Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kabeltv+PC=zugas

Vendég

Kabeltv+PC=zugas

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Baloo: koszi szepen az infot!
Torok: Neked is, meg mindenki masnak!
meg az lenne a kerdesem, hogy ezt az emlitett trafot szerinted hol tudnam beszerezni, ha nem valkik be a Baloo altal emlitett szuro (eloszor azt probalom ki, gondolom az olcsobb..)?

Vendég

Kabeltv+PC=zugas

Az antenna leválasztó szürö beszerzésével kapcsolatban csak annyit, hogy érdemes a Betacomnál próbálkozni a XVI. kerületben a Veres Péter út 48-ban van. Ez a Kerepesi út folytatása, az Örs Vezér tértöl úgy jó 2 km. Elöbb azonban érdemes telefonon érdeklödni: 403-0608

Vendég

Kabeltv+PC=zugas

Köszi az infót, igy már értem.

Vendég

Kabeltv+PC=zugas

Nem ráz meg, ugyanis a házra kerülő feszültség egyik pólusa van a házon, a másik pedig nincs leföldelve.
De azért ráz meg a fali konnetor egyik pólusa (fázis), mert a másik (nulla) a földpotenciálon van, mint a padló amin állsz.

Vendég

Kabeltv+PC=zugas

T. Török!
Nem akartam senkit se arra biztatni, hogy rázassa meg magát. Kizálólag a tapasztalataimat irtam le. Abban teljesen igazad van, hogy veszélyt rejt (föleg gyerekekre), de gondolom mindenki tudja, hogy minden buherálásnak következmányei lehetnek (lásd az én erösitöm). Egy dolog azonban megragadott: azt irtad, hogy a leválasztón földeletlen a dugalj. Hogy testeli le a számitógép házát? Ebben az esetben nem rázza meg a felhasználót az áram, ha a házra a hibás tápról feszültség kerül? Bocs de ehez nem értek, csak a kiváncsiság hajt.

Vendég

Kabeltv+PC=zugas

Godking: igen, feltehetoen ugyanez a problema nalad is, a kabeltv ravan gondolom kotve a tvre vagy a tvbe csatlakoztatott videora, a tv pedig a gepre, tehat ugyanaz a helyzet mint nalam, egy rendszeren van a kabeltv+PC

Vendég

Kabeltv+PC=zugas

A búgások nagyrésze megszűnik ezzel a leválasztó trafóval. Mielőtt azonban bárki vásárolna egyet, KIZÁRÓLAG PRÓBA céljából dugja át a PC-jét egy földeletlen konnektorba. Ha megszűnik a búgás, irány a villanyszerelési szaküzlet. Aik nem ismeri: Ez egy bedobozolt transzformátor, a hálózati zsinórján egy földelt dugóval és a dobozon egy földeletlen konnektorral. Működése ugyanaz, mint a fentebb említett "ground breaker"-nek, átadja a bejövő feszültséget, de a földeléstől leválasztja. Tudni kell még, hogy egy ilyen trafóba csak egy készüléket szabad dugni, tehát nincs utána hosszabbító és elosztó! Hogy miért az hosszú, de nem is érdekes, mert jelen esetben csak a PC-t kell ide dugni.

Vendég

Kabeltv+PC=zugas

Hello!
Ehhez a kérdéskörhöz lenne hozzáfűznivalóm. Nálam ha a TV hangja rá van kötve a PC line-in csatijára ugyanilyen baca búgás hallatszik. Ez ugyanettől lehet?

Vendég

Kabeltv+PC=zugas

aham
szoval ezt a foldeletlen konektor dolgot nem szivesen alkalmaznam, szeretem a kockazatmentes megoldasokat.. szoval erdekelne az a kutyu amit mondtal, tudnal esetleg mondani egy helyet Pesten ahol van ra eselyem hogy kapok?
ez a levalaszto trafo is erdekelne, de fogalmam sincs mi ez es hogy mukodik, elektronikahoz 100% analfabeta vagyok de 10e koruli osszeget meg raaldoznek a celra ha nincs mas esszeru megoldas, es jol is mukodik..

Vendég

Kabeltv+PC=zugas

Kedves Baloo!
Nekem vagy egy 5 éves kisfiam. Nincs kicsi életveszély, csak életveszély! Fentebb azért írtam a 230/230V-os leválasztó trafót, mert aki százezrekért vesz cuccokat, annak bele kellene férni egy kb. 10e Ft-os biztos megoldásnak.
Ha Te vagy más kiiktatja a védőföldelést, az nem baj, csak ne nyugtass meg másokat, hogy ez így rendben van.

Vendég

Kabeltv+PC=zugas

Lakásban kicsi az életveszély lehetösége a melegpadló miatt, viszont nekem hazavágta az Onkyo-m videobemenetét. Még szerencse, hogy garanciális volt és megcsinálták. Persze ez nem jelenti azt, hogy másnál is elö kell forduljon.

Vendég

Kabeltv+PC=zugas

es nem eletveszejes ez ig egy kicsit? par hozzaszolassal fejjebb irjak epp hogy konnyen agyonvaghatja a juzert a tap ha valami baja van veletlenul

Vendég

Kabeltv+PC=zugas

hi

Nekem is fent allt ugyanez a problema... legegyszerubb megoldast talaltam ki, hogy a foldelt csatlakozot (gep) bedugtam egy nem foldelt foglalatba... tehat koze iktattam egy NEM foldelt csatlakozot... es tokeletesen mukodik... nincs bugas. Szerintem neked is kene, hogy segitsen ez. de azert ird meg hogy jo e vagy sem

Udv
XiN

Vendég

Kabeltv+PC=zugas

Tulajdonkeppen mar valaszoltam mind a ket kerdesedre a fentiekben de akkor ugy latszik nem voltam egyertelmu szoval megteszem megegyszer. Tehat:ha kihuzom az antennat, megszunik a zugas. Ha a PCbol jovo kabeleket huzom ki, akkor is - tehat akkor szunik meg a zugas ha a PC _es/vagy_ az antenna ki van huzva a _rendszerbol_ - a rendszer szo alatt az allando osszekottetesben levo tv-video-erosito harmast ertem; ha ezekbe barmilyen modon bele van dugva az antenna es a PCbol jovo legalabb egy kabel, zugas van. Ezen nem segit a bejovo antenna es a rendszer koze csatlakoztatott ground breaker sem, ezert is mondtam hogy nem valt be.

Vendég

Kabeltv+PC=zugas

Ezek szerint, ha jól okoskodok az antenna füzve van, tehát
a bejövö a videoba és onnan tovább a TV-be, az erösitön pedig
nincs antenna. Két kérdésem még volna: ha kihúzod a bejövö antennát
a videoból, akkor is búg? Ha nem, és oda teszed a ground breakert,
akkor megint búg? Ha igen, ebben az esetben sajnos nem alkalmas
a szürésre és javaslom a beszerzést.
Viszont, ha az antenna (és csak az antenna) kihúzásával nem szünik
meg a búgás, akkor sajnos nem a földelés a probléma.

Vendég

Kabeltv+PC=zugas

a gep ket kabellel van rakotve a hazimozi rendszere, egy a tvbe meno s-video kabel, egy pedig az erosito koax spdief bemenetebe meno rca. A kabeltv-s antenna a videoba van dugva, ami rcaval van radugva az erositore, es scarttal a tvre. Namost: ha barmilyen modon rajta van a rendszeren az antenna is es a gep is, bugas van. Eleg, ha csak a tvre van rakotve a PC s-video kabellel, es a videoba van dugva az antenna. Szoval amig ki nem huzom vagy az _osszes_ PC-hazimozi osszekoto kabelt, vagy az antennat, bugas van...

Vendég

Kabeltv+PC=zugas

Jó kérdés. Elmondásod alapján lehet, hogy egyröl beszélünk,
bár látni kellene a belsö lelki világát. Arra viszont ügyelni
kell, hogy a bejövö antennát minden úton le kell választani.
Pl.: ha az erösitö össze van kötve a PC-vel és ebbe is megy
antenna (kábelröl), ez is okozhat brummot. Amúgy leellenörizheted
a gerjedés okát, hogy kihuzogatod sorban a csatlakozásokat és
amikor megszünik na ott a bibi. Ha voszont semmilyen antenna
nincs rákötve és ennek ellenére is búg, akkor máshol kell
kereni a hibát.

Üdv.: Baloo

Vendég

Kabeltv+PC=zugas

nekem van valami ijesmi cuccom, de nem tudom ugyanarrol beszelunk-e.. ami nekem van, az egy kis hengeres ize, egyik felen mama masik felen meg folytatodik a koax kabel es ott pedig papa vegzodes, a baj csak az hogy a magyar nevet nem tudom, egy finn HIFI szakerto haverom mondta ircn hogy probaljam ki talan segit, angolul ugy hijjak hogy ground breaker, vagyis valami foldeles megszakito ketyere.. szerinted ugyanarrol beszelunk? mert ez sajnos nem segitett ha nem ez az, akkor porbalok szerezni ilyen zajszurot amit mondtal..

Vendég

Kabeltv+PC=zugas

Bocsika, kicsit túl egyszerüen irtam le. Szóval: ez egy kb.
4 cm hosszú 1 cm átméröjü hengeres izé. Az egyik felén papa, a másik felén mama koax csati. A müködési elve az, hogy egy pici balun trafó van benne, igy induktivan megy át a jel (bocs a szakszavakért), tehát nincs közvetlen kapcsolat a két aljzat között. A neve zajszürö v. leválasztó szürö. A Bétacomnál érdemes próbálkozni vagy antenna és parabola szaküzletekben. Egyébként egy-két Orion TV-hez is adtak tartozékként. Ha végképp nem sikerül kapnod, irj magánba majd én megszerzem.

Baloo

Vendég

Kabeltv+PC=zugas

Hali !
Van még egy megoldás. Antennaszaküzletekben lehet kapni egy leválasztó sz?r?t. Csak pár száz forint, nálam is így m?küdik.

?dv.: Baloo

Vendég

Kabeltv+PC=zugas

Helló!
OK. Nincs harag.
Legalább én is vigyázok mit irok le. :-)
A védöföldre fel kell hivni a T. felhasznaló figyelmét.
Gyakran láttam, hogy földeletlen dugaljba van a számitógép csatlakoztatva!
Üdv.
Gyuri

Vendég

Kabeltv+PC=zugas

Szia Gyuri!
Nem a Te megoldásodra gondoltam, amikor az életveszélyes
jelzőt használtam.
A búgás úgy is megszűnik, ha a PC-t földeletlen dugaljba
dugjuk, de akkor nincs érintésvédelme. Táphiba esetén
agyoncsapja a T.felhasználót!!!
Üdv.

Vendég

Kabeltv+PC=zugas

Helló
"Állitólag 1 nanofarádos kondi beiktatásával megoldható."
Bocsi, ezt úgy értettem, hogy a koax kábel-be kell (sorosan,párhuzamosan?) beiktatni.
Sorry.
De ezt NEM próbáltam ki.
A leválasztó trafó a költségesebb.
Viszlát.
Gyuri

Vendég

Kabeltv+PC=zugas

Sajnos nincs igazán korrekten megoldva a PC-ben a földhurok kivédése (sem). Az egyik nem olcsó, de nem is életveszélyes megoldás 230/230V-os leválasztó trafóról járatni a PC-t. Ezzel az érintésvédelme nem nullázás, hanam védőelválasztás lesz. Ez annyiban érdekes, hogy egy ilyen trafóra csak egy berendezést szabad dugni!!! De nem is kell többet, csak a PC-t. Ezek után nem búg, nem villog stb.
Ha mégis, akkor több probléma is van, ami egyedileg vizsgálandó.

Vendég

Kabeltv+PC=zugas

Hello.
A hiba (ha jól tudom) a tv (koax) földje és a védöföld feszültségkülönbsége (kb.110 v). Állitolag 1 nanofarados kondi beiktatásával megoldható. De meg nem próbáltam.
És van költségesebb megoldás is.
Ha tudsz jó megoldást, email-ezz nekem is.
Üdv Gyuri

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”