Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kávéházi csevegő
Kávéházi csevegő
Valószínüleg így van. De ez akkor is inkább bug mint feature (kell legyen egy kis köztes állapot, hogy a pumpa ne tudjon szárazon menni), amit ki lehet használni, ha hálózatra van kötve a gép.
A használati utasításában konkrétan ezt írják. Mármint hogy ha csak kicsit emeled a kart, akkor nem indul el a pumpa, de egy kis vizet enged. És hogy ez szerintük a pre-infusion.
Kávéházi csevegő
Bár lehet aki csinálta még egyszer neki tud futni.
Már egyszer nekifutott:
Catler CG-8030 kávéőrlő - első benyomások
Még másodjára sem sikerült eltalálnia a helyes hőmérsékletet.
Már tényleg űber gáz a szerencsétlenkedése.
Na ennyit a Kávékorzós "hiteles és független" tesztekről.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Miért jó az előáztatás? Én kikapcsoltam, semmi különbséget nem éreztem.
Én igencsak érzek a gaggián különbséget
Kávéházi csevegő
Ha a kart nem emeled fel teljesen, akkor szerintem enged egy kis vizet. A fej már nyit, de a pumpa még nem megy. Ha vízhálózatra van kötve, akkor ez még előáztatásra elég is lehet talán. Lehet ezt marketingelték túl egy kicsit.
Valószínüleg így van. De ez akkor is inkább bug mint feature (kell legyen egy kis köztes állapot, hogy a pumpa ne tudjon szárazon menni), amit ki lehet használni, ha hálózatra van kötve a gép.
Kávéházi csevegő
Inkább ide írom. A R58 hirdetésben azt írja, hogy professzionális kettős előáztató rendszer. A Rocket eme modelljében viszont nincs előáztatás, épp ez a nagy hátránya (engem legalábbis ezzel beszéltek le róla anno).
Ha a kart nem emeled fel teljesen, akkor szerintem enged egy kis vizet. A fej már nyit, de a pumpa még nem megy. Ha vízhálózatra van kötve, akkor ez még előáztatásra elég is lehet talán. Lehet ezt marketingelték túl egy kicsit.
Kávéházi csevegő
Én amit észrevettem, a világos kávék nem égnek meg, ha előáztatod
Lelit Victoria PL91T + Lelit Gilli PL69
Kávéházi csevegő
Ha a nyomás szép lassan épül fel, akkor egyenletesebb lesz a kivonatolás, mivel nem barmolja szét a pogácsát a bezúduló víz, illetve a nagy áramlás nem sodorja az apró szemcséket (fine) a pogácsa alja felé, hanem szépen megduzzadnak, rögzülnek a helyükön, és mikor felépül a nyomás, már nem mennek sehova. Rezgőpumpás gépeknél ez nem jelentős gond, mert a nyomás a pumpa karakterisztikája miatt lassan épül fel, ha kikapcsolod is megvan kb 4-5s előáztatás szerű lassú nyomásemelkedés, de rotopumpa az úgy telibevágja magas flowal, hogy csak na. Ott állítólag nagyon érezni.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8965
Kávéházi csevegő
Inkább ide írom. A R58 hirdetésben azt írja, hogy professzionális kettős előáztató rendszer. A Rocket eme modelljében viszont nincs előáztatás, épp ez a nagy hátránya (engem legalábbis ezzel beszéltek le róla anno).
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Kávéházi csevegő
Szerintem sincs benne.
Webáruház:
Kávéházi csevegő
Kávéházi csevegő
Élelmiszeripari cégünknél szigorúan tilos mindennemű teflon használata. Gondolom a PFAS adalékok miatt, egyébként kizárt dolog, mert nem tudom
- spencer-hill
- Nincs visszaút
- Értékelés: 37
Kávéházi csevegő
(levegő para)
Hopsz, ezt majdnem el is felejtettem
Kávéházi csevegő
Naked rulez
Az sem jó, mert túl nagy felületen érintkezik a levegővel, és felveszi a szomogot (levegő para)
- spencer-hill
- Nincs visszaút
Kávéházi csevegő
Naked rulez
Amúgy meg igen
Kávéházi csevegő
Aztan szepen lassan elfogyasztod a teflont.
A Theresia gyári is ilyen.
Semennyi sem kopott le róla 2 év alatt.
Webáruház:
- spencer-hill
- Nincs visszaút
Kávéházi csevegő
Nyilván itt előkerülnek a hitbéli dolgok. (alu para, teflon para, réz para, stb.) Ja, és van még a "mikró hullámú sütő" para.
Mindenki mástól parázik.
Egyébként nem hiszem, hogy a vele érintkező ~90 fokos vízzel készített kávé olyan nagy kárt tenne benne abban a ~30 másodpercben.
Kávéházi csevegő
Egy egyszerűbb megközelítés alapján lehet, hogy nincs vízszintbe állítva a gép, és amerre lejt, arra fog elindulni először a kávé.
A másik pedig az, hogy a szűrőtartó karban feltapadhat a crema, és ez elviheti abba az irányba, hogy ahogy "feltornyosul" a crema a csőr közepén, akkor a kisebb ellenállás felé el kezd megindulni a kávéfolyam a crema alól, és így féloldalas lesz a csapolás. Erre én megoldásként vettem egy plusz kart a gépemhez (csak, hogy ne a gyárit kelljen beáldozni) és bevonattam a belsejét és a csőrt teflon bevonattal. Gyakorlatilag nem tapadt le semmi, így minden a csészében kötött ki szimmetrikusan.
- spencer-hill
- Nincs visszaút
Kávéházi csevegő
Igen, a teflonnal én is szemeztem már, ez a profi megoldás. Addig meg suttyó megoldásként a mokkáskanál nyelével benyúlok ilyenkor a kifolyóba és finoman "megbököm" a cremát és csíkot húzok belőle a kifolyó alján, így a crema megindul az addig járatlan úton is. Működik
Ez is tök jó megoldás. Én anno fújkáltam azt az oldalt amerre előbb elindult, és átfújtam a túloldalra.
Kávéházi csevegő
Egy egyszerűbb megközelítés alapján lehet, hogy nincs vízszintbe állítva a gép, és amerre lejt, arra fog elindulni először a kávé.
A másik pedig az, hogy a szűrőtartó karban feltapadhat a crema, és ez elviheti abba az irányba, hogy ahogy "feltornyosul" a crema a csőr közepén, akkor a kisebb ellenállás felé el kezd megindulni a kávéfolyam a crema alól, és így féloldalas lesz a csapolás. Erre én megoldásként vettem egy plusz kart a gépemhez (csak, hogy ne a gyárit kelljen beáldozni) és bevonattam a belsejét és a csőrt teflon bevonattal. Gyakorlatilag nem tapadt le semmi, így minden a csészében kötött ki szimmetrikusan.
Igen, a teflonnal én is szemeztem már, ez a profi megoldás. Addig meg suttyó megoldásként a mokkáskanál nyelével benyúlok ilyenkor a kifolyóba és finoman "megbököm" a cremát és csíkot húzok belőle a kifolyó alján, így a crema megindul az addig járatlan úton is. Működik
Nuova Simonelli Mac Cup, Quamar M80E
Saját pörkölésű kávék: Ethiopia-BWF, India Monsooned Malabar
Saját pörkölésű kávék: Ethiopia-BWF, India Monsooned Malabar
- spencer-hill
- Nincs visszaút
Kávéházi csevegő
Van-e bárkinek ötlete, hogy a kétszemélyes portafilterből (Gaggia Classic, gyári, VST szűrővel) miért nem szimmetrikusan folyik ki a kávé? Van, hogy kétszer annyi jut az egyik csészébe, mint a másikba. Pucér szűrővel nézegettem, hogy asszimetrikus-e a lefolyás, de nem. Sőt, elég egyenletes. Valaki?
Kávéházi csevegő
Van-e bárkinek ötlete, hogy a kétszemélyes portafilterből (Gaggia Classic, gyári, VST szűrővel) miért nem szimmetrikusan folyik ki a kávé? Van, hogy kétszer annyi jut az egyik csészébe, mint a másikba. Pucér szűrővel nézegettem, hogy asszimetrikus-e a lefolyás, de nem. Sőt, elég egyenletes. Valaki?
Igazából 1 lyuk van a kettes kifolyón is, így szerintem nem egyenesen van a gép
Kávéházi csevegő
Kávéházi csevegő
Hogy lehet, hogy neozöld színű víz jön le, ha citromsavval átmosom a gépet (PL41TEM)?
Kémia. :-) A réz alkatrészeket kifőzve nekem is ilyen lett a víz a afazékban. Egy hosszú átöblítés után nem lesz semmi gondja. Nyugodtan használd, ez a leghatékonyabb és a legolcsóbb.