Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Moziszoba építés

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

JBL Synthesis - Házimozi bódulat
Neki már valóra vált az álma és beköltözött az otthonába Tonyka szavaival élve a házimozi "nirvana" 
JBL-Synthesis-high-end-házimozi.jpg

Jól néz ki,állat...... meg minden,de a front oldalon a helyiség tengelyétől nem egyenlő távolságra vannak a motyók.Továbbá a fűtéssel sincs minden rendben,mert bacott nagy jégkockák  meredeznek minden irányból,mintha csak jotunheim-ben  járnánk.
Így aztán már nem is kellene annyira a "gyébíel álo-málo-málom" rendszere,persze ha sírva pityeregne a forgalmazó akkkó talán rábólintanék,hogy bááááámeee gyühet a mehet.

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 416

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: paler »

JBL Synthesis - Házimozi bódulat
Neki már valóra vált az álma és beköltözött az otthonába Tonyka szavaival élve a házimozi "nirvana" 

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

paler
Fórumlakó
Fórumlakó

Moziszoba építés

Arról nem is beszélve, hogy az első kettő a home movie-ra mutat.
JA, tényleg azt elírtam   HMStúdió lett volna kettő közül az egyik 

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1430

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Vagy akár a HM Studió.
De KP elsősorban a szobát akarja rendbetenni az általad linkelt cégek meg főleg az elektronikákkal foglalkoznak.
Erre jó példa, hogy a Home Movie bemutató szobáját is a Dreamcinema csinálta

Arról nem is beszélve, hogy az első kettő a home movie-ra mutat.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1714

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Így van, elsősorban a szobát szeretném rendberakatni. 

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1485

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Cutler »

És hogy ne csak egy választási lehetősége legyen (mint manapság politikai életbe szokás)
1.alternatíva
2.alternatíva
3.alternatíva
Vagy akár a HM Studió.De KP elsősorban a szobát akarja rendbetenni az általad linkelt cégek meg főleg az elektronikákkal foglalkoznak.
Erre jó példa, hogy a Home Movie bemutató szobáját is a Dreamcinema csinálta

paler
Fórumlakó
Fórumlakó

Moziszoba építés

Ismertem olyan személyt / céget aki tudna segíteni nekem egy szoba rendbetételében?

A Dreamcinema ilyesmikkel foglalkozik

http://www.dreamcinema.hu/

És hogy ne csak egy választási lehetősége legyen  (mint manapság politikai életbe szokás)
1.alternatíva
2.alternatíva
3.alternatíva

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1485

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Üdv!

Ismertem olyan személyt / céget aki tudna segíteni nekem egy szoba rendbetételében?

A következőről lenne szó.

Szükségem lenne egy zajgátló ajtóra. Szakszerűen van beépítve, tömítve, rezgésmentesítve stb. A jelenlegi ajtó kb. tűzre való, nem részletezném miért.
Esetleg a szoba részleges, vagy teljes hangszigetelése (ezen még agyalok, hogy szükséges-e).

Kellene mindezt bonyhádon, ami tudom az ország egyes részein élőknek kb. Mordornak hat. 

A Dreamcinema ilyesmikkel foglalkozik

http://www.dreamcinema.hu/

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1714

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Üdv!

A következőről lenne szó.

Szükségem lenne egy zajgátló ajtóra. Szakszerűen van beépítve, tömítve, rezgésmentesítve stb. A jelenlegi ajtó kb. tűzre való, nem részletezném miért.
Esetleg a szoba részleges, vagy teljes hangszigetelése (ezen még agyalok, hogy szükséges-e).

Kellene mindezt bonyhádon, ami tudom az ország egyes részein élőknek kb. Mordornak hat. 

Csutka

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Azt terveztem, hogy az oldalsók fölé, a mennyezet alá raknék bipólokat. Ez könnyen kivitelezhető és nem is túl nagy beruházás. Viszont most  fölöslegesnek látom, alapból az oldalsó is a fejem fölött van. 
(Kanapé fölé mennyezetbe sajnos nincs lehetőség süllyeszteni beépíthetőt.)

Sokféle megoldás jó lehet. 

Én a Harman kardon HKTS60BQ szett hangfalaiból tettem föl négyet.
Talán négyet érdemesebb használni, jobban kitöltik a felső teret.

Csutka

Moziszoba építés

"Ej buborék, buborék
Színejátszó, csodaszép
Emitt veres, amott kék
Orromból jött ki elébb"

Laár András
Ha már buborék effekt.

Hihetetlen, hogy ez jutott az eszedbe!

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 686

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Tamoo »

Érdemes és nem csak mennyezeti hangfalakkal.

Én kis HK hangfalból tettem föl négyet az első- és a hátsó falra és az említett "buborék" úgy is korrekt.

Azt terveztem, hogy az oldalsók fölé, a mennyezet alá raknék bipólokat. Ez könnyen kivitelezhető és nem is túl nagy beruházás. Viszont most  fölöslegesnek látom, alapból az oldalsó is a fejem fölött van. 
(Kanapé fölé mennyezetbe sajnos nincs lehetőség süllyeszteni beépíthetőt.)
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

Csutka

Moziszoba építés

Elkanyarodtunk, az volt a kérdés, hogy ilyen felállás mellett érdemes-e Atmoson gondolkozni.

Érdemes és nem csak mennyezeti hangfalakkal.

Én kis HK hangfalból tettem föl négyet az első- és a hátsó falra és az említett "buborék" úgy is korrekt.

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég

Moziszoba építés

Ivánéknál járva a nagyszobában kipróbáltam mindkét sort. A második ülés sornál, ami magasabban van, éreztem azt, hogy jó magasságban vannak az oldal/háttér sugárzók.
Nálad (csalóka a kép) nincsenek magasan az oldal/háttér sugárzók, de az Atmos-hoz én lejjebb raknám!  

Igen, az atmoshoz biztosan jobb lenne lentebb, de úgy raktam fel, hogy nem biztos hogy meg akarom lépni.  Első filmek alapján így is elégedett vagyok. Igazából 5.1-el is kiegyeztem volna, de mivel hátul nem tudtam megfelelő távolságra szétrakni a dobozokat, azt meg nem akartam hogy csak oldalt legyen, így lett inkább 7.1
A dobozok alja egyébként valahol 150-160cm közt van, de nem emlékszem pontosan. 

Elkanyarodtunk, az volt a kérdés, hogy ilyen felállás mellett érdemes-e Atmoson gondolkozni.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Viszonylag kis térben 4 viszonylag magasra helyezett surround esetén hozzátehet még annyit, hogy értelme legyen mennyezeti hangszórón gondolkozni? 

Ivánéknál járva a nagyszobában kipróbáltam mindkét sort. A második ülés sornál, ami magasabban van, éreztem azt, hogy jó magasságban vannak az oldal/háttér sugárzók.
Nálad (csalóka a kép) nincsenek magasan az oldal/háttér sugárzók, de az Atmos-hoz én lejjebb raknám!  

Vendég

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Igen és elég 2db is hozzá.
Mért pakoltad ilyen magasra dipólokat?
Egyáltalán nincs magasan.1.80m az ajánlás is...az ajtó is kb 2m magas,hozzá képest lehet látni hol van.

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég

Moziszoba építés

Igazság szerint ez a magasság kb. megfelel a dolby ajánlásának. Lehet így utólag kicsit lentebb tenném mert ugye én is mindig lentebb csúszok a kanapén, de nem bántam meg, egyelőre jónak tűnik még így is hogy nincs finomhangolva a rendszer. 
Oldalsókat direktben használom perpillanat, talán jobb mint dipólban, de ahogy majd időm engedi kísérletezem ezzel is.

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2107

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Elsősorban a tapasztaltabb mozisokat illetve akik már Atmost használnak kérdezném:
Viszonylag kis térben 4 viszonylag magasra helyezett surround esetén hozzátehet még annyit, hogy értelme legyen mennyezeti hangszórón gondolkozni? 

Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég

Moziszoba építés

Elsősorban a tapasztaltabb mozisokat illetve akik már Atmost használnak kérdezném:
A két oldalsó hangszóró közti távolság durván 3.5m

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

Moziszoba építés

Valahogy nem akar összeállni a korrigált hang. Persze még nem volt dolgom sem ARC-al, sem Dirac-al. Azok már biztos tudnának segíteni. 
Nálam csak az ARC járt. Az avr-hez (tx-nr 5010) kapott Audyssey bemérő kit gyakorlatilag nem ér semmit. A mély-magas hangmenet két végét felhúzza, mint egy "V" állásba húzott EQ. De nem az a legnagyobb gond, hogy sok lengős mély és sok cicergős magas van! Az Anthem hez képest az Onkyo tranziensége  bemérés nélkül is laposabb, beméréssel nagyon puhává válik. Az ARC a hangsugárzókat is jól fésüli össze a bóvli Audyssey erre nem képes. 
Az Audyssey Pro valószínűleg egyelő az ARC vagy DIRAC képességeivel, de a tranziensességen egyik bemérő cucc sem tud segíteni. 

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

Moziszoba építés

Én azért átolvasnám ezt is: room correction összehasonlító teszt.  
Összegeznéd nekem/nekünk englisül nem tudóknak a végeredmény, konklúziót?

paler
Fórumlakó
Fórumlakó

Moziszoba építés

Én is mindig EQ off-nál lyukadok ki. Na nem azért mert tökéletes a szoba vagy mert elborult ízlésem van. Valahogy nem akar összeállni a korrigált hang. Persze még nem volt dolgom sem ARC-al, sem Dirac-al. Azok már biztos tudnának segíteni. 

Én azért átolvasnám ezt is: room correction összehasonlító teszt.  

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég

Moziszoba építés

Ja, valami zörög hátulról, nem kell elájulni.

Azért remélem ettől kicsit többet fog hozzátenni az élményhez.

Nalam eq off.amiota fent vannak a panelek... Es igen a beruhazas joval kisebb .mint barmi mas amit vehettem volna...radasul meg jol is neznek ki..szoval kettot egy csapasra! Nem tudom feltunt e ,de azota nem is vettem semmit ,mert nincs szuksegem ra,nem erzem ,hogy rohannom kellene venni ,hatha jobb lesz a hang.. Az egesz rendszerre levetitve ez bagatel osszeg, es meg is nagyon megeri.

Én is mindig EQ off-nál lyukadok ki. Na nem azért mert tökéletes a szoba vagy mert elborult ízlésem van. Valahogy nem akar összeállni a korrigált hang. Persze még nem volt dolgom sem ARC-al, sem Dirac-al. Azok már biztos tudnának segíteni. 

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Fish »

Nalam eq off.amiota fent vannak a panelek... Es igen a beruhazas joval kisebb .mint barmi mas amit vehettem volna...radasul meg jol is neznek ki..szoval kettot egy csapasra! Nem tudom feltunt e ,de azota nem is vettem semmit ,mert nincs szuksegem ra,nem erzem ,hogy rohannom kellene venni ,hatha jobb lesz a hang.. Az egesz rendszerre levetitve ez bagatel osszeg, es meg is nagyon megeri.
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég

Moziszoba építés

Nálam az SR volt az szereplősebb. De gondolom anyagfüggő.

Így 2-3 film alapján nekem is ez a benyomásom. Csak mondom ez még elég kis merítés.
Szerencsére oldalra kerültek a jobb dobozok. 

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”