Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Erősítők javítása

Két csatornás elő és végfokok, integráltak, fejhallgató erősítők, phono előerősítők, csöves, tranzisztoros, digitális, hibrid és fetes konstrukciók, streaming funkciós erősítők
opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Hol laksz?  Van egy pár szaki itt a fórumon, aki valószínűleg meg tudná csinálni. Ha innen nem lesz jelentkező akkor a TV-Video-Hifi műszaki segítség tanácsadás facebook fórumba lépj be.

JamesBroyles
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: JamesBroyles »

Sziasztok!

Technics SUX520D elkezdett leoldogatni.
Leszedtem a burkolatot, hogy teljes laikusként kitakarítom picit, mire észrevettem hogy nincs bekötve a ventillátora.
Na, mondom, itt az előző tulaj is dolgozott. 

SZERVIZ: 

1évig volt szervizben, 1X VISSZAKAPTAM, úgy hogy ugyanezek a tünetek 1. bekapcsoláskor fennáltak.
Újabb fél év ismételten ugyanabban a szervizeben, majd azt mondtam: ELÉG.

Elhoztam, most abszolut nem szól, csak bekapcsol, de nem "kattan" ahogy szokott előtte.

A következők a szervizes Úr megállapításai, melyeket Emailben kaptam: 

"Az erősítő végfok védelme azonnal leoldott.
A hibrid végfok zárlat védelme lett javítva. A készülék működés képes volt

A második körben kiderült a hibrid áramkör saját védelme is rossz. Ennek a kikötését már nem tettük meg. Az IC cseréje pedig gazdaságtalan.

A tesztek során szólt , teljes hangerő terhelésen oldott csak le."

Ötlet valakitől?

sakal83

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: sakal83 »

Sziasztok

Van egy Sony STR-AV370-em. Egy hónapja egyik napról a másikra nem működött a távirányítóval, majd pár hétre rá elkezdett sercegni a bal hangfal kimenete.

Mi lehet a baja? Mennyibe kerülhet a javítása, és Bp 13 környékén hol tudnám megcsináltatni?

Köszi a válaszokat.

Nem szeretném lecserélni, ha értelmes árért megcsinálnák, mert hozzászoktam a hangjához és teccik:) 16 éve kiszolgál.

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: tanczi »

Sziasztok!Kérekszépen objektív véleményt erről az erőlködöről::::Audiolab 8000SE.Semmi salang rajta.....Lecseréltem Nakmichimet erre..Viszont keresek olyan szakszerűen javító emberkét aki korrek módon kicserélné a kondikat benne...Nakaáról van szó. gondolkodik.gifKöszönöm!!!!!!!!!!!

http://www.retroaudio.hu
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 27

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: manman12 »

Sziasztok!Kérekszépen objektív véleményt erről az erőlködöről::::Audiolab 8000SE.Semmi salang rajta.....Lecseréltem Nakmichimet erre..Viszont keresek olyan szakszerűen javító emberkét aki korrek módon kicserélné a kondikat benne...Nakaáról van szó. gondolkodik.gifKöszönöm!!!!!!!!!!!
Ezt te is megtudod csinálni ,mikro fesz érték és ülteted a helyére na meg polaritás helyes betevése,én megcsináltam magamnak

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Erősítők javítása

Sziasztok! 

Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek, hátha valaki tudna mondani valamit. 

Egy Pioneer A 676 erősítőt szereztem és a következő a gond: ha rákötök egy equalizert és benyomom a loudness gombot is, akkor összeomlik a hangkép vagyis a basszus teljesen betorzít. Equalizer nélkül jól müködik minden, beleértve a loudnesst is. Úgy tűnik, hogy nem tolerálja az extra 10 decibeles kiemelést. 
Az érdekesség az a dologban , hogy van egy másik Pioneer erősítőm is ( A 227 ), és azzal hibátlanul működik minden mindennel. Szóval nem tudom, hogy mi lehet a baj. Talán megint a szokásos: vagyis a kondenzátorok, vagy valamelyik tranzisztor? Viszont fura, hogy egymagában nem produkál hibát. Azt azért megemlítem, hogy a kipróbálása alatt kb egy órán át jól  üzemelt, aztán menet közben elszaródott. Ezt a rejtélyt kell megoldanom. 3943-pio_A-676.jpg

Az én meglátásom az hogy kondi,tranyo semikép,Az összeomlás általában túlterhelésnél lép fel ,rossz elko vagy feleslegesen sok mély.Mikor terhelsz egy erősítőt az elko ki simítja az áram ellátást vagyis folyamatos tápot kap a vas , ha túlzott terhelésnél mint pl a basszusnál nagyobb a táp felvétel a szokásosnál így nem bírja ellátni fesszel a kimenetet,és ez okkor torzítás vagy omlást okoz ami végzetes is lehet De nem értem , annyira  szar ,vagy mi,minek ehhez egy eq csak dísznek jó az eq

fülesbagoly
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: fülesbagoly »

Szabolcs81
Értékelés: 1

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: Szabolcs81 »

Sziasztok! 

Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek, hátha valaki tudna mondani valamit. 

Egy Pioneer A 676 erősítőt szereztem és a következő a gond: ha rákötök egy equalizert és benyomom a loudness gombot is, akkor összeomlik a hangkép vagyis a basszus teljesen betorzít. Equalizer nélkül jól müködik minden, beleértve a loudnesst is. Úgy tűnik, hogy nem tolerálja az extra 10 decibeles kiemelést. 
Az érdekesség az a dologban , hogy van egy másik Pioneer erősítőm is ( A 227 ), és azzal hibátlanul működik minden mindennel. Szóval nem tudom, hogy mi lehet a baj. Talán megint a szokásos: vagyis a kondenzátorok, vagy valamelyik tranzisztor? Viszont fura, hogy egymagában nem produkál hibát. Azt azért megemlítem, hogy a kipróbálása alatt kb egy órán át jól  üzemelt, aztán menet közben elszaródott. Ezt a rejtélyt kell megoldanom. 

Sonny

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: Sonny »

Az is lehet, hogy túlmelegszik - szellőzés kellene
vagy
kicsi a hangsugárzó impedanciája.

Javítottam más hibás hangváltós hangfalat - zárlatos kondi miatt.

+ gondolom nem 115dB-el nyomatod órákig
S

doktor
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: doktor »

Én is erre gondoltam, csak kicsit többet vártam terhelhetőségre. Kösz a választ!
Szia!
Érdemes lenne azért átnézetni szakemberrel.

Üdv

doktor

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 298

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: béres-jános »

Én is erre gondoltam, csak kicsit többet vártam terhelhetőségre. Kösz a választ!
Nincs mit!
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum

devira
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: devira »

Túlterhelésre bekapcsol a védelmi áramkör!

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 298

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: béres-jános »

Sziasztok!

Érdeklődnék hozzáértőktől, hogy mi lehet a hiba: Denon PMA 1500AE sztereó erősítő, magas hangerőn, pár perc után lekapcsol és villog a power led pirosan. Közepes hangerőn nem tapasztalható.

Túlterhelésre bekapcsol a védelmi áramkör!
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum

devira
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: devira »

Sziasztok!

Érdeklődnék hozzáértőktől, hogy mi lehet a hiba: Denon PMA 1500AE sztereó erősítő, magas hangerőn, pár perc után lekapcsol és villog a power led pirosan. Közepes hangerőn nem tapasztalható.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Hi,

Senki nem tud a lentiekhez erdemben hozzaszolni ?

Nagyon hosszadalmas leírni a magyarázatokat, én is csak annyit írok, hogy a linken írtak helytállóak. Ha nagyon beleakarsz nyúlni, azokat a módosításokat elvégezheted, jobban fog szólni. Nem hiszem, hogy a benne lévő, egyébként jóminőségű kondikat, érdemes lenne cserélni.

zacci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: -3

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: zacci »

Hi,

Senki nem tud a lentiekhez erdemben hozzaszolni ?

AV: Marantz SR-6009, Stereo: Onkyo Integra A-8450, RCA: Audioquest RedRiver, Front, center, surr., surr. back: B&W 602S1, Audioquest Type 4, Sub: JBL 250P, Popcorn Hour VTEN, Panasonic TX-P42G20E, Sony MDR-7506

zacci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: -3

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: zacci »

Hi,

ide irnek, mert a DIY topic gyakorlatilag halott.

Van nekem egy Onkyo Integra A-8450-es erositom. Muszakilag tokeletesen uzemel. Elete soran nem sokszor hasznalhattak.
A bemenet es hangfal valasztok kontaktosak voltak. A kapcsolok erintkezojen egyaltalan nem volt kopas, csak picit bebarnult allasaban a 2x ev alatt, de felpoliroztam oket es most 100%-os a gep.

A belseje is rendben van:
http://kepfeltoltes.hu/160420/IMG_20160 ... es.hu_.jpg

Gondolkoztam a gep tovabbi "felujitasan", kondik csereje, mert hat megiscsak 2x eves, de meg mindig nem tudom, hogy erdemes-e hozza nyulni, mert sok helyen azt olvastam, hogy a regi kondik jobbak mint a maiak (tartossagban) es lehet felesleges penzkidobas lenne a muvelet, arrol nem is beszelve, hogy a tokeletes esztetikai alapotat (gyakorlatilag uj) sem szeretnem veszelyeztetni.
Az erosito kapcsolastechnikaja szereintem egesze jo, mivel szinte alig vagy egyaltalan nincs elko a jel utjaban (ha jol vettem ki a rajzot)

Kerdesem lenne, mert reg foglalkoztam elektronikaval ilyen melysegben. Talaltam egy forumot, ahol egy 8850-es (gyak ua. mint a 8450) erositot ujitottak fel es ott irtak 1-2 erdekesseget.

http://www.hifi-forum.de/viewthread-220-4374.html#38

Miert szokas az elektrolit kondikkal parhuzamosan kotni kicsi kapacitasu folia kondikat ? Mi a gyakorlati haszna ennek a sontolesnek ?

A mellekelt rajzon megjeloltek, hogy mely kondikat kene cserelni (nyilvan, ha rosszak). Citromsargaval jelolt csere elko lenne, a narancs pedig bipol:
http://www.hifi-forum.de/bild/onkyo-a-8 ... 14482.html

Mi haszna szarmazik az embernek abbol, ha az elkot kivaltja egy bipol kondival ?

Amire meg kivancsi lennek, hogy hogyan tudom kimerni gyakorlatban a nyugalmi aramot ?
Az alabbi kapcsrajz szamomra nagyjabol elmagyarazza, hogy hol mit kene mernem, a potit meg is talaltam, de a konkret meres folyamatat nem tudom hogyan kell kivitelezni.

http://www.hifi-forum.de/bild/onkyo-a-8 ... 38218.html

Ezt mar tenyleg csak azert mernem ki, hogy rendben van-e a gyari ertek. Nem tudom, hogy 2x ev alatt egyaltalan elmaszhat-e a DC.

A tapban 2db 12e uf Nichicon negative black (ilyet mar nem lehet kapni), a phono fokozatban Nichicon MUSE (elektrolit! fura, mert ezekbol ma csak bipol kaphato), illetve mindenhol mashol Ninchicon VX altalanos celu kondik vannak. Gyanitom, hogy az altalanos celu kondik nem kerulnek a jel utjaba, de nem tudtam teljesen kibogozni a kapcsrajzot.
Annyit kivettem, hogy a DC servo agban, illetve a rovidzar/hangszoro vedelemben vannak VX-ek.

kapcsrajz:
http://kepfeltoltes.hu/160420/Onkyo_A-8 ... es.hu_.jpg

Az erosito szepen szol, latszolag nincs vele gond. A "felujitast" is csak azert gondoltam meglepni, mert meg sokaig szeretnem hasznalni ezt az erositot. De lehet total nincs ertelme hozzanyulni, mert igy jo ahogy van. Passz

Neztem kondikat es hat az a helyzet, hogy a szallitasi klts. majdnem tobb (6e) mint maga az alkatresz. Viszont 15e felett mar ingyenes a szallitas, ami annyit jelent, hogy az olcsobb kondikkal tobbe kerulne az egesz muvelet, mintha megvennem mindenhova mondjuk az Elna silmic II v. Nichikon gold fine kondikat 8) vicces, de ez van 8)
Kerdes van-e ertelme pl. Silmic II-ot rakni pl. hangszoro vedelmi aramkorbe, illetve DC agba. Pontosabban az a kerdes, hogy a low ESR kondikat lehet buntetlenul hasznalni ilyen helyeken ?

Szoval ebben kene pici segitseg 8)
AV: Marantz SR-6009, Stereo: Onkyo Integra A-8450, RCA: Audioquest RedRiver, Front, center, surr., surr. back: B&W 602S1, Audioquest Type 4, Sub: JBL 250P, Popcorn Hour VTEN, Panasonic TX-P42G20E, Sony MDR-7506

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Erősítők javítása

http://www.retroaudio.hu/ - ott a telszám is
köszi de már megoldva,még egyszer köszi

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: tanczi »

ki tud valami jó szerelőt,tel számmal előre is köszi

http://www.retroaudio.hu/ - ott a telszám is
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Erősítők javítása

ki tud valami jó szerelőt,tel számmal előre is köszi

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Erősítők javítása

Hát nem mert el se jutottam odáig de meg lesz egyszer ha levegőt is kapok a sok melotol :Dde azért kösz az infot rendelem meg  

jako
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 78

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: jako »

Valòszìnű, hogy Hùsvètkor ők sem szolgáltàk volna ki a kollègàt.
csak másnap volt húsvét, de egy felvételi potméter nem hiszem hogy katasztrófa helyzet lett volna, vagy halaszthatatlan dolog.

gyurmaember
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 101

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: gyurmaember »

http://www.olajsziget.hu/webshop/detail ... 00-ml.html
Valòszìnű, hogy Hùsvètkor ők sem szolgáltàk volna ki a kollègàt.

jako
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 78

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: jako »

Érdeklődnék kinek van kontakt sprélye mert egy rec potit szeretnék megorvosolni bp csepel valaki
http://www.olajsziget.hu/webshop/detail ... 00-ml.html

carr

Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: carr »

Sziasztok!
MAxi új vagyok errefelé. Bocsánat, ha blődséget kérdezek:

Adott egy 10+ éves Terratec Aureon 5.1 Sky hangkártya (IC ensemble ENVY 24HT ICE1724 chip), amit szerettem volna az ősszel átüzemelni az eddigi Genius SW-HF 5.1 5000 3.5" Jack-en keresztül történő folyam után optikai kábellel egy Yamaha Erősítőre.
De optikai jel nem jött ki belőle. Úgy emlékszem anno volt rajta még Zarta fénye, de ahogy ősszel próbáltam nem izzott vörösen egyik csati aljzata sem. Sem bemenet, sem kimenet oldalon.
Míg nem próbáltam fel sem tűnt, a genius-al nem adta jelét bármi gondnak.
Lehet egy vízhűtéses elázás lehet az oka, (2004 -ben kb) de azóta még volt, hogy láttam rajta fényt.. Driver oldalon (win7x64) nem tudom kellene-e hogy világítson alapból, vagy sem. Még egy nekifutást megpróbálok ha lesz rá idő a 7en, zavarok fel egy XP-t valamelyik vinyóra, és megnézem korabeli driverrel (5.7b?), hátha megy.
Ha nem, akkor ti ismertek olyan biztos kezű szakit, aki meg tudja javítani, megbízhatóan?
Köszönöm.

Válasz küldése

Vissza: “Sztereó erősítők”