Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kazettás deckek
Kazettás deckek
Sziasztok!
A segítségeteket kérem! Van egy SONY ES deckem ami szíjazásra és görgő cserére szorul. Ha esetleg valakinek lenne egy megbízható szerelője Kecskemét környékén vagy bárhol, hálás lennék ha átadná az elérhetőségét.
Köszi előre is.
- NAD M2
- Jamo Concert VII
- Denon DVD-3910
- Yamaha WXC-50
A tanítvány kérdezi a Mestert:
- Mester, ön hogyan kezeli az idiótákat?
- Egyszerűen csak nem vitatkozom velük.
- Szerintem az nem jó módszer.
- Igazad van fiam.
Mondja a Mester és folytatja az elmélkedést.
- Jamo Concert VII
- Denon DVD-3910
- Yamaha WXC-50
A tanítvány kérdezi a Mestert:
- Mester, ön hogyan kezeli az idiótákat?
- Egyszerűen csak nem vitatkozom velük.
- Szerintem az nem jó módszer.
- Igazad van fiam.
Mondja a Mester és folytatja az elmélkedést.
Kazettás deckek
Ha esetleg meglesz Neked az elérhetősége, add meg nekem kérlek. Köszönöm!
Ez engem is érdekelne, ne felejtsetek ki lécci
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2160
Kazettás deckek
Sajna a teljes nevét nem tudom, az Index (bocs) Audioland fórumon van fent, a "Magnódeckek és minden ami ilyen." topicban.
Nekem is van egy várakozó magnóm, amit Neki szánok átvizsgálásra mechanikailag.
Ha esetleg meglesz Neked az elérhetősége, add meg nekem kérlek. Köszönöm!
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- atis
- V.I.P.

- Értékelés: 307
Kazettás deckek
Sajna a teljes nevét nem tudom, az Index (bocs) Audioland fórumon van fent, a "Magnódeckek és minden ami ilyen." topicban.
Nekem is van egy várakozó magnóm, amit Neki szánok átvizsgálásra mechanikailag.
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2160
Kazettás deckek
Nem tudjátok véletlenül, hogy ki Ő?
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Szovjet magnók
http://lazarbibi.blog.hu/2017/01/07/szo ... ttasmagnok
Az első Vesznához hasonló volt a tágabb családi körünkben is, de már csak halvány emlékeim vannak róla, talán 2x ha láttam.
Kazettás deckek
Szovjet magnók
http://lazarbibi.blog.hu/2017/01/07/szo ... ttasmagnok
Az első Vesznához hasonló volt a tágabb családi körünkben is, de már csak halvány emlékeim vannak róla, talán 2x ha láttam.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
-
manman12
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 27
Kazettás deckek
Sziasztok!
Volna egy Pioneer ct-s610, és szíjakat keresek hozzá (REB509, REB1143, REB1146).
Vajon hol tudnék hozzájutni Budapesten, tudna nekem valaki segíteni?
Üdv, Zs.
mérd le mekkora kell.
Kazettás deckek
Sziasztok!
Volna egy Pioneer ct-s610, és szíjakat keresek hozzá (REB509, REB1143, REB1146).
Vajon hol tudnék hozzájutni Budapesten, tudna nekem valaki segíteni?
Üdv, Zs.
-
manman12
- Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek
Vetem 3 fejes sonyt 670est, Sajna a skopom lehalt így kellene valaki aki beállítaná a vasat,a hibái ami az előző tulajnál volt fejet álitot és trimereket ezeket kéne vissza álitani,most egy nyomógörgőt kicseréltem de a másik hétfő,vagy kedden érkezik,mert gyűrte a kazit,felvételnél lekókad az egyik oldal
- atis
- V.I.P.

- Értékelés: 307
Kazettás deckek
Megosztottam a face-n, másik fórumban, de itt is beteszem, hátha:
Urak! Már említettem, hogy a 6030S random módon kikapcsol.
http://www.tapeheads.net/showthread.php?t=38433
Akkor is, ha nincs benne kazetta és play üzemmódban van. Ilyenkor le is nullázódik a számláló.
Nincs időm és szakértelmem sem ahhoz, hogy szétszedjem a gépet, ráadásul valamelyik nap kb. 6-7 óra járatás után egyszer csak nyávogni kezdett. Stop után Play-t nyomtam és megszűnt.
Következőket szeretném rajta elvégeztetni:
-ha kell, akkor szíjazás,
-a mozgó alkatrészek tisztítása, olajozása, illetve ahová kell, ott zsírzás, (nehogy szoruljon valahol, illetve rendesen fusson a motor, a capstan tengely, stb.)
-a táp és az elektronika esetében a kondenzátorok kimérése, esetleges cseréje,
-a csatlakozók érintkező felületeinek tisztítása,
-és amit még gondol a mester.
Remélhetőleg ezekkel a beavatkozásokkal a problémák megszűnnek. (a random kikapcsolás)
Tehát:
A felvétel, lejátszás tökéletesnek mondható, NEM szeretném, ha ahhoz hozzá lenne nyúlva, tehát elektronikai beállítást köszönöm, de nem kérek. (Tapasztaltam olyat egy frissen beállított 6030S-nél, hogy mind a BIAS, mind a LEVEL esetében teljesen eltérő hangképet kaptam a legtöbb fajta kazettával, ezt nem akarom a sajátomon, hogy bárki elkövesse, sajnálom. Ráadásul az ominózus magnónál egy krómos kazetta behelyezését követően is normál szalagot mutatott az indikátor, csak lejátszás, vagy felvétel esetében váltott át ténylegesen cro2-re, ami azért fura.)
Szintén NEM kérek görgő-cserét, a magnó nem salátázik, nem gyűr, stb... tehát azzal NINCS GOND.
Ezek a nyűgjeim, már ami a magnót illeti
Van-e olyan szakember, aki vállalná ezeket az inkább mechanikai beavatkozásokat akár úgy, hogy időpontra elviszem, majd megvárom a beavatkozást?
Ígérem nem sok vizet zavarok, viszek magammal uzsonnát és ásványvizet, a wc-t talán használom ha éppen úgy adódik
Szegeden van a készülék, Pestre el tudom juttatni. Ha magam vinném fel, akkor lenne jó az, ha meg tudnám várni a beavatkozásokat, mivel a postát jelen esetben kerülném.
Köszönöm az esetleges jelentkezőknek a választ.
Ui.: a készüléket hosszú távra tervezem megtartani, bár ha minden igaz és jól alakulnak a dolgok, akkor a hőn áhított C3X is megérkezik lassan egy full szervíz után.
-
manman12
- Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek
Sziasztok!
Keresnék valakit, akinél van működőképes deck, és be tudna nekem digitalizálni egy régi felvételt.
A felvétel egy toshiba kazettán van, kb 30 éve egy fiókban. Tehát azt sem tudom, hogy épségben van-e még.
Viszont felbecsülhetetlen a felvétel a gyerekkorunkból
Nem ingyen kérem.
Jó lenne valahol Budapesten vagy a környéken.
Köszönöm
nekem van
Kazettás deckek
Sziasztok!
Keresnék valakit, akinél van működőképes deck, és be tudna nekem digitalizálni egy régi felvételt.
A felvétel egy toshiba kazettán van, kb 30 éve egy fiókban. Tehát azt sem tudom, hogy épségben van-e még.
Viszont felbecsülhetetlen a felvétel a gyerekkorunkból
Nem ingyen kérem.
Jó lenne valahol Budapesten vagy a környéken.
Köszönöm
Kazettás deckek
2790 de eredeti yahama
oké köszi
-
manman12
- Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek
melyik magnóba valók ?? hány ft db-ja
2790 de eredeti yahama
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 97
Kazettás deckek
Bármelyikbe, amelyikben gyárilag ilyen van.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Kazettás deckek
Van nyomógörgőm ha valakit érdekel 13x8x2 de csak 10 db mind uj
-
manman12
- Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek
Van nyomógörgőm ha valakit érdekel 13x8x2 de csak 10 db mind uj
-
manman12
- Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek
Inkab hadgyd hogy szaki merje meg. Egy merö kaszetat(nem todom magyarul hogy mondjak) jacunk le es az oszziloszkopon lacik az eredmeny. Ahogy a manman12 mondta vanak trimerek a felveves-leadas reszen. Javasolom hogy ne fülre hanem merögepel a munkat vegezni
Egy szakival csináltuk meg ketten műhelyben,régi gelkás volt ,még gyerekoromban ismertem meg,azóta is hozzáhordok mindent meg egy szervizeshez ahol lakkok,mert neki is arany keze van. De a mechanika az nekem valamiért nem megy,hogy mi hajt mit ,nálam az katasztrófa ,nyomógörgő és szíjcsere azt megcsinálom de ha valami nagy gáz van akkor végem
-
manman12
- Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek
Inkab hadgyd hogy szaki merje meg. Egy merö kaszetat(nem todom magyarul hogy mondjak) jacunk le es az oszziloszkopon lacik az eredmeny. Ahogy a manman12 mondta vanak trimerek a felveves-leadas reszen. Javasolom hogy ne fülre hanem merögepel a munkat vegezni
Kazettás deckek
A sztereo nál igen, de ezt lehet orvosolni a menyiben van trimer állítási lehetőség,de szerintem olyan mint a technics az ,mindig lekókad az egyik vége,és nincsen benne.Ha felvételné jó a kivezérlés és egyforma,de lejátszásnál nem akkor ott lehet bármi,fej,estetlek kondi hiba vagy más
-
manman12
- Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek
meglehet de két fejes létére igen csak veri a nakámat csak nem tudom mért,. Pedig a nakám az nem egy szardarab lehet hogy sok elna amit beletettek annak az oka.Sok fajta kazira vettem vele és lenyűgöz a hangja többet is használom,pl nem kell kazit cserélni mint a többinél és jól tuningolhatóak a piok
Kazettás deckek
Én csak a deckre csodálkoztam rá, más készülékek mechanikáját nem ismerem.
Azt tudom hogy megvette, először Pio hifit akartam venni, csak a felvásárlás miatt éppen nem tudtam sehol sem venni, ezért Onkyo lett végül. Nem bántam meg, nagyon szeretem a hifitornyot.
Érdekes...
A Pioneer-ed mechanikája szinte ugyanaz mint az Onkyomé
Úgy tűnik a gyártóknak nincs túl nagy kreativitása....
Ezt már a 90-es években észrevettem, hogy a Pio és az Onkyo sok közös alkatrészt használ, az egyik éppen a mechanika volt. Később a DVD időszakban az Onkyo lejátszói belül Pio alapúak voltak. Mára az Onkyo megvette a Pio-t.
Kazettás deckek
Érdekes...
A Pioneer-ed mechanikája szinte ugyanaz mint az Onkyomé
Úgy tűnik a gyártóknak nincs túl nagy kreativitása....
Ezt már a 90-es években észrevettem, hogy a Pio és az Onkyo sok közös alkatrészt használ, az egyik éppen a mechanika volt. Később a DVD időszakban az Onkyo lejátszói belül Pio alapúak voltak. Mára az Onkyo megvette a Pio-t.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450