Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Erősítők javítása
Erősítők javítása
Sziasztok
Tudna valaki segíteni egy m-audio firewire audiophile hangkártya szervizelésében?
Köszönöm
Erősítők javítása
"TV-Video-Hifi műszaki segítség tanácsadás" facebook csoportba vetesd fel magad és keress valakit. Vannak ott páran.
Erősítők javítása
Sziasztok!
Tud valaki ajánlani egy jó szakembert Onkyo erősítő szervizelésére? Garancia időn túli javítás lenne, szakszervizt én is ismerek, annál olcsóbbat keresek Köszönöm.
Tud valaki ajánlani egy jó szakembert Onkyo erősítő szervizelésére? Garancia időn túli javítás lenne, szakszervizt én is ismerek, annál olcsóbbat keresek Köszönöm.
Erősítők javítása
Sziasztok!
Erősítők javítása
Sziasztok. Van egy Jamo E5sub2-m. Van vele egy kis probléma. Nem vált át standby üzem módba. Valószínűleg azért mert egy picit búg. Kikapcsolásnál meg "durran", nem nagyon csak hallom. Mi lehet a baj? Valaki már hallott hasonló esetről? Kicsit ront a komfort érzeten hogy mindig kézzel kell bekapcsolni. Köszi.
Több (sokszor filléres) oka is lehet, alkatrészcsere vagy az elektronika átnézése szükséges.
Bp-n az Alisca-t ajánlom, nekem 3 szubom is rendbe rakták (mindegyikben több gyári elkötés is volt...).
www.retroaudio.hu
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
Erősítők javítása
Sziasztok. Van egy Jamo E5sub2-m. Van vele egy kis probléma. Nem vált át standby üzem módba. Valószínűleg azért mert egy picit búg. Kikapcsolásnál meg "durran", nem nagyon csak hallom. Mi lehet a baj? Valaki már hallott hasonló esetről? Kicsit ront a komfort érzeten hogy mindig kézzel kell bekapcsolni. Köszi.
Erősítők javítása
Sziasztok,
tanácsot, segítséget szeretnék kérni:
Kb. 4 hete eladtam a Denon AVR2113 erősítőmet. Már kb. 1 éve használtam, hibátlanul üzemelt, soha nem volt vele probléma. A vevő ma jelentkezett, hogy az erősítő nem működik tökéletesen, az alábbi tünetekről írt:
"...szinte mindennapos gond, hogy a standby gomb fölötti led pirosan villog, s az erősítő nem használható ilyenkor. Miután kikapcsolom és újra bekapcsolom, már ismét használható. Olvastam a használati útmutató hibaelhárítás fejezetét, s azok szerint jártam el, de a hiba továbbra sem szűnt meg. Egy polccal feljebb pakoltam az állványban, így jobb lett a szellőzése. Volt már Denon avr-em, tudom, hogy eléggé hajlamosak a túlmelegedésre. Vettem új hangfal kábeleket, szereltem rájuk új banándugókat is, hogy tökéletes legyen a kontakt. További hibaforrás lehet - a használati szerint - a hangfalak impedanciája is. Erről csak annyit, hogy ennek az AVR-nek is 6-16 ohm az ellenállása, mint sok más házimozi erősítőnek. Gondolom, azért ilyen széles ez a spektrum, hogy sokféle hangfalszettet lehessen csatlakoztatni hozzá. Az én hangfalaim 4-8 ohm ellenállásúak. Elvileg ez sem lehet gond, mivel annak idején ezeket a hangfalakat szettben vettem egy szintén Denon AVR-el együtt, aminek ugyancsak 6-16 ohm az ellenállása. Továbbá, ezekkel a hangfalakkal már több erősítőt is használtam, de ilyen problémám egyikkel sem volt, csak ezzel. Végül, a leírtak szerint helyre állítottam a mikroprocesszort. Sajnos a probléma továbbra sem szűnt meg..."
Nagyon kínos az ilyen ügy, de mindenképpen úgy fogom zárni a dolgot, hogy a vevőmnek - és nekem se - ne legyen rossz a szája íze. Első lépésként a szerviz felkeresésére gondoltam. Én még Denon erősítőkkel semmilyen szervizben, ezért tapasztalataim sincsenek. Az új tulajdonosnak viszont már van rossz tapasztalata a Denon márkaszervizekkel. Van ötletetek, hogy mi lehet a hiba oka, illetve tudtok-e megbízható szervizt ajánlani?
Köszönöm, ha tudtok segíteni!
A védelem megszólalását vagy valós hiba (zárlat, érzékelő elem, más alkatelem hibája, stb) okozza, vagy a proci, ill sw. gajdult meg. Ezek a magasan integrált készülékek már nem javíthatóak egyszerűen a konyhaasztalon.
A szervizek sem cserélnek manapság QFP tokozású alkatrészt, inkább komplett panelt. Tehát ha a hiba oka a mikroprocesszoros vezérlő meghibásodására vezethető vissza, drága, időigényes javítással lehet számolni, ellenkező esetben mázlid lesz.
A hiba feltárása is időigényes, kényes feladat, amihez megfelelő műszerezettség, szaktudás szükséges, ami vagy szakszervizt, vagy szakgurut feltételez.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Erősítők javítása
Sziasztok!
Esetleg Miskolcon tudtok valakit aki házimozi erősítők javításával foglalkozik? Köszönöm.
Esetleg Miskolcon tudtok valakit aki házimozi erősítők javításával foglalkozik? Köszönöm.
- gyurmaember
- V.I.P.
- Értékelés: 101
Erősítők javítása
A 4-8ohm okozhatja a problémàt.
- gyeniko
- Fórumlakó
- Értékelés: 274
Erősítők javítása
Sziasztok,
tanácsot, segítséget szeretnék kérni:
Kb. 4 hete eladtam a Denon AVR2113 erősítőmet. Már kb. 1 éve használtam, hibátlanul üzemelt, soha nem volt vele probléma. A vevő ma jelentkezett, hogy az erősítő nem működik tökéletesen, az alábbi tünetekről írt:
"...szinte mindennapos gond, hogy a standby gomb fölötti led pirosan villog, s az erősítő nem használható ilyenkor. Miután kikapcsolom és újra bekapcsolom, már ismét használható. Olvastam a használati útmutató hibaelhárítás fejezetét, s azok szerint jártam el, de a hiba továbbra sem szűnt meg. Egy polccal feljebb pakoltam az állványban, így jobb lett a szellőzése. Volt már Denon avr-em, tudom, hogy eléggé hajlamosak a túlmelegedésre. Vettem új hangfal kábeleket, szereltem rájuk új banándugókat is, hogy tökéletes legyen a kontakt. További hibaforrás lehet - a használati szerint - a hangfalak impedanciája is. Erről csak annyit, hogy ennek az AVR-nek is 6-16 ohm az ellenállása, mint sok más házimozi erősítőnek. Gondolom, azért ilyen széles ez a spektrum, hogy sokféle hangfalszettet lehessen csatlakoztatni hozzá. Az én hangfalaim 4-8 ohm ellenállásúak. Elvileg ez sem lehet gond, mivel annak idején ezeket a hangfalakat szettben vettem egy szintén Denon AVR-el együtt, aminek ugyancsak 6-16 ohm az ellenállása. Továbbá, ezekkel a hangfalakkal már több erősítőt is használtam, de ilyen problémám egyikkel sem volt, csak ezzel. Végül, a leírtak szerint helyre állítottam a mikroprocesszort. Sajnos a probléma továbbra sem szűnt meg..."
Nagyon kínos az ilyen ügy, de mindenképpen úgy fogom zárni a dolgot, hogy a vevőmnek - és nekem se - ne legyen rossz a szája íze. Első lépésként a szerviz felkeresésére gondoltam. Én még Denon erősítőkkel semmilyen szervizben, ezért tapasztalataim sincsenek. Az új tulajdonosnak viszont már van rossz tapasztalata a Denon márkaszervizekkel. Van ötletetek, hogy mi lehet a hiba oka, illetve tudtok-e megbízható szervizt ajánlani?
Köszönöm, ha tudtok segíteni!
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindíg meg kellene tenni, amit lehet!
Erősítők javítása
Barmitól.áramkörszakadás,vagy fórszem repedés ,kiszáradt kondi ,vagy túlmelegedés ami okozhat a zárlatot.Javaslatom vedd ki a mélynomot és mérd ki, ha nem tudod mivel mérni akkor ,élég hülyén veszi ki magát egy 2a elemel nézd meg hogy recseg ,ha recseg akkor jó,de semmikép ne tedd rá erőlködőre mert az is elszáll védelem ide vagy oda. de ha szol akkor is méresd ki hogy hány ohm és ha jó,akkor erősítőt kel megjavitattni benne
elemteszt ok.
a multimban lemerült az elem.
holnap kimérem.
kösz a segítséget!
-
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 27
Erősítők javítása
De mitől lehet?
Már kb. 4 éve használom és egyik nap nem kapcsolt be.
Barmitól.áramkörszakadás,vagy fórszem repedés ,kiszáradt kondi ,vagy túlmelegedés ami okozhat a zárlatot.Javaslatom vedd ki a mélynomot és mérd ki, ha nem tudod mivel mérni akkor ,élég hülyén veszi ki magát egy 2a elemel nézd meg hogy recseg ,ha recseg akkor jó,de semmikép ne tedd rá erőlködőre mert az is elszáll védelem ide vagy oda. de ha szol akkor is méresd ki hogy hány ohm és ha jó,akkor erősítőt kel megjavitattni benne
Erősítők javítása
Mivel aktív ott durva a zárlat,ezért a bizti,ne cserélgesd biztitt mert a hangszóró is füst lesz vagy már az
De mitől lehet?
Már kb. 4 éve használom és egyik nap nem kapcsolt be.
Szerinted úgy tudom használni, hogy a hangfal elé bekötöm a banándugós csatiaival vagy ahhoz is be kell kapcsolni?
- profenslot
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Erősítők javítása
Sziasztok!
Lenne nekem egy Yamaha rx-v661 erősítőm, ami elviekben digit panel hibás. Esetleg ismer valaki olyan embert aki megtudná keresni, hogy mi a hibás a panelen és esetleg javítani azt?
Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv,
István
-
- Kezdő Fórumlakó
Erősítők javítása
Hali.
Van egy HECO SLAM 12 A mélynyomóm.
Nem működik. Bekapcsolásnál az összes biztosítékot kiüti.
Mi lehet a hibája?
Mivel aktív ott durva a zárlat,ezért a bizti,ne cserélgesd biztitt mert a hangszóró is füst lesz vagy már az
Erősítők javítása
Hali.
Van egy HECO SLAM 12 A mélynyomóm.
Nem működik. Bekapcsolásnál az összes biztosítékot kiüti.
Mi lehet a hibája?
Erősítők javítása
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Keresek valakit aki meg tudná javítani Push-pull csöves erősítőmet, Dénes Péter féle (legalább is annak vettem használtan). Sajnos két-három lemez hallgatása után el kezd durván súgni az egyik oldal. Próbálkoztam a végfokcsövek cseréjével de nem jött be.
Várom szíves segítségetek!
Bzoli63
Többet nem fogom leírni, csak kopizni :-)
Sztereó (régebbi, csöves is) erősítők javítására az Alisca Orange ajánlott (VII. ker.): http://retroaudio.hu/doc/rolunk.php
Házimozi erősítők javítására Sekon Bt. (XI. ker.): http://www.hazimoziszerviz.hu/elerhetoseg.html
Hangfaljavításra meg Tüű Károly Érden.
TÜŰ Bendegúz
TÜŰ Bendegúz
Erősítők javítása
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Keresek valakit aki meg tudná javítani Push-pull csöves erősítőmet, Dénes Péter féle (legalább is annak vettem használtan). Sajnos két-három lemez hallgatása után el kezd durván súgni az egyik oldal. Próbálkoztam a végfokcsövek cseréjével de nem jött be.
Várom szíves segítségetek!
Bzoli63
Erősítők javítása
Sziasztok
Keresek olyan embert aki meg tudná csinálni megfizethető árban az Onkyo TX-NR515 erősitőm.Menű kifagyva nincs hang.
Minden segitséget szívesen fogadok.
Üdv: György
http://www.hazimoziszerviz.hu/elerhetoseg.html
TÜŰ Bendegúz
TÜŰ Bendegúz
Erősítők javítása
Sziasztok
Keresek olyan embert aki meg tudná csinálni megfizethető árban az Onkyo TX-NR515 erősitőm.Menű kifagyva nincs hang.
Minden segitséget szívesen fogadok.
Üdv: György
-
- Kezdő Fórumlakó
Erősítők javítása
Köszönöm a hozzászólást! Az a baj a fenti , egyébként logikus, hiba "feltételezéssel" , hogy egészen alacsony hangerőn( beszédhangerőn) is betorzít a rendszer, szóval hallgathatatlan. Ezért arra jutottam, hogy a loudness áramkör kondiai , vagy a pufferkondik használódtak el, vagyis nagyobb energiafelvételnél nem bírják leadni a kívánt kapacitást, és ez a torzított jel végigmegy az erősítőn a végfokokon át a kimenetig. Ezért rendeltem 59 darab elkót , és végigmegyek az összesen, és kicserélem mindet. Azért vállalkozom erre a műtétre mert egy rövid kirándulásom a Cambridge Audio világában( vagyis vettem egy 130 ezres vadiúj erölködőt) olyan csalódást okoztak, hogy másnap visszavittem a gépet. Nagyon rosszul szólt, túl naturális volt, és még be is torzított!!. Az equalizer pedig azért kell mert nélküle nagyon száraznak hallom a hangokat, mind a magas mind a mély rettentő távol van az igazi hangoktól. Tudom a szinezett hangkép sem adja vissza az eredetit, de legalább két tartományban közel hasonló az élmény, vagyis mély-magas. Szerintem egy mai középkategóriás erősítő-több meghallgatása után jutottam erre a következtetésre- egyáltalán nem szól jobban, sőt! mint a 20-25 évvel ezelötti darabok. Rettentő csalódás volt a 250 ezres Marantz sztereó erölködője is, nagy átverésnek éreztem az egészet,pedig egy szintén nem olcsó Kef hangfalpáron hallgathattam a semmit. Ezért döntöttem úgy, szerzek egy jobb, de régebbi középkategóriás gépet és felújítom, mert azt muszáj ahhoz, hogy egyáltalán össze lehessen hasonlítani a maiakat a régiekkel.
Remélem hogy kondi gond, de általában ha túl tolsz valamit egy eq val ott még az elöfok ic se bír ki mindet túlhajtásnál az is elszáll de remélem hogy csak kondi.Cambridge meg annyit hogy engem se győzött meg,a régi nagy vasak jobbak mint mostani kommersz cuccoknál.Csak vannak fanatikusok akik azt hiszik hogy millios cuccok jobbak de szerintem gagyik,állandóan olvasom az oldalt és megvallva nem látok mást hogy így elszállt ez így elszállt az.Most vetem két jbl-t egy faszitol és betegesen hifista ilyen kábel olyan kábel és hát állandóan cserélgeti az eszközöket,szerintem olyan nincs hogy tökéletes csak meg közelítőleg,nekem pont jó, ez amit kerestem.Remélem menni fog a vas sok sikert
- Szabolcs81
- Értékelés: 1
Erősítők javítása
Az én meglátásom az hogy kondi,tranyo semikép,Az összeomlás általában túlterhelésnél lép fel ,rossz elko vagy feleslegesen sok mély.Mikor terhelsz egy erősítőt az elko ki simítja az áram ellátást vagyis folyamatos tápot kap a vas , ha túlzott terhelésnél mint pl a basszusnál nagyobb a táp felvétel a szokásosnál így nem bírja ellátni fesszel a kimenetet,és ez okkor torzítás vagy omlást okoz ami végzetes is lehet De nem értem , annyira szar ,vagy mi,minek ehhez egy eq csak dísznek jó az
Köszönöm a hozzászólást! Az a baj a fenti , egyébként logikus, hiba "feltételezéssel" , hogy egészen alacsony hangerőn( beszédhangerőn) is betorzít a rendszer, szóval hallgathatatlan. Ezért arra jutottam, hogy a loudness áramkör kondiai , vagy a pufferkondik használódtak el, vagyis nagyobb energiafelvételnél nem bírják leadni a kívánt kapacitást, és ez a torzított jel végigmegy az erősítőn a végfokokon át a kimenetig. Ezért rendeltem 59 darab elkót , és végigmegyek az összesen, és kicserélem mindet. Azért vállalkozom erre a műtétre mert egy rövid kirándulásom a Cambridge Audio világában( vagyis vettem egy 130 ezres vadiúj erölködőt) olyan csalódást okoztak, hogy másnap visszavittem a gépet. Nagyon rosszul szólt, túl naturális volt, és még be is torzított!!. Az equalizer pedig azért kell mert nélküle nagyon száraznak hallom a hangokat, mind a magas mind a mély rettentő távol van az igazi hangoktól. Tudom a szinezett hangkép sem adja vissza az eredetit, de legalább két tartományban közel hasonló az élmény, vagyis mély-magas. Szerintem egy mai középkategóriás erősítő-több meghallgatása után jutottam erre a következtetésre- egyáltalán nem szól jobban, sőt! mint a 20-25 évvel ezelötti darabok. Rettentő csalódás volt a 250 ezres Marantz sztereó erölködője is, nagy átverésnek éreztem az egészet,pedig egy szintén nem olcsó Kef hangfalpáron hallgathattam a semmit. Ezért döntöttem úgy, szerzek egy jobb, de régebbi középkategóriás gépet és felújítom, mert azt muszáj ahhoz, hogy egyáltalán össze lehessen hasonlítani a maiakat a régiekkel.
- JamesBroyles
Erősítők javítása
Privátba vállalkozóknak adok számot, és kezdhetnénk is:)
- JamesBroyles
Erősítők javítása
Hol laksz? Van egy pár szaki itt a fórumon, aki valószínűleg meg tudná csinálni. Ha innen nem lesz jelentkező akkor a TV-Video-Hifi műszaki segítség tanácsadás facebook fórumba lépj be.
Veszprém Megye. Nagyon szeretném ha jó lenne ismét. Lassan 24. éve megvan, és működött mindig, nem veszíthetem el:)
Facebookom sajnos nincs
Köszi a választ!
Erősítők javítása
Hol laksz? Van egy pár szaki itt a fórumon, aki valószínűleg meg tudná csinálni. Ha innen nem lesz jelentkező akkor a TV-Video-Hifi műszaki segítség tanácsadás facebook fórumba lépj be.