Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
Házimozi erősítők,processzorok
Udv,
lenne ilyen kerdesem.
Van egy Onkyo TX-SR876-osom,amin keresztul a projektor is uzemel.
Amikor inditok egy uj filmet,akkor normalisan az AVR kiirja a Displayjon,hogy "Dialog Norm..."azutan megtalalja gondolom a hagsavot,es ha Dolby Digital,akkor ra al,kiirja a Displey hogy Dolby Digital,es indul a film,keppel hangal stb..
viszont,amit eddig nem csinalt a rendszer,hogy a kivetito,ez alatt a pillanat alatt,amig az AVR kivalasztja,dekodolja es elinditja a filmet,neki al keresni a kepforrast,es egy par tized masodperc alatt vissza al a HDMI-re,es van kep is.
szerintem a problema a AVR-ben keresendo.es szerintem a HDMI panel.
valami javaslatok,hozzaszolasok,tapasztalatok e ugyben?
koszonom
TV: Panasonic TX28LK1P Projektor:Optoma HD70 Erősítő: Harman Kardon AVR 235 Front: Klipsch RF-15 Center: Klipsch RC-25 Surround: Jamo E 8SUR.2 DVD: Denon DVD-1930 Video: Panasonic NV-FJ 622 Sub : Mordaunt-Short 309W
- Vukkeinstein
- V.I.P.
- Értékelés: 677
Üdv! A Sony STR DB szériából melyik a legjobb hangú erősítő?
Szerintem ízlés dolga,no meg hallás és nem utolsó sorban ,hogy milyen dobozokkal akarod "összeházasítani"......stb
Amennyiben van rá lehetőséged a 1070-et és 1080-at is ajánlom egy meghallgatásra.
Köszönöm a választ!
The player's Dual HDMI Output setting will default Split A/V mode when two HDMI cables are connected. This will result in video being output via HDMI 1 OUT, and audio being output via HDMI 2 OUT. Ez az Oppo-nál így van.Gondolom hogy a 4K változatnál is így lesz.
Köszönöm a választ!
Nálam mind a 2 HDMI kimeneten megy ki kép és hang is egyszerre-Oppo 93-,csak a HDMI-1 hez van hozzárendelve a jobb videóproci és az megy a TV-be,a HDMI-2 pedig megy a prociba és az UMC-1 passtrought-ban van-nem megy a videóprocija- és csak a hanggal foglalkozik.Az UMC-1 menűjében nem lehet beállítani hogy HDMI-on csak hangot kezeljen.Nem tudom másik procinál vagy AVR-nél ez hogy van,de engem nem zavar mert,nem az UMC-1-en keresztül nézem a képet.Nem jó dolog felesleges elektronikákat beiktatni sem a kép,sem a hang útjába ha nem használjuk őket.
A másik módban(dual display) a 103 is kiadja a képet mindkét HDMI-re ,de neki pont az a lényeg hogy ne adjon csak hangot,ha jól értem.
HD hangot szeretnék. Szerintem ezt nem lehet, legalább is nem tudok róla, hogy hol lehetne egy lejátszón beállítani azt, hogy csak hang menjen az egyik HDMI kimenetére és a !K videó ne.
Nálam mind a 2 HDMI kimeneten megy ki kép és hang is egyszerre-Oppo 93-,csak a HDMI-1 hez van hozzárendelve a jobb videóproci és az megy a TV-be,a HDMI-2 pedig megy a prociba és az UMC-1 passtrought-ban van-nem megy a videóprocija- és csak a hanggal foglalkozik.Az UMC-1 menűjében nem lehet beállítani hogy HDMI-on csak hangot kezeljen.Nem tudom másik procinál vagy AVR-nél ez hogy van,de engem nem zavar mert,nem az UMC-1-en keresztül nézem a képet.Nem jó dolog felesleges elektronikákat beiktatni sem a kép,sem a hang útjába ha nem használjuk őket.
Rendszer:
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
DAC:DIY (CS8414/CS4396) Processzor:Emotiva UMC-1Végfok:DIY 4CH ClassD Audio USA
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
DAC:DIY (CS8414/CS4396) Processzor:Emotiva UMC-1Végfok:DIY 4CH ClassD Audio USA
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest
HD hangot szeretnék. Szerintem ezt nem lehet, legalább is nem tudok róla, hogy hol lehetne egy lejátszón beállítani azt, hogy csak hang menjen az egyik HDMI kimenetére és a !K videó ne.
The player's Dual HDMI Output setting will default Split A/V mode when two HDMI cables are connected. This will result in video being output via HDMI 1 OUT, and audio being output via HDMI 2 OUT. Ez az Oppo-nál így van.Gondolom hogy a 4K változatnál is így lesz.
Ha beállítod hogy csak a hangot kapja akkor biztos nem,de használhatsz optikai vagy coax bemenetet is ha nem akarsz hd hangot.
Elnézést még egyszer, hogy rossz helyre írtam!
És az erősítő (ami nem tudja átengedni a 4K videót) akkor nem fog reklamálni, hogy a HDMI bemenetére olyan jel megy amit nem tud átengedni és ezért a hangot sem fogja továbbítani?
Ha beállítod hogy csak a hangot kapja akkor biztos nem,de használhatsz optikai vagy coax bemenetet is ha nem akarsz hd hangot.
Ennek a kérdésnek itt lenne a helye:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... cesszorok/
Ha két kimenetes lejátszót használsz akkor az egyik mehet a tv-be a másikon pedig csak a hangot küldöd az erősítőbe és kész.
Elnézést még egyszer, hogy rossz helyre írtam!
És az erősítő (ami nem tudja átengedni a 4K videót) akkor nem fog reklamálni, hogy a HDMI bemenetére olyan jel megy amit nem tud átengedni és ezért a hangot sem fogja továbbítani?
Ha két kimenetes lejátszót használsz akkor az egyik mehet a tv-be a másikon pedig csak a hangot küldöd az erősítőbe és kész.
Vagy a lejátszónak van valamilyen (optikai vagy koax) digitális kimenete, amit az erősítővel össze tudsz kötni... Nálam is így megy...
Tel: 30/harmincnégy-33-nullahetvennyolc.
Sziasztok!
Tudom nem ide kellene írnom az alábbiakat, de nem tudtam hova kell.
Szóval segítségre lenne szükségem.
Mikor majd lesz normális 4K film hogyan tudok beintegrálni egy olyan erősítőt a rendszerbe mely nem képes átengedni a 4K jelet? Az erősítőnek csak az lenne a feladata, hogy az 5.1 hangot felerősítse és hangfalakon megszólaltassa. A Videó jel pedig közvetlenül a TV-be vagy a projektorba menne.
Gondolom egy olyan 4K lejátszó fog kelleni melyen 2db HDMI kimenet van (nem tudom van e ilyen). Az egyik HDMi kimenet a TV-be menne, hogy a képmegjelenítés meglegyen, a másik HDMI kimenet pedig rákötném az erősítőre ami nem engedi át a 4K videó jelet, de nekem itt csak a hangot kellene áttengenie.
Kérdés, hogy az erősítő annak ellenére, hogy a 4K videó jelet nem engedi át attól még a hangot átfogja e engedni?
Előre is köszönöm a nálam jobban hozzáértők válaszát!
üdv
Sziasztok!
Tudom nem ide kellene írnom az alábbiakat, de nem tudtam hova kell.
Szóval segítségre lenne szükségem.
Mikor majd lesz normális 4K film hogyan tudok beintegrálni egy olyan erősítőt a rendszerbe mely nem képes átengedni a 4K jelet? Az erősítőnek csak az lenne a feladata, hogy az 5.1 hangot felerősítse és hangfalakon megszólaltassa. A Videó jel pedig közvetlenül a TV-be vagy a projektorba menne.
Gondolom egy olyan 4K lejátszó fog kelleni melyen 2db HDMI kimenet van (nem tudom van e ilyen). Az egyik HDMi kimenet a TV-be menne, hogy a képmegjelenítés meglegyen, a másik HDMI kimenet pedig rákötném az erősítőre ami nem engedi át a 4K videó jelet, de nekem itt csak a hangot kellene áttengenie.
Kérdés, hogy az erősítő annak ellenére, hogy a 4K videó jelet nem engedi át attól még a hangot átfogja e engedni?
Előre is köszönöm a nálam jobban hozzáértők válaszát!
üdv
- komarfamily
- V.I.P.
- Értékelés: 1068
Én mindenhol csak azt olvastam,hogy aki 10 dekás UMC 200-ra váltott,az vissza vásárolta a 10 kilós UMC-1 -et. Valamit nagyon elnéztél.
Nekem volt mindketto. Az elteres minimalis volt de az umc1nel maradtam inkabb mert hajszalnyit jobb volt.
a 930 az egyik legjobban sikerült darab és nagyon olcsó is!
- bigbody235
- Újonc fórumos
- Értékelés: 1
ez nem csak vagy csak neked szólt, ebbe mindig belefutunk, az a baj hogy ezek után ,senki sem fog már ilyet venni mert páran nevetségesnek tartják, aztán a meghallgatás sem éri meg szegény,, pedig lehet fasza cucc, annak idején volt az emo nak hasonló talán az umc 200 lehet tévedek, de az is ugyanez ,aztán ki is volt röhögve majd vett valaki , és azt mondta ,hogy jobban tetszett mint a nehéz umc 1 vagy melyik.. szóval ránézésre megítélni valamit nem mindig bölcs dolog!
de persze szíved jogod bármit írni bármiről természetesen!
Én mindenhol csak azt olvastam,hogy aki 10 dekás UMC 200-ra váltott,az vissza vásárolta a 10 kilós UMC-1 -et. Valamit nagyon elnéztél.
mindig elővesszük ,hogy mi van belül és hogy mennyi kg? sztem nem az számít ,hogy hogyan és mit raktak bele, hanem az hogy milyen a hangja..pont letojom ha 1 nyákon egy chip van, ha zseniális hangot produkál ennek ellenére,, vagy mindegy ,csak legyen tele zsúfolva minden xar-al? a mai világban nem kell meglepődni ha nem 150kg procikat meg végfokokat gyártanak.... ezen túl kéne már lépni vagy lehet maradni a tízen-húszon éves gépeknél ameddig még bírják...és javíthatók!
Akik értenek hozzá, azoknak nagyon is fontos,hogy hogyan és mit raktak bele a dobozokba. Nem mindegy,hogy milyen minőségi alkatrészek kerülnek beépítésre, elektromos zavaroktól mennyire elszigetelt, hosszútávon mennyire megbízható, mennyire hatékony a hűtése, nagyobb igénybevétel esetén is stabilan tudja hozni ugyanazt a teljesítményt és még sorolhatnám,hogy mennyi minden múlik a beépített cuccok minőségén.
Nem kell maradni a 10-en huszonéves gépeknél,mert a legujabb felső kategóriás procik és végfokok túlnyomó része ugyanúgy "150 kg" és még sok évig kell elviselni a nagy nehéz minőségi erősítőket, amíg nem lesznek képesek a gyártók ugyanazt a minőséget elérhető áron előállítani üres dobozokból.
Elvileg itt vannak infók + részletek a jövendő es meglévő processzorokról... mert elvben nem csak az rmc-1 lesz újdonság 2017-ben
http://emotivalounge.proboards.com/thre ... c-1-mc-700
Amúgy a képeken látható rmc-1 sem végleges kép azt irjak az még egy munkakozi terv volt a végleges kinézet is a CES-en lepleződik le.
A mai HDMI korszakban ennyi bőven elég.
A végfokot kell jobban megválasztani hozzá.
A DAC-ra kíváncsi lennék, hogy milyen van benne. Nem találtam infót róla.
Azért a processzor még analóg módon csatlakozik a végfokba!
Szerintem a hangjáról nem írtam semmit, sőt még csak burkoltan sem ítéltem el. Drukkolok, hogy megfizethető áron jó legyen! Annyit írtam hogy megmosolyogtató, ne mondd, hogy nem az!
egyszerű mint a faék valóban.. lehet pont ezért lesz majd jó
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
mindig elővesszük ,hogy mi van belül és hogy mennyi kg? sztem nem az számít ,hogy hogyan és mit raktak bele, hanem az hogy milyen a hangja..pont letojom ha 1 nyákon egy chip van, ha zseniális hangot produkál ennek ellenére,, vagy mindegy ,csak legyen tele zsúfolva minden xar-al? a mai világban nem kell meglepődni ha nem 150kg procikat meg végfokokat gyártanak.... ezen túl kéne már lépni vagy lehet maradni a tízen-húszon éves gépeknél ameddig még bírják...és javíthatók!Igazad van hogy a súly alapján nem lehet megítélni valamit.Meg kell hallgatni.Én meghallgattam a Denon Avp processzort és mondhatom hogy a legjobb amit eddig hallottam.Mellékesen 26 kg szóval azért raktak bele valamit amitől ennyire jól szól.Tudok ellenpéldát is.Az Anthem 7-es széria tíz kilóval könnyebb mint az Arcam 600 és semmivel sem rosszabb.
Engem nem zavar mennyi cucc van benne, de ettől függetlenül engedd már meg, hogy megmosolyogtasson. Mert szerintem vicces.
Ha ezért az árért zseniális hangot tud, akkor én is veszek egyet. De egyelőre kivárok, nem rohanok.
A mai HDMI korszakban ennyi bőven elég.
A végfokot kell jobban megválasztani hozzá.
A DAC-ra kíváncsi lennék, hogy milyen van benne. Nem találtam infót róla.
ez nem csak vagy csak neked szólt, ebbe mindig belefutunk, az a baj hogy ezek után ,senki sem fog már ilyet venni mert páran nevetségesnek tartják, aztán a meghallgatás sem éri meg szegény,, pedig lehet fasza cucc, annak idején volt az emo nak hasonló talán az umc 200 lehet tévedek, de az is ugyanez ,aztán ki is volt röhögve majd vett valaki , és azt mondta ,hogy jobban tetszett mint a nehéz umc 1 vagy melyik.. szóval ránézésre megítélni valamit nem mindig bölcs dolog!
de persze szíved jogod bármit írni bármiről természetesen!
Szerintem a hangjáról nem írtam semmit, sőt még csak burkoltan sem ítéltem el. Drukkolok, hogy megfizethető áron jó legyen! Annyit írtam hogy megmosolyogtató, ne mondd, hogy nem az!
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
Ha már Emo ...
Engem az MC-700 belvilága mosolyogtatott meg.
A basx sorozattal gondolom egy belépőszintet céloznak meg.
Sztem az ára alapján be tudod határolni, ez kb az UMC200 utódja. Se Atmos, se hű de nagy dolgok. Az XMC1 belseje már kevésbé megmosolyogtató. Valószínűleg az RMC1 belseje sem fog vidám perceket okozni. Valószínűleg úgy van vele a cég, h az apróért is lehajol, aztán meglátjuk lesz-e ilyen termékük mondjuk 5 év múlva is. Azért valljuk nem lehet egyszerű a mai telített piacon elismertséget, no meg pénzt is keresni. Ráadásnak már odahaza az USA-ban gyártanak nem Kínában. Ha túl olcsó vagy akkor gagyi vagy, ha túl drága akkor meg mi ez a drágaság a kevésbé jól csengő név mögött. Magam sem tudom h csinálnám ha ebben utaznék. Te hogyan csinálnád?
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP