Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

Vendég

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sajnos ha a hegedű élesen szól,akkor hallgathatatlan!
Gyuri

Ha pedig a citrom savanyú, akkor ehetelen. Sokszor olyan tónust akarunk hallani, ami a hangszernek nem sajátossága, sőt...

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: kaboca36 »

Gyuri

Igen az éles szó az nem volt helyén való.... viszont a túl lágy és háttérbe szoruló hang sem az igazi annak ellenére hogy sokáig hallgatható.  
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 406

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

Ez így igaz,én is ezeken mentem keresztül Sony,Pio,Nad, Marantz,Philips......  

Sok évembe került mire eljuttotam oda hogy ne a  hangzás tónusáról kelljen jellemezni a megszólalt hangot.
Ha hegedű szól az éles,ha nagybőgő akkor mély erőteljes, a lábdob az egy pontból indul el,a zongora betölti a fél szobát.
Minden hangszernek megvan a külön atmoszphérája és helye a szinpadon.    

és biztos ezt is lehente fokozni,de ezzel én most elégedett vagyok.

Gyuri

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó

Cd játszók

Sokféle ízlés. Valaki lágy basszust keres, más meg azzal küszködik, hogy kiirtsa a rendszeréből... Kommersz kategóriában egyiktől sem lehet csudát várni. A lágyabb tónus valóban inkább a régebbi Philips/Marantz vonal, de ezek esetében sem általánosítanék..., a Philips CD692-t pl. nem a lágysága miatt szeretik, vagy nem szeretik...
Ez így igaz,én is ezeken mentem keresztül Sony,Pio,Nad, Marantz,Philips......  

Sok évembe került mire eljuttotam oda hogy ne a  hangzás tónusáról kelljen jellemezni a megszólalt hangot.
Ha hegedű szól az éles,ha nagybőgő akkor mély erőteljes, a lábdob az egy pontból indul el,a zongora betölti a fél szobát.
Minden hangszernek megvan a külön atmoszphérája és helye a szinpadon.    

és biztos ezt is lehente fokozni,de ezzel én most elégedett vagyok.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Sokféle ízlés. Valaki lágy basszust keres, más meg azzal küszködik, hogy kiirtsa a rendszeréből... Kommersz kategóriában egyiktől sem lehet csudát várni. A lágyabb tónus valóban inkább a régebbi Philips/Marantz vonal, de ezek esetében sem általánosítanék..., a Philips CD692-t pl. nem a lágysága miatt szeretik, vagy nem szeretik...
A Philips mindig is élénkebb volt. A Marantz inkább a lágyabb, analógosabb hangzást kereste.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3213

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: audioline »

Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Mot az "egyedi hangzás" alatt mit értesz.......     mert nekem a sabre   sem hozza azt amit egy 25-30 éves cd - dac lejejátsó.
A Sabre inkább mozin hasít szvsz. Sztereó cuccokban még nem láttam, bár lehet, hogy le vagyok maradva.
A cikk írójával ellentétben azért egy Marantz hangját jól meg tudom különböztetni mondjuk egy technicista Sonytól, egy zárt hangú Technicstől vagy egy Legato Linkes Piotól. Próbált 3 kommersz márkát egybegyúrni, de nem jött be, tök más stílusvonalat képviselnek.

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó

Cd játszók

Azért ne felejtsük el, hogy ezek jó 20 eves készülékek egyedi hangzásvilággal. Aki ezen szocializálódott, az ezt fogja keresni minden hangzásban.
Mot az "egyedi hangzás" alatt mit értesz.......     mert nekem a sabre   sem hozza azt amit egy 25-30 éves cd - dac lejejátsó.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Azért ne felejtsük el, hogy ezek jó 20 eves készülékek egyedi hangzásvilággal. Aki ezen szocializálódott, az ezt fogja keresni minden hangzásban.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1703

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Indy »

Ha nem NAD lesz, akkor inkább a Marantz vonalat javasolnám a lágy mélyekhez. 
Engem ugyan a hideg ráz ki az ilyen hangtól, de van benne valami.

http://audiolife.blog.hu/2013/05/02/ki_ ... is_hangzas
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Ha nem NAD lesz, akkor inkább a Marantz vonalat javasolnám a lágy mélyekhez. Esetleg még a hangfalkábelek cseréjén is el lehetne gondolkozni.

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Mit is mondjak...ugy osszben meg vagyok elegedve talan egy kicsit a mely tartomany amin szeretnek javitani, aztan nem tudom hogy ez az erosito vagy a dobozok ugymond ''hibaja'' de kicsit hianyolom azokat az igazi lagy mely hangokat 
Forráskészülék váltással nem mennyiségi, inkább minőségi ugrást lehet elérni. 

tiha
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 19

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: tiha »

Milyen hangot szeretnél?
Mit is mondjak...ugy osszben meg vagyok elegedve talan egy kicsit a mely tartomany amin szeretnek javitani, aztan nem tudom hogy ez az erosito vagy a dobozok ugymond ''hibaja'' de kicsit hianyolom azokat az igazi lagy mely hangokat 

tiha
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Cd játszók

A Philips - Marantz vomal jó, de ha teheted akkor kérj kölcsön ismerőstől pörgetőt!
Ha a logisztikát megoldod akkor adok kölcsön Philips-et.

Koszonom szepen el is fogadnam en szivesen, viszont a szallitassal lesz a problema, en Erdelybol irok nektek. Sajnos itt a kozelbe nem nagyon tudok kolcson kerni semilyen keszuleket ezert is valtozik a lancom megveszem, kiprobalom es ha nem tetszik akkor eladom, kicsit koltseges megoldas de nem nagyon van mas valasztasom sajnos

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Az osszeg az olyan 40e kornyeke. En is NAD-ra gondoltam, viszont sokan mondtak a Philips illetve Marantz porgetoket. Nem tudom mennyire passzol a NAD-al
Milyen hangot szeretnél?

tiha
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Cd játszók

Nekem van egy eladó NAD C 565BEE lejátszóm, igaz nem a 40 ezres kategória.
Már többször hirdettem, de nem volt érdeklődő, meg ez most nem felkapott márka, mindenkinek retro dolgok jutnak eszébe a név hallatán, pedig vannak jól eltalált modern készülékei is. A korban és kategóriában hozzá való erősítő a C 375BEE, pont a 370-es utódja. Szerintem a 370-es erősítő és a nagy Dyno dobozok a 40 ezres pörgetőknél jobbat érdemelnek.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=1642539

Sajnos most nem futja a lejatszodra Tenyleg jobbat erdemelnenek, igazad van, viszont jelenleg az anyagi helyzetem nem enged meg ennel dragabb lejatszot Most inditottam egy kis valalkozast es oda kell a penz
De azert koszonom

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Sziasztok
Nos nekem egy olyan kerdesem lenne hogy szerintetek milyen lejatszok vegyek NAD C370 melle? Van kulso DAC-om igaz nem epp egy csucsmodel (DAC Box S USB). A dobozok Dynaudio Audience 8-ak
Elore is koszonom

Nekem van egy eladó NAD C 565BEE lejátszóm, igaz nem a 40 ezres kategória.
Már többször hirdettem, de nem volt érdeklődő, meg ez most nem felkapott márka, mindenkinek retro dolgok jutnak eszébe a név hallatán, pedig vannak jól eltalált modern készülékei is. A korban és kategóriában hozzá való erősítő a C 375BEE, pont a 370-es utódja. Szerintem a 370-es erősítő és a nagy Dyno dobozok a 40 ezres pörgetőknél jobbat érdemelnek.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=1642539

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Doky »

Az osszeg az olyan 40e kornyeke. En is NAD-ra gondoltam, viszont sokan mondtak a Philips illetve Marantz porgetoket. Nem tudom mennyire passzol a NAD-alA Philips - Marantz vomal jó, de ha teheted akkor kérj kölcsön ismerőstől pörgetőt!Ha a logisztikát megoldod akkor adok kölcsön Philips-et.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

tiha
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Cd játszók

Amennyiben maradnál a NAD testes, ám kissé "komor" hangzásvilágánál, vegyél egy NAD pörgetőt hozzá. Ha kicsit világosítanál a rendszered hangján, akkor sok más lejátszó is szóba jöhet. Pénz kérdése az egész.
Az osszeg az olyan 40e kornyeke. En is NAD-ra gondoltam, viszont sokan mondtak a Philips illetve Marantz porgetoket. Nem tudom mennyire passzol a NAD-al

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok
Nos nekem egy olyan kerdesem lenne hogy szerintetek milyen lejatszok vegyek NAD C370 melle? Van kulso DAC-om igaz nem epp egy csucsmodel (DAC Box S USB). A dobozok Dynaudio Audience 8-ak
Elore is koszonom
Futóműnek kipróbàlhatsz egy jobb dvd-t is, pl. Pioneer-t. 

De a kezdetekhez képest elég sokat változott a láncod!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Sziasztok
Elore is koszonom

Amennyiben maradnál a NAD testes, ám kissé "komor" hangzásvilágánál, vegyél egy NAD pörgetőt hozzá. Ha kicsit világosítanál a rendszered hangján, akkor sok más lejátszó is szóba jöhet. Pénz kérdése az egész.    

tiha
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Cd játszók

Sziasztok
Elore is koszonom

Solyom35
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 68

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Solyom35 »

Annyi baja van, hogy a fiók becsukásánál egy kicsit meg kell emelni a jobb szélét, mert valószínüleg valami ki van ugorva a házban. Én nem szedtem szét mert így is tökéletesen működik. Nekem megfelel amennyit használom....
írok privátba:)

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 741

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: tollact »

De legalább te ezt megírtad:) mi a gondja/baja? távom van.
Annyi baja van, hogy a fiók becsukásánál egy kicsit meg kell emelni a jobb szélét, mert valószínüleg valami ki van ugorva a házban. Én nem szedtem szét mert így is tökéletesen működik. Nekem megfelel amennyit használom....
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2822

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: supravox »

Meg:)
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”