Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Fórummal kapcsolatos észrevételek
Ha lopott volna, az tényleg gáz lenne, de ki tudja ezt itt bizonyítani? Önmagában a papírok hiánya még nem bizonyít semmit, legfeljebb elgondolkodtathat...
Ki vállalja be, hogy ha tévedett, rágalmazásért eljárás indulhat ellene?
De ha kerdezem akkor az nem ragalom de ha valaki nagyon akarja lehet sorszam szerint be lehet azonositani. Meg hat az is, hogy hogyan valaszolt a kerdesre vagyis hogyan tert ki elole. En pl ha tudnam, hogy lopott akkor nem vennem meg. Aztan lehet, hogy csak siman 4 eve nala van es csak egyszer hasznalta es a papirok elkallodtak.
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 902
Ha lopott volna, az tényleg gáz lenne, de ki tudja ezt itt bizonyítani? Önmagában a papírok hiánya még nem bizonyít semmit, legfeljebb elgondolkodtathat...
Ki vállalja be, hogy ha tévedett, rágalmazásért eljárás indulhat ellene?
De ha kerdezem akkor az nem ragalom de ha valaki nagyon akarja lehet sorszam szerint be lehet azonositani. Meg hat az is, hogy hogyan valaszolt a kerdesre vagyis hogyan tert ki elole. En pl ha tudnam, hogy lopott akkor nem vennem meg. Aztan lehet, hogy csak siman 4 eve nala van es csak egyszer hasznalta es a papirok elkallodtak.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- Vintagehifi2
- Nincs visszaút

- Értékelés: -36
Ez így van.
De nem lehet a forum egyszerre:
-mentes a balhéktól, veszekedésektől, beszólásoktól,
és
- tele élettel, pörgéssel, szakmai vitával.
A nyugalomnak ez az ára, és nem biztos, hogy ez baj.
El kell fogadnunk, hogy olyan, amilyen.
A szakmai vitákhoz szakmailag hozzáértő emberek kellenének. Onnantól inkább csak viták vannak itt...
Ez így van.
De nem lehet a forum egyszerre:
-mentes a balhéktól, veszekedésektől, beszólásoktól,
és
- tele élettel, pörgéssel, szakmai vitával.
A nyugalomnak ez az ára, és nem biztos, hogy ez baj.
El kell fogadnunk, hogy olyan, amilyen.
A fórumozás pár éve nagyon leült, szinte minden témában. Ha nem lenne az AVX-en hirdetési felület, akkor biztos, hogy hamarosan bedőlne ez a fórum is. ....
Szerinted akkor ez a hirdetés például rendben van?
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... eneration/
Mert Vinkler szerint igen.
"Eladó egy új, csak kibontott, pár órát ment Beyerdynamic T1 2. Generation fejhallgató.
Budaörsön kipróbálható egy Mytek Dital Stereo 192 DSD DAC-kal.
Szóba jöhet még Móricz Zs. körtér, Kelenföld, Boráros."
"Ára: 200.000.- FT"
"Garancia, számla nincs, ezért ennyi az ára."
Bele kene irni a topikba, hogy "Lopott azert nincsenek papirok?". Lehet akkor normalisan reagalna a kerdesre. De ez mar trolkodasnak szamitana a mostani szabalyok szerint.
- tottyi
- Hazajáró lélek

"Eladó egy új, csak kibontott, pár órát ment Beyerdynamic T1 2. Generation fejhallgató.
Bele kene irni a topikba, hogy "Lopott azert nincsenek papirok?". Lehet akkor normalisan reagalna a kerdesre. De ez mar trolkodasnak szamitana a mostani szabalyok szerint.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
De amíg egy hirdetésben trollkodásnak számít, ha valaki leírja, hogy ez a hirdetés túlárazott, vagy ha két hetes, akkor miért nem garis, szóval addig persze hogy ellepik a forumot a nepperek.
Régen felrakta valaki a vevőt hülyének néző hirdetését, meg is kapta érte a magáét.
Kár volt ezt megváltoztatni.
Szerintem is jobb lenne ha a hirdetesbe lehetne irni, hogy tularazott es egyeb velemenyeket. Ha egy hirdetes jol fel van allitva es leirva az arurol amit kell tudni es + kepekkel illusztralva abba ugysem fognak "belekotni".
En pl sokat tanultam azokbol a hirdetesekbol, sokszor meg tobb info volt egy hirdetesben mint a forumon egy adott termekrol. Vagy ha annyira nem akarjatok, hogy beleirjanak akkor csinaljatok meg, hogy egy hirdetes es ne lehessen beleirni es uppolgatni, ha arat akar valtoztatni akkor abba az egybe tegye. Ha erdekel valakit a hirdetes ugyis koveti.
- tottyi
- Hazajáró lélek

De amíg egy hirdetésben trollkodásnak számít, ha valaki leírja, hogy ez a hirdetés túlárazott, vagy ha két hetes, akkor miért nem garis, szóval addig persze hogy ellepik a forumot a nepperek.
Régen felrakta valaki a vevőt hülyének néző hirdetését, meg is kapta érte a magáét.
Szerintem is jobb lenne ha a hirdetesbe lehetne irni, hogy tularazott es egyeb velemenyeket. Ha egy hirdetes jol fel van allitva es leirva az arurol amit kell tudni es + kepekkel illusztralva abba ugysem fognak "belekotni".
En pl sokat tanultam azokbol a hirdetesekbol, sokszor meg tobb info volt egy hirdetesben mint a forumon egy adott termekrol. Vagy ha annyira nem akarjatok, hogy beleirjanak akkor csinaljatok meg, hogy egy hirdetes es ne lehessen beleirni es uppolgatni, ha arat akar valtoztatni akkor abba az egybe tegye. Ha erdekel valakit a hirdetes ugyis koveti.
"Kibontottad és nem tetszett?"
"Én arra is kiváncsi lennék, hogy hogyan nem garis?
A kiscica vitte el a számlát, a gyerek nyelte le a garanciajegyet, válás után az asszonynál marad, stb?"
"Igen, pont ebben a sorrendben."
........... ................. A hirdetésekhez most is hozzá lehet szólni, nem csak pozitívan, hiszen mi is gyomláljuk a gázos hirdetéseket, elég sok jelentés is érkezik hozzánk. ...............
Szerintem lehet, hogy marad az eddigi rendszer.
Én is attól félek, hogy berak 100 helyre egy pipát és ennyi.
Az a lényeg, hogy beszéljünk róla, mielőtt bármit is teszünk.
Ez igaz, semmi értelme hozzászólásszámhoz bármit is kötni, attól csak ellepnék a forumot a nahát, dejó, klassz, stb., egy-kétszavas hozzászolások, meg tökhülye témába nem illő kommentek.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9560
Ha bunkó akarnék lenni akkor azt kérdezném, hogy ha ez egy ilyen nagy létszámú, összetartó, komoly közösség, akkor miért 5 ember vesz részt ebben a beszélgetésben, ami speciel a fórum életét komolyan befolyásolhatja? A többiek családokat támogatnak?
Ez kicsit erős volt, csak érzékeltetni akartam, hogy milyen az ha valaki bunkó.
Azért, mert sajnos nem érdekli semmi az embereket, vagy csak nemtörődömség, vagy egyszerű lustaság. Ez társadalmi probléma is, nem csak erre a szubkultúrális környezetre igaz. Bezzeg, ha valaki érdeke sérül, akkor rögtön van véleménye, amit persze nem rejt véka alá.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
A vélemény az vélemény. Nem tudom hogyan lehetne szerény.
Stílusában, fogalmazásában.
.
A fórumozás pár éve nagyon leült, szinte minden témában. Ha nem lenne az AVX-en hirdetési felület, akkor biztos, hogy hamarosan bedőlne ez a fórum is. Nyilván azt szeretnénk, hogy a régi fórumtagoknak legyen valami védelme a pár hozzászólásos, kizárólag a hirdetés miatt beregisztráló lomisok és nepperek túlárazott, vagy lepukkant dolgaival szemben, de ezt csak a ti aktív segítségetekkel tudjuk kivitelezni. Elgondolkodtunk azon, hogy bizonyos minimális hozzászólás számhoz kössük a hirdetési jogosultságot, de ez is kétélű fegyver lehet. Egyrészt valóban távol tarthat néhány nem kívánt embert, de távol tarthat becsületes hirdetőket is, ami a fórumtagoknak sem jó, ha nem jelennek meg normális termékek a piacon. Inkább továbbra is ki kell szűrni a csalókat, már amennyire ez lehetséges. Persze gondolkodunk még a megoldáson, tökéletes biztos nem lesz, de azon leszünk, hogy a tagság szempontjából a legjobb döntést hozzuk.
Egyik hazai fórumon mi már próbáltuk ezt a hozzászólásszámhoz való hirdetésfeladás hozzárendelést. Elsőre ismeretlen hozzá nemértők kezdtek irkálni badarságokat a fórumba, hogy a 20 hozzászólásszám meglegyen. Nem túlzottan vált be. Ezután egy telefonszámra kellett SMS-t küldeni, hogy tudd használni az apróhirdetési részt, amivel most előrébb vagyunk valamivel, azonosítás terén.
De speciel most az ebay-nepperek ellepték a fórumot így is. Nincs igazából jó megoldása a dolognak, csak a felvigyázó kézi gyomirtásos moderáció.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Nem tudom biztosan, de olyan érzésem van, hogy Hevesi úr nem mai darab, csupán reinkarnálódott. Ennyi komment után ennyire tudni a "tutit", nekem furi. No mindegy, szerintem lehetne kicsit szerényebben is véleményt alkotni, főleg a főnökség tárgyalójában.
.
Tehát nem a tagok többsége inaktív, hanem kevés a fórumos tag. Akiket látsz többszáz ember, azok nem fórumtagok, hanem adás-vétel résztvevők.
Ezt nem tudhatod,sőt szerintem sokan is olvassák a fórumrészeket,csak valamiért kevés ehhez képest a kommentek száma.
Itt vannak pl a zeneajánló topikok,amik a hifi lényegéről,a zenéről szólnak,itt is nagyon kevés az új komment,pedig jó és különleges albumokat sokan tudnának ajánlani,aztán mégsem teszik.
Azzal egyetértek hogy elszaporodtak a hififalváról idetévedt seftesek,de a nagytöbbség szerintem olvassa a hifis fórumokat is,és nem olyan gázos a helyzet,mint ahogyan felvázolod.
Ezt eldönti Béla, mert ugye aki fizet az bazseváltat. És Béla fizet.
Ez már régóta nem így van. Közösen döntünk. Mint látható van hogy én is csak utólag látok dolgokat.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Érdemes ezen elgondolkodni.
Azon kell elgondolkodni,hogy mi tartja fenn a fórumot. A "kattok" vagy a látogatottság.
Ha a kattok,akkor a sok lomis - nepper - ügyeskedő ingyen ül a moziba. Árulja a lepukkant/túlárazott/ "rejtett" hibás cuccát. És majd jönnek a kommentek: "Átb..sztak az AVX-en".
Ha a látogatottság,akkor el kell dönteni mi legyen az adásvétel topic sorsa (100 hozzászolás, fizetés, max 3 termék egyszerre stb.).
Ezt eldönti Béla, mert ugye aki fizet az bazseváltat. És Béla fizet.
Mielött még valaki nekem esne: én is ingyen ülök a moziba........
Annak idején feldobtak egy kérdést, hogy legyen e fizetős az adásvétel rész. Az eredményt tudjuk.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Arról van szó, hogy elszaporodtak a fórumon az átverős, lehúzós hirdetések. Nyilvánvalóan nem fognak teljesen megszűnni, és soha nem lesz egy szupersteril fórum csak és kizárólag megbízható eladóltól, hibátlan, soha nem használt, gyűjteményi állapotú, ingyen elvihető darabokkal, de nem is szeretnénk ilyet. Az lenne kellemes, ha mindenki eladhatná és csereberélhetné a hifis cuccait, de kifejezetten utálnánk itt egy vaterát vagy jófogást. Ennek a feladatnak egy része szabályozás, egy másik része technikai megoldás.
Ha láttok bármi furcsát vagy szokatlant, akkor az vélhetően miattunk van. Örömmel vesszük, ha jelzitek az esetleges hibákat a napi használat során, vagy egyszerűen csak jó ötletetek van.
Egyértelmű,hogy erre előbb-utóbb sor kellett hogy kerüljön. Nem hiányoznak a jófogás és vatera szintű igénytelen hírdetések és az AVX-en vásárolni,fórumozni vágyókat átverő betolakodók.
Új a fórumon? Vagy 15 éve itt nyomom, de nem tudom mennyiben számít.
A probléma a jobb felül ékes magyarsággal megfogalmazott View New Content gombnál jelentkezik. Vendégként nincs jogosultságom megtekinteni az új hozzászólásokat. Az elmúlt 15 évben működött, egy pár napja nem. Így vagy bejelentkezek (idegen gépről nem szívesen) vagy egyesével végignézem a témákat és kimazsolázom.
No ez már segítség. Máris nézem, hogy mi romlott el.
Zu Druid, Altmann BYOB, Zu kábelek
Sonos Multroom System
Sonos Multroom System
Na ezt kipróbálom, viszek bele egy kis zöld színt, mert kevésnek érzem a zöld színű részeket az utóbbi időben.
Úgy látom, működik, gyönyörű kifestőkönyvet lehet csinálni minden hsz- ből.
Meg is lettünk kérdezve: milyen színű legen a VIP, az Elit, stb, csak nem emlékszel. Itt kérem, demokrácia van.
Meg is lettünk kérdezve: milyen színű legen a VIP, az Elit, stb, csak nem emlékszel. Itt kérem, demokrácia van.
Külön topikba voltak berakva a szmájlik. Sok nagy méretűt kiszedtem, de úgy látom maradt még. Azok főleg hátul vannak.
Webáruház:
-
Vendég
Arról is meg lehetne kérdezni a tagokat, hogy milyen színű legyen a fórum, majd kétnaponta átszínezni, hogy kinek mi tetszik.
Erre rosszul emlékszel.
A tagok válogatták ki, melyek legyenek.
A színeket addig is lehetett váltani.
A tagok nem tulajdonosok. 100 tag 100 félét mond. A tulajdonosnak kell dönteni, hogy mi hülyeség és mi nem. A sok félméteres szmájli speciel hülyeség volt, de az idő megoldotta. Arról is meg lehetne kérdezni a tagokat, hogy milyen színű legyen a fórum, majd kétnaponta átszínezni, hogy kinek mi tetszik.
Ez egyébként Béla okossága. Mikor átvette a fórumot volt vagy 50 szmájli, aztán poénból nekiállt ezerszámra importálni őket, ráadásul akkorákat, hogy nem fértek ki a monitorra. Persze hogy sok, persze hogy felesleges, jó, hogy valaki 10 év után észrevette.
Erre rosszul emlékszel.
A tagok válogatták ki, melyek legyenek.
A színeket addig is lehetett váltani.
Webáruház:
Ennyi szín és hangulatjel nem elég...?
Ez egyébként Béla okossága. Mikor átvette a fórumot volt vagy 50 szmájli, aztán poénból nekiállt ezerszámra importálni őket, ráadásul akkorákat, hogy nem fértek ki a monitorra. Persze hogy sok, persze hogy felesleges, jó, hogy valaki 10 év után észrevette.
Kb. 2 napja változtattatok meg valamit.
Eddig úgy volt, hogy ha bejelentkezés nélkül az "Új tartalom"- ra kattintottam, akkor lejöttek azok a témák, amihez hozzászóltak 24 órán belül.
2 napja azt írja a forum, hogy erre nem vagyok jogosult,
jelentkezzek be.
Asztali gépnél oké, de mobileszközről nem szeretek sokat matatni egy parányi képernyőn.
Akkor ez nekem is új.
Norbonca próbálgat pár beállítást.
Webáruház:
Kb. 2 napja változtattatok meg valamit.
Eddig úgy volt, hogy ha bejelentkezés nélkül az "Új tartalom"- ra kattintottam, akkor lejöttek azok a témák, amihez hozzászóltak 24 órán belül.
2 napja azt írja a forum, hogy erre nem vagyok jogosult,
jelentkezzek be.
Asztali gépnél oké, de mobileszközről nem szeretek sokat matatni egy parányi képernyőn.
"Sorry, you don't have permission for that!
[#10146]
Nincs jogosultságod használni a kereső rendszert."
Még új vagy a fórumon, ezért csak megjegyzem, hogy ezt úgy is lehetett volna közölni, hogy tapasztaltál egy ilyen jelenséget, és nem tudod, hogy szándékos-e, de azért jelzed.
Ettől függetlenül köszi, hogy szóltál! Én most kipróbáltam találomra néhány fórumrésznél és nem tapasztaltam ezt a hibát. Segítene, ha elárulnád pontosan hol akadtál bele. (Megjegyzem itt, hogy ha nem félreértés és nem általában a tartalmat nem látod, csak azt nem látod, hogy már olvastad-e, akkor ugye az érthető, hogy amíg nem jelentkeztél be, addig nem tudja a rendszer megmondani, hogy mit néztél már meg, hiszen nem tudja ki vagy.)
Még új vagy a fórumon, ezért csak megjegyzem, hogy ezt úgy is lehetett volna közölni, hogy tapasztaltál egy ilyen jelenséget, és nem tudod, hogy szándékos-e, de azért jelzed.
Ettől függetlenül köszi, hogy szóltál! Én most kipróbáltam találomra néhány fórumrésznél és nem tapasztaltam ezt a hibát. Segítene, ha elárulnád pontosan hol akadtál bele. (Megjegyzem itt, hogy ha nem félreértés és nem általában a tartalmat nem látod, csak azt nem látod, hogy már olvastad-e, akkor ugye az érthető, hogy amíg nem jelentkeztél be, addig nem tudja a rendszer megmondani, hogy mit néztél már meg, hiszen nem tudja ki vagy.)
Új a fórumon? Vagy 15 éve itt nyomom, de nem tudom mennyiben számít.
A probléma a jobb felül ékes magyarsággal megfogalmazott View New Content gombnál jelentkezik. Vendégként nincs jogosultságom megtekinteni az új hozzászólásokat. Az elmúlt 15 évben működött, egy pár napja nem. Így vagy bejelentkezek (idegen gépről nem szívesen) vagy egyesével végignézem a témákat és kimazsolázom.