Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kazettás deckek
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 96
Kazettás deckek
Ez hajtástól és érzékelőtől függ, hogy minek a megállását figyeli.
A mellékelt fotó alapján, a feltekerő orsót figyeli. Ezért nem értem, hogy miért nem áll meg?
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Kazettás deckek
Ez tiszta, de az "auto stop" rendszer, miért nem állítja meg?
Ez hajtástól és érzékelőtől függ, hogy minek a megállását figyeli.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Kazettás deckek
Motorcsere megoldotta!
Kösz mindenkinek!!!
A motoron leállást követően is megmarad a feszültség.
Vágólap01.jpg
Vágólap02.jpg
Motorcsere!
Üdv: TJ.
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3038
Kazettás deckek
Vágólap01.jpg
Vágólap02.jpg
Motorcsere!
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- szabo_pitty
- V.I.P.

Kazettás deckek
Mert a Capstan DD motor az rendben megy, viszont a felcsévélést végző, idler fogaskereket hajtó az megáll.
Ez tiszta, de az "auto stop" rendszer, miért nem állítja meg?
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Kazettás deckek
Kazettás deckek
A felcsévélést végző motorra rá kell akasztani egy voltmérőt, amikor leáll a motor, akkor meg kell nézni, hogy van-e rajta feszültség.
Amennyiben van, de mégis leállt, akkor motorcsere.
Ha egyszerűen megszorul a kazetta, akkor sem tudja feltekerni az orsó, amit a capstan kitol. Nem feltétlenül motorhiba.
Az, hogy a szalag feléig megy és utána megáll, elég jellemző. Ott már az első orsón elég nagy az átmérő, ami nagy ellennyomatékot jelent a gyenge orsóhajtással szemben. Biztos, hogy külön motor hajtja csúszásmentes áttétellel az első orsót és nem az hajtás csúszik?
Az osztott tárcsa + optikai érzékelő a számlálóhoz kell, ha jól rémlik.
A felcsévélést végző motorra rá kell akasztani egy voltmérőt, amikor leáll a motor, akkor meg kell nézni, hogy van-e rajta feszültség.
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3038
Kazettás deckek
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Kazettás deckek
Ez rendben van, de miért nem áll meg? Miért tekeri ki, a szalagot?
Mert a Capstan DD motor az rendben megy, viszont a felcsévélést végző, idler fogaskereket hajtó az megáll.
- szabo_pitty
- V.I.P.

Kazettás deckek
Laza a szíj? Szorul a kazetta?
Ez rendben van, de miért nem áll meg? Miért tekeri ki, a szalagot?
Kazettás deckek
KENWOOD KX-1100HX segítség kérés
Sziasztok!
Valakinek van ötlete, tapasztalata az alábbi probléma megoldására?
A felcsévélés csak a kazetták kb. feléig működik, ott leáll. Nem hajtja fel a szalagot, viszont a capstan húzza továbbra is lefelé. Kihúzza, begyűri stb. stb. az nem áll le.
Felcsévélő tengelyen lévő forgó osztott tárcsát tisztítottuk és az azt figyelő optikát is, de nem segített.
Vágólap01.jpg
Valaki tudna esetleg?
Köszönöm, István
Laza a szíj? Szorul a kazetta?
Kazettás deckek
KENWOOD KX-1100HX segítség kérés
Sziasztok!
Valakinek van ötlete, tapasztalata az alábbi probléma megoldására?
A felcsévélés csak a kazetták kb. feléig működik, ott leáll. Nem hajtja fel a szalagot, viszont a capstan húzza továbbra is lefelé. Kihúzza, begyűri stb. stb. az nem áll le.
Felcsévélő tengelyen lévő forgó osztott tárcsát tisztítottuk és az azt figyelő optikát is, de nem segített.
Valaki tudna esetleg?
Köszönöm, István
-
manman12
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 27
Kazettás deckek
Ha valakinek kerreg a magnó motorja ,vagyis tengelyes, van megoldás hogy rendesem mennyen.Va hozzá bronzom
Kazettás deckek
Szia!
Köszönöm szépen a választ!
Sajnos kipróbálni nem tudom, mert én Szombathelyen lakok, a készülék pedig Szeged mellett van, és nem járok arrafelé.
Erről van szó: https://www.jofogas.hu/csongrad/Onkyo_T ... 265640.htm
A rendszer többi tagja: Onkyo TX-8020, Onkyo C-7030 és Taga Harmony TAV 806 álló front.
A mostani magnómat azért választottam, mert passzol a rendszerhez kinézetben, és most vettem észre, hogy magasabb kategóriában lévő is passzolhat hozzá.
Most már mindegy, valaki megvette.
Kazettás deckek
Szia!
Sajnos kipróbálni nem tudom, mert én Szombathelyen lakok, a készülék pedig Szeged mellett van, és nem járok arrafelé.
A rendszer többi tagja: Onkyo TX-8020, Onkyo C-7030 és Taga Harmony TAV 806 álló front.
A mostani magnómat azért választottam, mert passzol a rendszerhez kinézetben, és most vettem észre, hogy magasabb kategóriában lévő is passzolhat hozzá.
Kazettás deckek
Szia!
Jelentős előrelépés. A 6711 már Integra jelölésű felső szegmens az Onkyo palettáján, mint pl. a Sony-nál az ES. Szóval lehet érezhető javulás, de ez a rendszeredtől is függ. Próba mindenképp javasolt, és ott el is dől megéri-e az árát. Üdv, és jó magnózást. R.
Szia!
Kazettás deckek
Sziasztok!
Szerintetek mekkora előrelépés lenne egy ONKYO TA-6711 deck az Onkyo ta-rw244 deckemhez képest. Megér-e a 6711-es 35 ezret? Mekkora különbséget tapasztalnék?
Köszönettel: Gergoland
Szia!
Jelentős előrelépés. A 6711 már Integra jelölésű felső szegmens az Onkyo palettáján, mint pl. a Sony-nál az ES. Szóval lehet érezhető javulás, de ez a rendszeredtől is függ. Próba mindenképp javasolt, és ott el is dől megéri-e az árát. Üdv, és jó magnózást. R.
Kazettás deckek
Sziasztok!
Szerintetek mekkora előrelépés lenne egy ONKYO TA-6711 deck az Onkyo ta-rw244 deckemhez képest. Megér-e a 6711-es 35 ezret? Mekkora különbséget tapasztalnék?
Köszönettel: Gergoland
Kazettás deckek
Kedves Fórumtársak!
Egy Nakamichi CR2 E magnóm van, ami mostanában kb. egy kazetta lejátszási idő után ( A+ B oldal ) nem akar megszólalni. Mechanikusan minden tökéletesen működik, ki-bekapcsol, csévél, a play gombra is teszi a dolgát, csak úgy viselkedik mintha egy üres szalag futna. Még nem mértem időt, de egy következő nap történő bekapcsoláskor újra tökéletes. Lejátszás közben még nem némúlt el, csak mikor megfordítom a kazit, már nem szólal meg.
Van esetleg valakinek tapasztalata, illetve tipp az okra?
-
manman12
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 27
Kazettás deckek
Sziasztok!
A segítségeteket kérem! Van egy SONY ES deckem ami szíjazásra és görgő cserére szorul. Ha esetleg valakinek lenne egy megbízható szerelője Kecskemét környékén vagy bárhol, hálás lennék ha átadná az elérhetőségét.
Köszi előre is.
A szonykba általában szíjat nem nagyon kapsz,mert külön méretű mint a legtöbb magnó, görgőt meg ne igazán, nekem van görgőim de súlyosan elfogyott a készlet,mérd le a görgök szélét hogy milyen kell,szél,magasság,tengely vastagság,hátha lesz nekem ,.A cserét te is megtudod csinálni ez nem nehéz,szíjat is talán talizok bele csak a méret kell.Így olcsóbb a javítása
Kazettás deckek
Sziasztok!
A segítségeteket kérem! Van egy SONY ES deckem ami szíjazásra és görgő cserére szorul. Ha esetleg valakinek lenne egy megbízható szerelője Kecskemét környékén vagy bárhol, hálás lennék ha átadná az elérhetőségét.
Köszi előre is.
A tanítvány kérdezi a Mestert:
- Mester, ön hogyan kezeli az idiótákat?
- Egyszerűen csak nem vitatkozom velük.
- Szerintem az nem jó módszer.
- Igazad van fiam.
Mondja a Mester és folytatja az elmélkedést.
- Mester, ön hogyan kezeli az idiótákat?
- Egyszerűen csak nem vitatkozom velük.
- Szerintem az nem jó módszer.
- Igazad van fiam.
Mondja a Mester és folytatja az elmélkedést.
Kazettás deckek
Ha esetleg meglesz Neked az elérhetősége, add meg nekem kérlek. Köszönöm!
Ez engem is érdekelne, ne felejtsetek ki lécci
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2159
Kazettás deckek
Sajna a teljes nevét nem tudom, az Index (bocs) Audioland fórumon van fent, a "Magnódeckek és minden ami ilyen." topicban.
Nekem is van egy várakozó magnóm, amit Neki szánok átvizsgálásra mechanikailag.
Ha esetleg meglesz Neked az elérhetősége, add meg nekem kérlek. Köszönöm!
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- atis
- V.I.P.

- Értékelés: 307
Kazettás deckek
Sajna a teljes nevét nem tudom, az Index (bocs) Audioland fórumon van fent, a "Magnódeckek és minden ami ilyen." topicban.
Nekem is van egy várakozó magnóm, amit Neki szánok átvizsgálásra mechanikailag.
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2159
Kazettás deckek
Nem tudjátok véletlenül, hogy ki Ő?
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...