Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Elektroncső topik {___]=
Elektroncső topik {___]=
Így van. Az állandó fűtés nagyon hátrányos az élettartamra. A csöves táp meg gyakorlatilag késleltetett anódfeszültség rákapcsolást eredményez.
Csöves erősítőhöz meg amúgyis a csöves táp ami való.
Pontosan, csak amig a relé azonnal kapcsol, a csöves tápnál szépen lassan fut fel.
a standby-ban tartás a szövegben a csövek állandó fűtésére vonatkozik, az bizony eszi a csövet, valamivel lassabban mintha anódfesz-anódáram is folyna rajta. Az anódtáp lassabb-késleltetett indítás a fűtéshez képest az hasznos, a bekapcsolási áramlökéstől védi a csövet. A fixbias-feszültség munkapontú végcsöveknél a rács (negatív) segédtápot nem kell késleltetni.
Így van. Az állandó fűtés nagyon hátrányos az élettartamra. A csöves táp meg gyakorlatilag késleltetett anódfeszültség rákapcsolást eredményez.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1212
Elektroncső topik {___]=
a standby-ban tartás a szövegben a csövek állandó fűtésére vonatkozik, az bizony eszi a csövet, valamivel lassabban mintha anódfesz-anódáram is folyna rajta. Az anódtáp lassabb-késleltetett indítás a fűtéshez képest az hasznos, a bekapcsolási áramlökéstől védi a csövet. A fixbias-feszültség munkapontú végcsöveknél a rács (negatív) segédtápot nem kell késleltetni.
Elektroncső topik {___]=
Közben ezt találtam, érdekes:
http://valvewizard.co.uk/standby.html
A szerző lett már néhány könyvet az asztalra csöves témában.
Idézet:„
standby switch does not extend the life of the valves, in fact it is more likely to reduce their useful life. The valves do not care if you switch on the heaters and HT at the same time”
Vagyis szerinte nemhogy növeli az élettartamot, hanem csökkenti.
Elektroncső topik {___]=
standby switch does not extend the life of the valves, in fact it is more likely to reduce their useful life. The valves do not care if you switch on the heaters and HT at the same time”
A legjobb csővédelem a csöves egyenirányítás. Plusz javít a hangon, ha jól van megépítve.
Elektroncső topik {___]=
Sziasztok !
Szerintetek érdemes kiépíteni anódfeszültség késleltetést egy AVA 2A csöves végfokba, gyárilag nincsen benne, 4 db EL84 dolgozik benne párhuzamosan PP-be kötve, a legegyszerűbben az anódfeszt egy kapcsolóval, manuálisan kapcsolnám rá a csövek felfűtése után. Mekkora jelentősége van ennek ?
Üdv:
Antal
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Elektroncső topik {___]=
Minden Kedves Fórumozónak és szeretteinek Boldog Új Évet Kívánok!
Elektroncső topik {___]=
Van egy egydobozos 2x5-6 wattos végfoka. Volt szerencsém hallani Heed előfokkal.
Kellemes hangja van. Ne kérdezd meg,hogy milyen cső van benne,mert nem tudom.
Az valószínű a 6b4g lesz.Az 2x5W. és megfelelő "körítéssel"és nos csövekkel állítólag nagyon szépen ,részletezően zenél..Természetesen a maga nemében( ezt hozzá teszem,még mielőtt ..bárki ,bármit.....)
Elektroncső topik {___]=
Most ismét csinál egy dobozost is akár több félét...(több féle csővel)Van egy egydobozos 2x5-6 wattos végfoka. Volt szerencsém hallani Heed előfokkal. Kellemes hangja van. Ne kérdezd meg,hogy milyen cső van benne,mert nem tudom.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
- DHT1
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 162
- Kapcsolat:
Elektroncső topik {___]=
Szerintem kicsit elbeszélünk egymás mellett.
2a 3 is vintage persze csak már nem elég jó a hangja. Igazából ennyi. Persze kizárólag az eredetiekről és nem a silány utángyártásokról beszélek.
A Fivre mono plate 2a3 próbáltál? Nekem volt szerencsém hozzá, talán az egyik legjobb hangú cső amit idáig hallottam, talán az EML mehs 2a3 veszi fel vele a versenyt.
72audio.com
- DHT1
- Kezdő Fórumlakó
- Kapcsolat:
Elektroncső topik {___]=
Nem akarok olyan szép szakszavakat használni,mint a kottázható, a jó sávszélet, meg levegős, stb. Fogalmam sincsen ezek mit jelentenek.
Szóval, jó hangja van - szerintem. Alapvetően jazz-t hallgatok LP-ről.
1,5 éve megy, eddig 1 biztosíték és egy egyenirányító cső (2500 Ft) ment a kukába. Nagy variálás nem lehetséges, tekintettel arra,hogy csak 1 cég gyártotta a triódákat. Legfeljebb az évjáratot lehet variálni. A 2000 órás élettartamtól nem parázni, az ebay-en bőven van a 80-as évekből származó csövekből. 6500-ból itt van az oroszoktól. A 2000 óra pedig nem az élettartamra vonatkozik, hanem a megadott meredekség és erősítési tényező tűrésen belüli értékére.(Szabó Zoltán) Ja és jól bírja a gyorsulást - anno vadászgépbe tervezték.
Szóval nekem bejöttek az orosz csövek..........
Nem vonom kétségbe, hogy egy 50-es évekből származó WE300B-nek jobb a hangja, de mennyiért is ?
Na a WE 300B- nél még egy JJ gyártmány is sokkal zeneibb, végtelenűl száraz és unalmas hangja van szerintem.
72audio.com
Elektroncső topik {___]=
Monoblokk. Kb. 23 kg/ darab. Láttam már egydobozost. Az 40 kg és brutál nagy. Se elhelezni,sem szerelni nem könnyű.
DP a végén már csak monoblokkot készített.
Most ismét csinál egy dobozost is akár több félét...(több féle csővel)
Elektroncső topik {___]=
Köszönöm a rövid bemutatót.Eddig csak csupa jót hallottam Dénes Péter ezen erősítőiről
Már csak két kérdésem volna( ha megengeded )
1.a tiéd egy dobozos,vagy monoblokkos megépítés?
2.ezt lehet,hogy nem neked kéne címezzem,de hátha tudod: mi a fene az a "figyelmeztetés státusz" a nevem alatt?
Monoblokk. Kb. 23 kg/ darab. Láttam már egydobozost. Az 40 kg és brutál nagy. Se elhelezni,sem szerelni nem könnyű.
DP a végén már csak monoblokkot készített.
Naim Uniti Atom
Naim Uniti Atom
Elektroncső topik {___]=
Bocsánat,már tudom ,hogy mit jelent a figyelmeztetés státusz,,,
Elektroncső topik {___]=
Nem akarok olyan szép szakszavakat használni,mint a kottázható, a jó sávszélet, meg levegős, stb. Fogalmam sincsen ezek mit jelentenek.
1,5 éve megy, eddig 1 biztosíték és egy egyenirányító cső (2500 Ft) ment a kukába. Nagy variálás nem lehetséges, tekintettel arra,hogy csak 1 cég gyártotta a triódákat. Legfeljebb az évjáratot lehet variálni. A 2000 órás élettartamtól nem parázni, az ebay-en bőven van a 80-as évekből származó csövekből. 6500-ból itt van az oroszoktól. A 2000 óra pedig nem az élettartamra vonatkozik, hanem a megadott meredekség és erősítési tényező tűrésen belüli értékére.(Szabó Zoltán) Ja és jól bírja a gyorsulást - anno vadászgépbe tervezték.
Nem vonom kétségbe, hogy egy 50-es évekből származó WE300B-nek jobb a hangja, de mennyiért is ?
Köszönöm a rövid bemutatót.Eddig csak csupa jót hallottam Dénes Péter ezen erősítőirőlMár csak két kérdésem volna( ha megengeded )
1.a tiéd egy dobozos,vagy monoblokkos megépítés?
2.ezt lehet,hogy nem neked kéne címezzem,de hátha tudod: mi a fene az a "figyelmeztetés státusz" a nevem alatt?
Elektroncső topik {___]=
Viszont ha már itt vagyunk látom,hogy nálad is van egy orosz(6c33c),ráadásúl DPA .Elmondanád hogy tetszik?
Naim Uniti Atom
Naim Uniti Atom
Elektroncső topik {___]=
Na egyre nagyobb itt a köd, asszem feladom.
Valahoy a melllé- elbeszélős csevegést annyira nem kedvelem.
Ne add fel! Hidd el sok érdekes dolog fog kiderűlni.Szerintem érdemes várni.Tekintsük ezt SoundMania "pávatáncának".Sztem el fogunk jutni a végére,csak egy kis türelem...egy kis türelem...
- DHT1
- Kezdő Fórumlakó
- Kapcsolat:
Elektroncső topik {___]=
Na egyre nagyobb itt a köd, asszem feladom.
Valahoy a melllé- elbeszélős csevegést annyira nem kedvelem.
72audio.com
nem igazán értem, mintha túlzásba esnél ezzel a vintage mániával. Neked a 2A3 nem elég vintage, mert szerinted a felsoroltakhoz képest ez egy visszafejlesztés lenne?
Az első fellelhető publikáció ami említi ezt a csőtípust The AWA Journal-ban jelent meg 1933-ban. Több akkori USA manufaktura is gyártotta ezt a "lámpát" mert annak idején ezek majdnem a szénszálas izzólámpák testvéreiként, funkció bővítésének tekinteték. Mint ahogy az izzó lámpákat sem jelölik karakterisztika azonosító betűjelölésekkel, (feszültség, teljesítmény) a hárompólusú lámpáknál is csak törekvés volt, egységesség, kompatibilitási szándék még gyerekcipőben járt, ezért az sem volt egyértelmű, kinek a típus azonosítóját használják a konkurens gyártók.
.
Egyébként ezzel a csőtípussal, más-más jelöléssel (PC1,5/100; P4; E5; még a 45 is belefér) találtak 1929-ben gyártott, valami olasz katonai készüléket. Nagyon valószínű a 2A3 csőtípus az RCA termékeként lett ismert, nem is véletlen, az eredeti RCA adatlapon is ez az 1933 évszám szerepel. De azért mert mind a mai napig gyártják ezt a típust több helyen is, 6,3V-os fűtéssel is, annak ellenére, hogy végcsőnek kicsi teljesítménye, meghajtónak kicsit luxus, ezért nem elég vintage a többi felsorolt csőtípussal ellentétben, mert azok többsége kihalt, azok vintagabbak?
2a 3 is vintage persze csak már nem elég jó a hangja. Igazából ennyi. Persze kizárólag az eredetiekről és nem a silány utángyártásokról beszélek.
- SoundMania
- V.I.P.
Elektroncső topik {___]=
nem igazán értem, mintha túlzásba esnél ezzel a vintage mániával. Neked a 2A3 nem elég vintage, mert szerinted a felsoroltakhoz képest ez egy visszafejlesztés lenne?
Az első fellelhető publikáció ami említi ezt a csőtípust The AWA Journal-ban jelent meg 1933-ban. Több akkori USA manufaktura is gyártotta ezt a "lámpát" mert annak idején ezek majdnem a szénszálas izzólámpák testvéreiként, funkció bővítésének tekinteték. Mint ahogy az izzó lámpákat sem jelölik karakterisztika azonosító betűjelölésekkel, (feszültség, teljesítmény) a hárompólusú lámpáknál is csak törekvés volt, egységesség, kompatibilitási szándék még gyerekcipőben járt, ezért az sem volt egyértelmű, kinek a típus azonosítóját használják a konkurens gyártók.
.
Egyébként ezzel a csőtípussal, más-más jelöléssel (PC1,5/100; P4; E5; még a 45 is belefér) találtak 1929-ben gyártott, valami olasz katonai készüléket. Nagyon valószínű a 2A3 csőtípus az RCA termékeként lett ismert, nem is véletlen, az eredeti RCA adatlapon is ez az 1933 évszám szerepel. De azért mert mind a mai napig gyártják ezt a típust több helyen is, 6,3V-os fűtéssel is, annak ellenére, hogy végcsőnek kicsi teljesítménye, meghajtónak kicsit luxus, ezért nem elég vintage a többi felsorolt csőtípussal ellentétben, mert azok többsége kihalt, azok vintagabbak?
Elektroncső topik {___]=
Attól, hogy egy cső vintage , még szólhat nagyon jól. Szellősen, dinamikusan, stb. Ez még a régi kor. 26,27,301,326,80,45,280,245..... Úgy tudom a 2a3-at ebből "fejlesztették" később ki (vissza).
.
- DHT1
- Kezdő Fórumlakó
- Kapcsolat:
Elektroncső topik {___]=
Nem tudom mit értesz ez alatt de az enyém nem kényes és nem is finnyás. Annyit még , hogy a legrosszabb hangú és a legjobb hangú 2a3 között kisebb a különbség (pedig az is elég nagy eltérés) mint az enyém és a legjobb 2a3 között. Ugyanabban a környezetben persze. Persze ha még a tápcsövet is hozzá passzítom akkor még jelentősebb előnyre tesz szert. 5u4? Le vele. Akkor ezekszerint 2A3 a végcsöved. SE vagy PP ben tolod?
72audio.com
A 2A3 meg a 300B is a háború elötti csövek, sanos ezek a 70-80 éves csövek elég kényes primadonnák.
Nem tudom mit értesz ez alatt de az enyém nem kényes és nem is finnyás. Annyit még , hogy a legrosszabb hangú és a legjobb hangú 2a3 között kisebb a különbség (pedig az is elég nagy eltérés) mint az enyém és a legjobb 2a3 között. Ugyanabban a környezetben persze. Persze ha még a tápcsövet is hozzá passzítom akkor még jelentősebb előnyre tesz szert. 5u4? Le vele.
- SoundMania
- V.I.P.
Elektroncső topik {___]=
A 2A3 meg a 300B is a háború elötti csövek, sanos ezek a 70-80 éves csövek elég kényes primadonnák.
Nem tudom mit értesz ez alatt de az enyém nem kényes és nem is finnyás. Annyit még , hogy a legrosszabb hangú és a legjobb hangú 2a3 között kisebb a különbség (pedig az is elég nagy eltérés) mint az enyém és a legjobb 2a3 között. Ugyanabban a környezetben persze. Persze ha még a tápcsövet is hozzá passzítom akkor még jelentősebb előnyre tesz szert. 5u4? Le vele.
Elektroncső topik {___]=
Ne fáraszd magad. Sound az 1940 előtti made in USA csövekre esküszik.
Nem fogod tudni meggyőzni.
Te a hangra mész, Ő a vintage-re.
Tartsd tiszteletben a preferenciáját.
Pl én se veszek Opelt, mert kommersz. Az ellenkezőjéről nem tudnak meggyőzni.
Mindenkinek megvan a maga "becsípődése".
Szóval sokfélék vagyunk, sokféle bogarakkal.
És ragaszkodunk a bogarainkhoz.
Természetesen tiszteletben tartom,hogy neki mi tetszik,hiszen sehol sem szóltam le a dolgait.Konkrétan azt is tudom,hogy mit hallgat.Ez is az Ő dolga,ha akarja elmondja,ha akarja nem.Személy szerint én szeretek vele "évődni",anélkűl,hogy rá erőltetném a véleményemet.De ezt Ő szerintem tudja is.Viszont ha már itt vagyunk látom,hogy nálad is van egy orosz(6c33c),ráadásúl DPA .Elmondanád hogy tetszik?
- DHT1
- Kezdő Fórumlakó
- Kapcsolat:
Elektroncső topik {___]=
igen, és amit te hallgatsz otthon? lássuk a medvéd!Nagyon kiváncsi vagy, persze én is ;-)
72audio.com
- DHT1
- Kezdő Fórumlakó
- Kapcsolat:
Elektroncső topik {___]=
Attól, hogy egy cső vintage , még szólhat nagyon jól. Szellősen, dinamikusan, stb. Ez még a régi kor. 26,27,301,326,80,45,280,245..... Úgy tudom a 2a3-at ebből "fejlesztették" később ki (vissza). A 2A3 meg a 300B is a háború elötti csövek, sanos ezek a 70-80 éves csövek elég kényes primadonnák.
72audio.com
Elektroncső topik {___]=
Attól, hogy egy cső vintage , még szólhat nagyon jól. Szellősen, dinamikusan, stb. Ez még a régi kor. 26,27,301,326,80,45,280,245..... Úgy tudom a 2a3-at ebből "fejlesztették" később ki (vissza).
igen, és amit te hallgatsz otthon? lássuk a medvéd!