Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
Heed Audio termékek
Üdv.Mindenkinek.
Segítséget szeretnék kérni. Szeged környékén van e valakinek heed obelisk si erösitöje , amit esetleg meghalgathatnék
Tisztelt urak!
Mi a különbsék (pl hangban) a Dactilus (1, 2, 3.) és pl az 1.2 ill 2.1-es kártyák között?
Esetleg valakinek lenne éppen használaton kívüli Dactilusa amit kölcsön adna kipróbálásra, összehasonlításra?
Nem pattanok meg vele!
2.1 kártyát csak a nagy előfok ill. dac tud fogadni. a dactilusok csak v1.0 ill. v1.2 kártyát tudnak fogadni. ha kell usb, az külön kártya, a régebbi dactilusok nem tudnak usb kártyát fogadni.
egyébként még mindig meglep mikor ilyen "öreg" fórumos rókák nem tudják használni a keresőt
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... &p=1255201
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1686
Heed Audio termékek
Tisztelt urak!
Mi a különbsék (pl hangban) a Dactilus (1, 2, 3.) és pl az 1.2 ill 2.1-es kártyák között?
Esetleg valakinek lenne éppen használaton kívüli Dactilusa amit kölcsön adna kipróbálásra, összehasonlításra?
Nem pattanok meg vele!
2.1 kártyát csak a nagy előfok ill. dac tud fogadni. a dactilusok csak v1.0 ill. v1.2 kártyát tudnak fogadni. ha kell usb, az külön kártya, a régebbi dactilusok nem tudnak usb kártyát fogadni.
egyébként még mindig meglep mikor ilyen "öreg" fórumos rókák nem tudják használni a keresőt
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... &p=1255201
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Heed Audio termékek
Én Dactilus 3-at hallgatok. Szivesen kölcsönadom kipróbálásra ha eljössz érte Köszönöm!De sajnos nem vagyok mobil!
Svédország meg nagyonnagyon messze van!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Heed Audio termékek
Tisztelt urak!
Nem pattanok meg vele!
Én Dactilus 3-at hallgatok. Szivesen kölcsönadom kipróbálásra ha eljössz érte
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
Heed Audio termékek
Amennyire én tudom Zsolt nagyon el van havazva , rengeteg a megrendelésük. Viszik az Elixir-t meg az si-t mint a cukrot. Nem ritka,hogy ő maga is bent ül és például si-ket rak össze. Az ő energiái is végesek,és neki is van családja meg magánélete. Ha jobban megy nekik a bolt az nekünk júzereknek is jó
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
Heed Audio termékek
Bizony ám! Így van, ahogy Cotaq írta. Én is erre kérdeztem rá. De az is igaz, amit Tollact írt, de nem arra szerettem volna rákérdezni, hanem az új blog elérhetetlenségére. Szóval valaki erről tud valamit?
Nem hetek, hanem hónapok óta nem elérhető. Zsolt úgy döntött, hogy azok a cikkek már nem lesznek olvashatók. De ha visszaolvasol, itt is ki lett ez tárgyalva...
Az én emlékeim szerint nem így történt. A blog régi tartalmát törölte Zsolt, de elkezdett új, naprakész tartalmakat feltölteni (talán egy vagy két bejegyzés született), majd május elején megjelent az "ezt a blogot csak meghívott felhasználók" olvashatjták üzenet. Rá is kérdeztem akkor itt, de nem válaszolt senki. Ugyanez a helyzet az akkortájt létrehozott Heedonizmus nevű bloggal, úgy rémlik azon sosem volt valós tartalom. Reményeim szerint ez csak ideiglenes állapot.
Heed Audio termékek
Nem hetek, hanem hónapok óta nem elérhető. Zsolt úgy döntött, hogy azok a cikkek már nem lesznek olvashatók. De ha visszaolvasol, itt is ki lett ez tárgyalva...
Az én emlékeim szerint nem így történt. A blog régi tartalmát törölte Zsolt, de elkezdett új, naprakész tartalmakat feltölteni (talán egy vagy két bejegyzés született), majd május elején megjelent az "ezt a blogot csak meghívott felhasználók" olvashatjták üzenet. Rá is kérdeztem akkor itt, de nem válaszolt senki. Ugyanez a helyzet az akkortájt létrehozott Heedonizmus nevű bloggal, úgy rémlik azon sosem volt valós tartalom. Reményeim szerint ez csak ideiglenes állapot.
Heed Audio termékek
Uraim! Sajnos hetek óta nem tekinthető még a zsoltaudio/heedaudio blogja. Tudnátok erről infót megosztani, hogy mi az oka? Megszűnt? Sajnálnám... Előre is köszönöm annak, aki tud erről valamit. Üdv: DezsőNem hetek, hanem hónapok óta nem elérhető. Zsolt úgy döntött, hogy azok a cikkek már nem lesznek olvashatók. De ha visszaolvasol, itt is ki lett ez tárgyalva...
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Heed Audio termékek
Uraim! Sajnos hetek óta nem tekinthető még a zsoltaudio/heedaudio blogja. Tudnátok erről infót megosztani, hogy mi az oka? Megszűnt? Sajnálnám... Előre is köszönöm annak, aki tud erről valamit. Üdv: Dezső
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Heed Audio termékek
Tisztelt urak!
Nem pattanok meg vele!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Az S/PDIF egy átviteli adatformátum, amely használható koaxiális és az optikai összeköttetéssel is. Tehát ne keverjük a csatlakozókat és az adatformátumot!
OK
Heed Audio termékek
Az S/PDIF egy átviteli adatformátum, amely használható koaxiális és az optikai összeköttetéssel is. Tehát ne keverjük a csatlakozókat és az adatformátumot!
OK
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11024
- Kapcsolat:
Heed Audio termékek
Ilyen létezik? Én úgy tudom ennek toslink a neve mert a Toshiba találta ki. A spidif az a Sony és a Philips találmánya azaz sony philips digital interface.
Nem okoskodok, mert sok helyen mostanában így feliratozzák, de szerintem rosszul.
Heed Audio termékek
Ilyen létezik? Én úgy tudom ennek toslink a neve mert a Toshiba találta ki. A spidif az a Sony és a Philips találmánya azaz sony philips digital interface.
Nem okoskodok, mert sok helyen mostanában így feliratozzák, de szerintem rosszul.
Igen így is hívják
Szerintem mindkét elnevezés helytálló.
Spdif optika
Heed Audio termékek
Spdif optika
Heed Audio termékek
Ezt nem annyira értem.
A dacon 3 bemenet van.
USB
Spdif optika
Spdif coax
Én eböl csak az spdif-eket használom.
Az usb szerintem tele van buktatókkal, egyszer már fel adtam a dac vonalat miatta.
Igy azt inkább kihagyom az életemből.
Heed Audio termékek
Természetesen csak digitális forrásról hajtom a dacon keresztül. USB-röl még véletlenül sem!
Ezt nem annyira értem.
Heed Audio termékek
Hát jó
Bár még nincsen végleges állapotban.
esetleg egy fénykép a rendszerről?
- -KP-
- V.I.P.
Heed Audio termékek
esetleg egy fénykép a rendszerről?
Heed Audio termékek
Szóval én is be álltam a HEED csapatba.
Egy pár hete KP kolléga jóvoltából nálam egy Luna 2, Canopus 3, Dactilus 3, QPSU 3 zenél.
( Hangfal: Do acoustics, Armoniamundi )
Nekem nagyon tetszik a hangja a HEED láncnak.
Ha jellemeznem kéne, részletes, friss, nyitott, életteli.
Természetesen csak digitális forrásról hajtom a dacon keresztül. USB-röl még véletlenül sem!
Ez a rendszer pont azt hozta amit vártam.
Mióta megvan sokszor vigyorognom kell zene hallgatás közben.
Heed Audio termékek
Én nem hallottam még elixirt, de nagyon meg lennék lepve, ha a Luna-Canopus páros közeli rokonságban állna vele. Ha jól értem - pl . kapcsolástechnikáját tekintve - az Elixir sokkal jobban passzol a Heed általános elképzeléseibe, mint a Canopus. Sztem már az is elég távol állhat az igazságtól, amit itt valaki felvetett, hogy a "canopus inkább közelít az SI-hez, mint az Elixir". Nem tudom, lehet-e ilyet mondani, de én a fentiek miatt azt képzelem, hogy ez inkább fordítva van. A canopus kicsit amolyan 'fura bogár' a Heed palettán, ha egyáltalán rajta van még hivatalosan. Bizonyos hagfalakkal igen-igen jól működik, akár még jobban, mint egy Obelisk, de úgy 'nagy általánosságban' kilóg a Heed filozófiából.
Heed Audio termékek
bocs de szerintem ez a gondolatmenet nem áll valami stabil lábakon. ha egy készülékben van phono, akkor az lp mellé ajánlott, de ha mondjuk dac van benne akkor az meg pc/cd játszó mellé? ha az phonos erősítőre külső dacot kötök, vagy a dac-is erősítő mellé teszek külső phonot, akkor mi a helyzet ???
Kedves KP !
Én stabil lábakat nem ígértem, de továbbra is fenntartom ama véleményem, hogy ha az erősítő egy kiváló minőségű phono-t (+ fejhallgató erősítőt) hordoz a "bendőjében", DAC-ot viszont nem, az elsődlegesen az analóg forrásról zenét hallgató - jelesül: az inkább LP-t hallgató közönség-et - célozza meg (ha tévedek, Zsolt majd megcáfol). Hangsúlyozom: elsődlegesen, és nem kizárólag.
A felvetésed második felére: Ha az ELIXÍR-hez pászítasz egy DAC-ot (stílszerűen pl. DACTILUS-t), esetleg fordítva, egy DAC-os erősítőhöz egy jó minőségű külső phono-t, no akkor lép életbe beírásom eme része: Az erősítő része viszont biztosítja "minden más forrás" magas minőségű megjelenítését, pontosítva minden más forrásból érkező jel magas minőségű megjelenítését, azaz ekkor lép életbe a HURRÁ érzés.
Aquapark-al mi - legalábbis a születési évszámunkat tekintve - öreglegények vagyunk már a zenehallgatás terén, mondhatnám LP-n szocializálódtunk (+ szalag, + kazetta), lehet másképp látjuk a dolgokat, de azért nem járok messze az igazságtól a fentebb leírt soraimmal.
Kellemes zenehallgatást neked, és minden - a fórumon megforduló - zenekedvelőnek.
Üdv. A. Imre (mimoo)
Heed Audio termékek
bocs de szerintem ez a gondolatmenet nem áll valami stabil lábakon. ha egy készülékben van phono, akkor az lp mellé ajánlott, de ha mondjuk dac van benne akkor az meg pc/cd játszó mellé? ha az phonos erősítőre külső dacot kötök, vagy a dac-is erősítő mellé teszek külső phonot, akkor mi a helyzet ???
Nem akarok fogadatlan prókátor lenni "@mimoo" mellett, de szerintem - jogosan - arra gondolt, hogy egy kiváló phonóval rendelkező erősítő elsősorban LP-zni akaróknak való.
Míg egy kiváló DAC-al - és phonóval nem - rendelkező meg CD-seknek.
Hogy aztán mihez jön meg még az étvágy, az más kérdés. HEED-nél minden lehetséges.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Nem lebeszélve semmiről, DE:
Az Elixír egy kiválóan összerakott "analóg erősítő", amiben eleve egy "Quasar minőségű" phono található, Az én értelmezésemben ez azt jelenti, hogy inkább LP-t hallgató közönségnek ajánlott. Az erősítő része viszont biztosítja "minden más forrás" magas minőségű megjelenítését. Luna - Canopus combó megítélésében nem vagyok competens (mostanság nem hallottam őket együtt muzsikálni), de az ELIXÍR - t bárkinek tudom ajánlani, aki az analóg zenehallgatást helyezi előtérbe.
- -KP-
- V.I.P.
Heed Audio termékek
Az Elixír egy kiválóan összerakott "analóg erősítő", amiben eleve egy "Quasar minőségű" phono található, Az én értelmezésemben ez azt jelenti, hogy inkább LP-t hallgató közönségnek ajánlott. Az erősítő része viszont biztosítja "minden más forrás" magas minőségű megjelenítését. Luna - Canopus combó megítélésében nem vagyok competens (mostanság nem hallottam őket együtt muzsikálni), de az ELIXÍR - t bárkinek tudom ajánlani, aki az analóg zenehallgatást helyezi előtérbe.
Nem csökkentve az Elixir érdemeit, én úgy tudom, hogy a phonoja a Questarhoz közelít inkább, de lehet tévedek.
Akár egyik, akár másik az igaz, tényszerűen egy JÓ phono van benne, nyilvánvalóan jobb, mint az átlagos budget készülékekben. No és nem szabad elfelejteni a Canalot-szintű füles erősítőt sem, már persze aki fülesezik ....
Itt amúgy van róla egy egészen korrekt leírás, kb ez vonatkozik Luna/Canopus összevetésben is azzal, hogy a cikkben Obelisk Si, van, amihez képest a "Lunáék" maguk is egy könnyedebb irányvonalat képviselnek.
http://nomono.hu/blog/relativitaselmele ... r-erosito/
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2557
Heed Audio termékek
Nem csökkentve az Elixir érdemeit, én úgy tudom, hogy a phonoja a Questarhoz közelít inkább, de lehet tévedek.
Akár egyik, akár másik az igaz, tényszerűen egy JÓ phono van benne, nyilvánvalóan jobb, mint az átlagos budget készülékekben. No és nem szabad elfelejteni a Canalot-szintű füles erősítőt sem, már persze aki fülesezik ....
Itt amúgy van róla egy egészen korrekt leírás, kb ez vonatkozik Luna/Canopus összevetésben is azzal, hogy a cikkben Obelisk Si, van, amihez képest a "Lunáék" maguk is egy könnyedebb irányvonalat képviselnek.
http://nomono.hu/blog/relativitaselmele ... r-erosito/
Heed Audio termékek
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/