Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Neten talált DIY (Do It Yourself)

lng
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: lng »

Kedvencem az Energiatakarekos A osztalyu erosito, illetve az IC labai folott keresztben elvezetett szigeteletlen vezetek.

Ugylatszik a "kvazi ket oldalas" nyak annyira nagy talalmany hogy majdnem 400k-t er az eloallitasa.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5107

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Indíthatnánk egy versenyt, ebben a leírásban ki hány hibát, hazugságot, vagy sima marhaságot talál:

"PAM 3.0 Energiatakarékos nagyáramú A osztályú audio teljesítményerősítő modul

- 3 dimenzióban megvalósított áramköri topológia az intermodulációs torzítás radikális csökkentésére és a jelút minimalizálására
- 2 lépcsős hőelvezetés a teljesítmény elemekről a gyors bemelegedéshez és fűtött feszültségerősítő fokozat a homogén hőegyensúlyhoz
- pár perces bemelegedés után torzítás minimum és dinamika maximum elérése
- a modulon belül mindegyik erősítőfokozat önálló fedélzeti tápegységgel rendelkezik, közös transzformátorról és puffer elko-ról mono block-ként viselkedik a sztereo kivitel is
- bemeneti illesztéshez integrált BIAS INJECTION és RF-szűrő egység, mely jelzaj viszonyt feljavító minőségével lehetővé teszi feszültségosztós illesztéssel a fejhallgató erősítőkénti alkalmazást is

- normál szobai hallgatási hangerőre optimalizált teljesítmény erősítés. ajánlott hangfalparaméterek: 4-8 Ω ; 87-90 dB

- a szubjektív teszteken résztvevő hallgatóság kérésének eleget téve az áramkör fejlesztésének legfőbb szempontjaként megvalósult: hosszan hallgatható muzikalitás
- A terméket körülíró információ mennyiség szakemberek által elemezve sem helyettesíti a meghallgatás örömét, mely jelentősem megkönnyíti a választást a kimerítő nagy hangerejű és a szelíd, nyugtató zenehallgatás között"

24-et számoltam, ebben a stilisztikai hibák nincsenek benne...

Vannak még más  (sokkal népszerűbb) oldalak is, amelyek hemzsegnek a bombasztikus marhaságoktól... 

memme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 59

Hozzászólás Szerző: memme »

Nekem ez villant be elsőre :-)

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Indíthatnánk egy versenyt, ebben a leírásban ki hány hibát, hazugságot, vagy sima marhaságot talál:

- 3 dimenzióban megvalósított áramköri topológia az intermodulációs torzítás radikális csökkentésére és a jelút minimalizálására
- 2 lépcsős hőelvezetés a teljesítmény elemekről a gyors bemelegedéshez és fűtött feszültségerősítő fokozat a homogén hőegyensúlyhoz
- a modulon belül mindegyik erősítőfokozat önálló fedélzeti tápegységgel rendelkezik, közös transzformátorról és puffer elko-ról mono block-ként viselkedik a sztereo kivitel is
- bemeneti illesztéshez integrált BIAS INJECTION és RF-szűrő egység, mely jelzaj viszonyt feljavító minőségével lehetővé teszi feszültségosztós illesztéssel a fejhallgató erősítőkénti alkalmazást is

- normál szobai hallgatási hangerőre optimalizált teljesítmény erősítés. ajánlott hangfalparaméterek: 4-8 Ω ; 87-90 dB

- a szubjektív teszteken résztvevő hallgatóság kérésének eleget téve az áramkör fejlesztésének legfőbb szempontjaként megvalósult: hosszan hallgatható muzikalitás
- A terméket körülíró információ mennyiség szakemberek által elemezve sem helyettesíti a meghallgatás örömét, mely jelentősem megkönnyíti a választást a kimerítő nagy hangerejű és a szelíd, nyugtató zenehallgatás között"

Ez nagyon durva!
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

adamo3
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: adamo3 »

De legalább jó nehéz...

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1165

Hozzászólás Szerző: violin »

Ahhoz képest,hogy elmondása szerint több mint 40 éve épít dobozokat......ez elég sz.rul sikerült.... :-)
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1207

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Hé John! Ráérsz délután? Van itthon kvadrát vas, meg találtam a sufnyiba szegvasat is, oszt heftölj mán egy állványt össze! 
- Lefessem?
Á, csak a kölsejét, a belső úgyse nem láccik! Aztatatat haggyad rozsdásan!
Jimmy má lepejzliszte a dobozát tegnap, oszt ha lehet, rakjuk is fel az ibéjre!

De legalább olcsón adja. Csak a munkadíjat kell kifizetned!
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Azosztigen.....

http://www.ebay.com/itm/custom-made-bos ... 2827b1fb15

Hé John! Ráérsz délután? Van itthon kvadrát vas, meg találtam a sufnyiba szegvasat is, oszt heftölj mán egy állványt össze! 
- Lefessem?
Á, csak a kölsejét, a belső úgyse nem láccik! Aztatatat haggyad rozsdásan!
Jimmy má lepejzliszte a dobozát tegnap, oszt ha lehet, rakjuk is fel az ibéjre!

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1165

Hozzászólás Szerző: violin »

AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Hány nullát???  
Olvasd el a fejlesztési rész PDF-jét.   http://pamaudio.hu/pam_fejlesztes.html

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

elektrorudi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Hozzászólás Szerző: elektrorudi »

Még jó hogy lehet kapni, szerintem egy nullát elírt az illető.
Hány nullát???  

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10973
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Egy új gyártó a magyar elektronikai piacon:

http://pamaudio.hu/pam30.html

bkercso
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 75

Hozzászólás Szerző: bkercso »

Az erősítő egy csatolókondis JLH.
De a szöveg megér 400k-t.

sssggg
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 330

Hozzászólás Szerző: sssggg »

Ic kábel 60cm pár,29000ft
Kb 1000ft/m a kábelnek +4db dugó,nem semmi szerelési költség.

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

nor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 399

Hozzászólás Szerző: nor »

Sajnos nem értek az elektronikához, de ehhez van köze az Angelsmile néven ismert "szakembernek"?
Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA 6C33C SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek (saját DIY), EWA LS-40

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2731

Hozzászólás Szerző: tunerman »

LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3

Ja..noo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 36

Hozzászólás Szerző: Ja..noo »

Igaz nem DiY de, nem tudom nem megosztani... a szint kritikán aluli! 

"TECHNICS SB-CH610 HIGH-END 3 UTAS HANGFALPÁR 140W
Eladó a képeken látható Technics sb-ch610 3 utas hangfalpár70w/db input azaz a bemeneti teljesítmény amit produkálni tud. sajnos az nincs ráirva mennyit ad le csak az hogy mennyivel lehet hajtani de gondolom jóval többre képesA képen látható újszerű állapotban van !Ez egy igazi minőségi hangfal különlegesség !Nagyon ritka.Elképesztő dinamika szorult bele. Meghökkentően nagyot és jó minőségbe tud szólni.Igazi lágy gyomor rezgető basszusok, csilingelő magas hangok ill erőteljes tiszta közép tartomány.Semleges színe miatt (fekete) bármilyen környezetbe beilleszthető ill nagyon mutatós darab akár a helység ékessége is lehet !Aki ismeri ezt a típust az tudja miről van szó vagy esetleg a márkát !Aki nem ismeri annak tudom ajánlani hogy egyszer mindent kikell próbálni ill valahol el kell kezdeni !"

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 807

Hozzászólás Szerző: gyulaipal »

Kedveseim,

megírtam moderátorilag, hogy szeretnénk egy új témát, meglátjuk hogyan alakul a dolog.

Azt is megjegyeztem, hogy a konkrét felbontás javító megoldáson kívül más, a projektorokkal de különösen a tuningolásukkal kapcsolatos dolgok is szóba fognak kerülni - remélem így is lesz.

Ennél többet jelenleg nem tehetünk...

Jelentem lett új téma a Házimozi témakör alatt ("Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról A-Z-ig") akit érdekel még a dolog, ott folytathatjuk...

bkercso
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 75

Hozzászólás Szerző: bkercso »

Sziasztok!

Eddig nem nagyon voltam aktív ezen a fórumon, inkább csak a PH!-n...
Az eddigi DIY-tapasztalataimról írtam a blogomba pár szösszenetet, valamint néhány jobban sikerült készülékem építési útmutatóját is feltettem (kizárólag hobbi célra), hátha hasznát veszi valaki:
http://logout.hu/blog/bkercso/index.html

bkercso

upetat2
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 35

Hozzászólás Szerző: upetat2 »

Projektor: 3chip DLP,Digital Projection Highlite 660 /
Lejátszó: Oppo93eu / Védelem,szűrő: Isotek Mirra,Isotek Solus,
Hdmi: Furutech,AudioQuest / Tápkábelek: Furutech,Audioquest

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég

Kedveseim,

megírtam moderátorilag, hogy szeretnénk egy új témát, meglátjuk hogyan alakul a dolog.

Azt is megjegyeztem, hogy a konkrét felbontás javító megoldáson kívül más, a projektorokkal de különösen a tuningolásukkal kapcsolatos dolgok is szóba fognak kerülni - remélem így is lesz.

Ennél többet jelenleg nem tehetünk...

upetat2
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 35

Hozzászólás Szerző: upetat2 »

GyulaiP.:

"De azt igen, hogy messzeLCD meg nálunk kizárt, mert nem akarok pár évente projektort cserélni, az UV sugárzás v.s. LCD panel meccsnek pedig tudjuk, hogy mindig ugyanaz a nyertese"
Hát nem tudjuk ,sőt sok mindent nem tudunk ,mert ezekről a dolgokról nem beszélnek,sem a gyártók sem a tesztelők!!
Szépen le vannak írva ,hogy így meg úgy kalibrált és ,hogy színhelyes.... persze.... mert,a színháromszög 3 sarka a helyénvan mi? és a többi szín belül ? ja kérem azt nem mértük!
Nagyon sok a misztérium ,ködösítés és kábítás.....sajnos marad a tapasztalat és sok feleslegesen elköltött pénz!

Én támogatnám eme topic nyitását,ahol nagy ötletek mellett ,ki lehetne fejteni ,hogy mi miért is van ! Valójában!

Projektor: 3chip DLP,Digital Projection Highlite 660 /
Lejátszó: Oppo93eu / Védelem,szűrő: Isotek Mirra,Isotek Solus,
Hdmi: Furutech,AudioQuest / Tápkábelek: Furutech,Audioquest

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Én ugyan nem mozizok, de szimpatikus ha valaki a fejét használni is tudja és nem csak azért tartja, mert azon keresztül eszik. A hozzászólások alatt van egy " jelent " felirat, ha arra rákattintasz, akkor tudsz írni a moderátoroknak, ők tudnak új topikot nyitni. Olvasni fogom, mit lehet tudni, még a végén veszek egy vetítőt, bár az utolsó vetítős emlékem még diafilmmel volt, szóval van hová fejlődnöm.

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég

Hát. ... 

szerintem a válasz a kérdésre nem az én privát véleményem, hanem a jelen érdeklődés mértéke.

Fura, hogy szinte mindenki inkább megveszi egy-két évente a legújabb "menő" gépeket kemény pénzekért, ahelyett, hogy pl. a 3 chip-es DLP irányába pislogna  A 3 chip-es DLP az drága. Pedig ők évente költenek mondjuk egy millát projektorra, én meg egyszer vettem egyet 700 Euróért. Szerintem nem az azzal a gond, hogy drága, hanem hogy a műszaki adatai nem néznek olyan jól ki, mint pl. a mai új gépek speckója. Azt persze senki nem gondolja át, hogy akkor ugyan mi a fenéért tesznek 3 chip-es DLP-ket a millió dolláros házimozikba nyugaton, ha pár ezresért ennyivel jobb (új, műayag) "consumer" gépet lehet venni. Nekem piszálta a csőrömet ez a kérdés, de úgy tűnik másnak nem piszkálja. Persze a fogyasztói társadalomban újat kell venni, mert azt birtokolni dicsőség, azután ki kell dobni és megint újat venni. Ez a normál menetrend. Aki egy 10 éves projektort megvesz, arra furcsán néz mindenki. Nem ez manapság az ipari szabvány.

Hasonlítsuk össze a projektorom adatait a modern gépekkel:

- 1280*720 v.s. FullHD vagy 4K felbontás
- 4000:1 on/off kontraszt v.s. millió:1
- 1600 lument fényerő v.s. 2000-2500 lumen az új gépeken
- az új gépnek van vagy 6-8 király üzemmódja (game, bright, cinema, reference) ezzel szemben a 10 éves gépnek csak egy 
- CMS az új gépen van, az enyémben nincs, 
- HDMI nincs (2006-os modell) az új gépeken több is van, ráadásul X.Y verziós

Igazából az én gépem egy 10 éves, ronda, kopott, hangos fekete vasdoboz. míg az új gép szexi, halk, formatervezett műanyag, csillogós. (Mondjuk egy előnye van az én projektoromnak: jobban bírja amikor egy 3 tonnás pickup (vetítés közben) átmegy rajta, ahogy a DPI hirdetésében csinálják! :-)

És még egy paraméter: egy mai modern gép jól mutat a nappali plafonján és minden vendégnek el lehet újságolni, hogy ez a legújabb és legmenőbb projektora az X cégnek. Ez pedig nagyon fontos. Sokaknak a legfontosabb.

Nyilván rengeteget fejlődött a projektorok technológiája az elmúlt 10 évben, hülye aki ezzel vitatkozik, De egyvalamit hajlamosak vagyunk elfelejteni: a consumer gépeket soha nem a képminőségre fogják optimalizálni, hanem mindig az eladhatóságra. Ezért fejlesztik tovább erőltetett módon azokat a paramétereket amelyek már vagy három generáció óta lényegtelenekké váltak (hiszen a vevők megszokták, hogy ezeket kell nézni a katalógusban) és ezért szarják le a mérnökök azokat a paramétereket, amelyeket nem kell beleírni a katalógusba. Csak egy példa: nagyon fontos, hogy egy 4K projektor on/off kotrasztja millió feletti legyen, de az senkit nem érdekel, hogy a mozgóképet csak 300 pixel felbontással tudja megjeleníteni a gép. Elvégre egy házimozis projektoron ki a fene akar mozgóképet nézni? A lényeg az állókép, hiszen a tesztekben ezekkel mérnek, és a vevők a tesztek alapján választanak.

Ezeket a horror drága 3 chip-es DLP gépeket viszont általában profik veszik meg az ügyfeleiknek, a profik pedig nem dőlnek be a katalógusadatoknak, ők értik mi a kalibrált fényerő, tudják mi a különbség az üveg- és a műanyag optika között, tudják, hogy felesleges 6500K-től eltérő színhőmérsékletet tudni egy házimozis projektornak, tudják az ANSI kontraszt jelentőségét, helyén kezelik az on/off kontraszt kérdését, értik miért kell cserélhetőnek lenni az optikának és eszükbe sem jut egy 30 kilós vasdobozt a nézők fölé lógatni. Ezek a gépek képminőségre és megbízhatóságra vannak kihegyezve. A szépség, a ventillátorok hangja, meg hasonló nyalkaságok senkit nem érdekelnek, úgyis a nézőtéren kívül lesz a gép.

Félreérdés ne essék, nem azt mondom, hogy a 10 éves vasdobozom jobb mint a mai modern projektorok. De azt igen, hogy messze nem annyival rosszabb mint azt pusztán az adatok alapján azt a legtöbben gondolnák. Ha nagy vásznat kell megvetíteni, akkor ma sem nagyon van "consumer" gép ami 1500 lumen körüli (kalibrált) fényerőt tudna. Lehet, hogy ez is csak 1200-at tud, nem tudom megmérni, de a 3,2m széles képen 80% lámpateljesítmény mellett csak nevet a gép (sima fehér falon, azaz 1 gain). Nálunk 12 személyes a mozi, 3 sorban vannak a mozifotelek (kiszuperált plázás vackok) és mindenképpen kívülről kellett bevetíteni a nézőtérre. ma sem tudok olyan DLP gépet amit ki is tudnék fizetni és ezt meg is tudná csinálni. LCD meg nálunk kizárt, mert nem akarok pár évente projektort cserélni, az UV sugárzás v.s. LCD panel meccsnek pedig tudjuk, hogy mindig ugyanaz a nyertese. Az én projektorom 1600 órát futott eddig és 100000 a várható élettartama. Szűrt levegőt szív be, belül úgy néz ki mintha tegnap gyártották volna, pornak nyoma sincs benne. Elég valószínű, hogy még további 10 évet simán működni fog, csak lámpát kell benne cserélni. Tudom, hogy HDR-t meg ilyeneket sosem fog tudni de az elmúlt 100 év filmtermése azért elég jól mutat rajta. Gondolom ezeket a sorokat olvasva most pár hithű "fogyasztói társadalom polgára" megrökönyödik, hogy ki az a barom aki 10 éves projektort megvesz és 20 éves koráig akarja használni a gépet ... de ez egy 25000 Eurós vetítő és mivel ebben nem öregszenek a panelek, ez most is tökugyanolyan képet vetít mint 10 éve. És még 10 év múlva is ilyet fog vetíteni (remélem). Mint a moziban, szó szerint, hiszen ez is ugyanaz a technológia.

Ha valaki hasonló elvek mentén akar mozdulni, mint ahogy én tettem, ha valamiért szimpi neki a 3 chip-es DLP technológia vagy csak nagy fényerőre van szüksége, akkor ezzel a felbontás-duplázós rendszerrel ezt simán megteheti, mivel innentől kezdve a régi (nagy)gépek korlátozott felbontása már nem probléma többé. Nálunk a 4K forrásból vetített "1440p" kép és az 1080p forrásanyag különbségét az első sorból még jól látni a "vásznon", de a középső sorból már nem tudom megmondani, hogy mi a forrás. Az 1080p is baromi jól néz ki. Normál házimozis topológia mellett már a duplázott 720p is igen élvezetes képet ad, minimum ugyanolyan a kép látszólagos felbontása mint a kereskedelmi mozikban a 2048*1080-as felbontású profi vetítőkön. A valós 4K vagy akár az 1080p duplázása biztosan még jobb lenne, de mivel most is csak az első sorból látom a különbséget, oda meg a gyerekek ülnek általában, ezért ez nem izgat. 

Viszont valószínűnek tartom, hogy ha valaki mondjuk 2 méter széles képet vetít, akkor neki nem érdemes ezzel az egésszel vacakolni, azt bármelyik sima 1080p-s consumer gép megcsinálja fillérekért. Ebben az esetben a rendszer megépítése több macera lenne mint a nyereség a végén (4K anyag sem sok van még, szinte nem is lenne mivel használni a rendszert). Ráadásul a consumer gépekben már esetenként benne van ugyanez gyárilag és sokkal jobb technológiával megépítve mint ami házilag reális.

De ha valamiért nem lehetséges 1080p vetítőt venni (mondjuk az 1080p felbontású 3 chip-es DLP-k sokmilliós árszintje elég jó ok arra, hogy NE vegyünk ilyet) de 720p-t venni lehetséges (mivel ezek mostmár rendszeresen bukkannak fel a használtpiacon) akkor racionális lehet egy ilyen rendszer építése és vetíteni való alapanyag is van bőven, hiszen bármelyik mai 1080p film ilyen alapanyagnak tekintendő. És mivel a 3 chip-es DLP gépek az egyetlen olyan géposztály, amit kevesen tudnak kifizetni 1080p felbontással (minden más típusnál ma már az 1080p a normál felbontás) ezért kb. nem is sok értelme van bármi másra használni ezt a rendszert.

No, ha valaki kedvet kapott a dologhoz, akkor nyittasson egy új témát a célra (én nem tudom hogyan kell) és szívesen leírom a rendszer működését és építését az elejétől a végéig. A költségektől nem kell félni, pár tízezresből kijön minden szükséges alkatrész és ezen kívül ingyenes szoftverek kellenek meg persze egy izmos HTPC. ami viszont nem olcsó, de sokaknak van otthon megfelelő gépe vagy pár alkatrész cseréjével megoldható a dolog. Ha csak 1080p lejátszása a cél, akkor rendes videókártya sem kell, akkor elég bármelyik Intel alaplap processzorában levő grafika. Sőt. talán ekkor egy átlagos PC is elég, az meg tényleg sokaknak van otthon. Amiből sok kell, az inkább a lelkesedés, mint a pénz. És persze aki ezt végigcsinálja, az sokat fog tanulni a végére.

De ha senki nem kapott kedvet a dologhoz, akkor nem körmölök többet feleslegesen...

Válasz küldése

Vissza: “DIY - csináld magad!”