Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Elektroncső topik {___]=

skorpio-
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 59

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: skorpio- »

Monoblokk. Kb. 23 kg/ darab. Láttam már egydobozost. Az 40 kg és brutál nagy. Se elhelezni,sem szerelni nem könnyű.
DP a végén már csak monoblokkot készített.
Most ismét csinál egy dobozost is akár több félét...(több féle csővel)

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 455

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: 6c33c »

Köszönöm a rövid bemutatót.Eddig csak csupa jót hallottam Dénes Péter ezen erősítőiről
Már csak két kérdésem volna( ha megengeded )
1.a tiéd egy dobozos,vagy monoblokkos megépítés?
2.ezt lehet,hogy nem neked kéne címezzem,de hátha tudod: mi a fene az a "figyelmeztetés státusz" a nevem alatt?

Monoblokk. Kb. 23 kg/ darab. Láttam már egydobozost. Az 40 kg és brutál nagy. Se elhelezni,sem szerelni nem könnyű.
DP a végén már csak monoblokkot készített.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid

skorpio-
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Elektroncső topik {___]=

Bocsánat,már tudom ,hogy mit jelent a figyelmeztetés státusz,,,

skorpio-
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Elektroncső topik {___]=

Nem akarok olyan szép szakszavakat használni,mint a kottázható, a jó sávszélet, meg levegős, stb. Fogalmam sincsen ezek mit jelentenek.
Szóval, jó hangja van - szerintem. Alapvetően jazz-t hallgatok LP-ről.

1,5 éve megy, eddig 1 biztosíték és egy egyenirányító cső (2500 Ft) ment a kukába. Nagy variálás nem lehetséges,  tekintettel arra,hogy csak 1 cég gyártotta a triódákat. Legfeljebb az évjáratot lehet variálni. A 2000 órás élettartamtól nem parázni, az ebay-en bőven van a 80-as évekből származó csövekből. 6500-ból itt van az oroszoktól.  A 2000 óra pedig nem az élettartamra vonatkozik, hanem a megadott meredekség és erősítési tényező tűrésen belüli értékére.(Szabó Zoltán) Ja és jól bírja a gyorsulást - anno vadászgépbe tervezték.
Szóval nekem bejöttek az orosz csövek..........
Nem vonom kétségbe, hogy egy 50-es évekből származó WE300B-nek jobb a hangja, de mennyiért is ?
Köszönöm a rövid bemutatót.Eddig csak csupa jót hallottam Dénes Péter ezen erősítőirőlMár csak két kérdésem volna( ha megengeded )
1.a tiéd egy dobozos,vagy monoblokkos megépítés?
2.ezt lehet,hogy nem neked kéne címezzem,de hátha tudod: mi a fene az a "figyelmeztetés státusz" a nevem alatt?

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég

Elektroncső topik {___]=

Viszont ha már itt vagyunk látom,hogy nálad is van egy orosz(6c33c),ráadásúl DPA .Elmondanád hogy tetszik?
Nem akarok olyan szép szakszavakat használni,mint a kottázható, a jó sávszélet, meg levegős, stb. Fogalmam sincsen ezek mit jelentenek.
Szóval, jó hangja van - szerintem. Alapvetően jazz-t hallgatok LP-ről.

1,5 éve megy, eddig 1 biztosíték és egy egyenirányító cső (2500 Ft) ment a kukába. Nagy variálás nem lehetséges,  tekintettel arra,hogy csak 1 cég gyártotta a triódákat. Legfeljebb az évjáratot lehet variálni. A 2000 órás élettartamtól nem parázni, az ebay-en bőven van a 80-as évekből származó csövekből. 6500-ból itt van az oroszoktól.  A 2000 óra pedig nem az élettartamra vonatkozik, hanem a megadott meredekség és erősítési tényező tűrésen belüli értékére.(Szabó Zoltán) Ja és jól bírja a gyorsulást - anno vadászgépbe tervezték.
Szóval nekem bejöttek az orosz csövek..........
Nem vonom kétségbe, hogy egy 50-es évekből származó WE300B-nek jobb a hangja, de mennyiért is ?
Naim Uniti Atom

skorpio-
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Elektroncső topik {___]=

Na egyre nagyobb itt a köd, asszem feladom.
Valahoy a melllé- elbeszélős csevegést annyira nem kedvelem.
Ne add fel! Hidd el sok érdekes dolog fog kiderűlni.Szerintem érdemes várni.Tekintsük ezt SoundMania "pávatáncának".Sztem el fogunk jutni a végére,csak egy kis türelem...egy kis türelem...

DHT1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 162
Kapcsolat:

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: DHT1 »

Na egyre nagyobb itt a köd, asszem feladom.
Valahoy a melllé- elbeszélős csevegést annyira nem kedvelem.
72audio.com

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1200

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

nem igazán értem, mintha túlzásba esnél ezzel a vintage mániával. Neked a 2A3 nem elég vintage, mert szerinted a felsoroltakhoz képest ez egy visszafejlesztés lenne?

Az első fellelhető publikáció ami említi ezt a csőtípust The AWA Journal-ban jelent meg 1933-ban. Több akkori USA manufaktura is gyártotta ezt a "lámpát" mert annak idején ezek majdnem a szénszálas izzólámpák testvéreiként, funkció bővítésének tekinteték. Mint ahogy az izzó lámpákat sem jelölik karakterisztika azonosító betűjelölésekkel, (feszültség, teljesítmény) a hárompólusú lámpáknál is csak törekvés volt, egységesség, kompatibilitási szándék még gyerekcipőben járt, ezért az sem volt egyértelmű, kinek a típus azonosítóját használják a konkurens gyártók.
.
Egyébként ezzel a csőtípussal, más-más jelöléssel (PC1,5/100; P4; E5; még a 45 is belefér) találtak 1929-ben gyártott, valami olasz katonai készüléket. Nagyon valószínű a 2A3 csőtípus az RCA termékeként lett ismert, nem is véletlen, az eredeti RCA adatlapon is ez az 1933 évszám szerepel. De azért mert mind a mai napig gyártják ezt a típust több helyen is, 6,3V-os fűtéssel is, annak ellenére, hogy végcsőnek kicsi teljesítménye, meghajtónak kicsit luxus, ezért nem elég vintage a többi felsorolt csőtípussal ellentétben, mert azok többsége kihalt, azok vintagabbak?

Szerintem kicsit elbeszélünk egymás mellett.
2a 3 is vintage persze csak már nem elég jó a hangja. Igazából ennyi. Persze kizárólag az eredetiekről és nem a silány utángyártásokról beszélek.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3482

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Attól, hogy egy cső vintage , még szólhat nagyon jól. Szellősen, dinamikusan, stb. Ez még a régi kor. 26,27,301,326,80,45,280,245..... Úgy tudom a 2a3-at ebből "fejlesztették" később ki (vissza).
nem igazán értem, mintha túlzásba esnél ezzel a vintage mániával. Neked a 2A3 nem elég vintage, mert szerinted a felsoroltakhoz képest ez egy visszafejlesztés lenne?

Az első fellelhető publikáció ami említi ezt a csőtípust  The AWA Journal-ban jelent meg 1933-ban. Több akkori USA manufaktura is gyártotta ezt a "lámpát" mert annak idején ezek majdnem a szénszálas izzólámpák testvéreiként, funkció bővítésének tekinteték. Mint ahogy az izzó lámpákat sem jelölik karakterisztika azonosító betűjelölésekkel, (feszültség, teljesítmény) a hárompólusú lámpáknál is csak törekvés volt, egységesség, kompatibilitási szándék még gyerekcipőben járt, ezért az sem volt egyértelmű, kinek a típus azonosítóját használják a konkurens gyártók.
.
Egyébként ezzel a csőtípussal, más-más jelöléssel (PC1,5/100; P4; E5; még a 45 is belefér) találtak 1929-ben gyártott, valami olasz katonai készüléket. Nagyon valószínű a 2A3 csőtípus az RCA termékeként lett ismert, nem is véletlen, az eredeti RCA adatlapon is ez az 1933 évszám szerepel. De azért mert mind a mai napig gyártják ezt a típust több helyen is, 6,3V-os fűtéssel is, annak ellenére, hogy végcsőnek kicsi teljesítménye, meghajtónak kicsit luxus, ezért nem elég vintage a többi felsorolt csőtípussal ellentétben, mert azok többsége kihalt, azok vintagabbak?

DHT1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Kapcsolat:

Elektroncső topik {___]=

Nem tudom mit értesz ez alatt de az enyém nem kényes és nem is finnyás. Annyit még , hogy a legrosszabb hangú és a legjobb hangú 2a3 között kisebb a különbség (pedig az is elég nagy eltérés) mint az enyém és a legjobb 2a3 között. Ugyanabban a környezetben persze. Persze ha még a tápcsövet is hozzá passzítom akkor még jelentősebb előnyre tesz szert. 5u4? Le vele. Akkor ezekszerint 2A3 a végcsöved. SE vagy PP ben tolod?
72audio.com

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

A 2A3 meg a 300B is a háború elötti csövek, sanos ezek a 70-80 éves csövek elég kényes primadonnák.
Nem tudom mit értesz ez alatt de az enyém nem kényes és nem is finnyás. Annyit még , hogy a legrosszabb hangú és a legjobb hangú 2a3 között kisebb a különbség (pedig az is elég nagy eltérés) mint az enyém és a legjobb 2a3 között. Ugyanabban a környezetben persze. Persze ha még a tápcsövet is hozzá passzítom akkor még jelentősebb előnyre tesz szert. 5u4? Le vele.

skorpio-
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Elektroncső topik {___]=

Ne fáraszd magad. Sound az 1940 előtti made in USA csövekre esküszik.
Nem fogod tudni meggyőzni.
Te a hangra mész, Ő a vintage-re.
Tartsd tiszteletben a preferenciáját. 
Pl én se veszek Opelt, mert kommersz. Az ellenkezőjéről nem tudnak meggyőzni.
Mindenkinek megvan a maga "becsípődése".
Szóval sokfélék vagyunk, sokféle bogarakkal.
És ragaszkodunk a bogarainkhoz.
Természetesen tiszteletben tartom,hogy neki mi tetszik,hiszen sehol sem szóltam le a dolgait.Konkrétan azt is tudom,hogy mit hallgat.Ez is az Ő dolga,ha akarja elmondja,ha akarja nem.Személy szerint én szeretek vele "évődni",anélkűl,hogy rá erőltetném a véleményemet.De ezt Ő szerintem tudja is.Viszont ha már itt vagyunk látom,hogy nálad is van egy orosz(6c33c),ráadásúl DPA .Elmondanád hogy tetszik?

DHT1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Kapcsolat:

Elektroncső topik {___]=

igen, és amit te hallgatsz otthon? lássuk a medvéd!Nagyon kiváncsi vagy, persze én is ;-)
72audio.com

DHT1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Kapcsolat:

Elektroncső topik {___]=

Attól, hogy egy cső vintage , még szólhat nagyon jól. Szellősen, dinamikusan, stb. Ez még a régi kor. 26,27,301,326,80,45,280,245..... Úgy tudom a 2a3-at ebből "fejlesztették" később ki (vissza). A 2A3 meg a 300B is a háború elötti csövek, sanos ezek a 70-80 éves csövek elég kényes primadonnák.
72audio.com

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

Attól, hogy egy cső vintage , még szólhat nagyon jól. Szellősen, dinamikusan, stb. Ez még a régi kor. 26,27,301,326,80,45,280,245..... Úgy tudom a 2a3-at ebből "fejlesztették" később ki (vissza).
igen, és amit te hallgatsz otthon? lássuk a medvéd!

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

Ennyi vintage-ozás után nagyon szeretnénk többet tudni a csöves erősítődről, milyen kapcsolás, alkatrészek, DIY vagy gyári kivitel, esetleg kompletten háború előtti darab-e vagy csak a csövek. Képek esetleg. Ha meg gyűjtő is vagy a készletről pár infó.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

Jobban szeretem a vintage csöveket. Pl 1926 körüli időkből. Pedig akkor még hol volt szó a hifiről?!
Ennyi vintage-ozás után nagyon szeretnénk többet tudni a csöves erősítődről, milyen kapcsolás, alkatrészek, DIY vagy gyári kivitel, esetleg kompletten háború előtti darab-e vagy csak a csövek. Képek esetleg. Ha meg gyűjtő is vagy a készletről pár infó.

DHT1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Kapcsolat:

Elektroncső topik {___]=

Jobban szeretem a vintage csöveket. Pl 1926 körüli időkből. Pedig akkor még hol volt szó a hifiről?! Oké értem, ilyenekkel én is kisérleteztem- kisérletezem, megvan ennek is a szépsége.
72audio.com

6c33c
Törzsvendég
Törzsvendég

Elektroncső topik {___]=

Ok.Közelítsük meg a témát máshonnan.Tegyük fel,hallasz egy erősítőt szólni valakinél és bitangúl megtetszik a hangja.Annyira,hogy azt mondod neked kell egy ilyen.Megkérdezed ,hogy milyen cső van benne.?Kiderűl,hogy 6c33c.Már pedig ez orosz..és nem is csinálja más csak az orosz.Akkor már nem is kell..?Pedig odavagy a hangért.....
Ne fáraszd magad. Sound az 1940 előtti made in USA csövekre esküszik.
Nem fogod tudni meggyőzni.
Te a hangra mész, Ő a vintage-re.
Tartsd tiszteletben a preferenciáját. 
Pl én se veszek Opelt, mert kommersz. Az ellenkezőjéről nem tudnak meggyőzni.
Mindenkinek megvan a maga "becsípődése".
Szóval sokfélék vagyunk, sokféle bogarakkal.
És ragaszkodunk a bogarainkhoz.
Naim Uniti Atom

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

Ha szabad megkérdeznem te milyen erősítőt használsz?
Jobban szeretem a vintage csöveket. Pl 1926 körüli időkből. Pedig akkor még hol volt szó a hifiről?!

DHT1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Kapcsolat:

Elektroncső topik {___]=

Na ja. Látod én meg a 2a3-akat is leszóltam.Ha szabad megkérdeznem te milyen erősítőt használsz?
72audio.com

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

Ok.Közelítsük meg a témát máshonnan.Tegyük fel,hallasz egy erősítőt szólni valakinél és bitangúl megtetszik a hangja.Annyira,hogy azt mondod neked kell egy ilyen.Megkérdezed ,hogy milyen cső van benne.?Kiderűl,hogy 6c33c.Már pedig ez orosz..és nem is csinálja más csak az orosz.Akkor már nem is kell..?Pedig odavagy a hangért.....
Hàt ilyen helyzetbe nem fogok kerülni.

skorpio-
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Elektroncső topik {___]=

Továbbra sem osztom a nézeted. Ahogy írtam az orosz tönkremenős meg rosszabb a hangja is.
Innentől kezdve matekozd ki. Nálam sehogysem kerül közéjük egyenlőségjel.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

Nem is kel elájulni, csak zenéthallgatni.
De a viccet félretéve, hangra ez jön be a legjobban nekem. Persze neked lehet hogy más jön be, ez szerintem nem probléma.
Számomra a topp az EML.

Na ja. Látod én meg a 2a3-akat is leszóltam.

DHT1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Kapcsolat:

Elektroncső topik {___]=

Hát nem tudom... De az EML 300b-ktől nem vagyok elájulva.Nem is kel elájulni, csak zenéthallgatni.De a viccet félretéve, hangra ez jön be a legjobban nekem. Persze neked lehet hogy más jön be, ez szerintem nem probléma.
Számomra a topp az EML.
72audio.com

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”