Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Harbeth hangsugárzók

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1095

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Van egy topik ahol Bege sajat keszitesu nagymonitorjat hasonlitottak az m40.1-hez (illetve forditva:))

Ott azert mas idezetek vannak de annyiban hasonlo, hogy a Harbeth egy nyugodtabb hangzast kepvisel es sokunknak ez tetszik a harsany, tolakodo elleneben de ezt fule valogatja.

Sajnos most nem talalom az egyes beszamolokat de emlekeim szerint ilyeneket mondtak, hogy a legjobb zongorahang amit eletukben hallottak (hangsugarzobol ) meg ehhez hasonlok.

Azert megprobalom megkeresni.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: avl2 »

2011-ben Bélánál volt talalkozo oktober elejen, akkor hallottam - masokkal együtt - Harbeth 7ES-t (?)

bennem sem/nem hagyott mely benyomast - inkabb az elenk hangot szeretem, talan ezert, nem hatterzeneles, hanem zenere figyelve hallgatas cellal

ilyenek születtek akkor, arrol a Harbeth-röl, visszakerestem:

"Harbeth 7ES: Őszintén szólva nem emlékszem semmire ami megfogott volna a hangjából. Kicsit mintha túlméretezett lett volna az a doboz, kongott olykor, de lehet hogy én ültem rossz helyen   "

"a swans-ok közül számomra egyértelműen 
a Diva 6.0 vitte el a pálmát: -gyors, élénk, de nem tolakodó, kiegyenlített, ZENEI

nála csak egy jobb hang volt a másik megközelítéssel: Harbeth 7ES"

"Bizonyos zenék esetében nálam a Swans volt a nyerő.Nyugis zenék esetén a Harbeth vitte a pálnát,majd Bowers és csak utána a Swans."

"Harbeth 7ES angolos, síma, meleg hangja, kiegyenlített hangképe tetszett"

"Hartbeth: kicsit vékony, de nagyon jó, a Diva utáni legjobban tetsző hang"

"a Harbeth hangfala sem valószínű, hogy a Jungsonnal alkot eszményi párost, mégis itt végig éreztem eme két angol úr felsőbbrendűségét"

en akkor ezt irtam "Az egesz nap hallottakbol kicsi szobaba en az M1-et hoznam haza. 
Akinek a nyugtato, hatterböl szolo elöadas tetszik jobban, annak pedig a Harbeth-et ajanlanam"  ..azota van is Swans M1S-em

es ez nem illetve nem csak a Harbeth-re jellemzö, hanem a velemenyt alkoto izlesere, kinek ez, kinek az. ezert nehez illetv efigyelni kell arra, hogy vajon az ajanlo, velemenyt alkoto milyen hangzast kedvel, hasonlo hangzast e, mint mi

(nekem pl. büntetes lenne egy BMW, masnak az az álom [szegeny ;-)])

a fenti idezetek ezen oldal tajarol vannak: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... 3k/page-38 

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1533

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

A házimozi téma számomra nem is létezik. 

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

En is erositobuzi vagyok de inkabb hazimozi vonalon

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Na jó, de ezek az aprónak tűnő változások hosszabb távon nagyokká tudnak ám nőni... de ha nem, hát nem.

Én egyébként erősítőbuzi vagyok, pár évtized alatt ez alakult ki bennem. És mivel  a másik oldalhoz tartozok, inkább kiszállok ebből az eszmecseréből.

Jó zenehallgatást.

gyurmaember
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 101

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: gyurmaember »

Már próbáltam rávilágítani,hogy ezt az erősítő kérdést a Harbeth kapcsán,hogy lehet külső szemlélőnek értelmezni.
"Persze pl egy Rega Osirissel el lehet hangolni rendesen,de egy teljesen alap erősítővel és kábelekkel is tud olyat nyújtani.Amit ha nem megrögzött audio-nervosaban szenved valaki akkor boldogan el tud hallgatni.Talán innen származtatható az az urban legends,hogy szinte mindegy,hogy milyen erősítő és kábelek…"
A jobb érthetőség kedvéért ezt kiegészítve.Próbáltam több,mint tíz különböző erősítőt a Harbethekkel.Nem szóltak egyformán amit a vakteszteken is meg tudtam különböztetni pl az Audio Research VSi60 vs Trigon Energy kapcsán.Egyértelmű különbségek voltak.Tehát megmutatja a különbségeket akár az általam még itthon tesztelt Heed Obelisk mk2+X2,Creek Destiny 2,Sonneteer Orton,Rega Osiris,Esoteric AI-10,Heed Obelisk mk3,Accuphase E350,Quad elő/végfok.Az én véleményem is csak egy a sok közül,de talán elmondható,hogy szántam némi időt a kérdésre.Elég sok erősítővel sikerült meghallgatnom több Harbeth modelt.Azt gondolom,hogy lehet keresni és találni különbségeket.Jelentősen másként tud szólni egy Sonneteer Ortonal és egy Rega Osirissel.Aki megvette tőlem a Rega Osirist ő is szintén Harbeth M30.1-et hallgat.Valószínűleg neki így lett meg az ideális rendszer amivel kétségtelenül dinamikusabb lett az M30.1.Neki minden bizonnyal nem lenne ideális választás a QUAD elő/végfok.Ennyire mások az elvárások.Ő biztosan nem osztaná azt a nézetet amit itt próbálok elmagyarázni.
A szemléletbeli különbség ott keresendő,hogy a Harbeth tulajdonosok tulnyomó többségét egy idő után már nem foglalkoztatják az esetleges különbségek.Meg,hogy mi maradhat még benne a rendszerben.Mit kellene még fejleszteni,hogy jól vagy még jobban szóljon.Mivel annyira élvezhetően szól akár egy alap integráltal vagy pl az én második rendszeremben használt Marantz PM-66Se Ki-vel,hogy az ember kénytelen őszintén magába nézni,hogy tulajdonképpen miért is van nekem ennél többre szükségem?Amikor így is olyan élvezetet nyújt a zene hallgatása ami normál gondolkodás mellett indokolatlanná tesz ettől nagyságrendekkel nagyobb összeg elköltését vélt vagy valós különbségek keresésére.Ezt valaki elfogadja van aki pedig vásárol egy Rega Osirist vagy még drágább erősítőt,mert "meg kell adni ami neki jár".
Az én szemszögemből ez a magyarázata a felmerült erősítő vs Harbeth kérdésnek.Ennél érthetőbben és őszintébben sajnos nem tudom elmagyarázni.

A NAD ot kihagytad a felsorolásból!

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1416

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: szigony »

Srácok! Nincs itt szó sem a hájpolás megtámadásáról, sem a Harbeth márka minőségének megkérdőjelezéséről. Patinás márka, jó hírnévvel ez nem vitás és hogy kinek mennyire tetszik az ízlésfüggő...

A vita tárgya (részemről) egy 5-6000 fontos minőségi hangsugárzóval kapcsolatban többször leírt "majdnemtökmindegymivelhajtjuk" ... Természetesen itt is erősen beleszól az egyéni ízlés, de mégis úgy gondolom, hogy egy ilyen szintű hangsugárzónak is meg kell adni, ami neki jár.  Azt elfogadom, hogy kevésbé háklis, mint pl egy Dyno, vagy valami más, de azért nem szabad túlzásokba esni az ilyen kijelentésekkel. Már csak azért is, mert a márka után érdeklődőket tévútra terelhetik az ilyen infók. Elfogadom, hogy tűrhetően szól kisebb vasakkal, de sok benne maradhat az tuti.

Hozzáteszem igencsak komoly erősítőkkel látom rendszerben ezeket a hangsugárzókat.

peace.

Már próbáltam rávilágítani,hogy ezt az erősítő kérdést a Harbeth kapcsán,hogy lehet külső szemlélőnek értelmezni.
"Persze pl egy  Rega Osirissel el lehet hangolni rendesen,de egy teljesen alap erősítővel és kábelekkel is tud olyat nyújtani.Amit ha nem megrögzött audio-nervosaban szenved valaki akkor boldogan el tud hallgatni.Talán innen származtatható az az urban legends,hogy szinte mindegy,hogy milyen erősítő és kábelek…"
A jobb érthetőség kedvéért ezt kiegészítve.Próbáltam több,mint tíz különböző erősítőt a Harbethekkel.Nem szóltak egyformán amit a vakteszteken is meg tudtam különböztetni pl az Audio Research VSi60 vs Trigon Energy kapcsán.Egyértelmű különbségek voltak.Tehát megmutatja a különbségeket akár az általam még itthon tesztelt Heed Obelisk mk2+X2,Creek Destiny 2,Sonneteer Orton,Rega Osiris,Esoteric AI-10,Heed Obelisk mk3,Accuphase E350,Quad elő/végfok.Az én véleményem is csak egy a sok közül,de talán elmondható,hogy szántam némi időt a kérdésre.Elég sok erősítővel sikerült meghallgatnom több Harbeth modelt.Azt gondolom,hogy lehet keresni és találni különbségeket.Jelentősen másként tud szólni egy Sonneteer Ortonal és egy Rega Osirissel.Aki megvette tőlem a Rega Osirist ő is szintén Harbeth M30.1-et hallgat.Valószínűleg neki így lett meg az ideális rendszer amivel kétségtelenül dinamikusabb lett az M30.1.Neki minden bizonnyal nem lenne ideális választás a QUAD elő/végfok.Ennyire mások az elvárások.Ő biztosan nem osztaná azt a nézetet amit itt próbálok elmagyarázni.
A szemléletbeli különbség ott keresendő,hogy a Harbeth tulajdonosok tulnyomó többségét egy idő után már nem foglalkoztatják az esetleges különbségek.Meg,hogy mi maradhat még benne a rendszerben.Mit kellene még fejleszteni,hogy jól vagy még jobban szóljon.Mivel annyira élvezhetően szól akár egy alap integráltal vagy pl az én második rendszeremben használt Marantz PM-66Se Ki-vel,hogy az ember kénytelen őszintén magába nézni,hogy tulajdonképpen miért is van nekem ennél többre szükségem?Amikor így is olyan élvezetet nyújt a zene hallgatása ami normál gondolkodás mellett indokolatlanná tesz ettől nagyságrendekkel nagyobb összeg elköltését vélt vagy valós különbségek keresésére.Ezt valaki elfogadja van aki pedig vásárol egy Rega Osirist vagy még drágább erősítőt,mert "meg kell adni ami neki jár".
Az én szemszögemből ez a magyarázata a felmerült erősítő vs Harbeth kérdésnek.Ennél érthetőbben és őszintébben sajnos nem tudom elmagyarázni.
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZ/X LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

melyiket?

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: AVX »

Sajnos nem emlekszem, hogy a PMC milyen volt de remelem a jovoben sikerul meghallgatni bar lehet, hogy valamelyik kiallitason hallottam mar csak akkor mely nyomot nem hagyhatott bennem ha nem remlik Sajnos az itteni kiallitasokon ha 50 szobabol kb 5 elfogadhato volt es 3 tetszett akkor az korulbelul jelzi azt, hogy mennyire valogatosak vagyunk szigonnyal

Pár éve majdnem rendeltem egy komolyabbat, de túl drága volt.

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

A hajpra visszaterve nem tudom hany embernek van Magyarorszagon Harbeth hangfala de gondolom elenyeszo a szamuk igy nem tudom mennyire lehet hajprol beszelni. Attol meg, hogy valaki leirja mi miert tetszik neki nem biztos, hogy hajprol van szo.

Sajnos nem emlekszem, hogy a PMC milyen volt de remelem a jovoben sikerul meghallgatni bar lehet, hogy valamelyik kiallitason hallottam mar csak akkor mely nyomot nem hagyhatott bennem ha nem remlik Sajnos az itteni kiallitasokon ha 50 szobabol kb 5 elfogadhato volt es 3 tetszett akkor az korulbelul jelzi azt, hogy mennyire valogatosak vagyunk szigonnyal

Ami eddig megmaradt az egy Wilson audio rendszer ami csilliardos kategoria aztan volt meg egy kis audio note hangfal aminek ugyan kicsit banto volt a magasa de osszessegeben nem volt rossz es persze a harbeth shl5+ illetve m40.2. A tobbi hiaba volt nagyon draga meg nagyon hires nem tetszett vagy nem annyira tetszett. Ez mar csak egy ilyen sport.

Arrol nem is beszelve, hogy "leszektasozni" azokat akik ilyen hangfallal rendelkeznek (vagy szeretnenek rendelkezni) es az erre fenntartott topikban beszelgetnek rola finoman szolva is botorsag. 

Mindenki oruljon annak amilye van es nem hiszem, hogy itt barki is az akaratat ra akarna eroltetni a masikra.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Srácok! Nincs itt szó sem a hájpolás megtámadásáról, sem a Harbeth márka minőségének megkérdőjelezéséről. Patinás márka, jó hírnévvel ez nem vitás és hogy kinek mennyire tetszik az ízlésfüggő...

A vita tárgya (részemről) egy 5-6000 fontos minőségi hangsugárzóval kapcsolatban többször leírt "majdnemtökmindegymivelhajtjuk" ... Természetesen itt is erősen beleszól az egyéni ízlés, de mégis úgy gondolom, hogy egy ilyen szintű hangsugárzónak is meg kell adni, ami neki jár.  Azt elfogadom, hogy kevésbé háklis, mint pl egy Dyno, vagy valami más, de azért nem szabad túlzásokba esni az ilyen kijelentésekkel. Már csak azért is, mert a márka után érdeklődőket tévútra terelhetik az ilyen infók. Elfogadom, hogy tűrhetően szól kisebb vasakkal, de sok benne maradhat az tuti.

Hozzáteszem igencsak komoly erősítőkkel látom rendszerben ezeket a hangsugárzókat.

peace.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Azert az olcsobb is 1575 GBP jelenlegi arfolyamon 650eFt es ez a legkisebb dobozuk. Nekem speciel az tetszik, hogy egy bizonyos szint ala nem akarnak menni.
Nekem a kisebb modellek használtak voltak.

Azért ezekre a dobozokra is jellemző, hogy a kereskedők túl sokat raknak rá.
Az új 40.1-et 6000 EUR-ért vettem úgy, hogy ketten is kerestek rajta.

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Azert az olcsobb is 1575 GBP jelenlegi arfolyamon 650eFt es ez a legkisebb dobozuk. Nekem speciel az tetszik, hogy egy bizonyos szint ala nem akarnak menni.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Nehogy tulhajpold Te is

egyebkent egyetertek. Valszeg ebben a jo marketingnek is szerepe van mert azzal, hogy "olcsobb" dobozokat nem gyartanak biztosan nem fog a marka presztizse csorbulni.

Nekem voltak olcsóbbak is.
Az is tetszett mind.

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Nehogy tulhajpold Te is

egyebkent egyetertek. Valszeg ebben a jo marketingnek is szerepe van mert azzal, hogy "olcsobb" dobozokat nem gyartanak biztosan nem fog a marka presztizse csorbulni.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Így is lehet fogalmazni. Vagy úgy is, hogy kicsit olyan szektás szaga van a dolognak. Túlságosan sok itt a magyarázás meg a magyarázkodás. Na de persze ez nem csak a Harbethre igaz, csak most éppen itt megy a hájp.
Elhiheted, hogy rengeteg rendszert meghallgattam, meg bírtokoltam is az elmúlt években.
Nagyon sok meghallgatást is szerveztem, ahol sokféle rendszerben sokféle dobozt meghallgattunk.
Ezek nagyrészét nem forgalmaztuk.
Nagyon sok cégnél tapasztaltam, hogy írtóra túl van árazva. Azt is észrevettem, hogy sok cégnél csak a csúcs modellek szóltak jól.
A harbeth volt talán az egyetlen kivétel, ahol az olcsóbb dobozok is nagyon jók voltak.
Kef, Bowers, Dynaudio, ATC, meg ki tudja már mik voltak. Ezeknél az olcsóbb dobozok nagy része nagyon gáz volt.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9564

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Így is lehet fogalmazni. Vagy úgy is, hogy kicsit olyan szektás szaga van a dolognak. Túlságosan sok itt a magyarázás meg a magyarázkodás. Na de persze ez nem csak a Harbethre igaz, csak most éppen itt megy a hájp. Azért az mindig elgondolkodtató amikor valaki győzködi a többieket, hogy ő már megtalálta a végállomást, meg már nem is igazán érdekli a fejlesztés, de több posztja van a témában mint a többi hasonlóban együttvéve. 
Egyébként mielőtt a nyakamba borul a feketeleves, hogy minek pofázom bele, no magam is voltam hívője a márkának úgy vagy fél évig. Beszippantott az egy és oszthatatlan igazság. Csak aztán kiderült, hogy ez a király is meztelen, ez is csak egy hangszóró.Azután, mármint egy 30.1 után egy PMC Twenty 22 maga volt a megváltás. Igaz, nem mondtak akkora ökörséget, hogy az erősítő nem számít, jelesül éppen Bryston elektronikával maradt alul a Harbeth, de nagyon. 
De természetesen nekem, ott, akkor, abban a rendszerben. Azóta a PMC-t hallgatom és még csak nem is Brystonnal, mert annyit nem akartam érte adni.

Nem hiszem, hogy a fórumtársak széthájpolnák, csak egyszerűen bejött nekik és ezt le merik írni. Sok embertől hallottam, hogy nem meri leírni a véleményét egy-egy termékről, mert szétszedik a fórumon. A hifiben is meg lehet figyelni a hallgatóság körében bizonyos korszakokat. Valakinél Harbeth korszak van, valakinél elmúlt már, és biztosan olyan is van, akinél majd lesz. Ez megfigelhető más gyártóknál is.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

.Azután, mármint egy 30.1 után egy PMC Twenty 22 maga volt a megváltás. 
Mi volt a baj a 30.1-gyel?

Nekem nagyon tetszett. A 40.1 is.

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Ez a legolcsobb szekta amit ismerek;)

endeavourSE
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: endeavourSE »

Erre gondoltam én is. Nem lehet, hogy ennek a Harbeth-nek nagyobb a füstje mint a lángja?
Így is lehet fogalmazni. Vagy úgy is, hogy kicsit olyan szektás szaga van a dolognak. Túlságosan sok itt a magyarázás meg a magyarázkodás. Na de persze ez nem csak a Harbethre igaz, csak most éppen itt megy a hájp. Azért az mindig elgondolkodtató amikor valaki győzködi a többieket, hogy ő már megtalálta a végállomást, meg már nem is igazán érdekli a fejlesztés, de több posztja van a témában mint a többi hasonlóban együttvéve. 

Egyébként mielőtt a nyakamba borul a feketeleves, hogy minek pofázom bele, no magam is voltam hívője a márkának úgy vagy fél évig. Beszippantott az egy és oszthatatlan igazság. Csak aztán kiderült, hogy ez a király is meztelen, ez is csak egy hangszóró.Azután, mármint egy 30.1 után egy PMC Twenty 22 maga volt a megváltás. Igaz, nem mondtak akkora ökörséget, hogy az erősítő nem számít, jelesül éppen Bryston elektronikával maradt alul a Harbeth, de nagyon. 
De természetesen nekem, ott, akkor, abban a rendszerben. Azóta a PMC-t hallgatom és még csak nem is Brystonnal, mert annyit nem akartam érte adni. 

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Ezt azért magamtól is kapiskáltam.
A többivel is egyet tudok érteni. A én hangszárgóim pl. kifejezetten háklisak a erősítésre, talán éppen az általad említett okok miatt.
Ugyanakkor itt most konkrétan arról volt szó, hogy "szinte" mindegy, hogy egy 30 000 Ft-os CA-val, vagy egy 1,5 milliós bármivel hajtjuk meg, ami azért valljuk be, elég meglepő, hogy szinte hallhatatlan különbséget eredményez. Azt már kevésbé tudom elfogadni, hogy ezt is az általad említett ok-okozat számlájára kellene-e írni, vagy valami más lehet a háttérben...

Nem hallhatatlan a kulonbseg. Kb ugy tudnam megfogalmazni, hogy a Nad nyugodtabb es tisztabb mig a CA izgaga/eleven produkciot nyujt. De abszolut nem nevezheto az 50 fontos erositovel hallgathatatlannak sot!

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9564

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

az erősítőnek önmagában nincs hangja.
Ezt azért magamtól is kapiskáltam.
A többivel is egyet tudok érteni. A én hangszárgóim pl. kifejezetten háklisak a erősítésre, talán éppen az általad említett okok miatt.
Ugyanakkor itt most konkrétan arról volt szó, hogy "szinte" mindegy, hogy egy 30 000 Ft-os CA-val, vagy egy 1,5 milliós bármivel hajtjuk meg, ami azért valljuk be, elég meglepő, hogy szinte hallhatatlan különbséget eredményez. Azt már kevésbé tudom elfogadni, hogy ezt is az általad említett ok-okozat számlájára kellene-e írni, vagy valami más lehet a háttérben...
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4178

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: juliush »

Szerintem senki nem mondta, hogy "kilúgozza"! Csak épp azt, hogy "nem csinál drámát a hibákból", vagyis hosszú távon élvezhető marad az erősítők viszonylag széles skálájával.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

b_t
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 372
Kapcsolat:

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: b_t »

Érdekes...a JPW Sonata is egy olyan hangfal, ami szinte a kávéfözővel is zenét csinál mégis mutatja mit kötök elé. Csak nem csinál drámát a hibákból.

Mert az egy dolog, hogy a hangfal impedanciamenete nem gyikolja meg az erősítőt, de azért ettől több szokott lenni a képletben.

Amúgy meg könnyű itt az erdőbe menni, elveszni az A/B tesztekben. Ami 5 percig, merg 1-2 óráig jó, attól lehet pár hét alatt úgy el lehet hidegülni, hogy be sem akarom már kapcsolni a rendszert.

Hogy ezt mind hogy "lúgozza" ki a Harbeth? Foglamam sincs, de tuti rá fogok hallgatni amint lehetőségem lesz. Egyelőre elképzelni sem tudom...
http://carbon4copy.blogspot.com/

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4178

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: juliush »

Mindenesetre felmerül bennem a kérdés, ha egy hangsugárzó nem mutatja meg az elektronikák közti különbséget, akkor vajon azért van, mert arra nem képes, vagy ekkora mértékben rányomja saját bélyegét a muzsikára? 

Kicsit átfogalmazva a korábban írtakat, az erősítőnek önmagában nincs hangja. Hogy megszólaljon a zene, elé kell kötni egy forrást valamilyen kábellel és mögé hangfalakat valamilyen kábellel. És innentől kezdve már csak arról beszélhetünk hogyan szól az adott rendszer. Ha a hangfal (+kábel) háklis és folyamatosan kényelmetlen helyzetbe hozza az erősítőt, akkor különböző elszíneződések jelenhetnek meg a összprodukcióban, ráadásul az erősítők képességeinek a függvényében egyiknél ilyen, a másiknál olyan. Innentől kezdve tényleg beszélhetünk arról, hogy a hangfal különbségeket mutat ki az erősítők között. Jellemző példák azok a hangfalak, amelyek bizonyos frekvenciatartományokban jelentős impedancia-esést produkálnak, így kényszerítve az erősítőket nagyobb áramok leadására. Ha erre nem képes az erősítő, ezek a tartományok színezetté válhatnak.
Ez a hatás lényegesen kisebb olyan hangfal-konstrukció esetén, amely kíméletesebb terhelésként viselkedik az erősítőkkel szemben, mivel itt az erősítők túlnyomórészt a lineáris tartományukban működnek, kevesebb színeződést okozva, vagyis az ilyen jellegű különbségek csökkennek. Az erősítők közötti különbségek természetesen nem tűnnek el, csak éppen a zene élvezete szempontjából akár negligálhatóvá is válhatnak.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”