Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kávéházi csevegő
Kávéházi csevegő
Gyári, tuningmentes állapotra gondoltam.
Na ne már. Egy filléres lapot rendeltünk hozzá mindketten.
Alapból sem nehéz tekerni, csak nekem nagyon csúszkált az üveglapon. Most tökéletes.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
"A Pharos a kézi őrlők között kényelmesnek tekinthető. Kipróbáltam a HG one-t, Mahlgutot, Lidot és ezekhez képest könnyű tekerni."
A Hg1-t egy szilikonos alátéttel egyik sem közelíti meg. A Mahlgut magasabb, nehezebb fogni, de könnyebben kijön az őrlemény. Mindennapi használatra kézi darálót csak a magunkfajta kötöznivaló bolond vesz , rutinból nem ajánlanám.
Gyári, tuningmentes állapotra gondoltam.
Kávéházi csevegő
"A Pharos a kézi őrlők között kényelmesnek tekinthető. Kipróbáltam a HG one-t, Mahlgutot, Lidot és ezekhez képest könnyű tekerni."
A Hg1-t egy szilikonos alátéttel egyik sem közelíti meg. A Mahlgut magasabb, nehezebb fogni, de könnyebben kijön az őrlemény. Mindennapi használatra kézi darálót csak a magunkfajta kötöznivaló bolond vesz , rutinból nem ajánlanám.
Én is így használom és így baromi könnyű tekerni és nem csúszkál el.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
"A Pharos a kézi őrlők között kényelmesnek tekinthető. Kipróbáltam a HG one-t, Mahlgutot, Lidot és ezekhez képest könnyű tekerni."
A Hg1-t egy szilikonos alátéttel egyik sem közelíti meg. A Mahlgut magasabb, nehezebb fogni, de könnyebben kijön az őrlemény. Mindennapi használatra kézi darálót csak a magunkfajta kötöznivaló bolond vesz , rutinból nem ajánlanám.
Kávéházi csevegő
De az itteni felhozatalból az illetékes helyében biztos nem a kis lelitet választanám, ha már vált.
Ő sem a kis Lelitet választotta.
2db 91T-hez vittek már ilyen 71T-s darálót és nagyon meg vannak vele elégedni.
Én nem sokat próbálgattam, de ez egy kis spéci darab.
Még a fedő is fémből van.
Egyébként egy PL41TEM-hez lesz vásárolva, szóval ahhoz még az alap kis daráló sem rossz.
Ja és ez nem annyira kis daráló, mint gondolod:
Cunill Tranquilo Tron Crom daráló
Méretek szélesség x hosszúság x magasság: 170x340x410mmLelit William PL71 daráló
Méret:14x22,5x36,5 cm
5 centivel alacsonyabb csak.
Jól nézne ki a kávéfőző mellett:
Mérete: 23*26,5*34 cm
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
A Pharos a kézi őrlők között kényelmesnek tekinthető. Kipróbáltam a HG one-t, Mahlgutot, Lidot és ezekhez képest könnyű tekerni.
Én már 6 hónapja tekerem napi min.3 alkalommal és nem unom, nem nyűg. Az elektromos csak porosodik.
A minősége pedig kiváló!
De az itteni felhozatalból az illetékes helyében biztos nem a kis lelitet választanám, ha már vált.
Kávéházi csevegő
Miben volt gyenge a Catler, hogy ilyen gyorsan leváltod?
Szegény most totál elbizonytalanodott.
Nekem tök mindegy mit vesz, csak ha lehet mielőtt leüti a shopban, addig legyen kitárgyalva.
Ezt most a megrendelőnek írtam.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Kézi, de kényelmes és garantáltan halk.
A kényelmestől azért ez jó messzire van.
Második darálónak biztosan jó lehetne, de akkor meg inkább egy Lido.
HG-1 et használok a bemutatóban, de itthonra motorosat hoztam haza.
Mitől ennyire könnyű ez a Catler?
Készüléktömeg (nettó) 2.63 Kg
A lelit esetében pont ezt hozták fel érvként a Silviával szemben, pedig aki picit is ért hozzá, az tudja, hogy a Silvia a vas keret miatt annyira nehéz. Az Iberital szintén egy nagy darab vas nehezék miatt nyom többet.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Amit belinkeltél, is 59-es tárcsaméretű. Szerintem nem feltétlen a méret a döntő, bár fontos szempont, hanem a megépítettség.
Leírás szerint 60 mm. Az a 10mm eltérés a 2 kés között kijön ízben.
Egyébként ennyiből meglenne egy 68mm kúpos Pharos, ami ebben az árkategoriában mindent visz.
https://www.coffeehit.co.uk/pharos-manu ... inder.html
105.000 Ft
Kézi, de kényelmes és garantáltan halk.
Kávéházi csevegő
Amit belinkeltél, is 59-es tárcsaméretű. Szerintem nem feltétlen a méret a döntő, bár fontos szempont, hanem a megépítettség.
Na pont ezért írtam a nagyobb modellt.
Hallkabb és nagyobb motor. A kar tartó is fém.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Miben volt gyenge a Catler, hogy ilyen gyorsan leváltod?
Én sem értem a csere okát. Én lemaradtam a Graef 702-es darálónál. Azt hittem az van neki.
A PL41 TEM-hez a kis Lelit daráló is jó lett volna.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Nem akarok bele vau, de szerintem nem előre, hanem visszalépés lenne.
Ha már váltasz, tedd a minőség érdekében és válassz nagyobb őrlőműves gépet!
50mm sík a belépő szint alja...
64mm alattira ne válts!
Pl.: http://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/10- ... rom-daralo
Olcsóbb és valószínűleg jobb minőségű őrleményt produkál.
Amit belinkeltél, is 59-es tárcsaméretű. Szerintem nem feltétlen a méret a döntő, bár fontos szempont, hanem a megépítettség.
Kávéházi csevegő
Lelit William PL71...
Miben volt gyenge a Catler, hogy ilyen gyorsan leváltod?
Kávéházi csevegő
Nem akarok bele vau, de szerintem nem előre, hanem visszalépés lenne.
Ha már váltasz, tedd a minőség érdekében és válassz nagyobb őrlőműves gépet!
50mm sík a belépő szint alja...
64mm alattira ne válts!
Pl.: http://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/10- ... rom-daralo
Olcsóbb és valószínűleg jobb minőségű őrleményt produkál.
Én ezt vettem volna a helyében:
Cunill Kenia-Tron 63dB Inox daráló
Nem én beszéltem rá a cserére.
Azt sem tudtam milyen darálója van.
"Nem akarok bele vau, de szerintem nem előre, hanem visszalépés lenne."
Jó lenne egy összehasonlítás.
Nekünk most ki van bontva egy ilyen Lelit. Benne vagyunk egy összehasonlításban.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Lelit William PL71... Nem akarok bele vau, de szerintem nem előre, hanem visszalépés lenne.Ha már váltasz, tedd a minőség érdekében és válassz nagyobb őrlőműves gépet!
50mm sík a belépő szint alja...
64mm alattira ne válts!
Pl.: http://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/10- ... rom-daralo
Olcsóbb és valószínűleg jobb minőségű őrleményt produkál.
- excalibur38
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 732
- Csatlakozott: 2008.02.14., csüt. 07:10
- Értékelés: 31
Kávéházi csevegő
Merre lett(lesz) a továbblépés?
Lelit William PL71...
Kávéházi csevegő
Tovább lépés miatt eladó a címben szereplő daráló dobozában garanciával, tökéletes újszerű állapotban, hibátlan működéssel!
Merre lett(lesz) a továbblépés?
Kávéházi csevegő
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Ez valóban érdekes. Akkor lehet, hogy ez a frissesség kérdés inkább egy adott kávéfajta és annak pörkölésétől függő dolog, és ezért van az, hogy némelyiknél jön csak elő.
Majd legközelebb tovább folytatom ezt a témát.
Most többször is rákérdeztem erre. Szerinte a világosabbaknak tovább kellene frissnek maradnia.
A + nitrogén hozzáadást ő is jónak tartja, de ezt elsősorban fémdobozosoknál használják. Pl Illy.
De ha nem fogy el 1 nap alatt az egész dobozzal, akkor semmit sem ér az egész.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
- spencer-hill
- Nincs visszaút
- Hozzászólások: 223
- Csatlakozott: 2015.03.03., kedd 16:57
- Értékelés: 37
Kávéházi csevegő
Azt mondta János, hogy a világos pörkölés miatt inkább tovább frissnek kellene lennie a kávénak.
Ezt én is fordítva gondoltam eddig.
Szellőztetni is többféleképpen kell.
van amit 1 napig, de van amit kevesebb ideig szokta.
Ez valóban érdekes. Akkor lehet, hogy ez a frissesség kérdés inkább egy adott kávéfajta és annak pörkölésétől függő dolog, és ezért van az, hogy némelyiknél jön csak elő.
Kávéházi csevegő
Jó ötlet. Egy véleménynek nem rossz.
Azt mondta János, hogy a világos pörkölés miatt inkább tovább frissnek kellene lennie a kávénak.
Ezt én is fordítva gondoltam eddig.
Szellőztetni is többféleképpen kell.
van amit 1 napig, de van amit kevesebb ideig szokta.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
- spencer-hill
- Nincs visszaút
- Hozzászólások: 223
- Csatlakozott: 2015.03.03., kedd 16:57
- Értékelés: 37
Kávéházi csevegő
Otthoni körülmények közt nem könnyű a helyzet, amit írtam az a pörkölés utáni csomagolásra vonatkozik. A már kibontott kávé szerintem olyan durván telítődik hogy azt visszafordítani nem egyszerű.
A legegyszerűbb amit láttam az az adagonkénti lég minimalizáló csomagolás. Ebből csak hifis szettjét láttam, nekem nincs vele tapasztalatom, de szerinte jól működik - mindenesetre nagyon jól néz ki.
Hogy őszinte legyek én otthon azért nem biztos hogy nagyon beleállnék ebbe a kérdésbe. Egy korrekt kávénak azért pörköléstől számított 5-20 nap között megbontva is elég jónak kellene lennie. Ennyi idő alatt el is fogy egy 20dkg-s zacsi, aztán lehet bontani a következőt. CM kávét nagyon ritkán iszok, nem tudom mennyire erős az a sziporka utáni lecsengés.
Igazából nálam sem tart túl sokáig egy 200 grammos zacsi, és legtöbbször élvezem elejétől a végéig, csak gondoltam van ebben valami tudományosabb koncepció a "nagyoktól", nem csak dizájn, és esetleg a saját pörköléseimnél tudnám alkalmazni.
- spencer-hill
- Nincs visszaút
- Hozzászólások: 223
- Csatlakozott: 2015.03.03., kedd 16:57
- Értékelés: 37
Kávéházi csevegő
Érdekes téma. Járjuk körbe együtt. Megkérdezem Jánost is, hogy neki mi a véleménye erről.
Jó ötlet. Egy véleménynek nem rossz.
Kávéházi csevegő
Igazából a többször emlegetett Casino Mocca egyes kávéinál említett pár napos sziporka utáni hanyatlás oka gondolkodtatott el, hogy vajon a világos pörinél lehet, hogy jobb lenne inkább bent tartani azt a kis termelődő gázt, mint ahogy azt a Gardelli is csinálja (emiatt mondjuk valami külön technika kéne az oxigén kivonására) és így akkor talán nyernénk pár napot a frissességből.
Otthoni körülmények közt nem könnyű a helyzet, amit írtam az a pörkölés utáni csomagolásra vonatkozik. A már kibontott kávé szerintem olyan durván telítődik hogy azt visszafordítani nem egyszerű.
A legegyszerűbb amit láttam az az adagonkénti lég minimalizáló csomagolás. Ebből csak hifis szettjét láttam, nekem nincs vele tapasztalatom, de szerinte jól működik - mindenesetre nagyon jól néz ki.
Hogy őszinte legyek én otthon azért nem biztos hogy nagyon beleállnék ebbe a kérdésbe. Egy korrekt kávénak azért pörköléstől számított 5-20 nap között megbontva is elég jónak kellene lennie. Ennyi idő alatt el is fogy egy 20dkg-s zacsi, aztán lehet bontani a következőt. CM kávét nagyon ritkán iszok, nem tudom mennyire erős az a sziporka utáni lecsengés.