Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Moziszoba építés
Moziszoba építés
Hogy a hangszínszabályzást hogy sikerült idekeverni....
A sztereóban istenkáromlása a hangszín szabályzás(inkább barkácsolnak és cserélgetnek mindent amit csak tudnak). A házimoziban szerencsére felismerték a lehetőséget a lineáris hangmenet érdekében. Dokinak üzenem, hogy a potméterek azért vannak, hogy tologassák őket. Attól nem megy tönkre semmi, ha a teljes tartományban tologatják. Ha a helyiség és a rendszer elemek kívánják a szélsőséges potméter állásokat, akkor kívánják.
Jártam süket szobában, hallottam az ott felvett (szó szerint) nyers anyagot, amit később ízlés szerint módosítottak. A hifi eredetileg a hangzás hűségről szólna, de amit látok az az egyéni ízlések kavalkádja.
Ha fapaci munkássága az egységre törekedne, akkor minden egyes helyiségnek ahol tanácsaival már beavatkozott, egyformának kellene lenniük. Gyanítom nem így van.
Ha fegyverekről lenne szó, legyenek bármilyenek a körülmények, elvárjuk, hogy gyakorlatilag mindig ugyan azokat a jellemzőket kapjuk! A hifi/házimozi nem ilyen ...
Moziszoba építés
Van pl. a súlynak a hosszúságnak, az időnek elfogadott mértéke. A lineáris hangmenettel nagyon is érdemes, de a lecsengési idővel foglalkozni nem sok értelme van a szobánkban. Pontosabban csak akkor volna, ha valamilyen helyiség vagy tér hangzásvilágát akarnád az otthonodba lemásolni.
Nincs lineáris hangmenet, ha a minél egyenesebb frekvenciafüggő hangnyomásra gondolsz, jó akusztika nélkül. Kéz a kézben járnak az utózengési idővel. Na most akkor hogy van ez?
Moziszoba építés
Ez egy vicc.Fapaci olyan keveset kér a munkájáért hogy ez semmi egy jobb kábel árához képest és csak az információ megér ennyit.Akkor is ha nem lesz további lépés.
Ha már felvetettet a kábel témát.
Meg tudod nekünk mondani, hogy melyik az a kábel a piacon, ami változtatás nélkül viszi át az elektronokat? Nem az érdekel, hogy hány millió kábel van ami változtat, hanem csak az amelyik NEM!
Van pl. a súlynak a hosszúságnak, az időnek elfogadott mértéke. A lineáris hangmenettel nagyon is érdemes, de a lecsengési idővel foglalkozni nem sok értelme van a szobánkban. Pontosabban csak akkor volna, ha valamilyen helyiség vagy tér hangzásvilágát akarnád az otthonodba lemásolni.
Fapacinak abban teljesen igaza van, hogy a visszhang csillapítós videóknak csak annyi az értelmük, hogy megmutassák azt a fizikai jelenséget, miszerint minél több csillapító anyagot viszünk a helyiségbe, annál kevesebb lesz a visszaverődő hang.
Moziszoba építés
A lecsengési időt figyelembe véve, egy templom vagy egy katedrális lényegesen rosszabb mint egy süket szoba. Mégis mindkettőben vesznek fel éneket. Mond meg nekünk, hogy a kettő közül, melyik a rossz akusztikájú? Én a biztonság kedvéért megmondom neked, hogy a süketszobai énekhangot szar hallgatni, míg a templomi éneket élvezet ...
Ha valamelyik helyiség akusztikai tulajdonságait kellene leutánozni otthonunkban akkor oké, hajrá, pénzt-időt-anyagot-munkát nem sajnálva módosítsunk! Amit használhatóbbnak tartok, az az aktív, sok csatornás hangszín szabályozás.
Attól függ mi a cél az akusztikával. Ha éppen az, hogy erősítés nélkül is minél messzebb eljusson a beszédhang, akkor nyilvánvalóan más szempontok vannak, mintha a hangszerek saját hangját szeretnéd visszahallani, nem a helyiség által "durván elszínezettet", ha szabad ilyen divatosan kifejezni. Hogy milyen a Te ízlésed, Neked mi tetszik, az Neked a legfontosabb szempont, de mindenki másnak irreleváns.
Az énekhanggal egy lemez elkészítésekor sokszor sajnos, néha szerencsére elég sok minden történik a feléneklést követően, hogy ne egy "nyers" énekhangot kapjál. A süket szobai énekhang egy nyersanyag csak, semmi több. És ki hallgat otthon zenét süketszobában?
Hogy a hangszínszabályzást hogy sikerült idekeverni....
Moziszoba építés
Ez egy vicc.Fapaci olyan keveset kér a munkájáért hogy ez semmi egy jobb kábel árához képest és csak az információ megér ennyit.Akkor is ha nem lesz további lépés.
Moziszoba építés
Márpedig egy rossz akusztikájú szoba pont olyan, mint a sáros udvar, felesleges komoly cuccal nekivágni.
A lecsengési időt figyelembe véve, egy templom vagy egy katedrális lényegesen rosszabb mint egy süket szoba. Mégis mindkettőben vesznek fel éneket. Mond meg nekünk, hogy a kettő közül, melyik a rossz akusztikájú? Én a biztonság kedvéért megmondom neked, hogy a süketszobai énekhangot szar hallgatni, míg a templomi éneket élvezet ...
Ha valamelyik helyiség akusztikai tulajdonságait kellene leutánozni otthonunkban akkor oké, hajrá, pénzt-időt-anyagot-munkát nem sajnálva módosítsunk! Amit használhatóbbnak tartok, az az aktív, sok csatornás hangszín szabályozás.
Moziszoba építés
Egy szemléltető filmen nyilván szélsőséges eseteket mutatnak be, hogy a nézők megértsék a jelenséget.
Sok hobbitársnál jártam eddig akusztikai mérés ügyében és állítom Neked, nem volt két egyforma szoba. Egy gazdagon bútorozott helyiség nyilván jobb kiinduló állapot a teljesen üres szobához képest, de még messze van a tökéletestől. Ennek ellenére találkoztam olyan esettel (konkrétan háromra emlékszem), ahol azt mondtam, semmiféle beavatkozásra nincs szükség, az összes többin volt javítani való. Aztán hogy kinek mi éri meg, arra én nem tudhatom a választ, de biztos lehetsz benne, hogy készülékek, hangsugárzók, kábelek cserélgetésére sokkal többet költ a többség (gyakran feleslegesen), mint akusztikára, pedig utóbbival általában nagyobb változások érhetőek el. Az akusztika megítélése sokat változott az elmúlt pár évben, de még mindig mostoha gyerek mondjuk az erősítőkhöz képest. Kevesen horkannak fel, ha valaki milliókat bukik erősítők cserélgetésével, de egy 200e forintos akusztikai korrekció néhányaknál még mindig kiveri a biztosítékot. Szóval én nem gondolom, hogy az akusztika túlzott fontosságú szempont lett, ettől még nagyon messze vagyunk.
Ez így van!
Ráadásul ez nem kötelező dolog! Nem szabad elfelejteni.
Gondolom a végeredményt az egyéni ízlés, vagy megszokás is befolyásolhatja.
Volt már olyan, aki az egész után esetleg azt mondta, hogy neki a régi jobban tetszett és nem kellett volna változtatnia?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10974
- Kapcsolat:
Moziszoba építés
Egy normál nappaliban azért vannak bútorok, szőnyeg, a falon esetleg képek, sötétítő függönyökök, stb... Ezek a videók általában egy orvosi váróterem, esetleg fürdőszoba akusztikájával hasonlítanak össze.
A kérdés talán az, mivel a többség normál nappaliban hallgat zenét, vagy mozizik, hogy úgy megéri-e ilyen dolgokkal foglalkozni és pénzt kiadni a mérésért és akusztikai elemekért? Ráadásul átlagos rendszert figyelembe véve.
Egy szemléltető filmen nyilván szélsőséges eseteket mutatnak be, hogy a nézők megértsék a jelenséget.
Sok hobbitársnál jártam eddig akusztikai mérés ügyében és állítom Neked, nem volt két egyforma szoba. Egy gazdagon bútorozott helyiség nyilván jobb kiinduló állapot a teljesen üres szobához képest, de még messze van a tökéletestől. Ennek ellenére találkoztam olyan esettel (konkrétan háromra emlékszem), ahol azt mondtam, semmiféle beavatkozásra nincs szükség, az összes többin volt javítani való. Aztán hogy kinek mi éri meg, arra én nem tudhatom a választ, de mutass nekem egy olyan beszámolót, amiben hősünk megbánta az akusztika kezelését! Biztos lehetsz benne, hogy készülékek, hangsugárzók, kábelek cserélgetésére sokkal többet költ a többség (gyakran feleslegesen), mint akusztikára, pedig utóbbival általában nagyobb változások érhetőek el. Az akusztika megítélése sokat változott az elmúlt pár évben, de még mindig mostoha gyerek mondjuk az erősítőkhöz képest. Kevesen horkannak fel, ha valaki milliókat bukik erősítők cserélgetésével, de egy 200e forintos akusztikai korrekció néhányaknál még mindig kiveri a biztosítékot. Szóval én nem gondolom, hogy az akusztika túlzott fontosságú szempont lett, ettől még nagyon messze vagyunk.
Lehet hasonlítgatni 120e forintos cipőket, de sok értelme nincs elemezni a komfortfokozatukat, míg az udvaron bokáig ér a sár. Márpedig egy rossz akusztikájú szoba pont olyan, mint a sáros udvar, felesleges komoly cuccal nekivágni.
Moziszoba építés
Ez zene és moziszobára egyaránt érvényes.Mint látható és hallható elég komoly változásokat tud okozni az akusztika.
Ehhez képest talán elenyészőnek tekithető a kábel,alátét,csatlakozók hatása.
A nyílt támadás kicsit erős, azzal nem érdemes foglalkozni, de Gyebi egy apró megjegyzése érdekes lehet.
Egy normál nappaliban azért vannak bútorok, szőnyeg, a falon esetleg képek, sötétítő függönyökök, stb...
Ezek a videók általában egy orvosi váróterem, esetleg fürdőszoba akusztikájával hasonlítanak össze.
A kérdés talán az, mivel a többség normál nappaliban hallgat zenét, vagy mozizik, hogy úgy megéri-e ilyen dolgokkal foglalkozni és pénzt kiadni a mérésért és akusztikai elemekért? Ráadásul átlagos rendszert figyelembe véve.
Moziszoba építés
Ez zene és moziszobára egyaránt érvényes.Mint látható és hallható elég komoly változásokat tud okozni az akusztika.
Így van!
Áruld el nekünk, hogy neked melyik dob hang tetszett a legjobban?
Moziszoba építés
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Moziszoba építés
Ezt értem én, de példának okádék, ha van egy kiemelésed 80 Hz-nél és mindenféle visszhang bizonyos frekin, azt nem rakod rendbe csupán panellal, mert nem beállítható a panel 80 Hz-re. Nyelni fog más frekiket is. Szóva szerintem (!) csak panellal nem teszel lineárissá egy szobát sem. Ha nem így van majd fapaci kijavít, helyrerak Nem tudom nálad mi lett a vége a panelozásnak, méréseknek, de biztos jó lett, és gondolom így már nem kell Eq-t használnod. De ha kell az Eq korrekció, akkor a műtét sikerült, a beteg meghalt
Nincs olyan, hogy csak egy bizonyos frekvencián van káros visszaverődés, ezek mindig széles tartományban jönnek létre. Hogy a hallgatási pontban éppen egy bizonyos kiemeléssel, vagy kioltással van dolgunk, az nagy részben az elhelyezésen múlik. Ettől függetlenül készíthető szűk sávban hatékony akusztikai panel, de ezek nem vásárolhatóak meg készen, csak a helyszínen szerelhetőek össze, szaktudás is szükséges hozzájuk, így ilyeneket én nem szoktam javasolni. Ha pedig egy bizonyos hangmagasságban észlelünk valamilyen anomáliát, pl. megugró torzítást, az jellemzően egy rezonancia eredménye, azt pedig nem akusztikai panelekkel kell orvosolni, hanem a rezonáns tárgy, vagy szerkezet csillapításával.
Az akusztikai korrekció a helyiség adottságait próbálja javítani. A lejátszó rendszer, főleg a hangsugárzók átviteli hibáin ez nem javít. Márpedig ezek általában messze nem tökéletesek, tehát az EQ használata néha indokolt lehet, amennyiben ez nem hasra ütés, hanem helyszíni mérések alapján történik.
Korábbi hozzászólásodban konkrétumokat hiányoltál részemről, de én nem emlékszem rá, hogy bármelyik személyes konzultáción, vagy levelezésben jelen lettél volna, amit az ügyfeleimmel folytattam. Hogy én a hozzám forduló megrendelővel mit értekezek, az kizárólag kettőnk ügye, erősen fura ezt kívülről számon kérni. Van, aki egy rövid beszélgetéssel is megelégszik, de van olyan ügyfelem, akivel a mérés után fél évvel is levelezünk. Hogy ő a mérési eredményekkel és a tanácsaimmal mit kezd, már nem tartozik rám. Tőlem közzé is teheti őket, bár én ezt a hozzád hasonló alakok miatt erősen meggondolnám. Ráadásul pont Szepi esete kapcsán írtad be a kifogásod, miközben az ő szobájáról még egy szót sem írtam neki, valójában még nem is volt időm kielemezni a nála végzett mérések eredményeit, csak nagy vonalakban beszéltük át a helyszínen a helyzetet. Abban viszont megállapodtunk, hogy a szobája igényes kialakítása miatt nem fogom tucatnyi akusztikai panel elhelyezését javasolni. Ha a szoba még félkész lenne, Szepi pedig nagyságrendekkel több pénzzel gazdálkodhatna, más lenne a csapásirány. Egy tanácsadásnak akkor van értelme, ha figyelembe veszi a adottságokat, erről pedig egy kívülálló nem sokat tudhat, mondhatni magánügy.
Moziszoba építés
Ezt értem én, de példának okádék, ha van egy kiemelésed 80 Hz-nél és mindenféle visszhang bizonyos frekin, azt nem rakod rendbe csupán panellal, mert nem beállítható a panel 80 Hz-re. Nyelni fog más frekiket is. Szóva szerintem (!) csak panellal szvsz nem teszel lineárissá egy szobát sem. Ha nem így van majd fapaci kijavít, helyrerak Nem tudom nálad mi lett a vége a panelozásnak, méréseknek, de biztos jó lett, és gondolom így már nem kell Eq-t használnod. De ha kell az Eq korrekció, akkor a műtét sikerült, a beteg meghalt
Senki nem állította, hogy az alsó tartományban lévő kiemelést egyszerű filléres panellel helyre lehet rakni. A "mindenféle visszhang bizonyos frekin", kissé laza fogalmazás, de ha egyre gondolunk, az igen is orvosolható, akár pár panellel is. Lásd Fish nappalija:
- előtte:
http://kepfeltoltes.hu/160131/_cid_ii_i ... es.hu_.jpg
-utána:
http://kepfeltoltes.hu/160131/_cid_ii_i ... es.hu_.jpg
Egyébként vannak panelek melyek szűk, pontos tartományban dolgoznak. Akár meghatározott 80Hz is. Nyilván nem filléres dologról van szó.
Amiért billentyűzetet ragadtam, az a kijelentésed:
"De amit Laci írt, az valós, az írásokból kivehető, hogy semmi konkrét soha nem hangzik el, csak a ködös infók. Szepinél sincs semmi konkrét, sőt vállveregetés volt, legalábbis amit írt. Ugyanakkor Ő meg panaszkodik rá, hogy szubproblémás az épület."
(Csak megjegyzem, a szub problémát lehet nem is a szoba megépítettsége, hanem maga a szub minősége (régi rendszer), esetleg a nagy légtér és anyaghasználat miatti kis teljesítmény okozza, de ezt majd meglátjuk a későbbiekben. Mindenesetre úgy veszem észre, hogy Szepi útbaigazítást kapott és sanszosnak tartom, hogy 1-2 éven belül eléri célját)
A másik dolog ami miatt reagáltam, Flaci erősen sarkított és terelő hozzászólása:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ?p=2021684
Ha ezt egy laikus olvassa, simán legyinthet az akusztika fontosságára. Ha ez a legyintés pont moziszoba tervezésekor történik meg hatalmas, helyrehozhatatlan hibát véthet az illető. Ezzel a hozzászólással Te egyetértettél, ami tovább fokozhatja a kezdők rossz útra térését.
A szobám korrekciózásánál nem az volt a cél, hogy "EQ" mentessé váljon a rendszer. Ha visszaolvasol erről többször írtam is. A lényeg az volt, hogy az éppen használt technika bőven határain belül végezhesse az equalizálást. A komolyabb erősítőknél/processzoroknál erre fel is hívják a figyelmet. Ha pl. kézzel korrigálunk, sose toljuk a végletekig, mert károsítjuk magát az eredményt és a készüléket is. Nyilván a készülék automata módban ezt nem fogja megtenni, de minél inkább közelít a határaihoz, annál torzabb eredmény születik.
Fapaci javaslatainak már 80%-át megléptem. Az EQ ennek köszönhetően nem is lesz kitekerve. A jelenlegi helyzet ez:
- bal
- jobb
Az alsó tartomány még erős korrekciót kíván, ami ugyan befér az ARC tűréstartományába, de a célom ennél sokkal kisebb elektronikai beavatkozás. Mivel ez szub nélküli korrekció/mérés, ezért a megoldás egy, vagy több szub bevonása, majd annak megfelelő elhelyezése, beállítása.
Ha az építkezés során lett volna még energiám, pénzem, kedvem, akkor már azon szakaszban felveszem Fapacival a kapcsolatot és aszerint választom meg az alkalmazott anyagokat. Gondolok itt pl. perforált GK-ra.
Tehát összefoglalva, Flaci hozzászólása kissé felháborító volt a leendő moziszoba építőket tekintetbe véve. Legyen nappali, vagy nem nappali. (Lásd Fisch ízléses és szakszerű hozzáállását)
Moziszoba építés
Ezt értem én, de példának okádék, ha van egy kiemelésed 80 Hz-nél és mindenféle visszhang bizonyos frekin, azt nem rakod rendbe csupán panellal, mert nem beállítható a panel 80 Hz-re. Nyelni fog más frekiket is. Szóva szerintem (!) csak panellal nem teszel lineárissá egy szobát sem. Ha nem így van majd fapaci kijavít, helyrerak Nem tudom nálad mi lett a vége a panelozásnak, méréseknek, de biztos jó lett, és gondolom így már nem kell Eq-t használnod. De ha kell az Eq korrekció, akkor a műtét sikerült, a beteg meghalt
Attól, hogy a 30-40 Hz-es hibákat nem lehet teljesen eltüntetni attól még sokkal élvezhetőbb lesz a hang(a fölösleges és túlbecsült EQ-k nélkül is).
A saját példámból kiindulva, a panelok elhelyezése után is mértem és az alsó hibákat a jelezte is, viszont fülre sokkal kellemesebb lett, a bebúgás eltűnt és fel lehet hangosítani súlyosabb következmény nélkül.
Moziszoba építés
De a bogarat elültetik a fejekben, hogy márpedig van, méress, gyártass.
Erős a pénzlehúzó ereje a fórumnak, csak cizelláltabban fogalmazok, mert érdekeket sem sérthetek.
De amit Laci írt, az valós, az írásokból kivehető, hogy semmi konkrét soha nem hangzik el, csak a ködös infók.
Gyebi és FLaci nem jól látjátok a dolgokat.
Fapaci közvetlen a mérés után nagy általánosságban elmondja milyen akusztikai adottságokkal rendelkezik a szoba. Majd tesz pár javaslatot, első sorban filléres megoldásokat, mivel tudnád javítani az esetleges problémákat. Mindezt úgy, hogy figyelembe veszi a szoba funkcióját, enteriőrjét. A fórumosok többsége ezután közzéteszi a nagy vonalakban jellemzett tulajdonságokat.
Ebből vonsz le következtetést. Nem tudod, hogy pár nap múlva a megrendelő kap egy több oldalas jegyzőkönyvet. Esetemben 7 diagrammal, részletesen leírva és bemutatva a tapasztaltakat. Ha nem is lépsz az ügyben már megérte, mert kaptál pár olyan alapkövet, melyre a későbbiekben tudod építeni ezen a területen az ismereteid. Persze ez valakit hidegen hagy, s csak a megoldás érdekli. Nos, a jegyzőkönyv elolvasása és értelmezése után, Fapacival egyeztetve általában megszületik a megoldás.
Biztos vannak helyzetek, szobák, ahol csak kevésbé, vagy egyáltalán nem lehet korrekciózni. De addig nem jelenthetjük ki, amíg szakemberhez nem fordul az illető.
Azt észre kell venni, hogy nekünk fórumosoknak óriási szerencsénk van, mert Fapaci személyében olyan ember foglalkozik a hobbinkkal, akiről messziről észrevenni, hogy imádja a munkáját.
Moziszoba építés
Én is! Elnézést, összekevertem a fórumtagokat.
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design
- KR-ACOUSTIC
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 1506
Moziszoba építés
Abba a szobába ami a képen van, még Krisztián paneljei is többe kerülnének szerintem.
Én mindig jó árat adok mindenkinek pláne ,hogy most akciós sok panelem !
A képre én is kiváncsi lennék .
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Moziszoba építés
Abba a szobába ami a képen van, még Krisztián paneljei is többe kerülnének szerintem.
Milyen képen?
Moziszoba építés
Egy átlagos méretű szoba akusztikai kezelése jellemzően 200e Ft körül szokott lenni. Ez több is lehet, ha súlyosabbak a problémák, vagy ha a megrendelő ragaszkodik a drága gyári elemekhez. 500e forintból már stúdiók akusztikáját is ki lehet alakítani, főleg ha az ember hajlandó némi barkácsolásra.
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Moziszoba építés
Nemrég vettem Cinema Diamond padlószőnyeget, ami csak egy lépés az akusztika tökéletesítésére, de az is majdnem a fele volt a jelzett összegnek.
Panel, diffúzor, basszus csapda, akusztikai függönyök, stb... Összejön az gyorsan, csak nem szeretjük számolgatni és gondolni rá! :-)
Egy átlagos méretű szoba akusztikai kezelése jellemzően 200e Ft körül szokott lenni. Ez több is lehet, ha súlyosabbak a problémák, vagy ha a megrendelő ragaszkodik a drága gyári elemekhez. 500e forintból már stúdiók akusztikáját is ki lehet alakítani, főleg ha az ember hajlandó némi barkácsolásra.
Moziszoba építés
Nemrég vettem Cinema Diamond padlószőnyeget, ami csak egy lépés az akusztika tökéletesítésére, de az is majdnem a fele volt a jelzett összegnek.
Panel, diffúzor, basszus csapda, akusztikai függönyök, stb... Összejön az gyorsan, csak nem szeretjük számolgatni és gondolni rá! :-)
NAD 787 v3 Dirac, Atmos.
KEF R900 + R300 + R600c
2x Arendal 1723 1V Avalanche 800 sub + Mini DSP HD
Dune Max Vision + Epson 9400 / LG G23 77"
Stewart Fix keretes vászon 117".
Vincent Audio SV-233 + Cocktail Audio streamer
És egy remek kis család, akikkel mindezt élvezem közösen. :-)
KEF R900 + R300 + R600c
2x Arendal 1723 1V Avalanche 800 sub + Mini DSP HD
Dune Max Vision + Epson 9400 / LG G23 77"
Stewart Fix keretes vászon 117".
Vincent Audio SV-233 + Cocktail Audio streamer
És egy remek kis család, akikkel mindezt élvezem közösen. :-)
Moziszoba építés
Új szobát épit -
Annyiból nem jönne ki egy új szoba, de egy valamilyen végeredményű korrekció(amit pl. saját kezűleg vitt véghez) igen.
" Mivel bármilyen elektronika vásárlást meg kell hogy előzzön az akusztika javítása (kb. 500e Ft), és időm sincs nagyon filmet nézni, egy ideje helyben topog a project. Mert hát jobban szeretetek finom, elektronikai kütyüket venni, mint kőzetgyapotot és padlószőnyeget."
Ha egy olyan vállalkozásra bízná a dolgot amelyik akusztikával / esztétikával is foglalkozik, akkor az 500K nem is tűnik soknak!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Moziszoba építés
Mivel bármilyen elektronika vásárlást meg kell hogy előzzön az akusztika javítása (kb. 500e Ft)...
Hú, mire készülsz ennyi pénzből?
Moziszoba építés
Az akusztikát illetően, ha leírja a szoba paramétereit, miből készült az építmény, minimum két ember leírta volna neki ingyen is, hogy nem jó a szoba akusztika.
Sztem számára nem is ez volt a kérdés.