Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Moziszoba építés

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

Ez egy szuper elfoglaltság!    
Ahogy egyenként a helyükre kerülnek a panelek, folyamatosan fogod hallani a szobaakusztika változását.
Kiváncsi leszek a hatásukra. Igazából ha egyből a falra ragasztom, már kész lenne, de az akasztós és tépőzáras felfüggesztés mellett döntöttem. Így szükség esetén tudom variálni az elhelyezésüket, mivel két különböző panelből tevődik össze a front hangfalak mögötti rész.

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1202

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: irishcream »

Ez egy szuper elfoglaltság!    
Ahogy egyenként a helyükre kerülnek a panelek, folyamatosan fogod hallani a szobaakusztika változását.

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Moziszoba építés

Hat oldalfali panel előkészítve a holnapi felrakáshoz

almera36
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 30

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: almera36 »

Sziasztok

Remelem jo helyen teszem fel a kerdest...
Az Clarus Deimos sub erositombol amikor a lampa fenycso gyujtoja kapcsolja a lampat, az erositom a vibralasnak megfeleloen recseg. Ez az erosito hibaja, vagy kellene valami zavarszuro?
Most veszek egy fapaci fele KEI elosztot, viszont a KEFI az zavarszuros is. Inkabb olyat kellene vennem? Megoldana az a problemat?

Masik problema, ami nagyobb: a projektoromrol ugyanekkor eltunik a kep....

A halozathoz nem tudok nyulni (bar lehet nem is kell, nem tudom), cask a "konnektorok utan" van lehetosegem valtoztatasra.
Mi a megoldas? Nem szeretnem ha barmi is tonkre menne...

(bocs,h nincs ekezet, kulfoldon vagyok)

Koszonom szepen!
TCL 98p745; Marantz SR6014; Dynavoice Definition DF-8 / DM-6 / DC-5 5.0 hangfal szett; Klipsch R115SW; Onkyo BD-SP809; DUNE 4K; Audioquest madzagok

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Bizony ez hangfalkábel minden ilyenkor használt jelző illik rá!
Nem volt nehéz ellenfele http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... k-qmm-ofc/ , kiváncsi leszek a Tannoy-al mit művel.
Isteni' volt a produkciója Caroline Hendearson albumával(sacd), még ezen a rendszeren is:

Mostanság Nordost fan vagyok, elfogadnék a front részre Red Dawn-t. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Moziszoba építés

A Red Dawn ott van a szeren, nem hinném, h csalódást okoz majd.  Bizony ez hangfalkábel minden ilyenkor használt jelző illik rá!Nem volt nehéz ellenfele http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... k-qmm-ofc/ , kiváncsi leszek a Tannoy-al mit művel.
Isteni' volt a produkciója Caroline Hendearson albumával(sacd), még ezen a rendszeren is:

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Végre az asszony hogy fog örülni
Gratula hozzá!!! Kíváncsi vagyok, hogy fog mutatni, s főleg mit fogsz hallani.. 

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Köszi! Lesz meló még velük, de már nagyon várom az első filmet az új akusztikával.
A Nordost a véletlen műve...bátor voltam, kimondtam, megkaptam egyébként egy régi Red Dawn, forgalmazó által szerelve, gyári szerelékkel(single). Nagyon jól szerepelt nálam a Purple flare ic, remélem ez is...

A Red Dawn ott van a szeren, nem hinném, h csalódást okoz majd. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Moziszoba építés

Az a Nordost jól fest, persze a többi is.
Köszi! Lesz meló még velük, de már nagyon várom az első filmet az új akusztikával.
A Nordost a véletlen műve...bátor voltam, kimondtam, megkaptam egyébként egy régi Red Dawn, forgalmazó által szerelve, gyári szerelékkel(single). Nagyon jól szerepelt nálam a Purple flare ic, remélem ez is...

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Az a Nordost jól fest, persze a többi is.

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Moziszoba építés

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 416

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: paler »

Sztem Ivan es Fapaci teljes korrekt volt. Mashol esetleg ezert mar fizetni kell mint szaktanacsadas! Nem ertettem a hiszti targyat,na mindegy!
Bevallom, én sem értem miért fáj itt bárkinek ez az akusztika dolog. Én szívesen olvasom Fapaci és Iván tanácsait, még ha jelenleg nem is tudom azokat alkalmazni. Úgy gondolom mindenki el tudja dönteni saját maga hogy mit fogad meg ezekből és mit nem. Illetve ha valakit nem érdekkel vagy idegesítenek ezek a tanácsok, azok egyszerűen átugorják ezeket a hozászolásokat és csak azokat olvassák el amire kíváncsiak. 
Én továbbra szívesen olvasom Fapaci akusztikával kapcsolatos írásait 

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 921

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Ha a társaság kíváncsi rá és igény lenne, akkor szívesen indítok akár egy topikot is az én mini(mozi) nappalimról is.

Üdv: Dio

Nem lesz egyszerű dolgod,főleg ha vászont is akarsz magadnak....segítséget biztos kapsz majd..
Sok sikert kívánok hozzá, - - -
"Az igazi barát szemből támad."

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Moziszoba építés

Sziasztok! 
Igyekszem korrektül válaszolni és felvázolni a pillanatnyi helyzetet. 

@Irishcream:  Igen nem lesz könnyű, de nem szeretnék lemondani a moziról még ilyen kis szobában sem.

Nem gondolom, hogy fel kellene, adnod, sőt ellenkezőleg, biztatlak.

Dio001
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 49

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Dio001 »

sztem hasznos lenne mindkét irányban. 
Nyitott vagyok rá, de ismerve az itt a fórumon lévőket én igen nagy lemaradásban vagyok. :-( ( Hogyan lehet (kell) kérvényezni a topic indítást?)
<p>Rendszer : Denon 2310, Jbl Es 5.0 szett, Klipsch R12, Mede8er Med600X3D, Zyxel NSA 325v2, Asus RT-N18U (router)

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Ha a társaság kíváncsi rá és igény lenne, akkor szívesen indítok akár egy topikot is az én mini(mozi) nappalimról is.

sztem hasznos lenne mindkét irányban. 

Dio001
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Moziszoba építés

Sziasztok! 
Igyekszem korrektül válaszolni és felvázolni a pillanatnyi helyzetet. 

@Irishcream:  Igen nem lesz könnyű, de nem szeretnék lemondani a moziról még ilyen kis szobában sem.

@gyebi72: Nekem is eszembe jutott ez a dolog, de ha jól lövi be a Denon akkor nem korrigálok sokat.

@Csutka: Sajnos a csere is nehéz lenne mert 3 személyes kanapét tervezek és az szerintem nagyon visszafogná a frontok hangját ha hátra raknám őket. Amikor vásároltam a mozi cuccot, nem volt képben a lakás váltás..anno 20-25m2-re volt tervezve.

Most pedig jöjjön a miért:

2 évvel ezelőtt vettem a mozit, akkor egy kertes házban voltunk és ott volt egy 25m2-es nappali, pont elegendő volt. A sors úgy hozta hogy lakást cseréltünk párom szüleivel és mi beköltöztünk a 1,5 szobás társasház 1. emeletére. Itt az úgymond nagyszoba ami 25m2, úgy van kialakítva hogy a 2 "sértetlen" falra (nincs ajtó és ablak) be lett építve egy padlótól-plafonig, faltól-falig lévő könyvespolc és elhúzhatós gardrób szekrénysor. Ide gondoltam először a mozit, de sajnos kompromisszumot kellett kötni párommal, mert azt mondta lehet mozi,de a beépített szekrények maradnak. Így maradt sajnos a kisszoba ahova be kell rakni a cuccot. Sajnos itt is vannak bajok. A szoba ablaktalan végében is van egy beépített szekrény ahova ugyan beférne talán a mozi (front oldal), de ha kinyitom az ajtót akkor igen csak belelóg a tv-be és az egyik frontot is takarná. Ezért gondoltam arra hogy a frontokat az ajtó elé teszem így legalább egy probléma megoldva. A sub-ot is még el tudom pakolni, de az is lehet hogy a szekrényt fogom megfaragni. Mindezekre még jön az hogy évvége felé tervezek ebbe a szobába egy vászon+projektor vásárlást is.  
Nos röviden itt tartok most...ebből kell kihoznom az optimálisat. Ha a társaság kíváncsi rá és igény lenne, akkor szívesen indítok akár egy topikot is az én mini(mozi) nappalimról is.

<p>Rendszer : Denon 2310, Jbl Es 5.0 szett, Klipsch R12, Mede8er Med600X3D, Zyxel NSA 325v2, Asus RT-N18U (router)

Csutka

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Sziasztok!

Adott egy igen kicsi szoba  5x2,4m . Előreláthatólag ide kell bevarázsolnom olyan 2 hét múlva  a mozimat. Véleményetek szerint nagyon ördögtől való ha a  Front és Center hangfalak nem egy vonalban vannak, hanem a front előrébb van olyan 100-120 centivel a centertől? Ha úgy alakul akkor több tanácsot is kérni fogok mert igen megvagyok lőve ezzel a mini szobával.

Ha nem férnek el a hangfalak állvány, vagy szekrény miatt, szerintem inkább a frontokat cseréld le másra. 
Pontosabban a hátterek mehetnének előre és hátra meg a JBL szett kifejezetten háttér sugárzói jobbak lennének.
A JBL álló hangfala + a 30-as Klipsch szub talán túlzás ekkora szobába.
Szubból egy kicsi, de ütősebb Velodyne (vagy hasonló) jobb lenne talán.

Itt van egy még kisebb helyen (igaz talán bénán) elhelyezett hasonló szett.

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Moziszoba építés

Sziasztok!

Adott egy igen kicsi szoba  5x2,4m . Előreláthatólag ide kell bevarázsolnom olyan 2 hét múlva  a mozimat. Véleményetek szerint nagyon ördögtől való ha a  Front és Center hangfalak nem egy vonalban vannak, hanem a front előrébb van olyan 100-120 centivel a centertől? Ha úgy alakul akkor több tanácsot is kérni fogok mert igen megvagyok lőve ezzel a mini szobával.

Kedves Dio. ez kemény dió lesz.  

Dio001
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Moziszoba építés

Sziasztok!

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Fish »

Ktsg telefon bocsi
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Fish »

Sztem Ivan es Fapaci teljes korrekt volt. Mashol esetleg ezert mar fizetni kell mint szaktanacsadas! Nem ertettem a hiszti targyat,na mindegy!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1421

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Fizikából tudjuk, hogy ezek egymással párhuzamos és sík felületek között szeretnek a legjobban kialakulni. 
Azt azért említsük meg, hogy a legerősebb hatású axiális módozaton kívül, amely szemközti párhuzamos felületeket érint, ott van még a tangenciális, amelyről tudjuk, 2 pár szemközti felületet érint (mind a négy fal, vagy 2 fal plusz a padló és a mennyezet), bár fele olyan erős, mint az axiális, nem beszélve az ún. oblique-ról, amely már mind a 6 felületet érinti (4 fal plusz padló és mennyezet), de hál' istennek ereje már csak 1/4-e. Ez utóbbit már nagyjából el is lehet felejteni, bár attól még létezik. Alapvetően már az is nagy dolog, ha valaki az elsőt tudja hatékonyan kezelni!

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Moziszoba építés

Én durván 6 méter hosszú, 5 méter széles (pluszban egy pár m2-es beugróval az asztali PC-nek) szobát álmodtam meg anno. Mivel tetőteres (koporsótetős), ezért fingom sem volt, hogy az állóhullámok mit művelhetnek ilyen kialakításnál, így félre is toltam ezt az oldalát a dolgoknak. Nem titkolom most hangsugárzó cserén gondolkodom. Ha hiszitek, ha nem milliós keretnél is meg van kötve az ember keze rendesen. Ekkora helyiséget nem egyszerű behangosítani sem. Erre is kell gondolni a méretezésnél. 

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Cutler »

nekem is 20m2 a szobám. és akárhogy nézzük, kicsi. igaz nálam van az egyik oldalfalnál egy pc, de gyakorlatilag a hármas 220 centis kanapém épphogy elfér a szobában. ugye van még, ablak és radiátor is. ki gondolta volna 4 méteres szélesség esetén? 3,5 szerintem borzasztóan kevés, még akkor is, ha csak moziszoba lesz. egy szavazat a 4,5-re.Szerintem meg nézőpont kérdése, hogy a 3.5m kevés.Mert úgy is meg lehet közelíteni, hogy a 3m széles(főleg 16:9)vászon túl nagy. Ekkora vászonhoz már komoly vetítő kell, hogy a fényerő ne legyen kevés és egyébb paraméterek is rendben legyenek. Mondjuk 250 széles vászon esetén már annyira nem borzasztóan kevés a 3,5m-es szélesség.
Nem hinném, hogy 20m2 alatt ne lehetne jó mozit csinálni, hallottam már 17-18 m2-es moziszobákat, olyat is ahol a vászon mellett voltak a frontok és olyat is ahol mögötte. A lényeg, hogy jól szóltak.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”