Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábel készités házilag
- hollohazi
- Törzsvendég

- Értékelés: 315
Kábel készités házilag
Ja igaz, mindig elfelejtem, hogy van aki nem érti az iróniát, és képes megcsinálni
Könyvespolc mögött nem mindegy, hogy Furutech aljzat van, vagy csoki?
Meg fogom csinálni a próbát, és majd beszámolok az eredményről.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
- Vintagehifi2
- Nincs visszaút

- Értékelés: -36
Kábel készités házilag
Ok, de ilyet akkor se írjunk már!
Ja igaz, mindig elfelejtem, hogy van aki nem érti az iróniát, és képes megcsinálni
Hülye kérdésre hülye válasz Szinte látom ahogy a "csoki" kilóg a falból
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9859
Kábel készités házilag
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Vintagehifi2
- Nincs visszaút

Kábel készités házilag
- Vintagehifi2
- Nincs visszaút

Kábel készités házilag
Nálam külön ösvény van kiépítve a HiFi-hez, és rézbül', amúgy csupán eszmecsere ez, nem kardoskodás. Kötelezô egy nótát fújni?
Én ilyen készülékátalakításokkal nem foglalkozom. Ha nem tetszik a gép hangja veszek másikat. Nincs nekem időm, energiám értékcsökkentő (értelmetlen) tuningra.
Én össze szoktam pödörni a kábel végeket, és betekerni szigetelőszalaggal.
Sorkapocs ront a hnagon
Ha a biztosítékot sem kapcsolod le szerelés közben az a legtutibb megoldás
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9859
Kábel készités házilag
Sorkapocs ront a hnagon
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Kábel készités házilag
Azért remélem azoknál az embereknél akik ennyire kardoskodnak a tápkábel mellett legalább normális ösvény van a villanyóráig, nem holmi alu kábel a falban. Ugye?
Nálam külön ösvény van kiépítve a HiFi-hez, és rézbül', amúgy csupán eszmecsere ez, nem kardoskodás. Kötelezô egy nótát fújni?
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
- Vintagehifi2
- Nincs visszaút

Kábel készités házilag
Próbált már valaki fali aljzatot kihagyni úgy, hogy egyszerűen sorkapoccsal fixre kötötte a készülék tápkábelét?
Érdemes akár komolyabb/Furutech/ fali aljzatot így kihagyni?
Sorkapocs ront a hnagon
- hollohazi
- Törzsvendég

- Értékelés: 315
Kábel készités házilag
Próbált már valaki fali aljzatot kihagyni úgy, hogy egyszerűen sorkapoccsal fixre kötötte a készülék tápkábelét?
Érdemes akár komolyabb/Furutech/ fali aljzatot így kihagyni?
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
- Vintagehifi2
- Nincs visszaút

Kábel készités házilag
Vannak normális minôségû IEC aljak, és szépen is be lehet szerelni azokat, nem csak "fabrikpistimôkolás" létezik. Egy jó kábel többet "hoz", mint amit a csati "visz". Ha valakinek tetszik a gyárival is, egy gonddal kevesebb.
Azért remélem azoknál az embereknél akik ennyire kardoskodnak a tápkábel mellett legalább normális ösvény van a villanyóráig, nem holmi alu kábel a falban. Ugye?
Kábel készités házilag
Nyilván itt arról ment az eszmecsere, hogy egy normális!!!!! minőségű gyári kábeles készülék (régen még volt ilyen), megfelelően szól, és mi a fenének a hátulját szétfaragni egy hitvány IEC csatlakozóért.
Eddig ebből a nagy kábeles baromságból csak az jött le nekem, hogy 500 ezres tápkábellel is lehet f..s rendszert építeni.
Vannak normális minôségû IEC aljak, és szépen is be lehet szerelni azokat, nem csak "fabrikpistimôkolás" létezik. Egy jó kábel többet "hoz", mint amit a csati "visz". Ha valakinek tetszik a gyárival is, egy gonddal kevesebb.
- Vintagehifi2
- Nincs visszaút

Kábel készités házilag
Az mit jelent hogy jól szól ? Valóban átmegy rajta a jel, de a részletezőképessége biztosan elég gyenge. Egy jó kábelhez képest biztosan torzabb is a hang. Meg még pár dolgot biztosan jobban rudnak a drága kábelek. Szóval inkább maradjunk annyiban , hogy szól vele. A "jót" inkább hagyjuk ki abból a mondatból.
Nyilván itt arról ment az eszmecsere, hogy egy normális!!!!! minőségű gyári kábeles készülék (régen még volt ilyen), megfelelően szól, és mi a fenének a hátulját szétfaragni egy hitvány IEC csatlakozóért.
Eddig ebből a nagy kábeles baromságból csak az jött le nekem, hogy 500 ezres tápkábellel is lehet f..s rendszert építeni.
-
Vendég
Kábel készités házilag
Nekem bejönne!
Olyan lenne, mint a lágy tojás, 3 perces. Mindennél van jobb, de drágább még a legdrágábbnál is.
2 dologgal lehet eladni minden sz..t, ha akciós vagy ha marha drága. Nem hozok példát, mert páran megsértődnek, akik "vonzódnak a fadobozokhoz".
Elnézést, nem kell komolyan venni, csak vicc, irigy a csóró gyerek.
Kábel készités házilag
Nekem bejönne!
Mint a legdrágább festmény. Akkor csak gyűjtened kell.
Az se jó mindenhova.
Nekem bejönne!
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1307
Kábel készités házilag
Az se jó mindenhova.
Nekem bejönne!
Kábel készités házilag
A legdrágábbat. Persze!
Az se jó mindenhova.
A drága kábelekből is válogatni kell...
A legdrágábbat. Persze!
- SoundMania
- Törzsgárda

Kábel készités házilag
A legdrágábbat. Persze!
Kábel készités házilag
Az mit jelent hogy jól szól ? Valóban átmegy rajta a jel, de a részletezőképessége biztosan elég gyenge. Egy jó kábelhez képest biztosan torzabb is a hang. Meg még pár dolgot biztosan jobban rudnak a drága kábelek. Szóval inkább maradjunk annyiban , hogy szól vele. A "jót" inkább hagyjuk ki abból a mondatból.
De mi van, ha egy régebbi készülék a vékony, gagyi kábelével is jól szól? Ránézve a kábelére sírva kötöd be, aztán mégis...
- SoundMania
- Törzsgárda

Kábel készités házilag
De mi van, ha egy régebbi készülék a vékony, gagyi kábelével is jól szól? Ránézve a kábelére sírva kötöd be, aztán mégis...
Kábel készités házilag
Vagy akkus bluetooth-os soundbart kell hallgatni és kábel se kell.
Jaja, haladóknak...
-
Vendég
Kábel készités házilag
Akkor úgy köll hagyni! A kábelezés maximalizálása amúgy sem kötelező!
Vagy akkus bluetooth-os soundbart kell hallgatni és kábel se kell.
Kábel készités házilag
Akkor úgy köll hagyni! A kábelezés maximalizálása amúgy sem kötelező!
Kábel készités házilag
Szerintem ezt kategorikusan nem szabad kijelenteni. Mármint, hogy vágjunk ki minden gyári, beépített kábelt és tegyünk bele IEC aljzatot (plusz felesleges kontakttal, forrasztással) és az tuti jobb lesz, mint az eredeti. Természetesen az utóbbi is fennállhat, de olyan is előfordul, hogy nagy küzdelem árán megközelíti, eléri az eredeti kábel minőségét. PL, vintage készülékek esetén nem szarral gurigáztak (nem beszélve a régi rezek jobb minőségéről) és nekem eszembe sem jutna sem a Sansui, sem a Bryston gyári, masszív kábelét kicserélni. Az újabb gyártású kínai motyók esetében más lehet a tészta...
Így már értem, mire gondoltál! Igen, vannak készülékek - különösen a régebbiek között - melyek gyárilag tűrhető (nem a véletlenre bízott) madzaggal vannak ellátva. Érdekes merengeni való, hogy lehetne é még jobbra cserélni őket. Rosszabbat sem lehetetlen szülni..., tehát észnél kell lenni. A készülékek jó részénél viszont nem nehéz a gyárit űberelni. Az IEC csati segíti a számunkra legelőnyösebb kiválasztását. Magam részéről azt tapasztaltam eddig, hogy jó kábelekkel kisebb "csodákat" lehet művelni..., legutóbb a Hydra Zeus tápegységem 12V-os kábelével játszadoztam, döbbenet, hogy milyen különbségek voltak az alternatívák között. (Szerintem keményebb dió, mint a sima hálózati.)
Kábel készités házilag
Kinek hol..., az eddig szerzett élmények/tapasztalatok fényében.
Szerintem ezt kategorikusan nem szabad kijelenteni. Mármint, hogy vágjunk ki minden gyári, beépített kábelt és tegyünk bele IEC aljzatot (plusz felesleges kontakttal, forrasztással) és az tuti jobb lesz, mint az eredeti. Természetesen az utóbbi is fennállhat, de olyan is előfordul, hogy nagy küzdelem árán megközelíti, eléri az eredeti kábel minőségét. PL, vintage készülékek esetén nem szarral gurigáztak (nem beszélve a régi rezek jobb minőségéről) és nekem eszembe sem jutna sem a Sansui, sem a Bryston gyári, masszív kábelét kicserélni. Az újabb gyártású kínai motyók esetében más lehet a tészta...
Kábel készités házilag
Inkább valahol a kettő között van az igazság...
Kinek hol..., az eddig szerzett élmények/tapasztalatok fényében.