Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
CAT5,mint hangfalkábel
-
Vendég
CAT5,mint hangfalkábel
Hmm
A boltban FALI-t kértem, de a kábelre az van írva hogy CAT 5E Patch. Akkor most ez nem jó??? A magasba húzást én is észre vettem, de eddig azt hittem, hogy a hangfal nincs még bejáródva.
Nem vagyok benne biztos, hogy így fonott állapotban visszavennék, de fa testápolóval menj vissza, és nyomatékosan falit kérj.
Léva
CAT5,mint hangfalkábel
Hmm
A boltban FALI-t kértem, de a kábelre az van írva hogy CAT 5E Patch. Akkor most ez nem jó??? A magasba húzást én is észre vettem, de eddig azt hittem, hogy a hangfal nincs még bejáródva.
Nem, vidd vissza.
A patch az sodrott elemi szálakból áll. Neked a tömör variáció kell.
Norbi
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
-
Vendég
CAT5,mint hangfalkábel
Hmm
CAT5,mint hangfalkábel
Van több blankolófogó is, de valóban igen drágák; aki nem akar/tud venni/kölcsönkérni az balnkolja meg egy sima tapétavágó késsel, szépen megoldható azzal is bevágás nélkül..
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline
CAT5,mint hangfalkábel
Ha megfelelő blankoló fogóval csináljátok, jól beállítva, akkor a fogó csak a szigetelésbe vág bele olyan mértékig, hogy könnyen letéphető legyen utána.
Igazad van, csak én egyetlen olyan blankolófogót ismerek, ami csak a szigetelést vágja el, a kábelt nem: a Weidmüller Stipax-ot. Az pedig 14-16e HUF körül létezik. Ennek hiányában ajánlottam, amit írtam.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
CAT5,mint hangfalkábel
Ha megfelelő blankoló fogóval csináljátok, jól beállítva, akkor a fogó csak a szigetelésbe vág bele olyan mértékig, hogy könnyen letéphető legyen utána.
gordon314.fw.hu
CAT5,mint hangfalkábel
Jóreggelt qqriq
Kérdésednek örültem, még ha saját hülyeségem miatt plussz melót adtam magamnak, akkor is.
2 óra alatt el is készült tegnap a mű. Ennyi elég volt a két kábel szétcsavarására és ujbóli összefonására. Nagyon belejöttem
Jahh... nálam a kezdeti 4.1 méteres kábelből 3.7 méter lett.
Üdv!
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés
CAT5,mint hangfalkábel
Jó reggelt mindenkinek!
Robotk@Ez még nem az a minőségi kategória, ahol az a pici bevágás bármit is számítana....
Igaz, de minden bevágásnál a kábel (ér) gyengül így.
topetikukurikú törökcsászár, ha azt mondom, hogy káromkodtam 1 percen át egy hatalmasat, akkor válaszoltam a kérdésedre?
Kicsit csodálkoztam, hogy 3 óra alatt és csak 5 centi eltéréssel sikerült megfonnod. Nekem 5m-es szálakból lett kicsivel több, mint 4 m. Ezért is próbáltalak finoman kérdezni....
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
CAT5,mint hangfalkábel
Snitzer, blankolófogó nem a legjobb +oldás, belevág a rézbe. Én a blankolni kívánt résznél pákával kicsit +melegítettem, és amíg lágy volt a szigetelés, lehúztam. Gyors módszer.
én dettó így csinálom.
CAT5,mint hangfalkábel
Robotka, ide nem merm, de privátba jó lesz? :-))))))))
Nehogy elküld!
CAT5,mint hangfalkábel
Újrafontam mindkét kábelt. már nincs bennük tekeredés
Robotka, ide nem merm, de privátba jó lesz? :-))))))))
CAT5,mint hangfalkábel
kukurikú törökcsászár, ha azt mondom, hogy káromkodtam 1 percen át egy hatalmasat, akkor válaszoltam a kérdésedre?
Írd be szó szerint, lécci!
CAT5,mint hangfalkábel
kukurikú törökcsászár, ha azt mondom, hogy káromkodtam 1 percen át egy hatalmasat, akkor válaszoltam a kérdésedre?
Mekkora rutinom lesz a kábelfonásba
CAT5,mint hangfalkábel
Snitzer, blankolófogó nem a legjobb +oldás, belevág a rézbe. Én a blankolni kívánt résznél pákával kicsit +melegítettem, és amíg lágy volt a szigetelés, lehúztam. Gyors módszer.
Ez még nem az a minőségi kategória, ahol az a pici bevágás bármit is számítana....
CAT5,mint hangfalkábel
én nem bonyolítottam enyire. késsel bevágtam a rézig és a pengével lehúztam a szigetelést
gordon314.fw.hu
CAT5,mint hangfalkábel
CAT5,mint hangfalkábel
a vekony erek csupaszitasara nincs vmi modszer???
Én blankolófogóval csináltam, egyszerű gyors.
Nekem valszeg már szar a blankolófogóm, mert nekem elszaggatta a szálakat.
Egy jó fogóval valóban a legegyszerűbb megoldás.
De csak ezért beruházni (habár nem egy ökör ára) felesleges.
CAT5,mint hangfalkábel
vki irta, hogy le kell egetni (ongyujto, stb) - en probakeppen megneztem, de csak egybeolvadt...
Sniccerrel óvatosan megvágod a műanyag burkolatot, és körömmel könnyen lehúzható.
Kis gyakorlás és 5 perc mulva könnyedén megy.
CAT5,mint hangfalkábel
Én blankolófogóval csináltam, egyszerű gyors.
Erősítő: Harman/Kardon HK 970 Limited | CD: Harman/Kardon HD 970 | Tuner: Harman/Kardon TU 950 | Hangfal: Dali Ikon 6 | Interconnect: Arzachel + VdH D 102 MK III | Hangfalkábel: Kimber 8 TC
CAT5,mint hangfalkábel
vki irta, hogy le kell egetni (ongyujto, stb) - en probakeppen megneztem, de csak egybeolvadt...
CAT5,mint hangfalkábel
Sziasztok!
Engedtem a nyomásnak, és vettem még (CAT6 fali) kábelt. Immáron el tudtam késziteni a hatosfonatot.
Hello topeti!
A fonásnál arra figyeltél, hogy a kábelpárok ne tekeredjenek meg közben? (lásd előző fotón: a zöld és a piros pöttyel jelölt kábelek mindíg azonos oldalon legyenek!)
CAT5,mint hangfalkábel
Sziasztok!
Engedtem a nyomásnak, és vettem még (CAT6 fali) kábelt. Immáron el tudtam késziteni a hatosfonatot. 3 órámba telt
Pozitivum: örömmel konstatáltam, hogy a két kábel közt csak 5 centi eltérés lett (4.1 méterből lett 3.8 méter). Szóval örültem hogy elsőre ilyen jól sikerült
De a kábelek csupaszitása nem fog ilyen könnyen menni, az tuti. Azóta szugerálom a kábelt, hogy hozzáfogjak-e még a héten, vagy elhetelem
Üdv, Péter
CAT5,mint hangfalkábel
Na de ez bi-wire! Én szimpla kábelezést készitek Akkor is kell a 6 kábel / hangfal?
nekem harmasfonatom van.
CAT5,mint hangfalkábel
igen ,magasba húzott, ércesen
és a kimber mélye pontosabb (ez mind szubjektív vélemény)
Mindezt mennyi idővel az elkészítése után hallottad? Nekem is ilyen volt az elején, bő 3-4 hónap kellett a "bejáratáshoz", ami után már nem volt tapasztalható a jelenség.
Bár ezzel nem azt állítom, hogy nálad nem úgy szólt, ahogy írtad. Persze, hogy vannak ennél jobb kábelek, de ebben az árkategóriában szerintem verhetetlen.
CAT5,mint hangfalkábel
Szia richies!
és kevés volt a mélye, vagy csak magasba húz?
vesd már össze a jelenlegi kábeleddel, érdekel az eltérés. mesélj már ne kelljen mindent kihuzni belőled
Üdv, Peti
igen ,magasba húzott, ércesen
és a kimber mélye pontosabb (ez mind szubjektív vélemény)
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )