
- Értékelés: 223
Általában a hifiről
A fejlődés, a jövő a számítógép. Gondolom minél később veszek erre a célra gépet, annál olcsóbb lesz, és annál jobb.
új dacoktól ne várj túl sokat. számitógép meg felejtős... de mindenki azt mond amit akar, nálam nem jött be.
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
- kaboca36
- Fórumlakó
Általában a hifiről
Minél? A dobozbál? Vagy a 10- esnél?
Ha elég jó az utána következő rendszer akkor azért vannak ennél még jobb cd-k. Ezért kérdés a mostani rendszer minősége is persze. Tény hogy fejhallgatós rendszert sokkal olcsóbb kihozni mint egy hangszórósat. Kérdés mi az igény. Utána majd az , hogy ezekből meg lehet- e oldani vagy minden csere. Elméletileg eddig is eljuthat az ember.
A rendszer az rendszer... én is úgy hangoltam hogy hallgattam fülest, csöves és Nelson Pass erősitőket plusz rengeteg élő zenét.
nüanszi változás eltudja tolni a hangzást,de sokan még ott sem tartanak hogy egy hangszer jól szolaljon meg.
Általában a hifiről
Sennheiser HD 800 - Violectric HPA V281 - Antelope Zodiac Plus TeddyPardo táppal - TEAC VRDS 10 SE.
A Teac-ben annyi változtatás történt a gyári állapothoz képest, hogy kapott egy IEC aljzatot.
A kapott hanggal elégedett vagyok, a hang alapján úgy érzem, hogy egyensúly van a komponensek között.
De...
Az Etalonnál folytatott hallgatózás alapján tudom, hogy a fejes többet tud, mint amit kihozok belőle,
és a fejes erősítő biztosan a legerősebb láncszem.
ha leirnád pontosan a rendszered könnyebben tudnánk segíteni.
Nem hinném hogy a VRDS-sel lesz a gond.... meg kell találnod az egyensúlyt, aztán lehet rajta finomtani.
volt rá példa hogy a kis szobámban lévö 20FT-os Tesla hangfal mélyei után kellet hangolnom a fö rendszerem. mert az jobban szólt .
a HIFI az már csak ilyen......
- SoundMania
- V.I.P.
Általában a hifiről
Sokkal jobbat nem fog találni........
Minél? A dobozbál? Vagy a 10- esnél?
Ha elég jó az utána következő rendszer akkor azért vannak ennél még jobb cd-k. Ezért kérdés a mostani rendszer minősége is persze. Tény hogy fejhallgatós rendszert sokkal olcsóbb kihozni mint egy hangszórósat. Kérdés mi az igény. Utána majd az , hogy ezekből meg lehet- e oldani vagy minden csere. Elméletileg eddig is eljuthat az ember.
- kaboca36
- Fórumlakó
Általában a hifiről
Szerintem pont ezt teszi. Egyensúlyt keres. Csak talán már oylan szintűt amibe akár a vrds10 sem felel meg eléggé.meg a hangdoboza sem. Mivel jobban szól a fejhallgatós rendszere. Viszont mivel hallja hogy a forrás minőségének javulása jobb hangot eredményez így annak fejlesztésére is megérett az igény. Nincs ezzel semmi gond. Kérdés anyagi forrás is van -e rájuk.
Sokkal jobbat nem fog találni........
- SoundMania
- V.I.P.
Általában a hifiről
Nem hinném hogy a VRDS-sel lesz a gond.... meg kell találnod az egyensúlyt, aztán lehet rajta finomtani.
volt rá példa hogy a kis szobámban lévö 20FT-os Tesla hangfal mélyei után kellet hangolnom a fö rendszerem. mert az jobban szólt .
Szerintem pont ezt teszi. Egyensúlyt keres. Csak talán már oylan szintűt amibe akár a vrds10 sem felel meg eléggé.meg a hangdoboza sem. Mivel jobban szól a fejhallgatós rendszere. Viszont mivel hallja hogy a forrás minőségének javulása jobb hangot eredményez így annak fejlesztésére is megérett az igény. Nincs ezzel semmi gond. Kérdés anyagi forrás is van -e rájuk.
- kaboca36
- Fórumlakó
Általában a hifiről
Röviden: Forrás fejlesztésen gondolkodom,
vegyek -e egy jobb futóművet a meglevő TEAC VRDS 10 SE helyett/ mellett,
vagy egy TYDAL kompatibilis számítógéppel menjek-e be az erdőbe...
Vagy ne csináljak semmit.
Annyi történt, hogy 2011 és 2016 között nem változtattam a rendszeremen, csak zenehallgatás volt.
2016-ban jött egy festés és átrendeztük a szobát, ahol eddig zenét hallgattam,
ráadásul a feleségem meg egy szobával közelebb került, így már csak 2 ajtó van a füle és a hangfalaim között.
Emiatt vettem egy fejhallgatót. A fejhallgató máshogy szól, mint a hangfal,
és azt vettem észre, hogy kicsiben könnyebb mindent megcsinálni,
ezért vettem hozzá egy fejhallgató erősítőt.
A fejhallgató kevésbé torzít, jobb a felbontása - a hangfalhoz képest.
Mivel könnyű hurcolni, a fejest és az erősítőt a hónom alá csaptam, és elmentem meghallgatni Etalonékhoz egy
kiváló dac-ot, ahol elég jó volt a forrás is.
Azt vettem észre, hogy egy ilyen kiváló dac-al, meg forrással
lényegesen jobbal szólt a fejes. Ez mondjuk nem meglepő.
A fejhallgatós láncomat most kiegyensúlyozottnak érzem, csak nem
tudom, mennyire szolgálom ki a meglévő forrással, érdemes-e foglalkoznom
forrás fejlesztésével.
- SoundMania
- V.I.P.
Általában a hifiről
A vrds-ben található beépített dac-al hallgatod?
Azzal is lehet hallgatni nagyon jól már. De a külső dackal kicsit jobb. A 10- es még a külsô daccal is rosszabb volt mint a 7- es cd játszóként. Ráadásul csak egy Kimber pbj- vel volt bekötve mîg a 10+dac Vz- kkel.
Általában a hifiről
A vrds-ben található beépített dac-al hallgatod?
... Egy nagyon jó külső dac- kal végigpróbálva ugyanez az eredmény.
- SoundMania
- V.I.P.
Általában a hifiről
Annyi történt, hogy 2011 és 2016 között nem változtattam a rendszeremen, csak zenehallgatás volt.
ráadásul a feleségem meg egy szobával közelebb került, így már csak 2 ajtó van a füle és a hangfalaim között.
Mivel könnyű hurcolni, a fejest és az erősítőt a hónom alá csaptam, és elmentem meghallgatni Etalonékhoz egy
forrás fejlesztésével.
Kérdés, milyen fejhallgatód van? Nálam egy Stax kb ugyanolyan hangot adott mint a hangdobozom. Egyformán szívesen hallgattam mindkettőt. Frontokat , nem nagyon tudtam kipróbálni a rendszeremben , de egy jobb készüléket már hallottam , mint a megpiszkált Vrds7-esem. Nem volt sokkal jobb, de némi pénzt azért költőttem volna rá. Azonban ugyanígy voltam a még gyári 7-esemmel. Hallottam sok éve mennyivel jobb egy 10se. Ezért is nyúltam hozzá. Én nem bántam meg. Pont olyan dolgokban javult nagyon sokat , amiért az ember szívesen hallgat otthon zenét. A Jadis mellett azonban éreztem van még hova fejleszteni. De mivel az már nem olyan nagy eltérés így azt gondolom valahol az elérhető legjobb cd hangzás valahol ott érhet véget. Szóval már tudom hogy nem sokat kellene már előbbre jutni ehhez viszont gyári készülékkel ez nehéz lenne. A 7-essel már közelebb vagyok a felső szinthez , mint a gyári 10- es hangjához. Ott pedig nem kicsi volt az ugrás. Úgy is megfogalmazhatnám, valaha nagyon elégedett lettem volna a 10se hangjával, de ma már nem szívesen térnék vissza hozzá.Pc- t még nem próbáltam komolyan zenehallgatásra használni , csak Squeezeboxokkal próbálkoztam. Ott a Duetből sikerült közel annyit kihozni mint gyári Vrds7 hangzása volt. Szerintem annál jobbat manapság nem kapnék meg félmillió alatt. Ezért arra is azt tudom csak mondani mint a 7- esnél, hogy megérte a kísérletezés. Egy nagyon jó külső dac- kal végigpróbálva ugyanez az eredmény.
Általában a hifiről
forrás fejlesztésével.
....
mi a cel, mit szeretnel ?
...
Általában a hifiről
Szóról szóra pont ez jutott nekem is az eszembe!
Lehet, hogy nem csak metszegetés volt?
Jó volt olvasni "ízes" soraid, köszi!
Általában a hifiről
Értem. Ha nem így, akkor hogyan?
....
Szóval, akkor hogyan kellene egyensúlyt tartani a komponensek között?
Mennyit szánjak forrásra?
...
Használt vagy új árakon célszerűbb számolgatni?
a kerdes jo es erdekes, de ar alapjan nem lehet, mert az arak nagyon szorhatnak, sokminden befolyasol(hat)ja öket.
nemreg olvastam: "Like anything, there's junk, then decent, then best bang for buck, then really nice but pricey, then just plain silly expensive. "
mi a cel, mit szeretnel ?
persze az igazi valaszt mindenki maganak tudja megadni ...mar aki veszi a ..faradozast ? raszanast ? hozza.
...masok meg idegenek receptje szerint probalnak dönteni, elni, ezt-azt tenni. nagyobb, fontos kerdesekben ezt nem erdemes.
sok sikert !
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10999
- Kapcsolat:
Általában a hifiről
Na erre jött az ELMÜ és hétfőn kicserélte a régi jó pörgös villanyórát egy kis digitális dobozra......
egyenlöre nekem nem tetszik amit hallok, valakinek van már hosszabb tapasztalata ezekkel a dobozokkal?
adjak neki egy kis idöt hátha jobb lesz?
Nálam 1 hete cserélték a mérőórákat. Semmilyen visszalépést nem érzek, sőt ha szavaznom kellene, inkább jobb lett a produkció.
A szerelőket faggatva kiderült, pár éven belül újabb csere várható, mert jönnek a távleolvasós mérők, de valami fura okból most még nem ezeket telepítik.
- hollohazi
- Törzsvendég
- Értékelés: 308
Általában a hifiről
Az elmúlt hónapokban végre sikerült új tápkábelekkel ,IC-kel és a tápösvényhez egy memera megszakitóval, kifacsarnom a rendszerből azt amit szerintem még lehetett.
szerencsére pont azok a tulajdonságok javultak amiket szerettem volna..... Nirvana gondoltam én.
Na erre jött az ELMÜ és hétfőn kicserélte a régi jó pörgös villanyórát egy kis digitális dobozra......
egyenlöre nekem nem tetszik amit hallok, valakinek van már hosszabb tapasztalata ezekkel a dobozokkal?
Én is megkérdeztem már, de nem jött konkrét válasz. Nálam is a digitális mérő beszerelését tervezik, ezért nem merek tápösvényt csináltatni. A kapcsoló üzemű táp, az biztos benne van. Mit lehet ilyenkor tenni,nem hiszek abban, hogy bele kell nyugodni, szerintem ez a probléma előbb utóbb sokakat érinteni fog.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
- kaboca36
- Fórumlakó
Általában a hifiről
Az elmúlt hónapokban végre sikerült új tápkábelekkel ,IC-kel és a tápösvényhez egy memera megszakitóval, kifacsarnom a rendszerből azt amit szerintem még lehetett.
szerencsére pont azok a tulajdonságok javultak amiket szerettem volna..... Nirvana gondoltam én.
Általában a hifiről
Második napja metszem a szőlőt megállás nélkül, lehet, hogy megártott, bocs.
Lehet, hogy nem csak metszegetés volt?
Jó volt olvasni "ízes" soraid, köszi!
.
Általában a hifiről
Köszönöm a válaszokat.
Általában a hifiről
Annyi van, hogy menyét nem akar holttereket sem anyagiakban, sem a készülékek képességeiben, lyukakat a szinergiában, pangást. A megoldást sajáttapasztalatnak hívják ellentmondáson alapul: dolgozzon benned a fáradhatatlan kütyüsta, érdekeljen a gép, majd ismerd fel jó hifistaként, zeneszrető emberként a pontot, mikor megérkeztél és állj meg.
Útközben napvilágra kerülnek titkos befutók, torz világok és letisztultak, de megfizethetetlenek. Rendszerbe nem illő komponensek, komponenshez nem illő rendszerek. Idővel ki tudod szűrni az indokolatlan elágazásokat. Az árak - nevezzük inkább értékek arányának - aránya egy okozat, melléktermék.
Használt árakkal számolnék, az új ár egy kereskedelmi tényező. A kollektív ízlés és tapasztalat által beállított szám valósabb mutató.
A DAC egy külön entitás.. Valutaváló a bitek és az agyfül számára értelmezhető simogatás között, tiszteljük meg annyival, hogy külön elemként kezeljük.
Annyit költs, amennyit a lelked megkíván. Érzelmi területről beszélünk és nem feltétlenül az észérv a legjobb érv, értsünk ez alatt bármit is. A dogmák csak tönkrevágják az egyéni élményt annak egyedi preferenciáival együtt. Mégis; szabályszerűségek mentén jutunk el valamiként a végén saját magunk ízlésén keresztül önmagunkhoz. Fel kell ismerni azt a pontot is, hogy mikor hagyhatjuk el a kezdeti útbaigazításokat és mikortól járunk már a saját úton, amiként a hang is képes leválni a dobozról és létezni a szoba terében.
Második napja metszem a szőlőt megállás nélkül, lehet, hogy megártott, bocs. Egy meditatív sakkjátszmához tudnám hasonlítani. Előző írásom elszállt, hogy ez szebb agymenés lett-e, nem tudni, hát így esett. Emlékezzünk meg minden elfeledett sorról és közzé nem tett, vissza nem tükrözött gondolatról a világban.
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Általában a hifiről
Az hogy mennyibe kerül valami, nem sokat jelent. Sokkal fontosabb hogy szeressék egymást a készülékek. A forrás szerintem is fontos. Nagyon.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Általában a hifiről
Szerintem nem szükséges elveszni a számokban..., szeressék egymást, tetszen a hangja... Elég nagy a szórás ár/hang vonatkozásban kor/prestige/alkalmi vétel stb. fügvényében.
.