Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Dhcodoki moziszobája
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11043
- Kapcsolat:
Dhcodoki moziszobája
Tornásszunk egy kicsit! Tegye fel a kezét az, akinél a hangszóró membránja megmozdul 20 Hz-es jellel meglökve! Mindenki? Jó, kezeket le! Most tegye fel a kezét az, aki azt gondolja, a minőség garanciája a minél alacsonyabb határfrekvencia! Igen, ott látok 3, nem, 4 kezet... Ti hagyjátok el a házat! A többieknek pacsi és most tánc...
Dhcodoki moziszobája
Mivel nekem is címezted, kénytelen vagyok én is reagálni.
Cinikus vagy! Szepi szobájában, bizonyos ponton állva, ami a "csíkon" 20 Hz-nek látszott az annak is hallatszott! Ott és akkor négyen is hallottuk! Gondolom te is hallottál már libegős 20-30 Hz-es frekvenciát amit akár "csík" nélkül is be tudnál azonosítani. Ha igen, akkor miért feltételezed, hogy más nem hallhatja, ha valami(most történetesen a Clarus) megszólaltatja? Értem én, hogy le kell járatni a Clarus nevet, ezzel együtt idiótáknak beállítani a vásárlóit, de baszki, ha egyszer tudta akkor tudta!
Ha nálad láttuk volna a "csíkot" és hallottuk volna azt a nagyon alacsony frekvenciát (itthon is van olyan, de a nappaliban szintén csak bizonyos ponton lehet hallani) és most pl. Cutler kérdőjelezné meg, hogy az nem is úgy volt, az neked is szarul esne!
Sztem jó lesz ha beszélsz Hiccusz-al pár szót, neki szoktál hinni. 100x el lett már mondva, mindegyik hangfal tudja, úgy ahogy ti hallgattátok a nagy semmit. Mind szól, de nem az a lényeg, h szól, hanem, h mekkora eséssel szólja. Azt kellett volna vizsgálnotok, h amikor hallottátok a 20Hz-et, akkor vajon hány decibellel szóltak a közép, és magas frekvenciás hangok. Mert azok üvöltöttek volna. Az, h ezt még mindig nem fogjátok fel, na az a probléma. Hallottátok, csak jelentősége nincs, pláne olyan, h mennyivel jobb a más márkáknál. Mert, h ezt volt hívatott igazából igazolni a rettenetesen szakmai teszt. Persze ezt süket szobában érdemes csinálni, hisz a szoba lehet még épp emelt is bizonyos frekiken, vagy akár olthatott is ki.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Dhcodoki moziszobája
Laci!
Hagyd rájuk!!!
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Dhcodoki moziszobája
15Hz volt az inkább, a 20-at viszont szemléltették is csík követéssel.
Cinikus vagy! Szepi szobájában, bizonyos ponton állva, ami a "csíkon" 20 Hz-nek látszott az annak is hallatszott! Ott és akkor négyen is hallottuk! Gondolom te is hallottál már libegős 20-30 Hz-es frekvenciát amit akár "csík" nélkül is be tudnál azonosítani. Ha igen, akkor miért feltételezed, hogy más nem hallhatja, ha valami(most történetesen a Clarus) megszólaltatja? Értem én, hogy le kell járatni a Clarus nevet, ezzel együtt idiótáknak beállítani a vásárlóit, de baszki, ha egyszer tudta akkor tudta!
Ha nálad láttuk volna a "csíkot" és hallottuk volna azt a nagyon alacsony frekvenciát (itthon is van olyan, de a nappaliban szintén csak bizonyos ponton lehet hallani) és most pl. Cutler kérdőjelezné meg, hogy az nem is úgy volt, az neked is szarul esne!
Dhcodoki moziszobája
Szerintem engedjétek el már srácok... :)
Ahogy mondani szokás halottról jót vagy semmit!
Dhcodoki moziszobája
Na mondjuk ez szóról szóra igaz. Na doki m miatt nem megyek bele jobban, de az a 12Hz (érdemlegesen használható) lemenetel még egy komoly subnak is a becsületére válik!
15Hz volt az inkább, a 20-at viszont szemléltették is csík követéssel. Hiába világverő volt akkoriban, hozzá fogható nem volt széles-e világban, mindig akadt valaki aki nagyon neves cég márkáját cserélte rá. Most ha minden jól megy minden második fórumosnak Klipsch lesz, ami legalább jó, kis idő kérdése.................
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Dhcodoki moziszobája
Természetesen van igazság abban, amit mondasz. Magam is tulajdonosa voltam Clarus végfokoknak, szubnak. De.
Ahhoz képest, hogy milyen olcsó technika volt a Clarusokban, annyira azért nem volt filléres cucc.
És nem is azzal volt a gond, hogy valakinek tetszett a hangja és elégedett volt velük.
Sok régi fórumosnak az nem tetszett, hogy fel volt építve mögé egy mondvacsinált reklám, amiben nem kicsit eltúlozták a tudását. 12Hz-így lemenő frontok, stb. Ezzel egyidőben a többi márka meg ki volt kiáltva kapitalista rablónak, akik csak a nevükből élnek.
Ennek a nem kicsit félrevezető kampánynak jópár kezdő fórumos bedőlt annak idején. Ami meg különösen visszás, hogy ezt nem is egy kereskedő csinálta, hanem egy fórumos, aki mezei felhasználóként próbálta a semlegesnek tűnő tapasztalatait világgá kürtölni, pedig anyagi érdeke is volt, nem kevés. Aztán azóta nagyot változott a világ, már nem gond, ha egy csúnya kapitalista világcég szekerét tolja.
Mondjuk az dícséretes, hogy ezt már kereskedelmi tevékenységként felvállalva, a moziszobáját, demo helyiségként üzemeltetve teszi.
Ja és nem az irigység beszél belőlem, mielőtt jönnének a spanok és elkezdenék ezt szajkózni. Ezek tények, amiket azért jó lenne nem elfelejteni
Bocs doki, rakasd át az offba.
Na mondjuk ez szóról szóra igaz. Na doki m miatt nem megyek bele jobban, de az a 12Hz (érdemlegesen használható) lemenetel még egy komoly subnak is a becsületére válik!
Dhcodoki moziszobája
Volt idő anno,mikor Ákostól (ValhallA) hazatérve, este mozit beüzemeltem és az én akkori Clarusaim szóltak nálam még.Persze illetlenség is lett volna még csak elégedettnek is lenni a hallottak után ...
Ahogy a soraid olvasom,kb úgy érzem ott volt akkora különbség,hogy arról írni lehetett volna nagyjából ilyen "ízzel" . Igaz hogy értékben,minőségben sokkal-sokkal nagyobb volt a különbség mint doki esetében az ML vs Clarus
Csak arra akarok kilyukadni ezzel - és nem vitát indítani - hogy tudván milyen olcsó technika volt a Clarus dobozokban,ahhoz képest azért nem olyan ratyi mint azt egyesek vélik róla.
Persze sok jobb van tőle,de sok rosszabb is. Én úgy vélem (kicsit ismerve is a körülményeket) ha más kezekben került volna anno a Clarus és komolyabban gondolták volna az egészet ,szerintem alapjában véve közel sem lett volna rossz koncepció a mozis berkekben.
Nem akarom leszólni a Clarus-t, mert véleményem szerint sokkal feljebb küzdötte magát, mint amennyire bármikor is szabadott volna neki. Annak fényében, h rengeteg alkatrész a filléres piacon lett vásárolva. A hullámzó minőségnek, értsd hol ezt rakták bele, hol azt, Köszönthető ez a viszonylag lelkes, illetve kevésbé minőséget ismerő tábornak. Mai napig az itthoni valamennyit is számító emberek. És nem a fórumosokról van szó, hanem olyanokról akik gyártanak, illetve ismerik a Calrus felépítését, és Karcsi valós tudását. Mindenki javarészt a nagyszerű asztalosmunka szót használja rá, és pont. Szól ahogy szól, lehet szeretni bármit, van aki imádja az otthoni szokol hangját is. Komoly méréseknél, már ami egy hangfal tulajdonságainak mérése, csúnyán elvérzik. Ez nem is lehet másképp a felhasznált műszaki tartalom tekintetében. Bármire lehet használni az elmegy, és egész jó jellemzőket. A SAL szettre is használják, pedig itt mindenki orrcimpát tágítva reagál ha meghall egy ilyen kijelentést. Nincs bajom a DIY termékekkel, mert láttam, halottam olyanokat, h szemem, fülem kettéállt. Ezek a gyártók saját gyermekként kezelték az összes elkészített darabot. A lehető legjobb minőségű összetevőkből. A dobozokat meg bármelyik gyártó mellé ki lehet tenni. A Clarus, se nem szép, se nem jó, sok darab doboza szétreped, láttuk már nem egy hirdetésben. Lényeg a lényeg, ahhoz képest ami valójában, még csak olcsónak sem nevezném, sőt kifejezetten drága. Vigasztalónak ott van, h, de legalább nehéz. Megértem, akik védik a mundér becsületét, és kedvelik , de ezek száraz tények, nem szabad többet beleképzelni, mint ami valójában. Bocs doki, bár te ismerted a véleményem, sosem takargattam.
Dhcodoki moziszobája
Csak arra akarok kilyukadni ezzel - és nem vitát indítani - hogy tudván milyen olcsó technika volt a Clarus dobozokban,ahhoz képest azért nem olyan ratyi mint azt egyesek vélik róla.
Persze sok jobb van tőle,de sok rosszabb is. Én úgy vélem (kicsit ismerve is a körülményeket) ha más kezekben került volna anno a Clarus és komolyabban gondolták volna az egészet ,szerintem alapjában véve közel sem lett volna rossz koncepció a mozis berkekben.
Természetesen van igazság abban, amit mondasz. Magam is tulajdonosa voltam Clarus végfokoknak, szubnak. De.Ahhoz képest, hogy milyen olcsó technika volt a Clarusokban, annyira azért nem volt filléres cucc.
És nem is azzal volt a gond, hogy valakinek tetszett a hangja és elégedett volt velük.
Sok régi fórumosnak az nem tetszett, hogy fel volt építve mögé egy mondvacsinált reklám, amiben nem kicsit eltúlozták a tudását. 12Hz-így lemenő frontok, stb. Ezzel egyidőben a többi márka meg ki volt kiáltva kapitalista rablónak, akik csak a nevükből élnek.
Ennek a nem kicsit félrevezető kampánynak jópár kezdő fórumos bedőlt annak idején. Ami meg különösen visszás, hogy ezt nem is egy kereskedő csinálta, hanem egy fórumos, aki mezei felhasználóként próbálta a semlegesnek tűnő tapasztalatait világgá kürtölni, pedig anyagi érdeke is volt, nem kevés. Aztán azóta nagyot változott a világ, már nem gond, ha egy csúnya kapitalista világcég szekerét tolja.
Mondjuk az dícséretes, hogy ezt már kereskedelmi tevékenységként felvállalva, a moziszobáját, demo helyiségként üzemeltetve teszi.
Ja és nem az irigység beszél belőlem, mielőtt jönnének a spanok és elkezdenék ezt szajkózni. Ezek tények, amiket azért jó lenne nem elfelejteni
Bocs doki, rakasd át az offba.
Dhcodoki moziszobája
Gratula a cuccoshoz !
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Dhcodoki moziszobája
Akkor majd vakarja a fejét, hogy mi volt az a s..., amit évekig hallgatott. A visszalépést sokkal drasztikusabban éli meg az ember
Volt idő anno,mikor Ákostól (ValhallA) hazatérve, este mozit beüzemeltem és az én akkori Clarusaim szóltak nálam még.Persze illetlenség is lett volna még csak elégedettnek is lenni a hallottak után ...
Ahogy a soraid olvasom,kb úgy érzem ott volt akkora különbség,hogy arról írni lehetett volna nagyjából ilyen "ízzel" . Igaz hogy értékben,minőségben sokkal-sokkal nagyobb volt a különbség mint doki esetében az ML vs Clarus
Nem. Az XT sorozatnál a folded motion függőleges szórása a 30 fok, a vízszintes 80 fok.
https://www.youtube.com/watch?v=C5D5IkYajpg
Valóban, eddig fel se tűnt. Gondolom ez a függőlegesen megnövelt felület miatt lehet.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1698
Dhcodoki moziszobája
Nem. Az XT sorozatnál a folded motion függőleges szórása a 30 fok, a vízszintes 80 fok.
Valóban, eddig fel se tűnt. Gondolom ez a függőlegesen megnövelt felület miatt lehet.
- thxfan
- Beköltözött
- Értékelés: 1200
Dhcodoki moziszobája
Gyönyörű hangfalakat vettél, gratulálok!
Kis OFF:
A topicgazda kérte, hogy ne erőltessétek a Clarus témát, ennek ellenére lassan több hozzászólás született ezzel kapcsolatban.
Most komolyan, házi-mozihoz konyító emberek attól kapnának virtuális orgazmust, ha doki leírná, hogy egy olyan hangfal, aminek db-ja annyiba kerül, mint a másikból egy teljes szett sokkal jobb?
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Dhcodoki moziszobája
Sokáig elégedetten használta, szerintem szép emlékként tekint majd vissza azokra is.
Viszont még jobb érzés lesz visszaülni az ML-ek közé.
ez így van, de sajnos a clarus sosem a minőségről szólt,hanem a mennyiségről mondjuk abból ennél sem lesz hiány a 2x20+1 x16 hangsugárzók tesznek róla, meg a bazi nagy bodé.. csak éppen itt már aminőség is előtérbe kerül , sztem ez lesz az ő szent grálja.. jó választás volt...
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Dhcodoki moziszobája
amit beraktál kép pont ilyen az ESL ideális elhelyezési sémája is... ezek szerint az 60XT-nál is ilyen "szűk" a sweetspot a magassugárzó miatt?
közben megtaláltan és tényleg ennek a folded motion tweeternek is 30°-os a vízszintes diszperziója mint az ESL panelnek
Dhcodoki moziszobája
Akkor majd vakarja a fejét, hogy mi volt az a s..., amit évekig hallgatott. A visszalépést sokkal drasztikusabban éli meg az ember
Sokáig elégedetten használta, szerintem szép emlékként tekint majd vissza azokra is.
Viszont még jobb érzés lesz visszaülni az ML-ek közé.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
Dhcodoki moziszobája
Még arra a véleményre leszek kíváncsi amikor megszokja a füle az új szettet aztán teszem azt fél év múlva valakinél valahol meghallgat egy Clarust.
- kisdudi
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 32
Dhcodoki moziszobája
A kepet lemerve kb 120 centire vannak egymastol a hangfalak, azert az eleg kozel van, en is ezen csodalkozom.
Nem 120-ra van!
A képen az ajánlott minimális távolság a hátsó és oldal falaktól ill.a két sugárzó közti távolság az X (amennyire rakod) és annak szorzata az ideális hallgatási pozicióhoz,távolsághoz!
Anthem Avm 70 / Anthem Mca 525 gen.2 - Oppo Udp 203 CFW -Eversolo Dmp-A6 - Sony Cdp xa 30 Es - Martin Logan Motion 40 - 30 - FX
-Dynamo 1000
-Solid Tech Radius Solo 6 Ht
-Dynamo 1000
-Solid Tech Radius Solo 6 Ht
amit beraktál kép pont ilyen az ESL ideális elhelyezési sémája is... ezek szerint az 60XT-nál is ilyen "szűk" a sweetspot a magassugárzó miatt?
közben megtaláltan és tényleg ennek a folded motion tweeternek is 30°-os a vízszintes diszperziója mint az ESL panelnek
a specifikációnál nem 80*80 fokot írnak?
- -KP-
- V.I.P.
Dhcodoki moziszobája
a specifikációnál nem 80*80 fokot írnak?
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 876
Dhcodoki moziszobája
A kepet lemerve kb 120 centire vannak egymastol a hangfalak, azert az eleg kozel van, en is ezen csodalkozom.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Dhcodoki moziszobája
A sarkoktól, oldalfaltól való távolság rendben van. A frontok egymáshoz illetve a fotelekhez képest is jól helyezkednek el.
Igazából ebbe a pozícióba sztem az ESL is jó megoldás lett volna. Talán egy kicsit szűkösebben szórna, de lehet az sem lenne zavaró. Valamiért mégis ez mellett döntöttem.
Még arra a véleményre leszek kíváncsi amikor megszokja a füle az új szettet aztán teszem azt fél év múlva valakinél valahol meghallgat egy Clarust.
Szerintem hálát ad Szent Antalnak, hogy lecserélte a Clarust
- -KP-
- V.I.P.
Dhcodoki moziszobája
Szerintem hálát ad Szent Antalnak, hogy lecserélte a Clarust
Dhcodoki moziszobája
Minek? Még csak szomszédos ligában sincsenek.
Az érdekel, hogy hogy éli meg a változást, minőségi ugrást.
Én váltáskor szeretem összehallgatni a dobozokat, az már más ha csak visszaemlékszünk. Agyunk különböző érzelmekhez, eseményekhez köti ezeket az emlékeket és úgy tárolja. Felidézve már sokszor egész más mint a valóság volt.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
Dhcodoki moziszobája
Jók voltak a Clarusok is azért.De szerintem a szoba fejlődését nézve várható volt egy változás + még az igények is azt diktálják,hogy lépni kell tovább,mást is kipróbálni,megkóstolni.
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Dhcodoki moziszobája
Jók voltak a Clarusok is azért.De szerintem a szoba fejlődését nézve várható volt egy változás + még az igények is azt diktálják,hogy lépni kell tovább,mást is kipróbálni,megkóstolni.