Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Az érdekcsoportokkal meg ne legyünk toleránsak, én legalábbis nem leszek. De tolerálom azért egy kicsit, aki az lesz.
Nem lehetséges, hogy szellemeket látsz? Miféle érdekcsoportok vannak jelen az AVX-en? Én csak néhány tucatnyi hobbitársat látok, akik hol szorosabb, hol lazább kötelékben, saját élethelyzetükből következő hangnemben néha gondolatokat cserélnek. Nem célszerű keverni a szimpátia és az érdekkapcsolat fogalmakat, illetve gázos annak fényében választani a szóhasználatban, éppen melyik oldalon állunk. Veled előfordult-e már, hogy csoportosan (galeriben) kigúnyoltatok (bedaráltatok) valakit, aki éppen ellent mondott a többség véleményének, vagy hogy csak azért reagáltál valakinek a soraira valamilyen módon, mert ő írta, vagy hogy tapsikoltál, mikor egy általad (érdekből?) kedvelt fórumtárs (vezérbika?) belerúgott valakibe? Most ezek ellen emeled fel a szavad, kihangsúlyozva, hogy szánalmasnak tartod az elvi irányváltásokat. Ámen!

Audioline felvetéséhez... Én két dolgot tanultam a példaképnek tekintett barátaimtól, mégpedig hogy zenében ne hallgassak senkire és ne legyek műfajfüggő, mert ezekkel rengeteg értéket kizárnék az életemből. A hangzásideál kialakulása szerintem leginkább attól függ, ki mire figyel zenehallgatás közben, az pedig vélhetően abból következik, hősünknek milyen kapcsolata volt addigi életében zenékkel, zenészekkel, hangszerekkel. Nehezen tudom elképzelni, hogy ezt a komplex csomagot felnőtt korban bármilyen barát hatása felül tudná írni. Sok itteni hifistát ismerek személyesen, némelyikről még azt is tudom, mit kedvel, de ezt soha nem vitattuk meg, nem is győzködtük egymást, csak elfogadtuk, hogy neki az tetszik. Fura lenne, ha ő holnaptól az én hatásomra arra figyelne, mennyire hallható ki a zenéből a basszgitáros technikája, de az is meglepő lenne, ha én miatta elkezdenék a színpad szélességére koncentrálni.

Vendég

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Más

A minap olvastam a konformitás hatásairól.

Szerintetek a "konformitás" mennyire szól bele abba, hogy ki milyen HiFi rendszer ill. 'eszme' mellett teszi le a voksát?
A szociálpszichológia konformitásnak nevezi „az egyének gondolatainak, érzéseinek és viselkedésének igazodását a csoportnormákhoz”. 
A társas vagy csoport normák kialakulásában nagy szerepet játszik a társas hatás. Mivel az embereket erősen befolyásolja mások gondolatai és tettei, az interakció során a különböző csoporttagok vélekedései, érzései és viselkedése egyre hasonlóbbá válik. Egy-egy társas interakció, társas döntés pillanatában, akár egyértelmű, akár homályosabb a döntési feladat, az egyének vélekedései egy társas norma kialakítása felé konvergálnak. 

Szóval ki mit "szív(ott)" magában a baráti köréből? Vagy melyik karizmatikus egyéniség - múltból vagy jelenből - formálta ízlését, 'jóról' alkotott nézetét?
Azon merengtem, hogy ha ez így van szeretett hobbinkkal is, akkor bizony még érthetőbbé válik a sokféle, egymásnak jócskán ellentmondó vélemény ill. preferencia. És persze a tolerálás is könnyebbé válhat, ha az ember egy kicsit tovább gondolja...

A hifis is csak ember. Igazak ránk is a pszichológia egyénekre és csoportokra vonatkozó megállapításai. Tény, hogy egyes egyének szeretnek bizonyos csoporthoz tatozni, hogy miért arról megvan a véleményem és részben ismeretem is, de sokan megsértődnének, így nem írom le. Szerintem alapvetően félreértett dolog itt a fórumon a tolerancia. Sokszor azt veszik itt toleráns magatartásnak, ha néhány felkent vezérbikának a galerijéhez csatlakozol és bégetsz vele együtt. Aztán ha más esetleg másféle véleményt fogalmaz meg, akkor azt mondják, hogy Te hülye vagy, de nem baj, lásd mi milyen toleránsak vagyunk, megbocsátjuk neked. 
Többen le se merik írni a véleményüket, mert majd ezek a galerik mit szólnak, majd csoportosan bedarálják. Én ezzel szemben azt mondom, vállaljuk már a véleményünket, bátran írjuk le, hisz miért kéne egyetérteni bárkivel is. Miért csak akkor írjam le a véleményem ha a hangos fősodorral egyet értek? Kezdőknél természetes, hogy ide-oda csapong bizonyos dolgokban tapasztalat híján, de azért mikor veteránok beállnak egy csoportba, másnap a főbika az eddigieknek 100%-ban ellentmondó irányba fordul, azok meg követik, jókat kuncogok magamban. Szerintem szánalmas.
Más, bár ide tartozik. Mindig próbáltam hazai mesterektől vásárolni. Fontos számomra, hogy tudjam, mi miért olyan, amilyen, ki van amögött a termék mögött. Ki az ember, aki alkotta. Szívesebben adom az erre szánt kis pénzemet olyannak, aki magyar manufakturális gyártó. Többször adtam el azért cuccaimat, mert emberileg csalódtam. És rengeteget csalódtam, mert miután a pénz befutott amott, megváltoztak a dolgok. De szerencsére van pozitív példa is, több is. Minden tiszteletem az Övék.   A többiek meg ... 
Az érdekcsoportokkal meg ne legyünk toleránsak, én legalábbis nem leszek. De tolerálom azért egy kicsit, aki az lesz.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: audioline »

Más

A minap olvastam a konformitás hatásairól.

Szerintetek a "konformitás" mennyire szól bele abba, hogy ki milyen HiFi rendszer ill. 'eszme' mellett teszi le a voksát?
A szociálpszichológia konformitásnak nevezi „az egyének gondolatainak, érzéseinek és viselkedésének igazodását a csoportnormákhoz”. 
A társas vagy csoport normák kialakulásában nagy szerepet játszik a társas hatás. Mivel az embereket erősen befolyásolja mások gondolatai és tettei, az interakció során a különböző csoporttagok vélekedései, érzései és viselkedése egyre hasonlóbbá válik. Egy-egy társas interakció, társas döntés pillanatában, akár egyértelmű, akár homályosabb a döntési feladat, az egyének vélekedései egy társas norma kialakítása felé konvergálnak. 

Szóval ki mit "szív(ott)" magában a baráti köréből? Vagy melyik karizmatikus egyéniség - múltból vagy jelenből - formálta ízlését, 'jóról' alkotott nézetét?
Azon merengtem, hogy ha ez így van szeretett hobbinkkal is, akkor bizony még érthetőbbé válik a sokféle, egymásnak jócskán ellentmondó vélemény ill. preferencia. És persze a tolerálás is könnyebbé válhat, ha az ember egy kicsit tovább gondolja...
.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: GTomi »

ezzel pontosan ellentételes a tapasztalatom, nem hifiben, hanem az előbbi élelmiszeres kategóriában. pl, az Unilever már a rendszerváltozás elején rátette a kezét a magyar növényolaj iparra, többek között az újpesti margarin gyárra is. (a martfűi növényolajgyárat azóta tovább passzolta) Előtte a margarin gyártás jó színvonalon történt nálunk, persze alacsonyabb gépesítettség és magasabb élőmunkaerővel mint nyugatabbra. Két irányban ment a fejlesztés, a régebbi gépeket kikoptatták, a termékek beltartalmi értékét eszméletlen szintre levitték. A magyar Ráma margarin sokkal jobb minőségű volt, mint az eredeti német (miközben az Unilever megszerezte a német Ráma felett is a tulajdonjogot), ezért előírták a minél kevesebb értékes anyag bevitelét, nem lehet itthon jobb mint a német gyárban készülő, ezért egyre több vizet, egyre több sót bele (ezzel lehet elnyomni a szemét összetevők rossz izét), bevezették a hidrogénezést, így az állati hulladékból, növényi hulladékból is tudtak tetszetős terméket produkálni. Ezzel egyidőben megjelent a Delma termék család, ami tisztán magyar fejlesztés, abban a mesterséges ízfokozók, só és vízkavalkádja volt, de olcsóbb volt, és bírta azt a pár hetet romlás nélkül, amíg fel nem bontotta vásárló.  És milyen érdekes, abban az időben szépen leszokott a családom a margarinról, mert pillanatok alatt kicsapódott belőle a víz, hűtőben is pár nap alatt penészedett. De mivel a verseny az verseny, a konkurencia is rákényszerült a szemétből margarin gyártásra. Na és, mi lett a vége, az Unilever nem találta gazdaságosnak a magyar margarin gyártást, kiszállította a termékgyártás Csehországba.
Sorolhatnám a hasonló eseteket a mosópor, tisztítószerek, üdítő, ásványvíz témában ... ennyit segítenek a pénzügyi befektetők ...

most a piac egy szegmensét, magyarországot, közép-európa ezen részét "nézed".
de gyártani valószínűleg a nagyvilágnak fognak, és nem ország, hanem (esetleg) kontinensspecifikusan.

( ausztriában vásárolt ugyanolyan nevű termék beltartalma és íze között is van difi, nem a magyar javára)
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3488

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

engem azert nem borzaszt el.  szerintem regen elmult az, hogy nem penzre mentek a tulajdonosok a nagy cegeknel, hanem akár rafizetessel is csucstermeket akartak (amibe aztan hamar bele is csödöltek).

nem gondolom, hogy pl. AKG-nal ez komoly valtozast fog jelenteni a prioritasokban, a minöseg-ar viszonyban.
...masik oldalrol siman javulas is lehet a gyartasi folyamatok racionalizalasa miatt

ezzel pontosan ellentételes a tapasztalatom, nem hifiben, hanem az előbbi élelmiszeres kategóriában. pl, az Unilever már a rendszerváltozás elején rátette a kezét a magyar növényolaj iparra, többek között az újpesti margarin gyárra is. (a martfűi növényolajgyárat azóta tovább passzolta) Előtte a margarin gyártás jó színvonalon történt nálunk, persze alacsonyabb gépesítettség és magasabb élőmunkaerővel mint nyugatabbra. Két irányban ment a fejlesztés, a régebbi gépeket kikoptatták, a termékek beltartalmi értékét eszméletlen szintre levitték. A magyar Ráma margarin sokkal jobb minőségű volt, mint az eredeti német (miközben az Unilever megszerezte a német Ráma felett is a tulajdonjogot), ezért előírták a minél kevesebb értékes anyag bevitelét, nem lehet itthon jobb mint a német gyárban készülő, ezért egyre több vizet, egyre több sót bele (ezzel lehet elnyomni a szemét összetevők rossz izét), bevezették a hidrogénezést, így az állati hulladékból, növényi hulladékból is tudtak tetszetős terméket produkálni. Ezzel egyidőben megjelent a Delma termék család, ami tisztán magyar fejlesztés, abban a mesterséges ízfokozók, só és vízkavalkádja volt, de olcsóbb volt, és bírta azt a pár hetet romlás nélkül, amíg fel nem bontotta vásárló.  És milyen érdekes, abban az időben szépen leszokott a családom a margarinról, mert pillanatok alatt kicsapódott belőle a víz, hűtőben is pár nap alatt penészedett. De mivel a verseny az verseny, a konkurencia is rákényszerült a szemétből margarin gyártásra. Na és, mi lett a vége, az Unilever nem találta gazdaságosnak a magyar margarin gyártást, kiszállította a termékgyártás Csehországba.
Sorolhatnám a hasonló eseteket a mosópor, tisztítószerek, üdítő, ásványvíz témában ... ennyit segítenek a pénzügyi befektetők ...

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

Irány a kommersz gagyi !

amennyiben a koreai autógyártást nézzük, nem véletlenül mondják, hogy ők az új "japán".

előre kijelenteni valamit bátor dolog....
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: avl2 »

engem azert nem borzaszt el.  szerintem regen elmult az, hogy nem penzre mentek a tulajdonosok a nagy cegeknel, hanem akár rafizetessel is csucstermeket akartak (amibe aztan hamar bele is csödöltek).

nem gondolom, hogy pl. AKG-nal ez komoly valtozast fog jelenteni a prioritasokban, a minöseg-ar viszonyban.
...masik oldalrol siman javulas is lehet a gyartasi folyamatok racionalizalasa miatt

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3488

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Ne feledjük, a Harman komoly hányadot birtokol a Pro Audio világ húzóneveiből is: JBL Pro, Studer, AKG, Crown, Revox, Lexicon, A&H, dbx, Martin, Soundcraft, DigiTech, DOD, BSS, Turbosound. Ez egy nagyon durva lista így egyben! Ebben a bizniszben a HiFi üzletág vélhetően csak egy apró bekezdés volt.
Ez így, mint legutolsó-alsó juser kuncsaft, engem nagyon taszít, elborzaszt. Hasonló tendencia ez mint az élelmiszerben-drogeria a NESTLE, meg Unilever. Ha tehetem ezt a két márkát kerülöm, persze sokszor alig látszanak, mert a termék többnyire az eredeti márkanéven van hagyva, az hogy melyik csoportba tartozik nagyon apró betű. A Nestle különösen erőszakos monopólium.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ne feledjük, a Harman komoly hányadot birtokol a Pro Audio világ húzóneveiből is: JBL Pro, Studer, AKG, Crown, Revox, Lexicon, A&H, dbx, Martin, Soundcraft, DigiTech, DOD, BSS, Turbosound. Ez egy nagyon durva lista így egyben! Ebben a bizniszben a HiFi üzletág vélhetően csak egy apró bekezdés volt.

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2587

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Valószínű, a nap híre, hogy a Samsung megvette a Harman csoportot az AKG-tól, Mark Levinsonig tokkal-vonóval.
Jól fog mutatni a konyhában a Mark Levinson mikró... .
Ha jól emlékszem volt, hogy a fotóiprban téren is kísérletezett ... de az nem jöt be neki, hacsak nem a telefonokban.
Kíváncsi vagyok, hogy ez több lesz e egyszerű tulajdonos váltásnál?

Mint az közismert, a Focal/Naim csoport megvásárlásáról is volt szó. Elég megbízható forrásból tudom, hogy valóban voltak tárgyalások (a Focal/Naim egység mint tudható, független befektető kezében van, azaz már régen nem a cégek menedzsmentje birtokolja a vállalkozásokat) viszont üzletkötésre nem került sor. Most már tudható, miért. A Samsung számára nagyobb nevek, nagyobb érdekeltségek kellettek. De ha egy cég elér egy adott méretet, akkor mindenképpen megjelennek pénzügyi befektetők, akik aztán adják-veszik a tulajdonrészeket. ezek a befektetők elsősorban az eredményességet nézik - és nem az 'emelkedett' audiofil gondolkodásmódot. 
Pénzt csinálnak. Pénzből. A többi számukra csak köztes munkaeszköz. 
Így ha arra lesz szükség, akkor akár lehet Mark Levinson mikro is - bár nem hiszem, hogy a mikro vásárlóknak sokat mondana a Mark Levinson név. Inkább arra a sok száz szabadalomra, technológiai tudásra, auto-hifi piacra van szüksége a Samsungnak, amit a Harman csoport birtokol. 

Kellnerművek
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 534

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Kellnerművek »

Valószínű, a nap híre, hogy a Samsung megvette a Harman csoportot az AKG-tól, Mark Levinsonig tokkal-vonóval.
Ha jól emlékszem volt, hogy a fotóiprban téren is kísérletezett ... de az nem jöt be neki, hacsak nem a telefonokban.

Irány a kommersz gagyi !

ktamas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 20

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: ktamas »

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 371

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Köszi a válaszokat. Kis kutakodás után találtam itt olyan kiszerelést, hogy 3 cm magas 6 cm átmérűjű "pogácsa" = félgömbből 4 db  kerül 20 dollárba. Szerintem ez nagyon jó DIY célokra. 

http://www.isolateit.com/hemispheres/so ... orber.html

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 432

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Szia.

Én innen rendeltem, korrekt, hamar megjön. http://www.analogueseduction.net/audioq ... sheet.html

Minden jót.   gyt

Innen már én is rendeltem (valami mást), rendben volt minden.
Újratervezés

gyt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 237

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: gyt »

Sziasztok! Lemezjátszó és egyéb készülékek vibrációmentesítéséhez szeretnék Sorbothane-t kipróbálni. A hivatalos lapon az alábbi beszerzési forrásokra akadtam. A KÉRDÉSEM, rendelt-e már valaki ezen helyek bármelyikéről, s mik a tapasztalatai. 

http://www.isolateit.com/

http://www.vibrationmounts.com/

Köszi!

Szia.

Én innen rendeltem, korrekt, hamar megjön. http://www.analogueseduction.net/audioq ... sheet.html

Minden jót.   gyt
Heed, Soulines, Power-R

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 371

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Sziasztok! Lemezjátszó és egyéb készülékek vibrációmentesítéséhez szeretnék Sorbothane-t kipróbálni. A hivatalos lapon az alábbi beszerzési forrásokra akadtam. A KÉRDÉSEM, rendelt-e már valaki ezen helyek bármelyikéről, s mik a tapasztalatai. 

http://www.isolateit.com/

http://www.vibrationmounts.com/

Köszi!

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1047

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1395

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: szigony »

Rendkívül érdekes,hogy mennyit számít a stúdió akusztikája.Amihez az otthoni  lejátszásnál hozzáadódik  egy másik akusztikai környezet.Továbbá  a rendszer ami számtalan változót tartalmaz.És nem elhanyagolható tényező maga a hallgató.Ebből aztán érdekes végeredmények születnek.
http://www.soundonsound.com/techniques/ ... -room-make

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

Inkább legyen egy bőgő de az ne csak a testességet prezentálja, hanem a teljes tartományt. Ilyet csak az igazán profik tudnak.

https://www.youtube.com/watch?v=M1zE2ArcXWo

Sima ügy... Jó zene, nálam is jelen van az archívumban.
.

Vendég

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hogy jól van(nak) é installálva a rendszerbe a sub sugárzó(k), három nagybőgős közös játékával jól meghőmérőzhető. Ha a testesség mellett külön választható marad a három hangszer hangja, nem búg/nem mosódik/nem kutyulódik össze az 'alagsor', akkor happy a történet. Sub nélkül is tanulságos 'tananyag'.

Inkább legyen egy bőgő de az ne csak a testességet prezentálja, hanem a teljes tartományt. Ilyet csak az igazán profik tudnak.

https://www.youtube.com/watch?v=M1zE2ArcXWo

twinastir
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 120

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: twinastir »

Csak zenét hallgatok ezért természetesen Anti-Mode 8033S-II

twinastir
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 120

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: twinastir »

Én ezt használom 2dbF12 Direct Servo mélynyomó - Signature Edition mellé

A subok kiből épültek eredeti tervrajz alapján. Anno Fapaci hívta fel a figyelmemet eme remek termékre A fa munka Fakopáncs mester profi terméke a tölöle szokott kivitelben

http://www.corg.hu/products/szubassz/f15se.html

Anti-Mode 8033S-II akár 4 subot is kiszolgál..

http://www.dspeaker.com/fileadmin/datas ... aSIIen.pdf

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1395

Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: szigony »

Szuper, gratula!
Nekem is tetszett.Jó kis anyag.Vasárnap be is mutatotm Mac kollégának   .Elhozzuk az SHL5+,mert meg szeretné hallgatni a QUAD QMP-vel és a REL-el együtt.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Általában a hifiről

Azt gondolom,hogy "happy a történet".Megítélésem szerint ilyen hevenyészett elhelyezés és beállítás mellett is tudta igazolni a 2db REL B1 a zenéhez való hozzáállását.Remekül tolmácsolta a nagybőgőket.Valódi testet és kiterjedést biztosítva nekik.Ami egy pillanatra sem mosódott vagy búgott össze.
Sokoknak tévesen a subwooferről csak a moizikban tapasztalható dübörgés,földrengés imitáció,meg kanapérázás ugrik be.Van sok ilyen is.Én is próbáltam párat.Azért egy ilyen szintű REL-nél nem erről szól a történet.Nem véletlenül használják őket számtalan sztereó rendszerben.Nem állítom,hogy tökéletes és hiba nélküli...

Szuper, gratula!
.

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”