Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Az atmos rendszerért meg már ne is haragudj, de Te rajongsz én tudo élvezni sima 5.1 ben vagy akr sztereóban is.

Pontosítsunk!
Nem rajongója vagyok, hanem elismerője. Amikor az első ATMOS-os avr-t megláttuk, én is azok közé tartoztam akik hangosan-felháborodva kiabálták, hogy márpedig nem vagyunk hajlandóak telehányni még a plafont is hangszórókkal!
Hallottam az ATMOST szólni. A horizontális hangsugárzó elhelyezéshez, a front magassági sugárzókhoz képest, tényleg jobban és ésszerűbb helyen telíti hanggal a szobát! Ki kell jelenteni, hogy hang térhatás szempontjából, ez az irány az eddigi legjobb ötlet. 

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2104

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

http://www.imdb.com/name/nm0757855/

Most néztem a csaj után, mert nem tudtam, hogy az Avatarban is Ő "játszott" és lám lesz Avatar 4 is. Jól belehúztak.
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 131

Hozzászólás Szerző: Roli80 »

Látom nagyon rám vagy ragadva.
A jó film nem a nagy képtől, drága technikától lesz jó! Látom a hobbistának valamivel igazolni is kell önmaguk felé is a költekezést. A filmek nagyon gyakran túl vannak játszva a valósághoz képest. Nekem is voltak nagy beteg ismerőseim, családtagjaim akik már nem élnek. A kedvenc film színészeid fasorban sincsenek ÁTÉLÉS szempontjából, mert vagy nem vagy TÚL játszák a szerepüket! Akár hányszor beszélgettem rákos végstádiumosakkal egyszer sem volt könnyfakasztó aláfestő zene pl. ATMOS-ban ... 
Nem járok oda, ezért csak mások elbeszélése alapján írom ezt: ha igazi színészi játékra vágysz, járj színházba!
film
Akik még nem jutottak el a hobbijuk csúcspontjára anyagilag, érzelmileg, azok fontosnak, felemelőnek és csodálatosnak tartják a hobbit! Egy gyerek születését is páran csodálatosnak, fenomenálisnak komunikálják, pedig, ha reálisan nézzük a folyamatot, egyáltalán nem az ...

Nem rád vagyok kattanva. Ha más ír ekkora blődségeket akkor neki címeztem volna. Ritkán szoktam írni inkább csak olvasok véleményeket, de ha már nem bírom magamban tartani megragadom a klaviatúrát.
Én nem igazolom a költekezést. Azért veszek valamit, hogy használjam. Ami mozifilm azért igenis bekapcsolom a vetítőt meg az egész motyót. Nem azért kellett, hogy a port fogja.
Szerintem meg egy jó színész nem játsza túl a szerepet, hanem pont a megfelelő mennyiségben adagolja az érzelmeket. A nagyapám halálánál ott voltam és ha elmesélném azt mondanád valamelyik filmből vettem!
És igen a beteg családtagokról és ismerősökről a legtöbben csak jelenthetnek nekem, de ez ne legyen ilyen verseny.
Az atmos rendszerért meg már ne is haragudj, de Te rajongsz én tudo élvezni sima 5.1 ben vagy akr sztereóban is.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 881

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Ne haragudj, de meg nem nézném magyar szinkronnal. A játék is magyar nyelven van, hogy ennyire ragaszkodsz a szinkronhoz?
Nincs magyarul ezert nem is ertettem neha mit kellett benne csinalni de sajnos nem ertem annyira az angolt, hogy elvezetes legyen a film.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

szepi0808
Őslakos
Őslakos

Hat meg olyannak mint en aki kisebb nagyobb szunetekkel jatszottam a jatekot. Mar nagyon varom magyarul.
Ne haragudj, de meg nem nézném magyar szinkronnal. A játék is magyar nyelven van, hogy ennyire ragaszkodsz a szinkronhoz?
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Meg volt a Warcraft, kiváló kép és Atmos hang van rajta, már csak ezért is érdemes megnézni
A filmet olyan gyűrűkúra félének mondanám, jó volt.

Hat meg olyannak mint en aki kisebb nagyobb szunetekkel jatszottam a jatekot. Mar nagyon varom magyarul.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

szepi0808
Őslakos
Őslakos

A Tininindzsa nem volt rossz, sőt az Atmos rajta nagyon jó. Annyi, hogy valami el van cseszve rajta, mert a hátsó Atmos sugárzók nem szólnak, de viszont az elsők nagyon hangosak. Esetleg más is tapasztalta?

Warcraft ma lesz műsoron. Belenéztem szerintem nem lesz rossz látványban és hangban sem, főleg az Atmos hangsáv is jól szól.

Xman "csak" DTS-HD azt majd valamikor megnézzük még, remélem a héten lesz időm.

Meg volt a Warcraft, kiváló kép és Atmos hang van rajta, már csak ezért is érdemes megnézni
A filmet olyan gyűrűkúra félének mondanám, jó volt.
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1698

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Igen persze csak azt mar nem irtam oda, hogy ha lett volna jopar millioval tobb akkor lehetett volna tobbet kihozni. Nekem akkor is tetszett.

nekem is. írtam is róla korábban már

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

azzal tisztában vagy, hogy alig pár millió dollár volt a költségvetése a filmnek?
Igen persze csak azt mar nem irtam oda, hogy ha lett volna jopar millioval tobb akkor lehetett volna tobbet kihozni. Nekem akkor is tetszett.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Nekem is tetszett ez a film mar 3x lattam, az alapotlet igen jo a hangulata is tetszett, persze ebbol sokkal tobbet ki lehetett volna hozni de jo volt es akar meg folytatasa is lehet ahogyan vegzodott. (elfogult vagyok mert imadom a sci-fi-t)

azzal tisztában vagy, hogy alig pár millió dollár volt a költségvetése a filmnek?

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

Na látod pont erről beszéltem tegnap. A legsilányabb darabok...
A vetítőt pedig igenis megérdemlik az ilyen filmek is mint az Alice. Ezek mind mozifilmek nagybetűs SZÍNÉSZEKKEL, és pont az Ő játékuk miatt éri meg bekapcsolni, hogy minden érzelem átjöjjön.
Sajnos pont az ilyen megnyilvánulások miatt tart ott a házimozi megítélése ahol, ha már a rendszerrel rendelkezők is ledegradálják a saját hobbijukat.

Látom nagyon rám vagy ragadva.
A jó film nem a nagy képtől, drága technikától lesz jó! Látom a hobbistának valamivel igazolni is kell önmaguk felé is a költekezést. A filmek nagyon gyakran túl vannak játszva a valósághoz képest. Nekem is voltak nagy beteg ismerőseim, családtagjaim akik már nem élnek. A kedvenc film színészeid fasorban sincsenek ÁTÉLÉS szempontjából, mert vagy nem vagy TÚL játszák a szerepüket! Akár hányszor beszélgettem rákos végstádiumosakkal egyszer sem volt könnyfakasztó aláfestő zene pl. ATMOS-ban ... 
Nem járok oda, ezért csak mások elbeszélése alapján írom ezt: ha igazi színészi játékra vágysz, járj színházba!
film
Akik még nem jutottak el a hobbijuk csúcspontjára anyagilag, érzelmileg, azok fontosnak, felemelőnek és csodálatosnak tartják a hobbit! Egy gyerek születését is páran csodálatosnak, fenomenálisnak komunikálják, pedig, ha reálisan nézzük a folyamatot, egyáltalán nem az ...

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 131

Hozzászólás Szerző: Roli80 »

Ez nekem is tetszett, de a vetítőt nem kapcsolnám be miatta. Mint ahogyan szoktam írni, az igazán jó filmhez nem kell csilliárdos értékű házimozi! A penge élesre polírozott technika a csimm-bumm kommersz filmek terepe ... 

Ezt szintén kaja közben kezdtem el. A hang ígéretesnek tűnt ezért átkapcsoltam eredeti nyelvre és felirattal néztem tovább!
Összességében tetszett:

Na látod pont erről beszéltem tegnap. A legsilányabb darabok...
A vetítőt pedig igenis megérdemlik az ilyen filmek is mint az Alice. Ezek mind mozifilmek nagybetűs SZÍNÉSZEKKEL, és pont az Ő játékuk miatt éri meg bekapcsolni, hogy minden érzelem átjöjjön.
Sajnos pont az ilyen megnyilvánulások miatt tart ott a házimozi megítélése ahol, ha már a rendszerrel rendelkezők is ledegradálják a saját hobbijukat.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Nekem is tetszett ez a film mar 3x lattam, az alapotlet igen jo a hangulata is tetszett, persze ebbol sokkal tobbet ki lehetett volna hozni de jo volt es akar meg folytatasa is lehet ahogyan vegzodott. (elfogult vagyok mert imadom a sci-fi-t)

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

Still Alice

https://www.youtube.com/watch?v=WyRR4iR_fF4

10/10

Mielőtt leülsz elé, olvasd azért el a tartalmat, hogy tudd, mi vár rád!

Ez nekem is tetszett, de a vetítőt nem kapcsolnám be miatta. Mint ahogyan szoktam írni, az igazán jó filmhez nem kell csilliárdos értékű házimozi! A penge élesre polírozott technika a csimm-bumm kommersz filmek terepe ... 

Ezt szintén kaja közben kezdtem el. A hang ígéretesnek tűnt ezért átkapcsoltam eredeti nyelvre és felirattal néztem tovább!
Összességében tetszett:

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Still Alice

10/10

Igen, ez nagyon nagy film (A belső tenger párja) de nem ajánlanám a felszínes, igénytelen szórakozást kedvelőknek.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Still Alice

10/10

Hát ez komolyabb sztorinak tűnik az átlagtól. Nálunk legtöbbször bejönnek az ilyen filmek.
http://port.hu/article/34912

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1428

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Still Alice

10/10

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

manapság  a filmek 3/4 ét a jó kép+hang viszi el abba az irányba ,hogy meg lehet nézni 1x, sajnos!,, ha egy sima tv-n néznéd őket ,értékelhetetlen lenne..

Az igazán jó filmhez legtöbbször elég a TV is.
Ha szórakoztatni akarjuk magunkat és elámulni,akkor kell a jó hang + vetítő + egyéb körítés (Sör,chips,Csirkecomb,Hambi,Pizza...)
De ha az igazán jó filmet vásznon nézhetjük,az már hab a tortán.Viszont ebben az esetben csak azt vesszük észre a végén,hogy a hangra nem terelődött a figyelmünk annyira.
Csak talán néha eszméltünk fel hogy hogyan is szól,jól,vagy sem. De ha nem,nem baj.
Mert jó volt a film.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Megnéztük az új Amerika kapitány filmet.Tetszett,ütős hang és képi látványok,szóval nekem megér egy 8.2 pontot a 10-ből.
Az elején a motor hátsó része annál a bizonyos "farolásos" jelenetnél szó szerint ütött a mély és "orron érintett" a kerék.
Azért Hulk és Thor nem lett volna rossz ha jelen vannak,de majd a Ragnarok-ban...

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Egy hulladék filmnél az a mérce, hogy a hangsáv hogy szól rajta?Valami legyen jó!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

manapság  a filmek 3/4 ét a jó kép+hang viszi el abba az irányba ,hogy meg lehet nézni 1x, sajnos!,, ha egy sima tv-n néznéd őket ,értékelhetetlen lenne..

ezért nézek többnyire sorozatokat. azokból annyi van, hogy ki lehet válogatni, és csak a legjobbakat nézni.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Nézd, nem kötekedni akarok, és szerintem is fontos a jó minőségű hang. Csak úgy jött le, hogy egy film ettől lesz jó vagy nem jó, hogy milyen hangsáv van alatta.
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Az eredeti True Atmos és a DTSHD valami mókolt hangsáv lehet, azért nem jó szerintem.Atmos / TrueHD / AC3 embeddedChannels........: object based / 7.1 / 5.1
Bit depth.......: 24 bits
Sample rate.....: 48 kHz
Bit rate........: 4834 kbps / 4834 kbps / 640 kbps
Language........: English

5.1 ben volt rossz.Lehet az Atmos sugarzokkal mar jo lesz

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Mondtam, hogy nem volt rossz számomra, a kisfiam meg nagyon is élvezte és ingen fontos a hangsáv, ha már kiépítettem ezt a rendszert. Ha neked nem tetszik az legyen a te gondod. 

Nézd, nem kötekedni akarok, és szerintem is fontos a jó minőségű hang. Csak úgy jött le, hogy egy film ettől lesz jó vagy nem jó, hogy milyen hangsáv van alatta.

szepi0808
Őslakos
Őslakos

Warcraft nekem DD-ben sokkal szebben szolt minta a Dts hd.
Valaki tapasztalt ilyent?

Az eredeti True Atmos és a DTSHD valami mókolt hangsáv lehet, azért nem jó szerintem.
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”