Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Moziszoba építés

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1421

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Azért ez nem egészen így van. 
...nincs egészen így. 

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Gratulálok én is! 

Viszont villanyszerelő lévén előrelátóan becsöveztem a hátsó atmos hangszóróknak is hátha az is lesz mindenkinek ajánlom aki ilyenre adja a fejét  

Azért ez nem egészen így van. A 2 hangsugárzós felállás, máshol helyezkedik el, mint a 2+2.  Gratulálok én is! 

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Neked is köszi Laci rajta leszek az aláírás elkészítésén mondjuk az enyém nem egy nagy szám inkább az elvégzett munka ami lehetővé tette, hogy ez az egész elkészüljön. Gratulálok jó lett.Legyél rá nyugodtan büszke!

PatrolY61
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 10

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: PatrolY61 »

Ügyes vagy!
Köszi

Azért volt egy-két hoppá építés közben, kezdődött a gipszkarton profillal az oldalfalra körben pont ott futnak a falban a vezetékek ahová szerettem volna felrakni ezért vettem 100-as profilt és egészen fent a saroknál fúrtam fel. Akkor elkezdtem felrakni a hosszanti profilokat mire átértem a túloldalra már centikkel lejjebb voltam, vissza az egész újra rakás pontosabban. Utána a led profilnak elég pontosan kellett kihagyni a helyet mert kb. 2-2mm takar a válla a kartonon. Akkor a két szín a festékből az első réteg után elfogyott pedig elégnek kellett volna lennie 2 rétegre a papír szerint még jó, hogy elraktam a színkódokat.
A csúcs az atmos hangszórók helyének kivágása volt, meló után elmentem megvenni este otthon nem bírtam magammal azonnal be akartam építeni lemértem a ledszalagtól a teljes átmérőt, hogy elférjen azután azt jelöltem fel nem a beépítési méretet kivágtam és jött a csoda beesett a lyukon a hangszóró hát egyből leültem úgyhogy azért van a kiemelő karika a hangszóró felett. Tanulság soha nem szabad kapkodni.
Viszont villanyszerelő lévén előrelátóan becsöveztem a hátsó atmos hangszóróknak is hátha az is lesz mindenkinek ajánlom aki ilyenre adja a fejét  a cső és a bilincs nem nagy összeg és jobb ha gégecső helyett mű csövet használ mert annak sima a belseje könnyebb behúzni sőt sokszor simán be lehet tolni a kábelt behúzó szalag nélkül. Rajzot is készítettem hol futnak a profilok és hol vannak a cső végek később simán ki lehet mérni és pontosan ott kivágni ahol kell.
Benq W1300
Screenline Amleto 136"
Yamaha RX-A3050
Panasonic BDT 500, Egreat A-10
Klipsch RP-8000F, RP-504C, RP-502S, Dynavoice IC8  
Sub:SVS SB-4000
Aq, Inakustik,Van Damme
Technics SL 1210 GR 

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1421

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Sziasztok!

Nagyjából elkészült a nappali pár kép róla.

Ügyes vagy!

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 416

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: paler »

Neked is köszi Laci rajta leszek az aláírás elkészítésén mondjuk az enyém nem egy nagy szám inkább az elvégzett munka ami lehetővé tette, hogy ez az egész elkészüljön.
Jó ez  szép kis kuckó.

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

PatrolY61
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Moziszoba építés

Gratula én is, szép lett! Egy aláírás jó lenne és, akkor tudjuk mi minden tartalmaz a rendszered.
Neked is köszi Laci rajta leszek az aláírás elkészítésén mondjuk az enyém nem egy nagy szám inkább az elvégzett munka ami lehetővé tette, hogy ez az egész elkészüljön.
Benq W1300
Screenline Amleto 136"
Yamaha RX-A3050
Aq, Inakustik,Van Damme
Technics SL 1210 GR 

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2104

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

kérdezz még nyugodtan ha van mit.

Gratula én is, szép lett! Egy aláírás jó lenne és, akkor tudjuk mi minden tartalmaz a rendszered.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

PatrolY61
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Moziszoba építés

Gratulálok, szép lett!

Kérdeznék: Milyen beépíthető mennyezeti lámpa és milyen LED szalag ez?  Atmos hangszórók, gyártmány, tipus?

Szia!

Ez egy 60x60cm led panel  45w és a led szalag az 5630-as 4,5m x 2,5m besüllyeszthető profilban.

Az atmos hangszórók típusa dynavoice ic-8  teljes átmérő 28cm.

kérdezz még nyugodtan ha van mit.

Üdv. Csaba
Benq W1300
Screenline Amleto 136"
Yamaha RX-A3050
Aq, Inakustik,Van Damme
Technics SL 1210 GR 

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 832

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Gratulálok, szép lett!

Kérdeznék: Milyen beépíthető mennyezeti lámpa és milyen LED szalag ez?  Atmos hangszórók, gyártmány, tipus?
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

PatrolY61
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Moziszoba építés

Sziasztok!

led panel

na még led

Front

Front másképp

Hátsó fertály

Atmos

Surround x4

A reaktorok

és az ionágyú

Benq W1300
Screenline Amleto 136"
Yamaha RX-A3050
Aq, Inakustik,Van Damme
Technics SL 1210 GR 

istvan77
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 148

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: istvan77 »

Kedves István,

Szerintem ha a hátsó lapot kiveszed, azzal sokat segítesz a szellőzésen, mivel az erősítő felett át tud járni a levegő előre-hátra. Persze az is fontos, hogy az állvány mögött van e hely, de valószínűleg a hátsó falap kivétele után nem kell aggódnod a szellőzés miatt. Mivel már most sem melegszik túl az erősítő a leírásod alapján, így a 7 cm felső légrés és az előre-hátra szabad levegőmozgás kellő szellőzést fog adni.

Üdv.: L

Nagyon szépen köszönöm a válaszod.
hangfal: front: Quadral Tribun,Center:Clarus Titan,Surr:Cav audio ds30,sub:phonar as-100dvd lejátszó:Pioneer dv-668Házimozi:Amp:Cambridge Audio 351r multimédia:zappiti 4k projektor:Toshiba tdp s8 tv:Plasma ps42c430<p>

Lantos
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 16

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Lantos »

sziasztok lenne egy kis elhelyezés gondom.Van egy böszme erősítőm,pioneer vsx- ax5i s, és gondot jelent az elhelyezése.sajnos a tv állványban kevés a hely ezért arra gondoltam kiveszem az alsó polcot,és így 7cm plusszt tudok adni felül az erősítőnek de titeket is megkérdezlek vajon elég e egy ilyen erősítőnek 7 centi szellőzési hely.Mindkét oldalon 20-20 centi van neki és hátul is ki tudom verni a falapot ha a szükség úgy kívánja,csak a felső rész a kérdés,hogy az elégséges neki,
Egyébként ha meghajtom 3-4 óra után is kézmeleg az erősítő,és a ventilátor be sem kapcsol a hátulján. 

Kedves István,

Szerintem ha a hátsó lapot kiveszed, azzal sokat segítesz a szellőzésen, mivel az erősítő felett át tud járni a levegő előre-hátra. Persze az is fontos, hogy az állvány mögött van e hely, de valószínűleg a hátsó falap kivétele után nem kell aggódnod a szellőzés miatt. Mivel már most sem melegszik túl az erősítő a leírásod alapján, így a 7 cm felső légrés és az előre-hátra szabad levegőmozgás kellő szellőzést fog adni.

Üdv.: L

istvan77
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 148

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: istvan77 »

sziasztok lenne egy kis elhelyezés gondom.Van egy böszme erősítőm,pioneer vsx- ax5i s, és gondot jelent az elhelyezése.sajnos a tv állványban kevés a hely ezért arra gondoltam kiveszem az alsó polcot,és így 7cm plusszt tudok adni felül az erősítőnek de titeket is megkérdezlek vajon elég e egy ilyen erősítőnek 7 centi szellőzési hely.Mindkét oldalon 20-20 centi van neki és hátul is ki tudom verni a falapot ha a szükség úgy kívánja,csak a felső rész a kérdés,hogy az elégséges neki,
Egyébként ha meghajtom 3-4 óra után is kézmeleg az erősítő,és a ventilátor be sem kapcsol a hátulján. 
hangfal: front: Quadral Tribun,Center:Clarus Titan,Surr:Cav audio ds30,sub:phonar as-100dvd lejátszó:Pioneer dv-668Házimozi:Amp:Cambridge Audio 351r multimédia:zappiti 4k projektor:Toshiba tdp s8 tv:Plasma ps42c430<p>

Red75
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Tőled is meg akartam kérdezni, hogy mi a tapasztalatod, mert nagyon pofásan csináltad meg a tiédet is, és ha emlékeim nem csalnak, akkor Te is hasonló nehézségekkel néztél szembe a körülményeket tekintve

Én szerencsés helyzetben vagyok.
A felső szomszéd nénike hallása eléggé megromlott már. Meg is szokta néha kérdezni, hogy rendben vagyunk-e, mert nem hall minket sosem.
Oldalt nincs szomszéd, két ház van összeépítve 4-5cm szigeteléssel. Az alattunk lakó ismeri a hobbim, (néha megkérdezem, nem volt-e hangos a mozi?) ő azt mondja, nem zavarja csináljam csak nyugodtan.
Egyébként lakáscsere közepén vagyunk éppen, szóval már nem is érdekes ez itt számomra.

Itt is van mit olvasni: http://www.isover.hu/hangszigeteles/val ... -rendszer/
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

Jalso
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 88

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Jalso »

Persze, de ha ez igaz, akkor tényleg nem lett rossz.: "A falióra ketyegése hangosabb, mint az átszűrődő hangfoszlányok" 

Ejj, Paler.     

Tőled is meg akartam kérdezni, hogy mi a tapasztalatod, mert nagyon pofásan csináltad meg a tiédet is, és ha emlékeim nem csalnak, akkor Te is hasonló nehézségekkel néztél szembe a körülményeket tekintve
Előfok : Marantz Cinema 40, Végfok : Sherbourn PA 7-150, Emotiva BasX-A4
IC : AQ Red River, SUPRA
Frontok : JBL LS 80
Center : JBL LS Center
Háttér : JBL LS 40
SBL, SBR : JBL STUDIO 530
ATMOS : JBL STUDIO 220
Mélyláda : SVS SB4000,
Kép : Sepiscreen ALR, Sony VPL-XW5000ES

cecil
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 122

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: cecil »

Amúgy... en most csináltam itthon hanggatlo elotet falat szomszéd fele nappaliban ahol most a mozi üzemel.
Eredetileg egy 10cm vazkerámia falazat volt es itt alszanak a pont ennél a falnal. Elotte odahajolva tisztán hallottam mit beszélnek

Megcsináltuk korrekten a falat meg új úsztatott padlót.
Fal:
75-ős szabadonallo bordavaz sehol nincs a Lakáselválaszto rogzite, bordák csak födémhez es uj usztatott padlóhoz csatlakozik de oda is el csatolva greenglue tape mindehol szerkezet 2cm-et eltartva lakaselvalszto faltól, bordák kozott nagy testsurusegu kozetgyapot
2 rtg 1,25cm tuzgatlo gk lap mindehol tomitve (körben es illeszteseknel is) greenglue sealenttel
1 rtg akusztikai gk lap 1,25cm greenglue-val ragasztva es greenglue sealent-tel tomitve
Simán mozizunk nagy hangerőn este 10-11 korul is es kipróbáltuk nem hallatszik at...

Felső szinten ugyan ilyen szar a helyzet ott összesen egy 12,5cm vastag szerelt fal (gipszkarton) volt, ott meg mi vagyunk a rosszabb pozícióban mert hálószoba es szomszéd nappali találkozik.
Megcsináltuk ugyanezen falat annyi különbséggel, hogy az a utolso réteg gk es alá a greenglue kimaradt, mondván egy csutkara megpakolt beépített szekrény került meg oda.
Na hat itt van amikor hallom, hogy tuc-tuc zenét hallgat a szomszéd

Jalso
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 88

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Jalso »

Nagyon köszönöm srácok a rengeteg kommentet. A trükk itt főleg abban is rejlik, hogy ennek a szobának egy bizonyos pontig nappali funkciót is be kellene töltenie, hiszen ez lenne az egyetlen nagy szoba. Mondjuk gondolom ha nem 4 ilyen mozifotelt teszek be, hanem egy három személyes kanapét meg 2 fotelt egymással szemben (vagy a hely szűke miatt inkább csak egyet, az még elmegy, csak nyilván akusztikailag nem mindegy az elrendezés.
Előfok : Marantz Cinema 40, Végfok : Sherbourn PA 7-150, Emotiva BasX-A4
IC : AQ Red River, SUPRA
Frontok : JBL LS 80
Center : JBL LS Center
Háttér : JBL LS 40
SBL, SBR : JBL STUDIO 530
ATMOS : JBL STUDIO 220
Mélyláda : SVS SB4000,
Kép : Sepiscreen ALR, Sony VPL-XW5000ES

cecil
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 122

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: cecil »

Ok de ez lakas elválasztó fal retegrend...
Itt azert mar van egy 15cm beton falunk ami azert nem egyenlő a nullával

Az lett volna a kérdésem, hogy greenglue/csendlap egyéb termékek beépítésével is 30-35cm az?

Egy a sok közül.

Red75
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Csak a legfontosabb adatot nem árulták el, mégpedig hogy mennyi volt a szomszédos szoba alapzaja, amihez képest 11 dB-lel emelkedett a hangnyomás. Minden kereskedelmi cikket ne kajáljatok be!
Persze, de ha ez igaz, akkor tényleg nem lett rossz.: "A falióra ketyegése hangosabb, mint az átszűrődő hangfoszlányok" 

Ejj, Paler.     

paler
Fórumlakó
Fórumlakó

Moziszoba építés

Csak a legfontosabb adatot nem árulták el, mégpedig hogy mennyi volt a szomszédos szoba alapzaja, amihez képest 11 dB-lel emelkedett a hangnyomás. Minden kereskedelmi cikket ne kajáljatok be!
A falióra ketyegése hangosabb, mint az átszűrődő hangfoszlányok" nyugtázta a munkánk eredményét a tulajdonos. 
Gondolom nem templomi órára gondoltak eme sorokkal. De igazából ezt tényleg a tulajdonosnak kellene megerősítenie vagy éppen megcáfolnia   vagy a szomszédoknak   

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

Red75
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Ha jól tudom pont most keres a projektorába izzót  ​ 
Ha jól tudom, jól tudod.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11053
Kapcsolat:

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Tehát nem lehetetlen...

paler
Fórumlakó
Fórumlakó

Moziszoba építés

Ezért is írtam,hogy szívesen olvasnék a használójától tapasztalati véleményt.

Ha jól tudom pont most keres a projektorába izzót  ​ 

Red75
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Azért ez messze van a cikkben írt "tökéletes" hangszigeteléstől. 
Ezért is írtam,hogy szívesen olvasnék a használójától tapasztalati véleményt.

Persze lehet a jelzőkkel dobálózni könnyedén, hiszen ebből él a cég. Mindenesetre nagyon dekoratív a szoba, közel áll az izlésemhez.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”