Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heco
Heco
Mi egy teljes rendszert fogunk kiépíteni. Mindent most fogunk megvenni. A Heco-tól jön a 6.0 mellé egy Mordaunt Short 907W mélynyómót tervezünk
Nem lenne jó hozzá inkább egy Heco Superior Sub 30A? Itt vedd meg: www.ittveddmeg.hu 80 rugóról 35-re van most leárazva!
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Heco
YvsMadA te Heco-id hasonlítanak a Vitas szériára?
Milyen különbségeket látsz közöttük?
A Heco Argon sorozata a második legnagyobb volt a Heco-nál, de nem volt túl drága. A dobozok oldalfalán design-os merevítés van, amitől gyakorlatilag megkétszereződött a falvastagság. Képet róla ITT találhatsz. Részletesebb leírás ezen a lapon látható.
A Heco Argon Center is megtalálható a Westprodukt lapján. Érdekessége az elég nagy doboztérfogat, amit a Clarus-szal ellentétben nem a doboz szélesítésével, hanem mélységének növelésével értek el. Gyakorlatilag olyan mély, mint a felette lévő tévém. Falra akasztani nem érdemes!
Az Argon 30 és a Center tölcséreinek közepén is alumínium fáziskúp van.
Közben kitaláltam, hogy vennék hozzájuk Heco Argon Surround dobozokat, de már kifutott modell lévén sehol nem lehet kapni. Hol keressek használtan a neten?
Heco
Spirit 20-as, 4 éve vettem, 50 wattos erősítő van benne, 20 centis hangszóróval. Már nem lehet kapni. Egyébként egy kis szobába (az én moziszobám kb. 14 négyzetméter)
elég.
Thomson DPL2000 erőlködő, JBL NSP1 szet, Heco Spirit sub,HTPC, Sanyo PLV-Z1 (BARCO HDTV 1600 projektor-talonban /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> )
Heco
Doki
Mikor vetted a subodat?
Mik a paraméterei?
YvsMad
A te Heco-id hasonlítanak a Vitas szériára?
Milyen különbségeket látsz közöttük?
Marantz CD65II - OFC IC - Sony TA-FE510R - AudioLink 2,5 - Tangent SR-500
Heco
SzoatiSzívesen
Semmikép nem szerettelek volna lebeszélni a Heco-ról. Én ugyanis mindig annak a híve voltam, hogy ha van egy fix összeged mozira (és mozit akarsz) akkor abból egy komplett rendszert állíts össze. Mondjuk egy 5.0-ásat amit majd kiegészítesz egy mélynyomóval. Itt pedig gyakorlatilag a Celestion F30-asok árából kijön az 5.0. A pénz pedig nagy úr!
Ha sztereó rendszert építenél, akkor mást javasolnék.
Egyébként ebben az árszintben esetleg ha van még kedved és lehetőséged, akkor hallgasd meg a Clarus Io-t (Plust) is.
Az biztos hogy a pénz nagy úr, de ez már a bátyám baja ugyanis ő fizeti az egészet.
Mi egy teljes rendszert fogunk kiépíteni. Mindent most fogunk megvenni. A Heco-tól jön a 6.0 mellé egy Mordaunt Short 907W mélynyómót tervezünk, az egészet meg valószínüleg egy Yamaha 6** hajtja majd meg. + reményeim szerint a nálam már jól bevált AudioLink kábelekkel lesz összekötve . Ez később egy projektorral egészülhet ki.
Én szivesen meghallgatnék sok mindent, de az a baj hogy a MM-en kívűl nem nagyon találtam olyan helyet ahol meg is hallgathatóak a hangfalak.
Heco
Szoati
Szívesen
Semmikép nem szerettelek volna lebeszélni a Heco-ról. Én ugyanis mindig annak a híve voltam, hogy ha van egy fix összeged mozira (és mozit akarsz) akkor abból egy komplett rendszert állíts össze. Mondjuk egy 5.0-ásat amit majd kiegészítesz egy mélynyomóval. Itt pedig gyakorlatilag a Celestion F30-asok árából kijön az 5.0. A pénz pedig nagy úr!
Ha sztereó rendszert építenél, akkor mást javasolnék.
Egyébként ebben az árszintben esetleg ha van még kedved és lehetőséged, akkor hallgasd meg a Clarus Io-t (Plust) is.
gordon314.fw.hu
Heco
Nekem vannak Heco dobozaim, meg vagyok elégedve velük. Igaz, hogy most házimozihoz használom, de anno hifihez vettem és megállta a helyét. Egy megatesztben is szerepelt akkor valamelyik újságban (Sztereó v. Hifi Piac, mindkettőt olvastam, most nem emlékszem melyikben) ahol kategóriájában tesztgyőztes lett. Állványos dobozról van szó, 16 cm-es mélyekkel és 25 mm-es lágydómokkal. A tesztet végülis a legtisztább magasaival és legjobb terével nyerte meg, de közép- és mélytartományban is nagyon ott volt. Tesztelték fuvolával és szopránnal is.
Heco
Kösz hogy felhívtad a figyelmemet ezekre a dolgokra.Nekem egy bajom volt vele, hogy nem hangfalélért mentünk, hanem (úgymond egy próbát megér alapon ide is benézünk) TV-t venni (nem találtunk semmi jót). Így tényleg nem volt "hazai" hanganyag nálunk. De két cd-t is berakott a srác, és az alapján írtam a véleményemet. Ténylegesen nem volt órákig tartó zenehallgatás, de mint írtad ha tetszik nekem vegyem meg, azt hiszem meg is lesz véve. Ha ez megtörténik Léva is tud majd nyilatkozni a rendszerről ugyanis hivatalos egy meghallgatásra. (sokat segített nekem, többek közt a Celestion-t is ő ajánlotta)
Ugyan menj már...
Heco
Kösz hogy felhívtad a figyelmemet ezekre a dolgokra.
Nekem egy bajom volt vele, hogy nem hangfalélért mentünk, hanem (úgymond egy próbát megér alapon ide is benézünk) TV-t venni (nem találtunk semmi jót). Így tényleg nem volt "hazai" hanganyag nálunk. De két cd-t is berakott a srác, és az alapján írtam a véleményemet. Ténylegesen nem volt órákig tartó zenehallgatás, de mint írtad ha tetszik nekem vegyem meg, azt hiszem meg is lesz véve. Ha ez megtörténik Léva is tud majd nyilatkozni a rendszerről ugyanis hivatalos egy meghallgatásra. (sokat segített nekem, többek közt a Celestion-t is ő ajánlotta)
Heco
Szoati
Így kezdtem: "ha tetszik a Heco Vitas akkor azt érdemes megvenni"
Én még nem hallottam ezeket a sugárzókat ezért nem tudom, hogy szerintem jobban szólnának-e mint a Celestion-ok és persze még ha úgy is lenne, akkor sem én fogom őket hallgatni, hanem te.
Amit írtam, azt azért írtam, mert jó dolog körbejárni kicsit a témát, mielőtt az ember dönt. (Nem is feltétlenül a Heco-ra vonatkozott, hanem általában.) Ha teheted, akkor hallgasd még többet a Heco-t.
Az "előítéleteim" valóban arra épülnek, hogy használtam Celestion-okat és bennem azt a képet alakították ki, hogy a hangjuk messze túlmutat az árukon. Nagyjából azt is lehet tudni, hogy ha egy hangsugárzó olcsóbb, akkor hol lehet lényegesen spórolni rajtuk: általában a doboz merevsége ami elszenvedi a spórolást és a gyengébb mágnessel szerelt motorok. Az emberek szeretnek nagy membránokat látni egy hangsugárzón, mert az a közös tévhit alakult ki, hogy jó mélyeket nagy méretű membrán adhat le. (Régen, amikor még nem tudtak olyan hosszú lengésű hangszórókat gyártani, mint ma, volt is ebben valami.) Arról általában elfeledkeznek, hogy egy nagy membránnak nagy a tehetetlensége is. Az pedig nem látszik kívülről egy dobozon, hogy meg tudja-e mozgatni megfelelő dinamikával a beépített motor a membránját. Általában a hangsugárzó súlya utal a dobozban lévő motorokra (nagy mágnes, merev kosár nehéz) és a kabinet, a hangsugárzó testének merevségére (milyen vastag MDF lemezből van, mennyi merevítés van benne).
Sajnos ez nem csak az olcsó hangsugárzókra jellemző. Én használtam pl Rega Jurákat, aminek db-ja 12 kg volt csak és hát nekem volt is vele bajom. A meghallgatáskor is feltüntek ezek, de többe között az impresszív ütős mélyei elfedték azokat a hibákat, amikel aztán hosszú távon nem tudtam megmaradni.
A mostani hangsugárzóim nem mennek igazán mélyre (-3 dB-nél 50 Hz ami kb a Celestion F30-asok -2 dB 55 Hz-ének felel meg) viszont van egy kis kiemelése a felső/középső basszusban. Ettől jó dögösen szól, ami mi tagadás nekem is bejön, viszont vannak olyan felvételek, ahol a felvételben lévő mélykimelés (nagybőgő tulzóan hangos) és a szoba mélykiemelése találkozik a hangsugárzóéval és bizony brummogi pajtás megjelenik néha a szobában pedig amúgy jól kontroláltak a mélyek!
Talán így egyértelműbb, hogy nem szerettem volna semmi negatívot írni a Heco-ra, hanem magával "dögös mély" jelenségről szerettem volna filozófálni.
A Heco-ról nem tudok semmi mist, csak amit a neten olvastam és láttam. Pofás darabok, nem is noname, de gyanúsan olcsó ezért érdemes feltérképezni, hogy hol spóroltak és, hogy annak következményeivel együtt tudsz-e majd élni!
Én anyit tanácsolnák még, hogy vigyél magaddal olyan felvételeket, amikben tudod, hogy sok a mély, majd azokat hallgasd végig a Heco-n. Lehetőleg az otthoni lehallgató szóbához hasonló nagyságú helyiségben. Ha a szám végére nem fog zavarni a mély mennyisége, ha nem fog brumogni a szoba, akkor biztos otthon is tetszeni fog. Ha teheted vigyél magaddal női magas énekhangot. Mondjuk operaáriát jó kitartott magasakkal. Ezt nyugodt körülmények között érdemes meghallgatni és érdemes arra figyelni, hogy mennyire tiszta a dinamika csúcsoknál (amikor hangosn kiénakli a magasat az énekesnő), nincs-e torzítás. No meg persze egy olyan teszt lemez sem árt, amin frekvenciatartományok vannak és ellenőrízhető a rendszer frekvenciaátvitele.
Ezt akkor is érdemes megtenni, ha nem hallgatsz majd később operát, mert a torzítás egy film vagy rockzene közben is zavarni fog.
Ha mindezzel jól megbírkózik a Heco és még mindig tetszeni fog a hangja, akkor nyugodtan vedd meg!
Mindezt annak a tükrében írom, hogy "gyanúsan" jó árú a dolog és én már párszor nyultam mellé ilyesmi miatt.
Off
Természetesen nem volt semmi bántó abban, amit írtál!
gordon314.fw.hu
Heco
Gordon!
Megmondom öszintén nem találtam meg sehol sem azt, hogy hány kiló is a doboz, de nem is nagyon foglalkoztat. Itt a fórumon szinte már első számú tanácsként az hangzik el: Menj el, hallgasd meg! Megtettem. Bár mint írtam nem a Heco-t kerestem. Mindenesetre örülk a "találkozásnak". Én most ténylegesen a hangja alapján ítélem meg. Tudom hogy neked Celestion-jeid voltak, valoszinüleg innen jön a negatív előítéleted az összehasonlításommal kapcsolatban.
Az hogy "a dögösebb mély sok embert megtéveszt", erre mondhatnám hogy a szilikon mell sokembert megtéveszt. Főleg a csúnyább lányok próbálják így eltüntettni a hibáikat. (a hölgyektől elnézést kértek)
Ez lehet egyszerűen izlés kérdése is, kinek mi tetszik jobban és ha van valami akkor az izlésben nem lehet vitatkozni. Aztán persze lehet hogy az én fülemmel van a gond, de ez már az én bajom. Mindenesetre biztos előbb veszek olyan hangfalat ami már elsőre tetszik, mint ami elsőre nem tetszik.
Arra kérlek ha teheted hallgasd meg a kettőt együtt és írd le a véleményed. Hidd el elfogadom akár milyen lesz.
ui: ha bármilyen személyeskedést veszel észre benne elnézésedet kérem, nem akarlak semmivel sem megsérteni, ebből ne induljon ki egy újabb hifi city-s stílusú vita
Heco
Nézegettem Heco állványos/polcos hangfalakat a neten. A "legnagyobb" kishangfal, a Heco Concerto B15 listaáron 400 euro/pár, de 270 euro/pár áron is leket már kapni (www.audiovision-shop.de). Illetve www.zarsten.at lapon 169 euroért is van, de arról még nem derült ki, hogy db vagy pár árat jelent.
Heco
Ismeri/hallotta valaki a Heco-t?
Nekem régebben Pure 400-asaim voltak, ez egy régebbi Hi-Fi széria legkisebb darabja, majd' 20 kg volt /db. Nem vagyok vájtfülű, szóval igazán nem tudok róla részleteket írni, de én teljesen meg voltam elégedve velük, csak nem tudtam hozzá szerezni még egy párt, hogy a mozihoz meglegyen az egységes hangkép, meg később inkább satellite rendszert vettem, ezért adtam el őket. De a subom most is megvan és meg is marad. Technikailag megbízható.
Thomson DPL2000 erőlködő, JBL NSP1 szet, Heco Spirit sub,HTPC, Sanyo PLV-Z1 (BARCO HDTV 1600 projektor-talonban /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> )
Heco
ha tetszik a Heco Vitas akkor azt érdemes megvenni, de én azért megkérdezném, hogy hány kiló egy db. A Celestion F30-asoknak 13 kg darabja. Mivel a Heco-ban két nagyobb átmérőjű motor dolgozik, ezért vélhetően méretesebb mágnes is mozgatja őket. Ha hasonló minőségű, mint a Celestion és a kabinet merevsége és a méretek is hasonlóak, akkor a Heco-nak nehezebbnek kellene lennie.
A "dögösebb" mély sok embert megtéveszt, pedig ez nem feltétlenül jelent jobb mélyátvitelt, hanem főleg az olcsóbb hangsugárzóknál inkább mélykiemelést jelent a felsőbasszusban (valahol 80-160 Hz között). Ez pedig ugye a frekvenciaátvitel egyenetlenségét jelenti, ami nem egy előnyös tulajdonság.
Azt is érdemes átgondolni, hogy ami megkapó egy rövid pár percre, azt kellemes-e hallgatni órákon át? (Legalább olyan zavaró, ha döng a mély, mintha kevés.)
gordon314.fw.hu
Heco
Üdv mindenkinek!
Ma voltam a bátyámmala MM-ben és ott ráakadtunk a már régóta keresett Celestion F30-ra. Megkértem egy eladót hogy mutassa meg mit tud. Ő meg is tette, de szinte egyből ajánlotta hogy hallgasuk meg a Heco Vitas 500-ast is. A kettő hangja nagyon eltér egymástól. A Vitas-nak sokkal intenzívebb mélye volt, az ének is szebb volt. A bátyám és én is arra az álláspontra helyezkedtünk hogy a Heco-t választjuk házimozi hangsugárzóknak. Szettben szerintem jó áron lehet hozzájuk jutni, olcsóbb mint a Celestion.
Van a Heco-nak egy mélysugárzója is: Vitas SUB 25A. Ezt sajnos nem tudtuk meghallgatni.
Ismeri/hallotta valaki a Heco-t?