Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban

Moderátor: cables

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

tenyleg erdekelne Töled is kabel kiprobalasra, de nyugodt körülmenyek köze, azaz mondjuk 1 hetre, itthon egyedül hallgatva

Na végre egy korrekt, és értelmes hozzáállás! Nagyon érdekelnének a teszteredmények. 

ez odebb lesz - ha valaha -, nem vagyok kapkodos altalaban sem, masreszt a jelenlegi felallasban is elmeny a zenehallgatas, azaz innen sincs oriasi motivacio.  tulajdonkeppen csak a kivancsisag a motivacio

mouse53
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 44

Hozzászólás Szerző: mouse53 »

Szia Rudolf,

Kérnék egy készlet olyan jumpert, aminek egyik vége dugós, a másik a szokásos villás.

Továbbá egy kb. 80-90 cm IC-kábelt, ami az MC trafó és a phono közé kerülne, kérném, hogy
masszív csatlakozókkal, vagy kapcsolatokkal szereld mert sokat fogom dugdosni. Ez már nyílván nem földelt mert a trafónál már ezt a kérdést rendeztem.

Érdeklődéssel várnám...
Mouse53

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 143

Hozzászólás Szerző: józsibazsi »

tenyleg erdekelne Töled is kabel kiprobalasra, de nyugodt körülmenyek köze, azaz mondjuk 1 hetre, itthon egyedül hallgatva

Na végre egy korrekt, és értelmes hozzáállás! Nagyon érdekelnének a teszteredmények. 

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2293

Hozzászólás Szerző: cables »

Különleges kábelezés  (4)
Fejhallgató kábel készítéssel ritkán keresnek meg, pedig ezek az állandó mozgás miatt talán a legkönnyebben megszakadó kábelek. Kb. egy éve keresett egy kedves vevőm, azzal, hogy kér egy fejhallgató kábelt a SENNHEISER HD 600 fejhallgatójához. Csatlakozót tudtam szerezni, mert tart a KÁCSA, bár „még nem szereltek ilyet”. Az igazi gond az volt, hogy a nagyon jó hang mellett nagyon hajlékony és strapabíró kábelt kellett készíteni. Végül sikerült olyan megoldást találni, ami extrém hajlékony, szinte elszakíthatatlan és hangminőségben is nemcsak kiszolgál egy 400$ fülest, hanem jobb hangú, mint az eredeti gyári kábel.

bitwin
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 21

Hozzászólás Szerző: bitwin »

engem ez a "kategoriakat ugrik" drotcserével zavar. mik a kategoriak zenehallgato berendezesnel (annak szanva, akik kategoriaugrast irtak)  ??

pl. autoknal nagyjabol ismertek a kategoriak (kis, also közep, közep, ...), könnyen lehet, hogy egyszerü szohasznalati különbseg* van.  nalam a kategoria komolyabb dolog, nem 2-3-5-10% különbseg.
auto hasonlatnal maradva a kabel mondjuk a kormany csereje (bör, fa, ..), esetleg kerek+gumi csereje, "sportlegszürö", kipuf. rendszer, stb.. nem vitatom, hogy az erzest modositja, gumi némileg a menettulajdonsagokat is, legszürö, kipuf. kicsit a teljesitmenyt is, de kategoriat nem ugrik (ha csak nem dragakövekkel kirakott es az autobol ekszer lesz).  

* peldam az ablak. e szo kapcsan is mindenki gondol valamire, de mennyi különbözö ablakra !

Teljesen megértem, hogy miért vagy szkeptikus a kategóriugrás miatt, valószínűsítem, hogy a szakmád miatt érzékenyebb vagy a pontos megfogalmazásra, mert a hétköznapokban arra a rugóra jár az eszed. Legtöbbünk viszont nem erre törekszik, hanem kényszerű, suta metaforákat keres a hifis tapasztalataira, ami végülis nem más, mint egy élményközpontú hobbi. Szerintem, a saját rendszerünk kiépítése után, az ebben a hobbiban a legnehezebb, hogyan fordítsuk le szavakra, amiket átélünk. Amit számszerűsíteni lehet belőle, az ritkán árul el bármit is a lényegből. Viszont mégis megpróbáljuk, mert szeretnénk beszélgetni róla. Ezért én például szinte végtelenül elnéző vagyok a "hifis szóképekkel" kapcsolatban, készséggel elhiszem mindenki sztoriját, próbálom elképzelni, mit élhetett át, és csak azt sajnálom, hogy nem vagyok ott, hogy halljam is. Például nem olvastam még sehol, hogy: nekem 20 cm-t nőtt a sztereo színpad, de a másik kábel csak 15cm-t tudott - mert hogy is lehetne ezeket megmérni. De olyat sem, hogy: kimértem mikrofonnal, tényleg 3dB-t nőtt a dinamika.
Erős a gyanúm, hogy a félreértéseink egyik jelentős forrása, hogy nem állunk azonos tapasztalati és képzethasználati alapon.

A rendszerem építgetése elején sokkal sűrűbben volt kategóriaugrás-élményem (első tapasztalataimat még egy Cambridge Audio rendszer bemutatózása során szereztem, ahol megkértem a boltost, a legolcsóbb erősítő után tegye be a legjobbat. Ezt nevezném én klasszikus kategória ugrásnak.), sőt, még kábelekkel is. Nekem a legkirívóbb kábeles élményem, mikor mezei tápkábelről audio minőségű madzagra váltottam. Ahhoz képest az összekötő és a hangkábel kisebbet ugrott, de Márkos kábelekről az is ugrás volt. A tápos viszont olyan volt, mintha tényleg egy azonos márkájú, de sokkal drágább erősítőre váltottam volna. (a tápkondicionálásról nem is beszélve) Emiatt én például nem kételkedem az ilyen beszámolókban. És többek között ezért tartom érdekesnek Rudolf módszerét, aki egész csokor tápkábellel kínál meg, hogy válaszd ki a neked valót. Tapasztalat híján kialakult véleményem nincs erről, viszont nem is tartom eleve hülyeségnek, akkor sem, ha elvi okokba ütközik.

Még egy dolgot említenék. Párommal figyeltem meg, hogy egészen más az audio-szenzitivitásunk. Beteszem az új kábelt, azonnal eltűnnek az énekhangból az idegesítő rezonanciák. Felsóhajtok: Végre! Mire ő: Ez ugyanaz! - és csak legyint.
hálózat: HiVox Alces6 _ forrás: Compaq Mini _ dac: HiVox dac4you _ végfok: HiVox Scrofa M (pár) _ hangsugárzó: Sound Art W2 (HiVox-tuninggal) _ kábelek: HiVox, Power-R _ állvány: farönk _ akusztika: HiVox-diffúzor  +  vegyes /3-oló és /5-ölő pontos elhelyezés

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

pozitivan: mert itt erdekes dolgokat olvashatok, erdekel a koncepcio, latok benne raciot, ...

Köszönöm, a fenti sort különösen, de az egész beírást is úgy, ahogy van!

A válaszaimat beírtam a soraid közé

tenyleg erdekelne Töled is kabel kiprobalasra, de nyugodt körülmenyek köze, azaz mondjuk 1 hetre, itthon egyedül hallgatva. Ennek reszletkibeszelese reszben itt is mehetne - ami altalanos okulasra illetve diszkussziora ad lehetöseget, - masik resze privatban.
25+ eve fejlesztömernökkent tudatosan figyelek a körülmenyekre egy proba/teszt/meres/összehasonlitas soran (különbözö körülmenyek között különbözö eredmeny jöhet ki).  ugyanezert es az eddigi kabelprobaim tapasztalatai alapjan  rendkivül szkeptikus vagyok, de szerintem racionalis, nem mindenaron a tagadashoz ragaszkodo. teljesen megertem, ha ezek miatt nem akarsz kabelt adni kiprobalasra

Ennek semmi akadálya! Letét ellenében szívesen adok kábeleket 1 hetes tesztre bárkinek, így neked is.

pl. erdekelne-e Teged, szamit-e szerinted, ezek alapjan merlegelnél-e (igaz, ezek az altalaban a hifiröl topicba tartoznanak, ha nem valaszolsz itt - mert nyilvan a gondolataidon sokan "csamcsognanak, fogast keresnenek", azt is megertem):
- a rendszer elemei, azok alapjan ajanlanal-e kabelt (tipust [hogy halozati, IC, hangfal] es kivitelt is)

Nem mérlegelnék a rendszer elemek szerint, de nagyon jó lenne, ha priviben megírnád a készülékeket és a jelenleg használt kábeleket

- hallgatott zenek illetve: milyen zenet ajanlassz (a hallgatottak közül, ha az sokféle) a probara ?
- hangerö
- egyeb zenehallgatasi szokasok (en pl. csak odafigyelve hallgatok zenet, gyakran cm-re kimerem a fotel helyzetet, ...)

Ezek szerint nem mérlegelnék, ez rád tartozik

- javaslataid, hogyan menjen a próba (pl. rövid zenereszek lehetöleg gyorsan cserelve, lemeznyi mennyisegenkent valtas ? naponta valtas ?...)
- mire figyeljünk a proba soran (tér ? tonalitás ? tisztaság ? frekvenciaterjedelem ? "ütösseg" ? termeszetesseg ? ...vagy semmire, csak adjuk at magunkat a hallgatasnak, ..

Az én kábeleim természetesebb zenei hangot szoktak hozni a rendszerekbe és ezt nagyon könnyű észrevenni. Már az első másodpercekben.

Levelezzük le priviben a részleteket!

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Ok De miért nem a Valhalla, vagy a Néhai, vagy a Fapaci topikjában küzdesz?
pozitivan: mert itt erdekes dolgokat olvashatok, erdekel a koncepcio, latok benne raciot, ...

maskepp: 
Valhalla árai azt hiszem szamomra elszalltak, ezert topicjat nem is latogatom. 
Nehai-t talan regen kerdeztem egy ajanlatrol, es elkepzelesem megismerve masik "kabelkeszitöt" ajanlott, nem latogatom topicjat
Fapaci: egyszer volt is nalam hangsugarzokabele, kiprobaltam, nem ereztem semmi valtozast, visszaadtam. nem volt/nincs "harag". ott is olvasgatok, mert vannak erdekessegek, de erzesre kevesebb a "kategoriaugrós" dicseret, kevesebb önhype, maszlag, masok szerint hasbaakasztos duma

tenyleg erdekelne Töled is kabel kiprobalasra, de nyugodt körülmenyek köze, azaz mondjuk 1 hetre, itthon egyedül hallgatva. Ennek reszletkibeszelese reszben itt is mehetne - ami altalanos okulasra illetve diszkussziora ad lehetöseget, - masik resze privatban.
25+ eve fejlesztömernökkent tudatosan figyelek a körülmenyekre egy proba/teszt/meres/összehasonlitas soran (különbözö körülmenyek között különbözö eredmeny jöhet ki).  ugyanezert es az eddigi kabelprobaim tapasztalatai alapjan  rendkivül szkeptikus vagyok, de szerintem racionalis, nem mindenaron a tagadashoz ragaszkodo. teljesen megertem, ha ezek miatt nem akarsz kabelt adni kiprobalasra

pl. erdekelne-e Teged, szamit-e szerinted, ezek alapjan merlegelnél-e (igaz, ezek az altalaban a hifiröl topicba tartoznanak, ha nem valaszolsz itt - mert nyilvan a gondolataidon sokan "csamcsognanak, fogast keresnenek", azt is megertem):

- a rendszer elemei, azok alapjan ajanlanal-e kabelt (tipust [hogy halozati, IC, hangfal] es kivitelt is)
- hallgatott zenek illetve: milyen zenet ajanlassz (a hallgatottak közül, ha az sokféle) a probara ?
- hangerö
- egyeb zenehallgatasi szokasok (en pl. csak odafigyelve hallgatok zenet, gyakran cm-re kimerem a fotel helyzetet, ...)
- javaslataid, hogyan menjen a próba (pl. rövid zenereszek lehetöleg gyorsan cserelve, lemeznyi mennyisegenkent valtas ? naponta valtas ?...)
- mire figyeljünk a proba soran (tér ? tonalitás ? tisztaság ? frekvenciaterjedelem ? "ütösseg" ? termeszetesseg ? ...vagy semmire, csak adjuk at magunkat a hallgatasnak, ...)
- egyeb körülmenyek

engem ez a "kategoriakat ugrik" drotcserével zavar. mik a kategoriak zenehallgato berendezesnel (annak szanva, akik kategoriaugrast irtak)  ??
pl. autoknal nagyjabol ismertek a kategoriak (kis, also közep, közep, ...), könnyen lehet, hogy egyszerü szohasznalati különbseg* van.  nalam a kategoria komolyabb dolog, nem 2-3-5-10% különbseg.
auto hasonlatnal maradva a kabel mondjuk a kormany csereje (bör, fa, ..), esetleg kerek+gumi csereje, "sportlegszürö", kipuf. rendszer, stb.. nem vitatom, hogy az erzest modositja, gumi némileg a menettulajdonsagokat is, legszürö, kipuf. kicsit a teljesitmenyt is, de kategoriat nem ugrik (ha csak nem dragakövekkel kirakott es az autobol ekszer lesz).  

* peldam az ablak. e szo kapcsan is mindenki gondol valamire, de mennyi különbözö ablakra !

bitwin
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sziasztok!

Szerintem pont olyan magas színvonalú ez a topik, amilyen színvonalúvá mi, fórumozók tesszük, cakumpakk. Örülök, hogy tisztáztuk az álláspontjainkat, és kiderült, melyik szél honnan fúj!

Számomra annyira fontos a kábelezés, amennyire fontossá az aktuális igényszintem, a tapasztalatom és az anyagi lehetőségeim teszik. Néha bizony dinamikusan változó. Úgy tűnik, ebben is sokfélék vagyunk, és van, aki örül ennek, és van, aki meg bosszankodik.

Szívesen olvasnék beszámolót olyanoktól, akik már próbálták Rudolf kiválasztós kábeleit, miket tapasztaltak cserélgetés közben. Laikus létemre ez tűnik a legfurcsábbnak, és egyben a legérdekesebbnek is.

És részemről köszönöm az eddigi beszámolókat! Sejtem, hogy ekkora ellenszélben nem mindig könnyű megnyilvánulni, de legfeljebb majd többet görgetünk az egérrel.
hálózat: HiVox Alces6 _ forrás: Compaq Mini _ dac: HiVox dac4you _ végfok: HiVox Scrofa M (pár) _ hangsugárzó: Sound Art W2 (HiVox-tuninggal) _ kábelek: HiVox, Power-R _ állvány: farönk _ akusztika: HiVox-diffúzor  +  vegyes /3-oló és /5-ölő pontos elhelyezés

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Ez az Air-N Reference hangfal kábel saját jumperes, elegáns változata.

Kérdés: Melyik Air-N Reference változat jobb hangú ennél a kábelnél?

Két helyes megfejtés érkezett az alábbi sorrendben:

- Ami ugyanilyen csak "csupaszon" védőháló nélkül..Tibor

- A köpeny nélkülit jobb hangúnak találtuk.
  János

Mindkét megfejtés régi vevőmtől érkezett, mindkettővel sokat teszteltük a kábeleimet saját rendszerükben.

Valóban minden anyag, ami a jelkábelek huzaljait körül veszi ront a hangon!

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2139

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Jelenleg nem vagyok Cables felhasználó, ha ez számít Neked. Amiket itt írsz, már Magad is leírtad itt vagy százszor. Nem történt semmi. Mit vársz, mi lesz most, hogy százegyedjére is leírtad? Mit szeretnél, mi legyen? Ezekre nem válaszoltál.
Mit mit,mindig csak ez a mit szeretnél.Azt hogy Gyurcsány monggyon le,brüsszel ne dirigájjon,az oroszok meg aggyák ingyen a gázt,no.
Az időjósok szerint nem is várható szintemelkedés a topikban.Van akinek ez jól jön,akinek meg nem,az meg kapcsolja be a game over gombot,oszt jó napot.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Tudod miért mesterem? Mert ott nincs olyan, hogy a "topic gazda" kijelenti, ide csak olyanok írjanak, akik már vásároltak a mester valamelyik kábeléből és pozitív véleményük is van róla. Mert akinél járt már a kábeled és köszöni szépen, de neki az mégsem kell, akármilyen okból, azt le is meri ide írni, akkor a mester őt trollnak tartja, egyik másik híve meg barna-tenger áradattól tart, akkor ez ugye rendben való egy nyilvános diy fórumon?

asebestyen cables felhasználó azt kérdezte tőlem, mi ellen harcolok itt? Na itt van a döglött kutya elásva, dehogy harcolok, harcoljon a barnatenger cunamivédő barátod, de nem én. Személy szerint nekem semmi bajom a kábeleiddel, mert nem ismerem őket, nem is vagyok rá kíváncsi több okból.
Például azért sem, mert engem visszataszít minden szektásodás akár milyen termék, vagy márka körül, főleg akkor, ha a megmondó ember, szektavezető ilyen gyakran csúsztat, a csúsztatás mögött ott sejlik a szándékos félrevezetés, vagy ami még rosszabb, a tudatlanság, vagy ne legyek ilyen szigorú, az ismeretek alacsony szintje. És bizony, a kábel tengerben nagyon könnyű zavarosban halászni, mert itt sokkal kevesebb a biztos tudományos összefüggés a fizika, szubjektivitás a rendszerkörnyezet véletlen szerűsége között.

Zavar, hogy ezt itt megint le merem írni? Többször javasoltam neked Rudolf, nyissál egy zárt blogot, sokan élnek ezzel a lehetőséggel, ott tilthatod a posztolást, kommenteket. Miért nem teszed? Mert azzal sokkal kevesebb megkeresésed lenne, ezzel a sok idegesítő poszttal itt viszont meredeken nő a topic olvasóid száma, gyakorisága, 14hónap alatt 45700 megtekintésnél tartasz. Ez figyelemre méltó felfutása a garázsdiyerkedésednek.

Jelenleg nem vagyok Cables felhasználó, ha ez számít Neked. Amiket itt írsz, már Magad is leírtad itt vagy százszor. Nem történt semmi. Mit vársz, mi lesz most, hogy százegyedjére is leírtad? Mit szeretnél, mi legyen? Ezekre nem válaszoltál.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3488

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Tudod miért mesterem? Mert ott nincs olyan, hogy a "topic gazda" kijelenti, ide csak olyanok írjanak, akik már vásároltak a mester valamelyik kábeléből és pozitív véleményük is van róla. Mert akinél járt már a kábeled és köszöni szépen, de neki az mégsem kell, akármilyen okból, azt le is meri ide írni, akkor a mester őt trollnak tartja, egyik másik híve meg barna-tenger áradattól tart, akkor ez ugye rendben való egy nyilvános diy fórumon?

asebestyen cables felhasználó azt kérdezte tőlem, mi ellen harcolok itt? Na itt van a döglött kutya elásva, dehogy harcolok, harcoljon a barnatenger cunamivédő barátod, de nem én. Személy szerint nekem semmi bajom a kábeleiddel, mert nem ismerem őket, nem is vagyok rá kíváncsi több okból.
Például azért sem, mert engem visszataszít minden szektásodás akár milyen termék, vagy márka körül, főleg akkor, ha a megmondó ember, szektavezető ilyen gyakran csúsztat, a csúsztatás mögött ott sejlik a szándékos félrevezetés, vagy ami még rosszabb, a tudatlanság, vagy ne legyek ilyen szigorú, az ismeretek alacsony szintje. És bizony, a kábel tengerben nagyon könnyű zavarosban halászni, mert itt sokkal kevesebb a biztos tudományos összefüggés a fizika, szubjektivitás a rendszerkörnyezet véletlen szerűsége között.

Zavar, hogy ezt itt megint le merem írni? Többször javasoltam neked Rudolf, nyissál egy zárt blogot, sokan élnek ezzel a lehetőséggel, ott tilthatod a posztolást, kommenteket. Miért nem teszed? Mert azzal sokkal kevesebb megkeresésed lenne, ezzel a sok idegesítő poszttal itt viszont meredeken nő a topic olvasóid száma, gyakorisága, 14hónap alatt 45700 megtekintésnél tartasz. Ez figyelemre méltó felfutása a garázsdiyerkedésednek.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

A nyeremény, egy most megjelent olasz jazz CD különlegesség: a legismertebb nápolyi dalok jazz feldolgozásával.
000Napoli.jpg

és a kérdés
021a.jpg

Kérdés: Melyik Air-N Reference változat jobb hangú ennél a kábelnél? A megfejtéseket kérem a  cables@freemail.hu-ra küldeni!

(A megfejtéshez kell tudni valamit, az ezerszer leírt cables filozófiáról )

Ma estig érvényes a játék

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

en kicsit a népbutitás illetve a drotozas szerepenek tulzott hangsulyozasa ellen "harcolok", küzdök.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Nyilván nem maga a drót, hanem az egész kompletten. Egy jó dróttól nem szól jól egy rossz rendszer, egy jó rendszer meg nem szól jól jó drót nélkül. Ha éppen az a drót kellett ahhoz, hogy a rendszer úgy szólaljon meg, ahogy a gazdájának igazán tetszik a hang, akkor se a drót tetszik csak, hanem az a produkció, amit a rendszer nyújt, igaz már az adott drótokkal. Szerintem ezt itt mindenki érti, sőt így is gondolja, csak jó vitatkozni a semmin.
Nem volt kedvem írni, de pont beletrafáltál! Köszönöm!
Azt gondoltam, mindenki ugyan így érteni fogja, mint te...
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

Vendég

gondolom költöinek szantad, de most epp raerek :-)  aztan hagyom:
- persze, ha szeretned, akkor irj a csöves erösitös topicba.  szerintem is merhetöen torzitanak, müszakilag es merhetöen rosszabbak, de ha valaki azt akarja hasznalni, tegye (ugye en itt sem irtam, hogy ne vegyen akarkitöl akarmennyiert drotokat, csak epp leirom, hogy szerintem az erzelemkivaltasban igen kicsi a drot szerepe, sokkal nagyobb a zenéé)

Nyilván nem maga a drót, hanem az egész kompletten. Egy jó dróttól nem szól jól egy rossz rendszer, egy jó rendszer meg nem szól jól jó drót nélkül. Ha éppen az a drót kellett ahhoz, hogy a rendszer úgy szólaljon meg, ahogy a gazdájának igazán tetszik a hang, akkor se a drót tetszik csak, hanem az a produkció, amit a rendszer nyújt, igaz már az adott drótokkal. Szerintem ezt itt mindenki érti, sőt így is gondolja, csak jó vitatkozni a semmin.

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Akkor ha én nem értek egyet azzal, hogy egyesek szerint csak csöves erősítővel lehet zenét hallgatni, akkor menjek és szemeteljem tele az összes csöves erősítős topicot állandóan, akiknek az tetszik, velük kötekedjek folyamatosan vagy hogy legyen?
Nincs azzal gond, ha valaki leírja, hogy nem ért egyet a topikgazdával ebben vagy abban, de állandóan visszajárni és rágni a csontot.... Mindig ugyanazok, mindig ugyanazt, ugyanúgy. 
Mégis mit vártok ettől az egésztől, hogy mi lesz vagy mi lenne a jó, üdvözítő megoldás?

gondolom költöinek szantad, de most epp raerek :-)  aztan hagyom:
- persze, ha szeretned, akkor irj a csöves erösitös topicba.  szerintem is merhetöen torzitanak, müszakilag es merhetöen rosszabbak, de ha valaki azt akarja hasznalni, tegye (ugye en itt sem irtam, hogy ne vegyen akarkitöl akarmennyiert drotokat, csak epp leirom, hogy szerintem az erzelemkivaltasban igen kicsi a drot szerepe, sokkal nagyobb a zenéé)

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 856

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

Akkor még egyszer. Napokig nyugi volt, jöttek a dicsérő írások, és senki nem reagált semmi rosszat. Aztán jött sumi tapasztalása, arra jött egy kérdés SUMI FELÉ, ÉS NEM RUDOLF KÁBELÉT KRITIZÁLVA, erre jött egy provokáló írás:
"Aki tud, és a tudását kötözködésre használja, az troll, arra ne válaszoljatok!"
és megint a védekezés a semmi ellen, MOST ez szúrt szemet pár embernek.
Azt kell gondoljam, hogy valakinek/valakiknek nem jó, ha itt nyugi van, és ez nem feltétlen az " Azért mert nektek ellenszenves Rudolf"

irányból jön.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

Vendég

nem engem kerdeztel, de en is valaszolok (tudva, vallalva, hogy kerdes nelkül ...a felelet :-)

en kicsit a népbutitás illetve a drotozas szerepenek tulzott hangsulyozasa ellen "harcolok", küzdök.

Akkor ha én nem értek egyet azzal, hogy egyesek szerint csak csöves erősítővel lehet zenét hallgatni, akkor menjek és szemeteljem tele az összes csöves erősítős topicot állandóan, akiknek az tetszik, velük kötekedjek folyamatosan vagy hogy legyen?
Nincs azzal gond, ha valaki leírja, hogy nem ért egyet a topikgazdával ebben vagy abban, de állandóan visszajárni és rágni a csontot.... Mindig ugyanazok, mindig ugyanazt, ugyanúgy. 
Mégis mit vártok ettől az egésztől, hogy mi lesz vagy mi lenne a jó, üdvözítő megoldás?

avl2
V.I.P.
V.I.P.

nem engem kerdeztel, de en is valaszolok (tudva, vallalva, hogy kerdes nelkül ...a felelet :-)

Vendég

ha már a barna tenger áradat ellen sorfalat vállalsz, lennél szíves konkrét idézetek felsorolni "bemocskolva tisztító purgáló hadjárat (?)" megnyilvánulásokra,
mert szavaidból valami nem létező rettegést olvasok ki, ami ellen (veszedelem) fel kell venni fegyvert és harcra hívod a te oldaladon állókat!?!
/az sem lenne baj, ha értelmeznéd magyarul ezt se-füle se-farka definíciót:  bemocskolva tisztító purgáló hadjárat

István!

Tudásodat nem megkérdőjelezve, és tisztelettel, de Te mi ellen harcolsz itt tulajdonképpen folyamatosan?

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3488

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Rudolfot lejárató, bemocskolva tisztító purgáló hadjárat sehogy sem akar véget érni, és ráadásként jól láthatóan mindenkire csípőből tüzeltek a tisztelet leghalványabb jele nélkül, aki érdemben fórumtársként megjelenik, ....... ezért a részvételemmel és a megnyilvánulásaimmal fogom a hozzám hasonlókat is megszólalásra biztatni, hogy ne mosson el mindent a barna tenger és a verbális erőszak, amit alkalmaztok. Jelenlétemet pedig számottevő retorikai és stilisztikai eszköztárral fogom érzékeltetni, hátha velem együtt más is otthonosabban érzi majd magát itt, ha már egyszer vendégek vagyunk.
ha már a barna tenger áradat ellen sorfalat vállalsz, lennél szíves konkrét idézetek felsorolni "bemocskolva tisztító purgáló hadjárat (?)" megnyilvánulásokra,
mert szavaidból valami nem létező rettegést olvasok ki, ami ellen (veszedelem) fel kell venni fegyvert és harcra hívod a te oldaladon állókat!?!
/az sem lenne baj, ha értelmeznéd magyarul ezt se-füle se-farka definíciót:  bemocskolva tisztító purgáló hadjárat

avl2
V.I.P.
V.I.P.

erzelmek közvetitese, szomoru, siras, .. - ilyen kifejezesek szerepeltek nehany beirasban.

szerintem is, nekem is: a zene sokszor kepes ilyenre.  nalam nincsenek igazan speci kabelek, nehanyat probaltam mar, nem sokat, mert 1 ) szkeptikus is vagyok 2) nekem igy is kepes a rendszerem erzelmeket közvetiteni.

ugyanakkor ugy velem, az erzelem kivaltasaban legnagyobb szerepe a zenenek es a lelkiallapotnak van. a teljes hifirendszernek is joval kisebb es meg kisebb a kabeleknek.

(lehetösegek ellenprobara:
- az epp hasznalt kabellel mindig erzelemközvetites van ? akkor is, ha 100masik dolog nyüzsög a fejünkben ?
- a zene csak ugy "belül" hallgatva nem valt ki erzelmet ? nem kesztet mosolyra, tancra, mozgasra, kezmozgasra, leggitara, ... ?
- a zenet veletlenül meghallva - egy noname rendszeren, noname kabelekkel a rendszerben - valt ki erzelmet ?
- ....)

mindenkinek jo zenehallgatast !

bitwin
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Ezt most komolyan, miért kellett? 
Ennek roppant egyszerű gyakorlati oka van. Rendes fórumhasználóként azért látogatom ezt a topikot, hogy tapasztalatcserét lássak, nem pedig azért, hogy fecséreljétek a drága időmet. Úgyhogy kiléptem a passzív szemlélő üzemmódból, hogy aktívan is elő tudjam segíteni ezt a kívánalmamat. Mivel a Rudolfot lejárató, bemocskolva tisztító purgáló hadjárat sehogy sem akar véget érni, és ráadásként jól láthatóan mindenkire csípőből tüzeltek a tisztelet leghalványabb jele nélkül, aki érdemben fórumtársként megjelenik, és mivel ez a sárdagasztás valószínűleg többeket is emiatt visszatart, ezért a részvételemmel és a megnyilvánulásaimmal fogom a hozzám hasonlókat is megszólalásra biztatni, hogy ne mosson el mindent a barna tenger és a verbális erőszak, amit alkalmaztok. Jelenlétemet pedig számottevő retorikai és stilisztikai eszköztárral fogom érzékeltetni, hátha velem együtt más is otthonosabban érzi majd magát itt, ha már egyszer vendégek vagyunk.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Eddig csak két válasz érkezett a játékra, sajnos egyik sem talált, pedig nem akármi a nyeremény, egy most megjelent olasz jazz CD különlegesség: a legismertebb nápolyi dalok jazz feldolgozásával.

és a kérdés

Kérdés: Melyik Air-N Reference változat jobb hangú ennél a kábelnél? A megfejtéseket kérem a  cables@freemail.hu-ra küldeni!

(A megfejtéshez kell tudni valamit, az ezerszer leírt cables filozófiáról )

Válasz küldése

Vissza: “Power-R kábelek”