Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Focal Chorus 716V Amati
Focal Chorus 716V Amati
Kérésre zárom a hirdetést.
Focal Chorus 716V Amati
Szerintem korrekt számadás történt a vevő részéről.
Emberek vagyunk, hibázhatunk, és mindketten meg is tettük.
Lehet első alkalommal én sem olyan hangnemben utasítottam el a kérését, mint az elvárható lett volna. A próbagarancia tartalma sem volt pontosan specifikálva, számomra ez esetben a hangfal műszaki állapotának, a gyáritól való eltérésében merül ki, legfeljebb a vásárlást követő 72 órán belül. Azonban ha jelzi valaki, hogy külső tényezők miatt még nem volt alkalma kipróbálni és ezt megteszi a próbagari végéig, akkor természetesen adok lehetőséget az általam nyújtott "garancia" meghosszabbítására. Általában így jártam el egész életemben, és eddig nem is volt probléma. Életem egy érzékenyebb időszakát élem, áldozatokat kell hoznom, aki privátban kérdezte az eladás okát, az tudja is, és ez a hangfal az anyagi "kincseim" egyik legutolsóbbika volt.
Egyet őszintén kijelenthetek. Ha bármiféle tudomásom lett volna arról, hogy a hangfal nem a hirdetésben leírt, azaz kiváló állapottal bír, arra felhívtam volna az érdeklődők és természetesen a vásárló figyelmét is úgy a privát üzenetekben, mint a hirdetés szövegében.
Mivel én mostanáig nem tudok arról, hogy a hangfallal bármilyen probléma lenne, így továbbra is engedélyezem a hangfal árusítását ebben a topicban (amennyiben a vevő, azaz továbbiakban eladó úgy kívánja) - ugyan nem ez a megszokott, ahogy írtátok.
És köszönöm az AVX népének a békebíráskodást, reméljük a jövőben ritka igény lesz az ehhez hasonló itt a fórumon.
Köszönöm, és örülök ha nyitva hagyod a topic-ot a lehetséges érdeklődőknek. Ezáltal korrekt tájékoztatásban részesül mindenki és biztosan nem marad nyitott kérdés semmilyen téren.
Focal Chorus 716V Amati
Egyetlen kérdés még. Vasárnap felraktad a jófogásra, hétfôn meghallgattad, szerdán visszavinnéd, ha meg akartad tartani akkor meghallgatás nékül miért árultad már másnap? Mindegy lerendeztétek és mivel ez egy szép és jó hangfal UP neki. Egyébként csak megjegyzem amikor én B&W-rôl váltottam Focalra, pont erre a típusra sokszor azt hittem tönkre ment a magassugárzó, pedig csak több információt adott a Focal mint a B&W...
Én nem vagyok műszakilag hozzáértő hifista csak szeretek nagyon zenélni otthon. Ezt a hangfalat egy hozzáértő barátom ajánlotta nekem jó szívvel akinek mindig is adtam és adni is fogok ilyen téren a véleményére. Egyébként ő is velem volt a vásárlásnál. Miután szombaton és vasárnap még nem tudtam zenélni, elég sok fórumot, tesztet, miegymást elolvastam a neten a Focal hangfalakról. Ezt az egyik előző kisregényemben is leírtam:-) A tulajdonosok egyértelműen dicsérték a 716V-t, ugyanakkor szinte mindenhol azt is olvastam, hogy a 8-as széria egészen más kategóriát képvisel mint a 7-es (sajnos ennyire befolyásolható vagyok a média által, bár azért gondolom nem alaptalanul írták sok helyen ezt). Ebből kifolyólag az járt a fejemben, hogy kicsit több pénzért talán a nagyobb Focalra kellett volna gyűjtenem az elhamarkodott vásárlás helyett. Úgy voltam vele, hogy felteszem látatlanban is a jófogás-ra, de nem mindenáron akarom eladni, hiszen nem is ismerem és még az is lehet, hogy teljesen beleszeretek. Így jött a magasabb ár is. Nyilván ha nem azonnal akar eladni az ember valamit, akkor akár nyugodtan várhat hónapokat is, hátha valaki érdeklődik majd érte a magasabb ár ellenére is. És ha a véletlen folytán még nagyobb alkuval is sikerül kicsit jobb áron eladnom, akkor a 8-as Focalhoz majd picivel kevesebbet kell hozzátennem. A többit már tudjátok, és ha nem haragszotok a témának ezzel a részével már nem szeretnék a továbbiakban foglalkozni.
Focal Chorus 716V Amati
Szerintem korrekt számadás történt a vevő részéről.
Emberek vagyunk, hibázhatunk, és mindketten meg is tettük.
Lehet első alkalommal én sem olyan hangnemben utasítottam el a kérését, mint az elvárható lett volna. A próbagarancia tartalma sem volt pontosan specifikálva, számomra ez esetben a hangfal műszaki állapotának, a gyáritól való eltérésében merül ki, legfeljebb a vásárlást követő 72 órán belül. Azonban ha jelzi valaki, hogy külső tényezők miatt még nem volt alkalma kipróbálni és ezt megteszi a próbagari végéig, akkor természetesen adok lehetőséget az általam nyújtott "garancia" meghosszabbítására. Általában így jártam el egész életemben, és eddig nem is volt probléma. Életem egy érzékenyebb időszakát élem, áldozatokat kell hoznom, aki privátban kérdezte az eladás okát, az tudja is, és ez a hangfal az anyagi "kincseim" egyik legutolsóbbika volt.
Egyet őszintén kijelenthetek. Ha bármiféle tudomásom lett volna arról, hogy a hangfal nem a hirdetésben leírt, azaz kiváló állapottal bír, arra felhívtam volna az érdeklődők és természetesen a vásárló figyelmét is úgy a privát üzenetekben, mint a hirdetés szövegében.
Mivel én mostanáig nem tudok arról, hogy a hangfallal bármilyen probléma lenne, így továbbra is engedélyezem a hangfal árusítását ebben a topicban (amennyiben a vevő, azaz továbbiakban eladó úgy kívánja) - ugyan nem ez a megszokott, ahogy írtátok.
És köszönöm az AVX népének a békebíráskodást, reméljük a jövőben ritka igény lesz az ehhez hasonló itt a fórumon.
Focal Chorus 716V Amati
Abszolút egyet értek veled.
Egyetértenék veled teljes mértékben abban az esetben, ha nem kaptam volna garanciát az eladótól adásvételkor arra, hogy ha nem felel meg a termék akkor visszavihetem a hangsugárzókat. Sajnos amikor az eladónál voltunk megtekinteni a hangfalpárt, akkor a kisgyermeke éppen aludt és nem engedte hogy normál hangerőn illletve kicsit hangosabban halgassuk. Ezért csak annyit hallottunk, hogy megszólal a hangfal halk hangerőn. A garancia miatt nem gondoltam, hogy bármi probléma lehet és így is megvettem. Az más kérdés, hogy a garancia fogalmát mindketten félreértettük és hogy mennyi időre szól a garancia ez sem került tisztázásra, de gondoltam hogy ez a pár nap bőven belefér (előtte 2 hétre is kaptam erősítőt kipróbálásra, azt azért hangsúlyozom, hogy ez esetben nem kipróbálásról volt szó, hanem ténylegesen megvettem, szóval valóban más eset). Tegnap és tegnapelőtt kipróbáltam és teszteltem a hangfalt és miután nálam nem úgy szólt ahogyan elvártam volna, ezért már nyilván a jófogáson sem lett célom haszonnal értékesíteni. Ha ez lenne az elsődleges célom, akkor most csöndben ülnék és várnám hogy akad e jelentkező. És nem írnék már két nap múlva az eladónak hogy valami nem stimmel. Tényleg saját célra vettem hosszútávra. De miután nem vált be, ezért igyekszem eladni és annyiért amennyiért én is vettem. Higgyétek el, ez az egész mai napi hercehurca engem nagyon megviselt. Ha nem így lett volna, akkor nem bújnám egész nap ezt a hirdetéses fórumot és nem igyekeznék nektek válaszolni, hanem letojnám az egészet( a mai napi munkahatékonyságom egyenlő a nullával:-)). Én senkivel sem szeretnék kiszúrni, senkit sem szeretnék megbántani, átverni és hazugságokat mondani a saját érdekemben vagy vádolni akárkit bármivel is. És mindettől függetlenül ha esetleg tényleg megbántottam az eladót, nem állt szándékomban azt feltételezni róla hogy ő azzal akar engem becsapni, hogy hibás hangfalat ad el nekem. Félreértettünk garanciális dolgokat. És utólag, miután hangzásban nem azt kaptam amit vártam volna, olyan idióta dolgok jártak a fejemben, hogy biztosan azért nem hallgathattuk meg a hangsugárzót normálisan, mert így akarta palástolni hogy esetleg van valami problémája a hangfalnak. És itt már kezdődtek azok a dolgok hogy minden apró neszt zajnak-sistergésnek érezhettem. Erre ma reggelre teljesen felkaptam a vizet, miután kiderült hogy nem hajlandó visszavenni a hangfalat és rosszul reagáltam le a dolgokat. Személyes találkozásunk alatt nagyon jófej volt az eladó, talán emiatt is viselt meg nagyon a mai nap. Elismerem, hibáztam. Szóval ezúton is szeretnék bocsánatot kérni az eladótól, szégyellem magam emiatt.
- melczeradam
- Fórumlakó
- Értékelés: 44
Focal Chorus 716V Amati
Abszolút egyet értek veled. Így igaz!
Focal Chorus 716V Amati
Egy pici pontosìtás Szept 18 vasárnap volt a jófogásra felrakva, ha meghallgattad és nem tetszett a szìved joga annyiért feltenni amennyit szeretnél kapni érte senkit nem érdekel ha valaki keres egy terméken mert van pénze megvenni. DE és ez egy k*rva nagy de, nem ìrok rá az eladóra,hogy rossz a hangfal csak mert nem passzol a Primare-hez vagy más hangzást vártál. Ha hibás lenne akkor biztos vissszavenné tôled mert ô is tisztába van vele,hogy mit adott el:)
Abszolút egyet értek veled.
Forrás: Egreat A8 PRO, PC
Dac: Parasound Zdac v1
Erősítő: Rega Elex-R
Hangfal: B&W 606
Kábelek: Valhalla, Audioquest, Furutech, Hydrasound, Isotek.
Dac: Parasound Zdac v1
Erősítő: Rega Elex-R
Hangfal: B&W 606
Kábelek: Valhalla, Audioquest, Furutech, Hydrasound, Isotek.
Focal Chorus 716V Amati
Szia Ádám, Valóban 160-at írtam ott, javítottam 150-re. Köszönöm az észrevételt. A hangfalat csak hétfő este tudtam meghallgatni, akár hiszed akár nem. De szerintem ennek most pont semmilyen jelentősége nincsen semmilyen szempontból. Ha esetleg az zavar, hogy nem ti tudtátok megvenni előbb, arról nem tehetek. Hidd el, én lennék a legboldogabb ha úgy alakult volna hogy előbb kiderül hogy nem illeszkedik a hangfal a rendszerembe és most nálad zenélne. Bár a legjobban annak örültem volna ha nálam is jól szólna:-) Most ez így alakult...
Az hogy hibás, amiről az elején szó volt, meg az hogy neked nem tetszik, az azért nem ugyanaz... Nem kéne össze-vissza beszélni.
Focal Chorus 716V Amati
A jófogáson 160000Ft-ért hírdeted most.Itt 150000-et kérsz érte.Hétfő délelőtt már fent volt a kép....Tudom mert azzal a fórumtársunkkal beszéltünk ,aki megvette volna..Nekem teljesen mindegy,csak hiteltelenné válsz.
Szia Ádám, Valóban 160-at írtam ott, javítottam 150-re. Köszönöm az észrevételt. A hangfalat csak hétfő este tudtam meghallgatni, akár hiszed akár nem. De szerintem ennek most pont semmilyen jelentősége nincsen semmilyen szempontból. Ha esetleg az zavar, hogy nem ti tudtátok megvenni előbb, arról nem tehetek. Hidd el, én lennék a legboldogabb ha úgy alakult volna hogy előbb kiderül hogy nem illeszkedik a hangfal a rendszerembe és most nálad zenélne. Bár a legjobban annak örültem volna ha nálam is jól szólna:-) Most ez így alakult...
- melczeradam
- Fórumlakó
Focal Chorus 716V Amati
A képet nem aznap tettem fel, utólag tettem hozzá. Ugyanúgy, ahogy az árat is ma reggel módosítottam. Ha megnézed, már az is változott és megfelel az itteni
árnak.
A jófogáson 160000Ft-ért hírdeted most.Itt 150000-et kérsz érte.Hétfő délelőtt már fent volt a kép....Tudom mert azzal a fórumtársunkkal beszéltünk ,aki megvette volna..Nekem teljesen mindegy,csak hiteltelenné válsz.
Focal Chorus 716V Amati
Nem szeretnék beleszólni,de nekem nem tiszta ebben, ha hétfőn 19.-én kötötted be,akkor hogy lehet a jófogásos képen 18.-án bekötve a fekete Primare erősítővel ami ott a képen....
A képet nem aznap tettem fel, utólag tettem hozzá. Ugyanúgy, ahogy az árat is ma reggel módosítottam. Ha megnézed, már az is változott és megfelel az itteni árnak.
- melczeradam
- Fórumlakó
Focal Chorus 716V Amati
Sziasztok,
A hangfalat szombaton délután vittem el. Társaházi lakásban lakom. Csak hétfő este tudtam felvinni a hangfalpárt és beüzemelni baráti segítséggel. Egyedül nem mertem, mert azért van egy kis súlya. Időközben szombaton este és vasárnap a kipróbálásig rengeteg fórumot elolvastam és mindenhol azt javasolták, hogy a Focal 8-as szériája kategóriákkal jobb. Nem értek hozzá, de teljesen belelovaltam magam abba a dologba, hogy talán rossz és elhamarkodott döntés volt ezt megvenni. És az erősítőm talán jobban passzol a 8-as szériához. Gondoltam teszek egy próbát és felteszem látatlanban a Focalt és ha esetleg jó áron sikerül eladni akkor tudok venni egy 8-ast (időközben reggel ott is módosítotttam az árat 150 e Ft-ra, de a jófogásnak idő kell amíg a módosítást jóváhagyják). Aztán amikor hétfőn este meghallgathattam, akkor számomra nem megfelelőnek tűnt a hangfalpár hangzása, ami lehet hogy egyéni ízlés, lehet hogy, a rendszerembe nem illik stb. Ezt már olvashattátok lent. Kedden barátommal hallgattam meg és ő is ezen a véleményen volt, hogy a régi hangfalammal jobban szólt a rendszer. Innentől kezdve lehetséges, hogy én magyaráztam be magamnak hogy gondok vannak a hangfallal, minden kis apró neszt zajnak éreztem. És talán nem tudtam elfogadni, hogy egy kategóriákkal drágább hangfallal miért szól rosszabbul a rendszerem.
Üdv,
Szentiványi Balázs
Nem szeretnék beleszólni,de nekem nem tiszta ebben, ha hétfőn 19.-én kötötted be,akkor hogy lehet a jófogásos képen 18.-án bekötve a fekete Primare erősítővel ami ott a képen....
Focal Chorus 716V Amati
Valaki részéről valami tapasztalat,hogy házimozi rendszerben frontként hogy szerepel?
Mennyire ajánlott mozizásra?
Projektor: Optoma HD 27e
Vászon: Screenline Amleto,136", 1.4 Diamond, 4K Ultra HD
Médiaplayer:Zidoo x9s
A/V erősítő: Marantz sr5010
CD player: Nad 512
Minidisc player: Sony MDS-JE510
Hangsugárzók: Dali Zensor 7 7.0
Mélysugárzók: SVSound SB12 NSD
Kábelek: Qed Qudos,Kácsa,Inakustik,Monitor,Rega
Vászon: Screenline Amleto,136", 1.4 Diamond, 4K Ultra HD
Médiaplayer:Zidoo x9s
A/V erősítő: Marantz sr5010
CD player: Nad 512
Minidisc player: Sony MDS-JE510
Hangsugárzók: Dali Zensor 7 7.0
Mélysugárzók: SVSound SB12 NSD
Kábelek: Qed Qudos,Kácsa,Inakustik,Monitor,Rega
Focal Chorus 716V Amati
Sziasztok,
A hangfalat szombaton délután vittem el. Társaházi lakásban lakom. Csak hétfő este tudtam felvinni a hangfalpárt és beüzemelni baráti segítséggel. Egyedül nem mertem, mert azért van egy kis súlya. Időközben szombaton este és vasárnap a kipróbálásig rengeteg fórumot elolvastam és mindenhol azt javasolták, hogy a Focal 8-as szériája kategóriákkal jobb. Nem értek hozzá, de teljesen belelovaltam magam abba a dologba, hogy talán rossz és elhamarkodott döntés volt ezt megvenni. És az erősítőm talán jobban passzol a 8-as szériához. Gondoltam teszek egy próbát és felteszem látatlanban a Focalt és ha esetleg jó áron sikerül eladni akkor tudok venni egy 8-ast (időközben reggel ott is módosítotttam az árat 150 e Ft-ra, de a jófogásnak idő kell amíg a módosítást jóváhagyják). Aztán amikor hétfőn este meghallgathattam, akkor számomra nem megfelelőnek tűnt a hangfalpár hangzása, ami lehet hogy egyéni ízlés, lehet hogy, a rendszerembe nem illik stb. Ezt már olvashattátok lent. Kedden barátommal hallgattam meg és ő is ezen a véleményen volt, hogy a régi hangfalammal jobban szólt a rendszer. Innentől kezdve lehetséges, hogy én magyaráztam be magamnak hogy gondok vannak a hangfallal, minden kis apró neszt zajnak éreztem. És talán nem tudtam elfogadni, hogy egy kategóriákkal drágább hangfallal miért szól rosszabbul a rendszerem.
Üdv,
Szentiványi Balázs
Focal Chorus 716V Amati
Ebben az esetben nem pofatlansag, mert a vevo elotte egyeztetett velem, es en jovahagyasomat adtam.
Focal Chorus 716V Amati
Sziasztok,
Én lennék a vevő:-) Lehet, hogy azzal van a probléma, hogy én nem háttérzenének nagyon halkan hallgatom a zenét és nyilván ott már lehetnek apróbb sistergések. Az előbb beszéltünk ismét zatuk fórumtárssal akitől vettem a hangfalakat. Az ő javaslata szerint lehetséges, hogy azzal van a gond, hogy a Primare I30 4 ohm-os, a Focal hangfalak pedig 6 ohm-osak. Az is elképzelhető hogy csak nem szereti egymást ez a páros. Szerintetek ez lehetséges? Így látatlanban saját rendszerben kipróbálás nélkül még sosem vettem hangfalat. Valószínűleg ott hibáztam egy nagyot:-)
Köszönjük az építő jellegű hozzászólásokat.
Ha az erősítő alacsonyabb impedanciára specifikált, mint a hangsugárzó, abból nem lesz baj, de igazából fordítva se fog tőle sisteregni. Én inkább a forrás körül keresgélnék, főleg ha az PC.
- melczeradam
- Fórumlakó
Focal Chorus 716V Amati
A másik hírdetés miatt egyértelműen nincs semmiféle helyzet...Ja,és a te hírdetésedben meghírdetni szerintem pofátlanság.Amúgy lett volna olyan vevő rá,aki megbecsüli.Hígulunk..
Focal Chorus 716V Amati
Igen, en a vevore ismerek benne. Viszont akkor nem ertem a kialakult helyzetet, mert elvileg tegnap probalta ki eloszor, a hirdetes pedig 18.-an lett felteve.
- melczeradam
- Fórumlakó
Focal Chorus 716V Amati
Véletlenül nem te árulod a jófog@son 210000Ft-ért ezt a hangfalat?
- melczeradam
- Fórumlakó
Focal Chorus 716V Amati
Ahogy Tul fórumtárs is írta, először cseréld meg a két hangfalat ,ott kiderül, bár szerintem az erősítőd zajos kis hangerőn..
Focal Chorus 716V Amati
Az erősítőt egyelőre nem szeretném lecserélni. Ezért úgy döntöttem, hogy a Focal hangfalakat eladom.
Természetesen szigorúan kipróbálás után, akár saját rendszerben.
Az ára: 150 e Ft.
Focal Chorus 716V Amati
A _lehet_ nagyon erosen legyen hangsulyozva, mert nem ismerem sem az erositot, sem annak hatasat, ha nem stimmelnek az impedanciak, csak az en figyelmemet felhivtak annak idejen erre, mert egy olyan technikai analfabeta mint en, siman elkovetne ezt a hibat. Illetve tudom, hogy az Onkyo erositom menujeben be is allitottam a hangfal impedanciajat.
Focal Chorus 716V Amati
Sziasztok,
Én lennék a vevő:-) Lehet, hogy azzal van a probléma, hogy én nem háttérzenének nagyon halkan hallgatom a zenét és nyilván ott már lehetnek apróbb sistergések. Az előbb beszéltünk ismét zatuk fórumtárssal akitől vettem a hangfalakat. Az ő javaslata szerint lehetséges, hogy azzal van a gond, hogy a Primare I30 4 ohm-os, a Focal hangfalak pedig 6 ohm-osak. Az is elképzelhető hogy csak nem szereti egymást ez a páros. Szerintetek ez lehetséges? Így látatlanban saját rendszerben kipróbálás nélkül még sosem vettem hangfalat. Valószínűleg ott hibáztam egy nagyot:-)
Köszönjük az építő jellegű hozzászólásokat.
Focal Chorus 716V Amati
Egy hangsugárzó csupa passzív alkatrész. Mi tudna benne sisteregni?
Mindkettő, vagy csak az egyik oldal? Ha csak az egyik, akkor próbálta megcserélni őket, hogy lássa, a doboz-e a ludas, vagy a meghajtás? Én mindenképpen utóbbira gyanakszom. Hangerő függő, állandó tónusú és erejű, vagy csak a nagyobb impulzusoknál jelentkezik?
Más erősítővel ki tudja próbálni?
Focal Chorus 716V Amati
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni tőletek a következő helyzet megoldásában.
A vevő felhívott az előbb, hogy a hangfallal valami probléma van, állítása szerint sistereg. Sajnos én ezt egyszer sem tapasztaltam a másfél év során. A meghallgatás az Onkyo erősítőmön 42-es hangerőn történt, mert sajnos a kisfiam aludt a szomszéd szobában és tekintettel kellett lenni rá. Szombaton történt az adás-vétel.
Mit javasoltok?
Mindenki építő jellegű hozzászólását előre is köszönöm, és várom a vevő jelentkezését is, hogy bemutathassa az ő szempontjából a kialakult helyzetet.