Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Moziszoba építés
Moziszoba építés
Szerintetek ha egy közetgyapot akusztika elemre rárakok egy nem légáteresztő anyagot,amire kép van nyomtatva, az elrontja a hangelnyelő képességet?
Vagy csak a magasakat nem engedi át de a mélyeket igen?
A steprock HD közé felesleges még EPS csíkokat raknod a Steprock is nagyon tömör és lépésálló anyag, elég lesz az is magában.
Én alapvetően ár miatt javasoltam az EPS-t. Illetve ha nagyon egyenletlen a padló azt össze lehet csiszolni felső síkján, kőzetgyapot esetén szoktak aljzatkiegyenlíteni alatta (is).
Ha OSB arra figyelj hogy lehetőleg nútféderes legyen mert ha kaki a minősége a toldásokkal meggyűlik a bajod, ilyen szempontból a giszlapok jobbak.
Nálam nemrég a felújításnál Vidifloor készült.
Valamiért azt gondoltam, hogy a Vidifloor-t is két rétegben kell használni. De most utánaolvastam. Valóban jobb választás, mint az OSB. Ezért ezt választom majd a 3, vagy 4 cm Steprock szigetelőhöz. Egyszerű, tiszta és bármivel burkolható. Úgy, mint a videoban.
Köszi az ajánlást!
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 830
Moziszoba építés
A steprock HD közé felesleges még EPS csíkokat raknod a Steprock is nagyon tömör és lépésálló anyag, elég lesz az is magában.
Én alapvetően ár miatt javasoltam az EPS-t. Illetve ha nagyon egyenletlen a padló azt össze lehet csiszolni felső síkján, kőzetgyapot esetén szoktak aljzatkiegyenlíteni alatta (is).
Ha OSB arra figyelj hogy lehetőleg nútféderes legyen mert ha kaki a minősége a toldásokkal meggyűlik a bajod, ilyen szempontból a giszlapok jobbak.
Valamiért azt gondoltam, hogy a Vidifloor-t is két rétegben kell használni. De most utánaolvastam. Valóban jobb választás, mint az OSB. Ezért ezt választom majd a 3, vagy 4 cm Steprock szigetelőhöz. Egyszerű, tiszta és bármivel burkolható. Úgy, mint a videoban.
Köszi az ajánlást!
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Moziszoba építés
Köszönöm cecil segítségét!
Ezt találtam, ami eléggé tetszetős, egyszerű és valamiért eléggé bízok is benne.
http://www.tzb-info.cz/5067-lehka-plovo ... -interieru
Ma volt alkalmam megmérni. Pontosan 5cm a lehetőség.
A lépésálló kőzetgyapot (30mm) jól hangszigetel és elég keményre van kiképezve. A lépésálló EPS az egészet merevíteni tudja. + 2x10mm OSB a tetején már elég kemény, nem mocorog. Erre rakhatok még 5mm XPS-t és arra a laminált padlót.
Kőzetgyapot: 1382Ft/nm http://www.joszigeteles.hu/termek/45/ro ... -cm-vastag
10mm OSB: 912Ft/nm Dupla rétegben: 1824Ft/nm
EPS 200: 848Ft/nm, ebből csak 4-5cm-es csíkokat kell leszeletelni.
Összesen cirka 3500Ft/nm az ára. Ez fontos, mert nagy felületről van szó.
Ha jól gondolom cirka 23-24dB-t tud csillapítani.
- Red75
- V.I.P.
Moziszoba építés
Köszönöm cecil segítségét!
Ezt találtam, ami eléggé tetszetős, egyszerű és valamiért eléggé bízok is benne.
http://www.tzb-info.cz/5067-lehka-plovo ... -interieru
Ma volt alkalmam megmérni. Pontosan 5cm a lehetőség.
A lépésálló kőzetgyapot (30mm) jól hangszigetel és elég keményre van kiképezve. A lépésálló EPS az egészet merevíteni tudja. + 2x10mm OSB a tetején már elég kemény, nem mocorog. Erre rakhatok még 5mm XPS-t és arra a laminált padlót.
Kőzetgyapot: 1382Ft/nm http://www.joszigeteles.hu/termek/45/ro ... -cm-vastag
10mm OSB: 912Ft/nm Dupla rétegben: 1824Ft/nm
EPS 200: 848Ft/nm, ebből csak 4-5cm-es csíkokat kell leszeletelni.
Összesen cirka 3500Ft/nm az ára. Ez fontos, mert nagy felületről van szó.
Ha jól gondolom cirka 23-24dB-t tud csillapítani.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Moziszoba építés
http://www.austrotherm.hu/upload/letolt ... ang_sz.pdf
Most nézem elvileg az austrothermnek is van saját komplett usztatott száraz padló rendszere
Nem moziszoba, de úgy érzem a téma miatt itt van a legjobb helye a kérdésemnek. A 4000Ft/nm ár nem tartalmazná a laminált parkettát természetesen. És mint írtam: Inkább csak a lépés és a beszédhang, ami számít. Ha mozizok, azt úgysem fogja meg semmi egyszerű megoldás.
Az EPS mennyire hangszigetel?
- Red75
- V.I.P.
Moziszoba építés
Nem moziszoba, de úgy érzem a téma miatt itt van a legjobb helye a kérdésemnek. A 4000Ft/nm ár nem tartalmazná a laminált parkettát természetesen. És mint írtam: Inkább csak a lépés és a beszédhang, ami számít. Ha mozizok, azt úgysem fogja meg semmi egyszerű megoldás.
Az EPS mennyire hangszigetel?
Moziszoba építés
bocs de kicsit szúrja a szemem...
laminált padló helyesen nem pedig parketta... a parketta a valódi fából készült 2-2,5cm vastag homok ágyazatba rakott vagy deszkázatra szegezett, esetleg ragasztott hagyományos burkolatot jelenti
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10978
- Kapcsolat:
Moziszoba építés
A párnafa+OSB megoldás nem szimpatikus, mert a lécváz úgyis levezeti a rezgéseket.
Ezért kell mindkét irányból elcsatolni, ahogy a kolléga írta.
Ha igazán hatékony zajgátlást szeretnél, akkor ne csak a padlóval foglalkozz, mert a rezgések a falak felületén, belsejében, csővezetékeken, elektromos védőcsövekben, csatornákban is terjednek. Ha leírod, milyen mértékű gátlást céloztál meg, akkor lehet konkrét javaslatokat tenni. Teljesen másként néz ki egy 20 dB-es és egy 60 dB-es zajgáltó szerkezet.
Moziszoba építés
akkor maradj az úsztatott szárazpadlónál!
Knauf Vidifloor a részemről preferált
így nézne ki akkor szerintem nálad:
1 rtg PE fólia (sima Baumit esztrich fólia jó ide)
3 cm lépésálló EPS hab lépéshangszigetelő réteg ( Austrotherm AT-L2 jó lesz)
2 rtg 1,25 cm vtg szárazpadló rendszerlap (Knauf Vidiflor) + rendszersaját ragasztás + csavarozás
0,5 cm önterülő aljaztkiegyenlítő ha kell (pl Mapei)
laminált padló - ide ha nincs aljzatkiegyenlítés én az 5mm vtg. lapokból álló alátét réteget javasolnám nem pedig a vékony hengerest...
Ebben az esetben párnafázás egyáltalán nem kell!! Magát a szárazpadló lapokat az EPS-re kell közvetlen rakni.
Ha egy normál lépéshangszigetelés a cél én inkább egy úsztatott szárazpadló rendszert javasolnék!
pl: http://www.rigips.hu/node/4353
http://www.lambda.hu/sites/default/file ... _0204h.pdf
Gyorsan és egyszerűen kivitelezhető akár házilag is és hatásosabb mint a lécezés + OSB + közte gyapot.
Ha komolyabb igény van akkor én eztcsinálnám (persze jóval költségesebb):
1 rtg PE fólia
3 cm 5x3 lécváz sűrítve 45cm-ként (aljára és tetejére GreenGlue Tape elcsatolás)
közte 3 cm Rockwool Airrock
1,5 cm OSB hézagok GreenGlue Sealent-tel tömítve
1 cm 1 rétegben rakott Knauf Vidifloor szárazpadló rendszer GrennGlue ragasztóval ragasztva és Sealen-tel tömítve
3-5 mm önterülő ajzatkiegyenlítés (ha szükséges, ált nem)
0,8-1,2 cm vtg (igény szerint) laminált padlóburkolat + alátétréteg
ügyelni arra is minden esetben hogy a falak mentén el legyen csatolva 0,5-1cm PS peremdilatációs szalaggal
Ez jól hangzik, csak a GreenGlue szutykot lenne jó kiváltani valami mással, mer k.drága. Esetleg vékony XPS-re, vagy gumilapra tudnám fektetni a vázat.
A párnafa+OSB megoldás nem szimpatikus, mert a lécváz úgyis levezeti a rezgéseket.
Kb 4000Ft/nm az az összeg, amennyit erre tudnék/akarok elkölteni. Inkább csak a lépés és a beszédhang, ami számít. Ha mozizok, azt úgysem fogja meg semmi egyszerű megoldás.
- Red75
- V.I.P.
Moziszoba építés
Ha egy normál lépéshangszigetelés a cél én inkább egy úsztatott szárazpadló rendszert javasolnék!
Gyorsan és egyszerűen kivitelezhető akár házilag is és hatásosabb mint a lécezés + OSB + közte gyapot.
1 rtg PE fólia
3 cm 5x3 lécváz sűrítve 45cm-ként (aljára és tetejére GreenGlue Tape elcsatolás)
1 cm 1 rétegben rakott Knauf Vidifloor szárazpadló rendszer GrennGlue ragasztóval ragasztva és Sealen-tel tömítve
ügyelni arra is minden esetben hogy a falak mentén el legyen csatolva 0,5-1cm PS peremdilatációs szalaggal
Ez jól hangzik, csak a GreenGlue szutykot lenne jó kiváltani valami mással, mer k.drága. Esetleg vékony XPS-re, vagy gumilapra tudnám fektetni a vázat.
Kb 4000Ft/nm az az összeg, amennyit erre tudnék/akarok elkölteni. Inkább csak a lépés és a beszédhang, ami számít. Ha mozizok, azt úgysem fogja meg semmi egyszerű megoldás.
Moziszoba építés
1 rtg PE fólia
Moziszoba építés
mennyire akarod "komolyan" venni a hangszigetelést?
"egyszerű" lépéshangszigetelés vagy valami komolyabb mozi miatt?
Help!
Padló hangszigeteléshez kérnék tanácsokat.
"I" gerendás födém, ami betontálcás, azon betonaljzat (gerendákkal együtt 10 cm). Továbbá + 10cm perlitbeton van rajta, így összesen 20 cm.
Erre a rétegre kellene még összesen 7 cm aljzat a laminált parkettával együtt. Fontos, hogy emberi áron és könnyű tömegű legyen. Tehát további betonréteg kizárva.
Ki mit ajánl? Ha valakinek van tapasztalata valamivel, az is nagy segítség volna.
- Red75
- V.I.P.
Moziszoba építés
Help!
Padló hangszigeteléshez kérnék tanácsokat.
"I" gerendás födém, ami betontálcás, azon betonaljzat (gerendákkal együtt 10 cm). Továbbá + 10cm perlitbeton van rajta, így összesen 20 cm.
Erre a rétegre kellene még összesen 7 cm aljzat a laminált parkettával együtt. Fontos, hogy emberi áron és könnyű tömegű legyen. Tehát további betonréteg kizárva.
Ki mit ajánl? Ha valakinek van tapasztalata valamivel, az is nagy segítség volna.
- T_Gabor
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 13
Moziszoba építés
Kedves Fórumtársak!
Lehet, hogy kicsit OFF de Szegedi vagy környékbeli házi mozihoz értő ember segítségét szeretnem kéni. Az alapk megvannak, viszon szívesen meghallgatnék tanácsokat a rendszeremmel kapcsolatban.
Nagyon megköszönném a szíves segítséget, természetesen a benzin pénzt állom és a fiom káve és üdítő se maradna el.
Köszönöm szépen előre is!
ui.: esetlegesen olyan szakembert is keresnék, aki TV kalibrációval is foglalkozik.
TV: Sony KDL-55W809 AVR: Onkyo TX-NR3009 Forrás: Zidoo X10 NAS: Synology DS214se + WD Red 4 TB Hangfalak 7.1: FR: JBL Arena 180 CEN: JBL Arena 125C SR+SRB: JBL Arena 130 SUB: Jamo J112 Kábel: Audioquest Rocket 33, Inakustik Bingo Silver, AQ Cinnamon HDMI, AQ Boxer SUB
Moziszoba építés
Az egyik angol sracnal epul a mozi front resze
valószínű süket a csóka, azért ez a sok mélynyomó
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- Spiky03
- Fórumlakó
- Értékelés: 197
Moziszoba építés
Lesz itt gatyaszár lengetés rendesen.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
- komarfamily
- V.I.P.
- Értékelés: 1030
Moziszoba építés
Moziszoba építés
Volna egy kérdésem, de sejtem rá a választ.:
Gipszkarton válaszfalba a beépíthető hangszóróknak mennyire lehet hallani vajon a hangját a fal túloldalán lévő szobában?
Attól tartok eléggé, hiszen egy réteg karton nem igazán szigetel. Jól gondolom?
Sok mindentől függ. Ha a hagyományos, mindkét oldalon 1 réteggel fedett, 10cm vastag bélésű (legyen akár a legjobb 90 m3/kg kőzetgyapot betéttel bélelt) falról van szó, az harmat gyenge. Azon beépített hangsugárzók nélkül is átszűrődnek a zajok.
De nem elég a válaszfalat jól megépíteni, a mennyezetről és padlóról is gondoskodni kell. Ezek is simán áthúzzák a hangokat.
Hm, pedig itt elég jól vizsgázik a gipszkartonfal. http://www.csaladihaztervezes.hu/blog/v ... -szobankba
Esetleg dupla vázszerkezettel már lehetne beépíthetőt tenni. Nem tudom, még agyalok. Nem sürgős.
- Red75
- V.I.P.
Moziszoba építés
Hm, pedig itt elég jól vizsgázik a gipszkartonfal. http://www.csaladihaztervezes.hu/blog/v ... -szobankba
Esetleg dupla vázszerkezettel már lehetne beépíthetőt tenni. Nem tudom, még agyalok. Nem sürgős.
- Vukkeinstein
- V.I.P.
- Értékelés: 677
Moziszoba építés
Gipszkarton válaszfalba a beépíthető hangszóróknak mennyire lehet hallani vajon a hangját a fal túloldalán lévő szobában?
Például ha nagyon halkan járatod őket,akkor biztosan nem vészes
Persze ez attól is függ milyen vastag a fal és hangszigetelésre szánt anyagoktól is.
Egy kis "vékonka" gk. falnál,azért nem hinném hogy csodákat lehet művelni,hangszigetelés terén.
- thxfan
- Beköltözött
- Értékelés: 1199
Moziszoba építés
A másik oldalon egy megfelelően megépített előtétfal segíthet ezen, de más nem hiszem. A társasházban ahol korábban laktunk karton vázszerkezet+ kőzetgyapot+ válaszfal tégla+ ismét kőzetgyapot + karton volt, de mégis elég sok minden áthallatszott.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Moziszoba építés
Sztem mindegy, h beépíthető, vagy normál doboz. A gipszkarton szinte mindent átenged. Van itt a környéken jó pár lakópark ahol a kedves építtető gipszkartonnal választotta el a közös falakat az ikerházakba. Van közte ugyan némi gyapot, de ennyi, 12 cm falak. Konkrétan mindent tisztán hallani a szomszédból, olyan szinten nem szigetel a 2db gipszkarton.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
- Red75
- V.I.P.
Moziszoba építés
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10978
- Kapcsolat:
Moziszoba építés
Sziasztok!
Gipszkartonoznám a mennyezetet atmos hangszórók miatt a kérdés feltétlen kell-e szigetelő,csillapító anyag a karton fölé mert fölöslegesen nem szenvednék vele van emelet is úgyhogy hőszigetelés miatt sem szükséges. . Tégla családi ház a födém kefnis kb.12cm-re lógatnám a gipszkartont.
A szobád ismerete nélkül erre a kérdésre senki nem tud válaszolni.
Moziszoba építés
Sziasztok!
Gipszkartonoznám a mennyezetet atmos hangszórók miatt a kérdés feltétlen kell-e szigetelő,csillapító anyag a karton fölé mert fölöslegesen nem szenvednék vele van emelet is úgyhogy hőszigetelés miatt sem szükséges. . Tégla családi ház a födém kefnis kb.12cm-re lógatnám a gipszkartont.
Nálam se lesz nincs hely.Marad fél centi.