Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Elektroncső topik {___]=
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1215
Elektroncső topik {___]=
Ennyi vintage-ozás után nagyon szeretnénk többet tudni a csöves erősítődről, milyen kapcsolás, alkatrészek, DIY vagy gyári kivitel, esetleg kompletten háború előtti darab-e vagy csak a csövek. Képek esetleg. Ha meg gyűjtő is vagy a készletről pár infó.
Attól, hogy egy cső vintage , még szólhat nagyon jól. Szellősen, dinamikusan, stb. Ez még a régi kor. 26,27,301,326,80,45,280,245..... Úgy tudom a 2a3-at ebből "fejlesztették" később ki (vissza).
Elektroncső topik {___]=
Jobban szeretem a vintage csöveket. Pl 1926 körüli időkből. Pedig akkor még hol volt szó a hifiről?!
Ennyi vintage-ozás után nagyon szeretnénk többet tudni a csöves erősítődről, milyen kapcsolás, alkatrészek, DIY vagy gyári kivitel, esetleg kompletten háború előtti darab-e vagy csak a csövek. Képek esetleg. Ha meg gyűjtő is vagy a készletről pár infó.
- DHT1
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 162
- Kapcsolat:
Elektroncső topik {___]=
Jobban szeretem a vintage csöveket. Pl 1926 körüli időkből. Pedig akkor még hol volt szó a hifiről?! Oké értem, ilyenekkel én is kisérleteztem- kisérletezem, megvan ennek is a szépsége.
72audio.com
Elektroncső topik {___]=
Ok.Közelítsük meg a témát máshonnan.Tegyük fel,hallasz egy erősítőt szólni valakinél és bitangúl megtetszik a hangja.Annyira,hogy azt mondod neked kell egy ilyen.Megkérdezed ,hogy milyen cső van benne.?Kiderűl,hogy 6c33c.Már pedig ez orosz..és nem is csinálja más csak az orosz.Akkor már nem is kell..?Pedig odavagy a hangért.....
Ne fáraszd magad. Sound az 1940 előtti made in USA csövekre esküszik.
Nem fogod tudni meggyőzni.
Te a hangra mész, Ő a vintage-re.
Tartsd tiszteletben a preferenciáját.
Pl én se veszek Opelt, mert kommersz. Az ellenkezőjéről nem tudnak meggyőzni.
Mindenkinek megvan a maga "becsípődése".
Szóval sokfélék vagyunk, sokféle bogarakkal.
És ragaszkodunk a bogarainkhoz.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
- SoundMania
- V.I.P.
Elektroncső topik {___]=
Ha szabad megkérdeznem te milyen erősítőt használsz?
Jobban szeretem a vintage csöveket. Pl 1926 körüli időkből. Pedig akkor még hol volt szó a hifiről?!
- DHT1
- Kezdő Fórumlakó
- Kapcsolat:
Elektroncső topik {___]=
Na ja. Látod én meg a 2a3-akat is leszóltam.Ha szabad megkérdeznem te milyen erősítőt használsz?
72audio.com
- SoundMania
- V.I.P.
Elektroncső topik {___]=
Ok.Közelítsük meg a témát máshonnan.Tegyük fel,hallasz egy erősítőt szólni valakinél és bitangúl megtetszik a hangja.Annyira,hogy azt mondod neked kell egy ilyen.Megkérdezed ,hogy milyen cső van benne.?Kiderűl,hogy 6c33c.Már pedig ez orosz..és nem is csinálja más csak az orosz.Akkor már nem is kell..?Pedig odavagy a hangért.....
Hàt ilyen helyzetbe nem fogok kerülni.
Elektroncső topik {___]=
Továbbra sem osztom a nézeted. Ahogy írtam az orosz tönkremenős meg rosszabb a hangja is.
Innentől kezdve matekozd ki. Nálam sehogysem kerül közéjük egyenlőségjel.
- SoundMania
- V.I.P.
Elektroncső topik {___]=
Nem is kel elájulni, csak zenéthallgatni.
De a viccet félretéve, hangra ez jön be a legjobban nekem. Persze neked lehet hogy más jön be, ez szerintem nem probléma.
Számomra a topp az EML.
Na ja. Látod én meg a 2a3-akat is leszóltam.
- DHT1
- Kezdő Fórumlakó
- Kapcsolat:
Elektroncső topik {___]=
Hát nem tudom... De az EML 300b-ktől nem vagyok elájulva.Nem is kel elájulni, csak zenéthallgatni.De a viccet félretéve, hangra ez jön be a legjobban nekem. Persze neked lehet hogy más jön be, ez szerintem nem probléma.
Számomra a topp az EML.
72audio.com
- SoundMania
- V.I.P.
Elektroncső topik {___]=
Már a kérdés is "arcpirító" Nem mondod,hogy egy Suzuki sx4 jobban tetszik,mint egy x5 BMW ? Már ,hogy a fenébe tetszene jobban...Deeeee! És ez itt a lényeg: van aki csak egy sx4 árát szeretné SUV-ra költeni és úgy van vele,hogy az ÁRKATEGÓRIÁBAN mindent összevetve, a lehető legjobb minőséget szeretné elérni és itt nem az orosz- nem orosz kérdés a lényeg.HANEMAPÉNZ.Szakadjunk már el attól,hogy ha nekem,vagy bárki másnak ,nem az RCA csövek a legfontosabbak egy erősítőben akkor nekünk nincs ízlésünk .Javaslom, NE a LÉ határozza meg a tudatot,hanem a LÉT!?..Írom mindezt úgy ,hogy senkit sem szeretnék sem megbántani ,sem kioktatni...de TE ezt biztosan tudod is Kedves SoundMania....( hol a fenébe lehet megtalálni a fórumon a hangulat jeleket avval azért egyszerűbb lenne valamiért az én billenytyűzetemről nem visz át semmit)
Továbbra sem osztom a nézeted. Ahogy írtam az orosz tönkremenős meg rosszabb a hangja is.
Innentől kezdve matekozd ki. Nálam sehogysem kerül közéjük egyenlőségjel.
- SoundMania
- V.I.P.
Elektroncső topik {___]=
Én a 6C4C-ről írtam, az teljesen más kategória. A Sovtek 2A3 én sem ajánlom, mind a kétfajta csővel építettem már erősítőt tapasztalat van dőven.
Csak hogy ne legyen félreértés EML 300B mesh cső van a végfokjaimban.
Hát nem tudom... De az EML 300b-ktől nem vagyok elájulva.
Elektroncső topik {___]=
Nem mondod , hogy az orosz 2a3 jobban tetszik mint az rca gyártmánya?! Mert akkor elég fura ízlésed van!
Már a kérdés is "arcpirító" Nem mondod,hogy egy Suzuki sx4 jobban tetszik,mint egy x5 BMW ? Már ,hogy a fenébe tetszene jobban...Deeeee! És ez itt a lényeg: van aki csak egy sx4 árát szeretné SUV-ra költeni és úgy van vele,hogy az ÁRKATEGÓRIÁBAN mindent összevetve, a lehető legjobb minőséget szeretné elérni és itt nem az orosz- nem orosz kérdés a lényeg.HANEMAPÉNZ.Szakadjunk már el attól,hogy ha nekem,vagy bárki másnak ,nem az RCA csövek a legfontosabbak egy erősítőben akkor nekünk nincs ízlésünk .Javaslom, NE a LÉ határozza meg a tudatot,hanem a LÉT!?..Írom mindezt úgy ,hogy senkit sem szeretnék sem megbántani ,sem kioktatni...de TE ezt biztosan tudod is Kedves SoundMania....( hol a fenébe lehet megtalálni a fórumon a hangulat jeleket avval azért egyszerűbb lenne valamiért az én billenytyűzetemről nem visz át semmit)
- DHT1
- Kezdő Fórumlakó
- Kapcsolat:
Elektroncső topik {___]=
Nem mondod , hogy az orosz 2a3 jobban tetszik mint az rca gyártmánya?! Mert akkor elég fura ízlésed van!
Én a 6C4C-ről írtam, az teljesen más kategória. A Sovtek 2A3 én sem ajánlom, mind a kétfajta csővel építettem már erősítőt tapasztalat van dőven.
Csak hogy ne legyen félreértés EML 300B mesh cső van a végfokjaimban.
72audio.com
- SoundMania
- V.I.P.
Elektroncső topik {___]=
Sziasztok !
Szerintetek érdemes kiépíteni anódfeszültség késleltetést egy AVA 2A csöves végfokba, gyárilag nincsen benne, 4 db EL84 dolgozik benne párhuzamosan PP-be kötve, a legegyszerűbben az anódfeszt egy kapcsolóval, manuálisan kapcsolnám rá a csövek felfűtése után. Mekkora jelentősége van ennek ?
Üdv:
Antal
Mi a gyakorlati értelme ennek? Mert szerintem ilyen szinten semmi. Amúgy ezért (is) jó a csöves táp. Ott automatikusan megoldott a jelenség.
- SoundMania
- V.I.P.
Elektroncső topik {___]=
Milyen tévhit? Szerintem valamit benéztél... Hogy kinek mi tetszik az izlés kérdése és nem tévhit, a kettő közt elég nagy külömbség van.
Sziasztok !
Szerintetek érdemes kiépíteni anódfeszültség késleltetést egy AVA 2A csöves végfokba, gyárilag nincsen benne, 4 db EL84 dolgozik benne párhuzamosan PP-be kötve, a legegyszerűbben az anódfeszt egy kapcsolóval, manuálisan kapcsolnám rá a csövek felfűtése után. Mekkora jelentősége van ennek ?
Üdv:
Antal
Elektroncső topik {___]=
Sziasztok !
Üdv:
Antal
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
- DHT1
- Kezdő Fórumlakó
- Kapcsolat:
Elektroncső topik {___]=
Ok. Akkor folytassátok ezzel a tévhittel a birtokotokban.Milyen tévhit? Szerintem valamit benéztél... Hogy kinek mi tetszik az izlés kérdése és nem tévhit, a kettő közt elég nagy külömbség van.
72audio.com
- SoundMania
- V.I.P.
Elektroncső topik {___]=
Én már hallottam 6C4C csővel megépített igen jóhangú erősítőket is, de régebben én is foglalkoztam ezzel a csővel.
Nem feltétlen kel elfelejteni ezeket csak tudni kel nekik olyan környezetet kialakítani ahol kitudják magukat futni ezek az eszközök. De ehez elég nagy rutinra van szükség szerintem.
Ok. Akkor folytassátok ezzel a tévhittel a birtokotokban.
Elektroncső topik {___]=
Én már hallottam 6C4C csővel megépített igen jóhangú erősítőket is, de régebben én is foglalkoztam ezzel a csővel.
Nem feltétlen kel elfelejteni ezeket csak tudni kel nekik olyan környezetet kialakítani ahol kitudják magukat futni ezek az eszközök. De ehez elég nagy rutinra van szükség szerintem.
Nos,van valaki aki épít 6b4g-vel.NOS csövekkel és a megfelelő rutinja is megvan.Tehát egy problem kipipálva. Valóban,ahogy mondtad : nem feltétlen kell elfelejteni ezeket a csöveket.
Elektroncső topik {___]=
Gondolom ez az erősítő került a látókörbe, mert más nem nagyon készít EL12 végcsövekkel PP erősítőt.
http://www.tubeguru.eu/pushpull-amplifi ... x40-watts/
Üdv: TJ.
Így van kedves Jenő!A gond csak az,hogy már Ő sem készít ilyet. Mint kiderült.
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2754
Elektroncső topik {___]=
Kellemes Karácsonyt Mindenkinek!
El12 pp kivitel kiegészítve EF-12 és EYY 13 -al.Mindezt dual mono megépítésben.Szimmetrikus kivitel.
Az lenne a kérdésem,hogy ezt a variációt valaki hallotta --e már ,vagy esetleg mégépítette -e valaha?
A teljesítmény 40W. Esetleg az El-12 csőről,vagy annak hangjáról mit kell tudni?
Köszönöm!
Gondolom ez az erősítő került a látókörbe, mert más nem nagyon készít EL12 végcsövekkel PP erősítőt.
http://www.tubeguru.eu/pushpull-amplifi ... x40-watts/
Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- DHT1
- Kezdő Fórumlakó
- Kapcsolat:
Elektroncső topik {___]=
Az 6.3v fűtésű. Nem jók egymás helyett. 6a3 helyett lenne jó.
Könyörgöm , felejtsd el ezeket!
Én már hallottam 6C4C csővel megépített igen jóhangú erősítőket is, de régebben én is foglalkoztam ezzel a csővel.Nem feltétlen kel elfelejteni ezeket csak tudni kel nekik olyan környezetet kialakítani ahol kitudják magukat futni ezek az eszközök. De ehez elég nagy rutinra van szükség szerintem.
72audio.com
Elektroncső topik {___]=
Kedves ismerősödnek biztosan van saját elképzelése, véleménye, talán hangzás tapasztalása. Szerinted tőled várja, megkérdezed itteni két-három csöves építő embertől nekik mi, ha egyáltalán láttak már ilyen csöveket, és ez alapján folytatja, vagy kihajítja a megindított projektet? Ebben így valami nem kerek.Neked aztán élénk fantáziád van...Talán egy csöves topic a legalkalmasabb hely,hogy csövekről kérdezzen valaki.Miért kell minden mögött valami "hátsó szándékot" látni?Nem hajít itt ki senki semmit,pusztán egy kérdés volt.Nyilván aki ( ahogy Te mondanád)" látott már ilyen csövet,"vagy netán még hallott is,az válaszol. Aki meg nem az nyomoz,hogy mi a nem kerek ,egy egyzserű kerek történetben.Peace....
Elektroncső topik {___]=
Kedves ismerősöm szeretné megépíttetni.Akkor olyan nagyon nem fog vele mellélőni.
Kedves ismerősödnek biztosan van saját elképzelése, véleménye, talán hangzás tapasztalása. Szerinted tőled várja, megkérdezed itteni két-három csöves építő embertől nekik mi, ha egyáltalán láttak már ilyen csöveket, és ez alapján folytatja, vagy kihajítja a megindított projektet? Ebben így valami nem kerek.