Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi hangsugárzók és subwooferek
Hát azért szoknom kell még a refis subom után, plusz ugyebár be is kell még járódnia a kicsikének. Tehát érnie kell mint a jó bornak...
Grat a zárthoz!
Gyorsan megszokod majd, én szép fokozatosan jöttem le a refisről , már nem hiányzik. Mondjuk én a passzív membrános mellett döntöttem, de ez is jobban tetszik, mint a refis. Nagyon elégedett vagyok az új/más hangzással', te is így leszel vele az tuti.
Hát azért szoknom kell még a refis subom után, plusz ugyebár be is kell még járódnia a kicsikének. Tehát érnie kell mint a jó bornak...
Gratulálok az új szerzeményhez.Minőségibb mélyet fogsz kapni!
Egyrészt szokni kell, h nem uralkodni akar az egész hangzáson, hanem akkor teszi oda magát amikor kell, de akkor pontosan, erővel (cementeszsák helyett vascsővel vágnak hátba) másrészt tényleg kell nekik min. pár nap járatás, én első nap 10 percenként tapogattam membránt, h "szól ez egyáltalán?"
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Kíváncsian várom a későbbi beszámolód.
Gratula paler, a döntést meghoztad, most már csak türelem kell. A refis fülnek idő kell az átálláshoz, első körben furcsán kevésnek hat. Nem akar uralkodni a rendszeren, csak úgy szólogat. Aztán szép lassan feltűnnek a gyors reakciók, amik szintén űrt hagynak maguk után. Így meglepő mód olyan dolgokat fogsz hangsúlyosan hallani amit idáig alig, vagy nem is. Nem fogja túl lihegni a dolgokat, nem akar majd állandóan agyonütni.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Több hónap olvasgatás, hallgatózás és agyalás utána Döntöttem, legyen tánc-legyen zene…… Univerzális balhékat szeretnék a szomszédokkal
Mondhatnám úgy is hogy most kivételesen a sötét oldalról (reflex) csábítottak át a világos oldalára (zárt) ….remélem a döntésemet később sem fogom megbánni
Ma végre megjött a csomag amit már egy héttel korábra vártam:
Csomagolás:
Matrioska:
Ott vagyunk már, Törpapa? Nemsokára...
Előlem úgysem bújhatsz el te kis huncut, úgy is megtalállak:
Egy lesi fotó "bikini" nélkül:
Vasálarcos:
És a köldökzsinór:
Kicsit tesztelgettem mielőtt Fehérlaci ajánlására megnéztük a párommal az "Eddie, a sas" című filmet.
Na csak ennyit szerettem volna megosztani veletek a mai napom izgalmából...
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />
SVS SB12NSD tulajokhoz lenne egy kérdésem. Milyen mélyre megy le a szub? nem a gyárilag megadott specifikáció érdekel, azt magam is el tudom olvasni. konkrétan az érdekel teszhangokkal, mérésekkel kipróbálta-e valaki. Spec. szerint 23hz-től indul, de vajon tényleg le tud adni hallhatóan egy 25hz-es hangot?
Parancsolj: http://www.audioholics.com/subwoofer-re ... asurements
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Nálam is a frontok polcsugárzók
"Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen" - ez nagyon jóóóó!!!!
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1698
SVS SB12NSD tulajokhoz lenne egy kérdésem. Milyen mélyre megy le a szub? nem a gyárilag megadott specifikáció érdekel, azt magam is el tudom olvasni. konkrétan az érdekel teszhangokkal, mérésekkel kipróbálta-e valaki. Spec. szerint 23hz-től indul, de vajon tényleg le tud adni hallhatóan egy 25hz-es hangot?
Monitor dobozokkal a center sem volna teljesen megoldható, mert bután nézne ki a TV, illetve a vászon alatt. Ha oldalára fordítjuk, akkor sem jobb a helyzet. Nekem így biztosan nem engedné meg asszonypajti, meg hát nem is erőltetném.
Ami esztétikailag lehetőség lehet, az a d'appolito monitorok. Viszont itt is vannak gondok, mert másképp szól függőlegesen, mint vízszintesbe helyezve.
Szerintem annyira nem lenne gáz, főleg úgy hogy a szövet is rajta lenne a hangdobozokon. Akkor nem biztos hogy annyira furcsán nézne ki a tv/vászon alatt a motyó. Meg amúgy is csak megszokás kérdése az egész. Szerintem vállalható kompromisszum lenne a full egységes hangért cserébe, ha már oly sokan a hangot helyezik előtérbe. Persze az LCR rendszerek lennének erre a legtökéletesebbek, de abban egyetértek gyebi72-vel hogy ezek a típusú hangdobozok inkább dedikált szobába illenek mint sem nappalibba. De ha egyszer majd nálunk is meglehet valósítani a külön dedikált moziszobát, akkor én is olyan típusú hangdobozokat fogok elhelyezni, mint ami Hifilala és menyuslight szobáiba vannak
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />
Monitor dobozokkal a center sem volna teljesen megoldható, mert bután nézne ki a TV, illetve a vászon alatt. Ha oldalára fordítjuk, akkor sem jobb a helyzet. Nekem így biztosan nem engedné meg asszonypajti, meg hát nem is erőltetném.
Ami esztétikailag lehetőség lehet, az a d'appolito monitorok. Viszont itt is vannak gondok, mert másképp szól függőlegesen, mint vízszintesbe helyezve.
Akkor azzal főzünk amink van!Szerencsés akinek van egy jó moziszoba.
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 832
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Ha nem használtba gondolkodik az ember akkor nem olyan nehéz. Használtba viszont tényleg nehezebb beszerzni őket. Ha más lehetőség nincs rá, akkor 3 párat kell levadászni belőlük, legfeljebb lesz egy tartalék vagy 6.x
Nálam is a frontok polcsugárzók Az 5.0 nem is rosz megoldás polcsugárzókkal,de felvet egy újabb problémát,mégpedig azt hogy nehéz beszerezni ezeket darabonként.
- Spiky03
- Fórumlakó

- Értékelés: 197
Én először féltem tőlük, mert előtte a frontjaim állók voltak.
De szerencsére nem csalódtam. Nagyon meg vagyok elégedve velük, jó mozit csinálnak. Főleg, hogy egységes a hangszórókészlet és a beszédhang is egységes minden hangszóróból.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
Ez pontosan így van.
Pl én is polcokkal mozizok és teljesen rendben van. Nekem még zenén is tetszik.
- Spiky03
- Fórumlakó

- Értékelés: 197
Ez pontosan így van.
Pl én is polcokkal mozizok és teljesen rendben van. Nekem még zenén is tetszik.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
Szerintem egy jó polcsugárzó szettel "5.0", megoldható lenne minden itt felmerült kifogás: lenne egységes hangkép, többnyire zenehallgatásra is alkalmasabbak mint az álló társaik, jó subokkal kiegészítve mozira is használhatóak, és még dizájnra is jól néznek ki.
Én meg nem szívesen hallgatnék zenét egy lcr hangfallal. Ezzel persze nem vitatom, hogy biztos vannak köztük jók. Ha pedig lenne egy high end kategóriás hangfalam pazarlásnak / pocsékolásnak érezném horribilis összegeket kifizetni sima effekt sugárzókra, csak azért, hogy egy családból legyen. Nem vitatkozni akarok, de mintha már megint kezdenénk kissé átesni a ló túloldalára Jogos hogy nem akar az ember hátterekre nagyon sok pénzt "pazarolni",de akkor mondjon le az egységes hangtérről ennyi!
Igazad van,az LCR a megoldás és ez nem is kétséges.Volt szerencsém kopróbálni és nincs kétségem hogy ez a legjobb megoldás.Sajnos sok esetben a hangszótókészlet és a dobozméret is eltérő.A legnagyobb tévedések közé tartozik amikor valaki azt gondolja hogy ha azonos márkából,de különböző modelleket válogat az megoldás,pedig nem az.
Én meg nem szívesen hallgatnék zenét egy lcr hangfallal. Ezzel persze nem vitatom, hogy biztos vannak köztük jók. Ha pedig lenne egy high end kategóriás hangfalam pazarlásnak / pocsékolásnak érezném horribilis összegeket kifizetni sima effekt sugárzókra, csak azért, hogy egy családból legyen. Nem vitatkozni akarok, de mintha már megint kezdenénk kissé átesni a ló túloldalára
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1698
Igazad van,az LCR a megoldás és ez nem is kétséges.Volt szerencsém kopróbálni és nincs kétségem hogy ez a legjobb megoldás.Sajnos sok esetben a hangszótókészlet és a dobozméret is eltérő.A legnagyobb tévedések közé tartozik amikor valaki azt gondolja hogy ha azonos márkából,de különböző modelleket válogat az megoldás,pedig nem az.
Én meg nem szívesen hallgatnék zenét egy lcr hangfallal. Ezzel persze nem vitatom, hogy biztos vannak köztük jók. Ha pedig lenne egy high end kategóriás hangfalam pazarlásnak / pocsékolásnak érezném horribilis összegeket kifizetni sima effekt sugárzókra, csak azért, hogy egy családból legyen. Nem vitatkozni akarok, de mintha már megint kezdenénk kissé átesni a ló túloldalára
"Inkább" azt írtam, nem azt, hogy "csak". Mert pl. ami az avatarod képe, nem egy szépségdíjas számomra. A nappali meg élettér, nekem fontos a kinézet. De biztos vannak pofásabb LCR-ek. Nagyon nem izgat amúgy.Jogos,gondoltam hogy ezért.
Igen, kompromisszum az élet. Viszont az LCR-t inkább dedikált moziszobában tudom elképzelni. Nálam ezzel a centerrel ugyanúgy nem lesz egységes mint eddig, csak most fordított lesz a túlsúly. Majd vehetek frontokat is Ilyen ez a popszakma . Egyébként miért csak dedikált moziszobába tudod elképzelni?
De a doboz mérete marad a töredéke a frontokénak. Tehát az azonos hangszóró készlet szinte csak esztétikum, a hang csak hasonló lesz. Szerintem csak az LCR megoldás hozhat homogén hangzást. Vagy három egyforma sugárzó. Ilyen szempontból pl. a kláruszok próbáltak homogenizálni, csak ott meg a hangzás volt erősen megosztó.Igazad van,az LCR a megoldás és ez nem is kétséges.Volt szerencsém kopróbálni és nincs kétségem hogy ez a legjobb megoldás.Sajnos sok esetben a hangszótókészlet és a dobozméret is eltérő.A legnagyobb tévedések közé tartozik amikor valaki azt gondolja hogy ha azonos márkából,de különböző modelleket válogat az megoldás,pedig nem az.
Spórolás. Pedig igen javallott az azonos hangszórókészlet.Így igaz,azonos hangszórókészlet nélkül nem lesz egységes a tér.
Tényleg, mi az oka annak, hogy a center -és hátsó sugárzók, kisebb hangszórókat kapnak, a legtöbb szettben?
Spórolás. Pedig igen javallott az azonos hangszórókészlet.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda