Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cerwin-Vega
Cerwin-Vega
Ja, ezeket én is néztem, és önmagában elég ergya. Második opció egy pár 2153-as volt, de az EU-s forgalmazó szerint csak szeptemberben gyártanak újra.
CVP-118, CVP-2153 és CVi-252 után érdeklődtem egyébként, amire ez volt a válasz a német forgalmazótól (Zajon keresztül):
The CVP-118 and CVP-121 is since 2009 discontinued. So no longer available!
We recommend active CVA-118 or P.1800S and CVA-121.
Or passive CVi-118 and CVi-218.
The CVP-2153 is at moment not in production, next production date will be 1st September week.
So available in Europe at first mid of October. At moment only 1 is available in Rotterdam harbor.
The last 4 from our stock we ship tomorrow to Lithuania.
Here we recommend you the CVi-252 with excellent Celestion Mid / High driver. ( if you want not to fly them )
If you want to fly your units then the P.1500 the same excellent Mid / High driver, Pole-Mount and flyable, but active.
From CVi or P-Series we have all in stock at moment.
The P-Series I could only highly recommend you.
http://www.cerwin-vega-pro.de/
Náluk próbáltad?
Cerwin-Vega
Várd meg a 2153-at
vagy
menj a Pákó-ba és "digó" vonalon keresgélj
A JBL és CV mióta Kínában gyártják már nem az a márka . . .
Hát, most a 215-ösökre egyébként is várni kell... ha nem meg nem válnának be, akkor télen lehet beújítok egy pár 2153-at.
Mit értesz "digó" vonal alatt?
-
Sonny
Cerwin-Vega
Várd meg a 2153-at
vagy
menj a Pákó-ba és "digó" vonalon keresgélj
A JBL és CV mióta Kínában gyártják már nem az a márka . . .
Cerwin-Vega
Freki: -3dB: 69-12.000 Hz
-10 dB: 45-20.000 Hz
Ez nem bíztató.
A magas Mylar membrános - az sem jó.
CVP és INT szériában jobb a magas.
S
Ja, ezeket én is néztem, és önmagában elég ergya. Második opció egy pár 2153-as volt, de az EU-s forgalmazó szerint csak szeptemberben gyártanak újra.
CVP-118, CVP-2153 és CVi-252 után érdeklődtem egyébként, amire ez volt a válasz a német forgalmazótól (Zajon keresztül):
The CVP-118 and CVP-121 is since 2009 discontinued. So no longer available!
We recommend active CVA-118 or P.1800S and CVA-121.
Or passive CVi-118 and CVi-218.
The CVP-2153 is at moment not in production, next production date will be 1st September week.
So available in Europe at first mid of October. At moment only 1 is available in Rotterdam harbor.
The last 4 from our stock we ship tomorrow to Lithuania.
Here we recommend you the CVi-252 with excellent Celestion Mid / High driver. ( if you want not to fly them )
If you want to fly your units then the P.1500 the same excellent Mid / High driver, Pole-Mount and flyable, but active.
From CVi or P-Series we have all in stock at moment.
The P-Series I could only highly recommend you.
-
Sonny
Cerwin-Vega
Freki: -3dB: 69-12.000 Hz
-10 dB: 45-20.000 Hz
Ez nem bíztató.
A magas Mylar membrános - az sem jó.
CVP és INT szériában jobb a magas.
S
Cerwin-Vega
Szép
Én egyszerűsítettem, pio xdj-r1 maradt.
Így a régi cd-ket is tudom használni.
UI: A&H hangja mennyiben más, mint a pio?
Minimális az eltérés, de Pio-n határozottabb, hangsúlyosabb volt a magas tartomány teteje/közepe, amit onnan vettem észre, hogy ugyanazon a rendszeren ugyanazokat a zenéket hallgatva, feljebb kellett tekerni kicsit a magas végfok kivezérlését. Ezt követően nagy eltérést nem tapasztaltam a kettő között, ám az A&H-n mintha jobb lenne a térérzet, részletesebb a középtartomány, de ez nem annyira kézzelfogható, inkább csak érezhető - mondjuk nem vagyok egy vájt fülű hifista... A minőségérzet sokkal jobb, mint a Pio-nál, már ami a potik, csúszkák használatát illeti, plusz a szűrők is jobban használhatók és variálhatók az A&H-n, míg a Pio-n előre beépített, amolyan "olcsó" effektek voltak csak. Mondjuk ez nem létkérdés, mivel e célra ott van az RMX-1000-es. Amit még szokni kell, hogy amíg a Pio-n kényelmesen elfért a kezem (relatíve nagy kezem van) és az ujjaim, addig a Xone-on meglehetősen szűk a hely sok ponton (csatinkénti Gain és High poti között pl.). Ja, igen, a négysávos EQ létjogosultságát sosem értettem, egészen mostanáig...
Nálam Traktorból jön 2 db track deck, mellé 2 db remix deck 2*4 csatival, az már 10, emellé jön plusz 3 line csati a keverőre (PC, CD, magnó deck), és egy phono csati a lemezjátszóval.
CVi-252-ről egyébként mi a vélemény? Hogy ontopic is legyek. Ha Muziker nem hajtja meg az XLS-eket, akkor Zajhoz leszek kénytelen fordulni PA vonalon.
-
Sonny
Cerwin-Vega
Szép
Én egyszerűsítettem, pio xdj-r1 maradt.
Így a régi cd-ket is tudom használni.
UI: A&H hangja mennyiben más, mint a pio?
Cerwin-Vega
Muzikerék szerdára ígérték a kiszállítást az XLS-215-ökre, de sajnos még ma sincs semmi hír a forgalmazóról. Muzikernél ígérték, hogy amint tudnak valamit, jelentkeznek. Még egy hetet adok nekik, aztán megrendelek a Zajtól egy pár CVi-252-est, és akkor jól van akkor.
Időközben a Pio DJM-750K-t lecseréltem egy Allen&Heath Xone:92-re, szal most így néz ki "pult":
Cerwin-Vega
JBL JRX???
Ugyan abban a kínai gyárban szerelik = egy rakás sz@r . . .
Hangváltót érdemes átnézni, "kiskínaisárga" kondik helyett Jantzennel megkínálnám a helyedben.
Ha garanciás, akkor azért nem azonnal, de sokat javítana a hangon.
+ a középnél is részletekben színpadban segítene az elko helyett egy jobb kondi
S
Hát, az tuti, hogy nem egy high-end cucc a JRX széria, de ilyet ugye nem is állítottam.
Többit csekkolom majd idővel, persze először meghallgatom gyári állapotában jópár beállítással és mintazenével.
-
Sonny
Cerwin-Vega
JBL JRX???
Ugyan abban a kínai gyárban szerelik = egy rakás sz@r . . .
Hangváltót érdemes átnézni, "kiskínaisárga" kondik helyett Jantzennel megkínálnám a helyedben.
Ha garanciás, akkor azért nem azonnal, de sokat javítana a hangon.
+ a középnél is részletekben színpadban segítene az elko helyett egy jobb kondi
S
Cerwin-Vega
Köszönöm szépen a részletes választ!
Több külföldi fórumon olvastam, hogy sajnos ezek az új CV-k (gondolok itt a Kínába átkerült gyártásra) már rég nem olyanok, mint a régi darabok se kidolgozottság, se anyagminőség terén.
Csipogóra majd igyekszem figyelni, bár nem tervezem sokszor nagyon megküldeni őket. Ha nálam is elkezdenek kipurcanni, lehet ránézek a hangváltóra, vagy kicserélem vmi más magasra.
Érdekes, amit írsz, én ugyanis épp a "másik irányból" jövök, a korábbi rendszerem egy pár kétutas topládából (JBL JRX-ek) és egy pár nagyobb szubládából (JBL JRX) állt - plusz crossover és két végfok. Amíg elektronikus zenéről és hangnyomásról volt szó, addig elégedetten vigyorogtam, de ahogy erőteljesebb vokálok, klasszikus hangszerek kerültek elő, nagyon nem voltam elégedett a hangzással. Persze érthető módon a 15-ös mélyek és a driverek nem az élvezetes középtartomány lefedésére készültek. Ekkor kezdtem el háromutas hangdobozban és kisebb teljesítményben gondolkodni. Nagyon sokáig egy Klipsch R26F párral szemeztem, ami ugyan csak "2.5"-utas, de jókat olvasni róla, és amikor meghallgattam, valóban impozáns volt, amit nyújtott kis és közepes hangerőn. Ami hiányzott, az a hangnyomás volt, ami megintcsak érthető, 6.5-ös mélyek nem fogják rázni a gatyám szárát. Persze meghallgattam mélyládával kiegészítve is, de ott is csak puha, bársonyos mélyek társultak, nem volt semmi döngölés, ami hiányzott.
Fentiek fényében és persze figyelembe véve az erre szánt költségkeretet döntöttem a 215-ösök mellett, amik - reményeim szerint legalábbis - viszonylag épkézláb középtartományt hoznak majd, elfogadható hangnyomás mellett. Aztán lehet, hogy nem, majd meglátjuk.
Ha megjönnek és van rá indíttatásod szívesen meghallgatnék egy beszámolót hogy te mit gondolsz róla!
A magasra mindenképp figyelj...... én láttam a hangváltóját, háááát
De majd elmondod mik a tapasztalatok.
Addig is nagy UP a nem kínai CV nak
Cerwin-Vega
Ha őszintén érdekel elmondom
Volt több vegám eddig meg voltam vele elégedve, minden tekintetben.
Ezért választottam a xls215öt is.
Az első gond aminek elsőre nem adtam nagyon a Made in China felirat (de mint tudjuk ami nem kínai az hamisítvány) érezni is hogy ott gyártják.
A második gond ami már nekem kicsit lehangoló hogy majdnem ugyan akkora csipogó van benne mint a V12-be és teljesítményben is alul van méretezve az egész ládához képest. (2x cseréltettem már benne)
Írtam a német cégnek ahonnan rendeltem és közölték hogy valószínű túl kis erősítővel hajtom azért adja meg magát ennyiszer.
Mire közöltem velük hogy 2db CV-1800-al hajtom csak annyi volt a válasz hogy "hát igen az elég neki" (ugyan felajánlottak némi engedményt a 2. szett árából de nehogy már egy ekkora hangfalba minden buli után csipogót cseréljek.
Úgyhogy más után néztem.
Szerencsémre betévedtem a Zajba ahol kiszúrtam a sarokba egy búslakodó CVP-1152X-et, meg is kérdeztem meg van e a párja és megvolt.
Úgyhogy elhoztam. (Hozzáteszem töredék áron mint amibe a 2 "csoda" került)
Hazahoztam és láss csodát van magas van mély van minden (fele akkora doboz,fele akkora mély de viszont szól és itt jön be az első "gond" nem Made in China) tehát hamisítvány
Egyszóval kenterbe veri töredék áron a "monstrumot"
A mostani rendszerem amire azt mondom most már hogy nekem megfelel és én szeretem:
2db CV-1800 végfok
1pár CVP-1152X hangfal
CVA-121X mélyláda
RCF M18 digital mixer
(A 215öket meg megtartottam hátha kell valamikor egy háttérsugárzó)
Köszönöm szépen a részletes választ!
Több külföldi fórumon olvastam, hogy sajnos ezek az új CV-k (gondolok itt a Kínába átkerült gyártásra) már rég nem olyanok, mint a régi darabok se kidolgozottság, se anyagminőség terén.
Csipogóra majd igyekszem figyelni, bár nem tervezem sokszor nagyon megküldeni őket. Ha nálam is elkezdenek kipurcanni, lehet ránézek a hangváltóra, vagy kicserélem vmi más magasra.
Érdekes, amit írsz, én ugyanis épp a "másik irányból" jövök, a korábbi rendszerem egy pár kétutas topládából (JBL JRX-ek) és egy pár nagyobb szubládából (JBL JRX) állt - plusz crossover és két végfok. Amíg elektronikus zenéről és hangnyomásról volt szó, addig elégedetten vigyorogtam, de ahogy erőteljesebb vokálok, klasszikus hangszerek kerültek elő, nagyon nem voltam elégedett a hangzással. Persze érthető módon a 15-ös mélyek és a driverek nem az élvezetes középtartomány lefedésére készültek. Ekkor kezdtem el háromutas hangdobozban és kisebb teljesítményben gondolkodni. Nagyon sokáig egy Klipsch R26F párral szemeztem, ami ugyan csak "2.5"-utas, de jókat olvasni róla, és amikor meghallgattam, valóban impozáns volt, amit nyújtott kis és közepes hangerőn. Ami hiányzott, az a hangnyomás volt, ami megintcsak érthető, 6.5-ös mélyek nem fogják rázni a gatyám szárát. Persze meghallgattam mélyládával kiegészítve is, de ott is csak puha, bársonyos mélyek társultak, nem volt semmi döngölés, ami hiányzott.
Fentiek fényében és persze figyelembe véve az erre szánt költségkeretet döntöttem a 215-ösök mellett, amik - reményeim szerint legalábbis - viszonylag épkézláb középtartományt hoznak majd, elfogadható hangnyomás mellett. Aztán lehet, hogy nem, majd meglátjuk.
Cerwin-Vega
XLS215-ben dóm van - hangváltón kellene faragni, tényleg nem normális, hogy tönkremegy.
CPV-ben driver van, az bírja :-)
S
dóm vagy csipogó tök mind1 "ipari hulladék"
-
Sonny
Cerwin-Vega
Középmagasra én nem használnék 15"-t (nem is használok)
1k után mindegyik esik, 1" driver meg 1,8 alatt nem szól jól.
12 vagy inkább csak 10" + a mély már lehet dúrva 18"-os is :-)
S
-
Sonny
Cerwin-Vega
XLS215-ben dóm van - hangváltón kellene faragni, tényleg nem normális, hogy tönkremegy.
CPV-ben driver van, az bírja :-)
S
Cerwin-Vega
Kedves Ricke a CAV nem túl sokat kóstál ahhoz képest amit tud 150-200 e ft !
Akkos köszönöm én meg vagyok elégedve az Xls-12 és a 12s subbal is .
A rövid véleményem az,hogy a v12f-nek élesebb a magasa de nekem pont ezért még jobb is az xls !
A mély tökély a közép 10-8 szvsz azt hozta amit kell ebben az ár sávban !
Mindig előttem a kérdés Cerwin-Vega cv-900 - cxa-8 vagy Crown...?
És akkos mivel lehet zenélni én is kiváncsi lennék a véleményedre..?!
sonny talán igazad van nekem már az xls-15 és a v15 is sok volt 60m2-en sub nélkül is ! Cerwin -Vega
A CV-900as széria szerény véleményem szerint egy nagyon jó végfok.
Strapabíró,1000évben egyszer romlik el és ha nem víz alatt használod majdnem örök darab.
Cerwin-Vega
Hát, lemondani már nem fogom a rendelést, így nyugodtan megírhatod a véleményed, kíváncsi vagyok rá, miben vártál többet. Meg persze egyúttal meg is írhatod, mi lehet ajánlott még.
Ha őszintén érdekel elmondom
Volt több vegám eddig meg voltam vele elégedve, minden tekintetben.
Ezért választottam a xls215öt is.
Az első gond aminek elsőre nem adtam nagyon a Made in China felirat (de mint tudjuk ami nem kínai az hamisítvány) érezni is hogy ott gyártják.
A második gond ami már nekem kicsit lehangoló hogy majdnem ugyan akkora csipogó van benne mint a V12-be és teljesítményben is alul van méretezve az egész ládához képest. (2x cseréltettem már benne)
Írtam a német cégnek ahonnan rendeltem és közölték hogy valószínű túl kis erősítővel hajtom azért adja meg magát ennyiszer.
Mire közöltem velük hogy 2db CV-1800-al hajtom csak annyi volt a válasz hogy "hát igen az elég neki" (ugyan felajánlottak némi engedményt a 2. szett árából de nehogy már egy ekkora hangfalba minden buli után csipogót cseréljek.
Úgyhogy más után néztem.
Szerencsémre betévedtem a Zajba ahol kiszúrtam a sarokba egy búslakodó CVP-1152X-et, meg is kérdeztem meg van e a párja és megvolt.
Úgyhogy elhoztam. (Hozzáteszem töredék áron mint amibe a 2 "csoda" került)
Hazahoztam és láss csodát van magas van mély van minden (fele akkora doboz,fele akkora mély de viszont szól és itt jön be az első "gond" nem Made in China) tehát hamisítvány
Egyszóval kenterbe veri töredék áron a "monstrumot"
A mostani rendszerem amire azt mondom most már hogy nekem megfelel és én szeretem:
2db CV-1800 végfok
1pár CVP-1152X hangfal
CVA-121X mélyláda
RCF M18 digital mixer
(A 215öket meg megtartottam hátha kell valamikor egy háttérsugárzó)
- füci
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 110
Cerwin-Vega
Kedves Ricke a CAV nem túl sokat kóstál ahhoz képest amit tud 150-200 e ft !
Akkos köszönöm én meg vagyok elégedve az Xls-12 és a 12s subbal is .
A rövid véleményem az,hogy a v12f-nek élesebb a magasa de nekem pont ezért még jobb is az xls !
A mély tökély a közép 10-8 szvsz azt hozta amit kell ebben az ár sávban !
Mindig előttem a kérdés Cerwin-Vega cv-900 - cxa-8 vagy Crown...?
És akkos mivel lehet zenélni én is kiváncsi lennék a véleményedre..?! sonny talán igazad van nekem már az xls-15 és a v15 is sok volt 60m2-en sub nélkül is ! Cerwin -Vega
-
Sonny
Cerwin-Vega
Nekem egy régebbi V15-öm volt.
Erősítő Crown XLS402.
Ez az xls215 nekem fura: nem PA, otthonra meg kicsit sok
Cerwin-Vega
Grat az új "szerzeményhez" füci
Ricke kiváncsi leszek a véleményedre ha megjön az xls215öd
(Én többet vártam de nem akarom elvenni a kedved)
Ha mégis igazam lenne tudom mi az amivel lehet muzsikálni
Hát, lemondani már nem fogom a rendelést, így nyugodtan megírhatod a véleményed, kíváncsi vagyok rá, miben vártál többet. Meg persze egyúttal meg is írhatod, mi lehet ajánlott még.
Cerwin-Vega
Munka közben
Grat az új "szerzeményhez" füci
Ricke kiváncsi leszek a véleményedre ha megjön az xls215öd
(Én többet vártam de nem akarom elvenni a kedved)
Ha mégis igazam lenne tudom mi az amivel lehet muzsikálni
Cerwin-Vega
Köszi! Az a CAV mondjuk nagyon szép, akárhonnan nézem, bár én nem tudnám mire használni a jelenlegi konfigban, meg az ára is visszatartó erejű...
Igen, a 215-ösöket a Muzikertől rendeltem meg, 180k/db áron hozzák.
- füci
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 110
Cerwin-Vega
Köszi a választ!
Ami megvan eddig a rendszerből:
- Ecler XPA 7000 - ez a végfok fogja hajtani a subokat
- dbx 223XS - ez a keresztváltó a subok és a topládák között
- Crown XLS 1002 - ez a végfok fogja hajtani a 215-ösöket
- Pioneer DJM-750-K - ez a jelforrás (ezen lóg egy NI Komplete Audio 6, egy NI Traktor S2 MKII, 2 Traktor F1, egy Pioneer RMX-1000, plusz magnódeck, CD és a PC/Mac)
- a 2 db 215-ös másfél hét múlva érkezik
- a 2 db sub még kérdéses
Nálad a CAV hajtja meg a teljes rendszert, a 215-ösök megkapják a teljes frekvenciatartományt, az XLS-12S-ek pedig a saját hangváltójukat használják, ha jól értem.
Ez így van egyenlőre ... van stereo erősítőm is habár a Cav jobb nála !
A következő projekt egy jó stereo ... A tiéd szép rendszer jó zenehallgatást hozzá !
A Cerwin Vegát Muziker-nél rendelted ?
Cerwin-Vega
Kedves Ricike!
A subláda tekintetben számomra nem lenne kérdés ,hogy az XLS 15s lenne!
A 215 az valami szörnyeteg - nekem már a XLS12 is elég bőven 60m2 en is a két sub-bal szörnyeteg!!!
A v12 is fantasztikus nálam a 15" sok volt nekem a 12" -sok 2subbal nagyon bejöttek több mint elég !!!
Freki kérdésben nem tudok segíteni én egy barátommal állítottam be rá és magamra hagyatkozva ...
Akkos fórumtársnak 215 -öse van őt kérdezd segítő kész fórumtárs ...
Köszi a választ!
Ami megvan eddig a rendszerből:
- Ecler XPA 7000 - ez a végfok fogja hajtani a subokat
- dbx 223XS - ez a keresztváltó a subok és a topládák között
- Crown XLS 1002 - ez a végfok fogja hajtani a 215-ösöket
- Pioneer DJM-750-K - ez a jelforrás (ezen lóg egy NI Komplete Audio 6, egy NI Traktor S2 MKII, 2 Traktor F1, egy Pioneer RMX-1000, plusz magnódeck, CD és a PC/Mac)
- a 2 db 215-ös másfél hét múlva érkezik
- a 2 db sub még kérdéses
Nálad a CAV hajtja meg a teljes rendszert, a 215-ösök megkapják a teljes frekvenciatartományt, az XLS-12S-ek pedig a saját hangváltójukat használják, ha jól értem.