Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Harbeth hangsugárzók

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4026

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: juliush »

Bryston erositovel hallotta mar valaki a Harbetheket? Van egy par az ebayen. Szigony mar alig varom a kov tesztunket;)

Én nem számítanék egetverő különbségre se pro se kontra a meglevő NAD-odhoz képest!
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1030

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Bryston erositovel hallotta mar valaki a Harbetheket? Van egy par az ebayen. Szigony mar alig varom a kov tesztunket;)

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1404

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: vazze »

Mai beszerzés : 

Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1393

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: szigony »

Habár nagyon kíváncsi vagyok erre az új erősítőtechnológiára és nyilván érdekel a dolog,de nagyjából erre számítottam amit leírtál. 
Próbálom elfogultság nélkül kezelni a dolgot és nem engedni a gyűjtőszenvedélyemnek,ezért is gyűjtök be minél több ilyen hiteles tapasztalatot.
Nem mondom,hogy eltántorít amit írtál,de mindenképp óvatosságra sarkall. 
Meglátjuk milyen lesz az SHL5+ a mostani erősítőmmel.
Addig is azt teszem ami a lényege ennek az egész cirkusznak: lemezeket veszek és hallgatom őket 

Azt gondolom ha alapvetően tetszeni fog az SHL5+ akkor az Levinsonnal is tökéletes lesz.Vagy akár még olcsóbb egyszerűbb nem high-end vas ami kevésbé karakteres szintén jó választás lehet mellé.
Nekem Laci NAD M3 vagy az én QUAD elő/végfokommal is nagyon tetszett a Harbeth SHL5+.
Az utolsó mondatoddal pedig mélységesen egyetértek.  Nálam akkor kezdett el  nagyon jól szólni a zene amikor egyre kevesebbet agyaltam azon,hogy mit és mire kellene cserélni. 

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Addig is azt teszem ami a lényege ennek az egész cirkusznak: lemezeket veszek és hallgatom őket 

Gyula 

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

Harbeth hangsugárzók

Tegnap meghallgattuk a Devialetet.Az ottani körülmények között én nem hallottam semmi kiemelkedően extra produkciót.Pedig a SAM is üzemelt az SHL5+-ra vonatkozóan.
Ez a vélemény senkit ne tántorítson el a Devialettől.Más körülmények között és rendszerben ettől még lehet kiválló.Engem nem hozott lázba sorry.
Egyébként az ismerősöm sem vette meg.Az Accuphase E350 tartja meg.Azt mondja az jobban tetszik neki.Pedig be volt izgulva a Devialetre,de ennek ellenére mégis vissza fogja küldeni.

Habár nagyon kíváncsi vagyok erre az új erősítőtechnológiára és nyilván érdekel a dolog,de nagyjából erre számítottam amit leírtál. 
Próbálom elfogultság nélkül kezelni a dolgot és nem engedni a gyűjtőszenvedélyemnek,ezért is gyűjtök be minél több ilyen hiteles tapasztalatot.
Nem mondom,hogy eltántorít amit írtál,de mindenképp óvatosságra sarkall. 
Meglátjuk milyen lesz az SHL5+ a mostani erősítőmmel.

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Köszi az élménybeszámolót! És ajkamicinek is.
Újra meg újra bebizonyosodni látszik, mennyire nem kell felülni a fizetett sajtó hype-jainak!

Nem feltetlenul biztosan vannak olyan tesztek amik hitelesek

Ettol fuggetlenul en ugy gondolom, hogy a Harbetheknel egy bizonyos kategoria felett az erositok kozotti kulonbseg elhanyagolhato igy nem erdemes csilliardokat kolteni ra.

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Tegnap meghallgattuk a Devialetet.Az ottani körülmények között én nem hallottam semmi kiemelkedően extra produkciót.Pedig a SAM is üzemelt az SHL5+-ra vonatkozóan.
Ez a vélemény senkit ne tántorítson el a Devialettől.Más körülmények között és rendszerben ettől még lehet kiválló.Engem nem hozott lázba sorry.
Egyébként az ismerősöm sem vette meg.Az Accuphase E350 tartja meg.Azt mondja az jobban tetszik neki.Pedig be volt izgulva a Devialetre,de ennek ellenére mégis vissza fogja küldeni.

Köszi az élménybeszámolót! És ajkamicinek is.
Újra meg újra bebizonyosodni látszik, mennyire nem kell felülni a fizetett sajtó hype-jainak!
Gyula 

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

A Harbethre vonatkozó megállapításoddal teljesen egyet tudok érteni.Eddig nem találtam olyat ami jobban tetszett volna.És már nem is keresem.
Ahogy írtam a Devialetet nem én akarom megvenni.Egy ismerősöm szeretné az Accuphase E350-et a Devialet 200 cserélni.Az AR-t már fél éve eladtam és egy Quad elő/végfok van helyette.
Valamit nem értek a Devialetnél.Írják,hogy ha valaki használja a SAM-et akkor pl egy BandW 805 a gyári 43Hz helyett képes 25Hz-re lemenni? Vagy az én M30.1 esetében 44Hz helyett 23,4Hz ígérnek 
Valamiért nehéz elképzelnem,hogy ha egy doboz a gyári specifikációk alapján tud 44Hz akkor milyen ügyeskedés révén képesek elérni ezt a meglepehtősen komoly mértékű eltérést?Erre valóban alkalmas egy  monitor amit a tervezője nem így alkotott meg.Igaz,hogy nem értek hozzá és még nem is hallottam,de nekem,mint laikus felhasználónak ez erősen marketing szagú csodásításnak tűnik.
Valaki elmagyarázhatná,hogy ez hogyan lehetséges.

Korábban már írtam az ellenérzéseimről a mélytartomány ilyen jellegű pótlásával szemben. A lényeg, hogy digitális tartományban működő ekvalizerként linearizálják a frekvenciátvitelt, vagyis azokban a tartományokban ahol vagy a hangfal adottságai, vagy a szoba akusztikai tulajdonságai miatt deficit tapasztalható, emelnek a jelszinten, máshol meg visszafognak rajta. A cél a lineáris amplitúdó-válasz a teljes frekvencia-tartományban.
Na most a mélytartományt illetően a Harbeth a mélyközepet 3,3kHz-en váltja a magassal, tehát típustól függően 40-50Hz-től egészen addig próbálnak minél kevesebb kompromisszumot kötni a linearitást illetően. Ennek a sugárzónak még 20-30Hz-et lefelé a nyakába sózni nem egészséges dolog. Ezért is készítenek olyan eszközöket, melyek erre dedikáltak.
A SAM-szerű megoldásoknak a haszna igazán a szoba akusztikájában mutatkozó devianciák minimalizálásában van szerepe, a különböző frekvenciákon kialakuló állóhullámok (a szoba saját hangjai) hol kiemelést, hol meg épp kioltást eredményezhetnek, ezeket lehet többé-kevésbé eliminálni.
Gyula 

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Igen, ez örömteli dolog !
Mindig nagyon klassz ha van lelkesedés és nyilván nem alaptalanul.

Én egyszer hallgattam  Bélánál, szegeden a talán a legkisebb Harbeth et - akkora volt mint egy nagyobb gyufásdoboz -  szenzációs hangja volt, az össses ott lévő 
nagy monitort "lejátszotta" hangban , hifis paraméterekben, zeneiségben, élvezeti faktorban.

Viszont itt fiúk  a francia Devialet ről beszélgettek, erről a műszaki, design , felhasználóbarát oldaról megközelítve egyedülállóan kiváló erősítő csodáról .
Hang szempontjából - ami azért egymás között a legfontosabb dolog gondolom.. - nem tudok jó tapasztalatokat megosztani.
Érdekes dolog hallgatni,.. nehéz belekötni a hallott hangba, nem száraz, - sőt inkább a meleg tónus oldalán zenél - hifis paraméterek teljesen rendben vannak, csak a lényeg hiányzik belőle .. a zene, az élet. Nekem teljesen lelketlen, egyszerűen "üres" volt. 
Szigony AR csövese után...nem tudom.  

A Harbethre vonatkozó megállapításoddal teljesen egyet tudok érteni.Eddig nem találtam olyat ami jobban tetszett volna.És már nem is keresem.
Ahogy írtam a Devialetet nem én akarom megvenni.Egy ismerősöm szeretné az Accuphase E350-et a Devialet 200 cserélni.Az AR-t már fél éve eladtam és egy Quad elő/végfok van helyette.
Valamit nem értek a Devialetnél.Írják,hogy ha valaki használja a SAM-et akkor pl egy BandW 805 a gyári 43Hz helyett képes 25Hz-re lemenni? Vagy az én M30.1 esetében 44Hz helyett 23,4Hz ígérnek 
Valamiért nehéz elképzelnem,hogy ha egy doboz a gyári specifikációk alapján tud 44Hz akkor milyen ügyeskedés révén képesek elérni ezt a meglepehtősen komoly mértékű eltérést?Erre valóban alkalmas egy  monitor amit a tervezője nem így alkotott meg.Igaz,hogy nem értek hozzá és még nem is hallottam,de nekem,mint laikus felhasználónak ez erősen marketing szagú csodásításnak tűnik.
Valaki elmagyarázhatná,hogy ez hogyan lehetséges.

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 851

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: ajkamici »

.... nem vagyunk egyformák.
  igen ez így van. De így színes teljes a világ.
Egyszer Huszti Gábor mesélte nekem, ....volt egy összeállított nagyon komoly és drága rendszer náluk, ami viszont meglehetősen forszírozott , kemény hangzású volt. ( mármint nekik )
Bement hozzájuk egy régi ismerősük, aki ahogy meghallotta a hangot, "na végre egy jó hang nálatok" felkiálltással élt..
DCS Debussy / Aurender A100 / Leben cs600 / Harbeth M40.2

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8898

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

D Premier -- ZU Omen 
D Premier -- Focal Utopia ( Grande és a kis monitor ) 
D-Premier -- Audio Physic ..nem emlékszem melyik típus, nagy álló dobozok
Devialet 200 -- SF Extrema

De ez természetesen az én egyéni véleményem, talán kár volt leírni, nem tudom,  mert egyébként nyilván nagyon sokan szeretik , csak pozitiv review -k vannak róla.
( Hozzáteszem még egyértelmű negatív kritikát semmilyen high-end dologról nem olvastam...  nagy review kiadóktól )
Elvenni senki kedvét nem szeretném , sem befolyásolni , egy saját próbát, tapasztalatot biztosan megér a meghallgatása.

Dehogy volt kár! A "kritika soha nem érdekelt". Ezek a privát vélemények sokkal objektívebbek is lehetnek, hiszen nem vezérli a pénz, vagy egyéb mögöttes tartalom.
Én eddig Zu-val és Focal utopiával hallottam, de nekem mindkettő nagyon bejött. Nem hiányoltam a zeneiséget belőle, de nem vagyunk egyformák.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Én egyszer hallgattam  Bélánál, szegeden a talán a legkisebb Harbeth et - akkora volt mint egy nagyobb gyufásdoboz -  szenzációs hangja volt, az össses ott lévő 
nagy monitort "lejátszotta" hangban , hifis paraméterekben, zeneiségben, élvezeti faktorban.

Viszont itt fiúk  a francia Devialet ről beszélgettek, erről a műszaki, design , felhasználóbarát oldaról megközelítve egyedülállóan kiváló erősítő csodáról .
Hang szempontjából - ami azért egymás között a legfontosabb dolog gondolom.. - nem tudok jó tapasztalatokat megosztani.
Érdekes dolog hallgatni,.. nehéz belekötni a hallott hangba, nem száraz, - sőt inkább a meleg tónus oldalán zenél - hifis paraméterek teljesen rendben vannak, csak a lényeg hiányzik belőle .. a zene, az élet. Nekem teljesen lelketlen, egyszerűen "üres" volt. 

Nem akartam ünnep rontó lenni, de ha már.
Egyetértek Ajkamicivel, pont ezt tapasztaltam én is anno Pennáéknál, amit ő leírt.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

D Premier -- ZU Omen 
D Premier -- Focal Utopia ( Grande és a kis monitor ) 
D-Premier -- Audio Physic ..nem emlékszem melyik típus, nagy álló dobozok
Devialet 200 -- SF Extrema

De ez természetesen az én egyéni véleményem, talán kár volt leírni, nem tudom,  mert egyébként nyilván nagyon sokan szeretik , csak pozitiv review -k vannak róla.
( Hozzáteszem még egyértelmű negatív kritikát semmilyen high-end dologról nem olvastam...  nagy review kiadóktól )
Elvenni senki kedvét nem szeretném , sem befolyásolni , egy saját próbát, tapasztalatot biztosan megér a meghallgatása.

Melyik Devialet-t hallgattad és mivel?

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Harbeth hangsugárzók

Melyik Devialet-t hallgattad és mivel?

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Úgy látom elég KIEMELT téma lett a Harbeth hangsugárzók témája a fórumon.

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Hajra!

En az shl5+ra szavazok mar ha ez szamit...

Mikor mehetek érte?

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Most próbálok meg egy hasonló rendszert összehozni egy NAC N-272-nyi különbséggel   , na meg a hangfal kérdéses, Harbeth-et még mindig nem hallottam sajna.

Hajra!

En az shl5+ra szavazok mar ha ez szamit...

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Sziasztok!

A magam részéről ha valaha DSP útra lépnék, akkor valószínűleg ez lenne:
http://www.deqx.com/product-hdpExII-overview.php
Ami mondjuk egy Naim NAP-250 DR-t hajtana.
A hangfal maradna az M30.1 + REL szub, valószínűleg 1-2 Gibraltar.

Most próbálok meg egy hasonló rendszert összehozni egy NAC N-272-nyi különbséggel   , na meg a hangfal kérdéses, Harbeth-et még mindig nem hallottam sajna.
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Sziasztok!

A magam részéről ha valaha DSP útra lépnék, akkor valószínűleg ez lenne:
http://www.deqx.com/product-hdpExII-overview.php
Ami mondjuk egy Naim NAP-250 DR-t hajtana.
A hangfal maradna az M30.1 + REL szub, valószínűleg 1-2 Gibraltar.
Gyula 

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Harbeth hangsugárzók

Az angoloknak perverziója a kis helyiség. Amikor cserediák voltam Hastingsben akkora szobát kaptam, hogy ha rendesebben kinyújtózkodtam az ágyon, akkor elértem az összes falat.
Egy ismerősöm munkatársa is 8-10 m2-en hallgatja a 805d-jét Devialet-val. Ő szereti én mondjuk nem hallottam, de azt mondta, hogy kifejezetten jót tett a hangzásnak a SAM.

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

Harbeth hangsugárzók

Biztosan van benne lehetőség.A SAM-re én is kíváncsi leszek.Pénteken talán többet tudok mondani,de az én véleményem is csak egy a sok közül és koránt sem biztos,hogy amit én jónak vagy rossznak ítélek azt te is pont úgy hallanád.
Én meg a te véleményedre az SHL5+ kapcsán.

Az SHL5+ kb egy hónap múlva jön vendégségbe egy hétre. Mindenképpen írok majd pár sort a hallottakról

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Én nem is a marketingre reagáltam, hanem a Fórumtársak saját tapasztalásaira. Akik itt írnak, hallottak már ezt-azt, így elhiszem Nekik.
Mindíg igyekeztem én is őszintén és legjobb tudásom szerint írni a hallottakról.Valamilyen szinten biztosan érzékeny az erősítésre és a kábelekre,de megítlésem szerint rendkívül kis mértékben.
Persze pl egy  Rega Osirissel el lehet hangolni rendesen,de egy teljesen alap erősítővel és kábelekkel is tud olyat nyújtani.Amit ha nem megrögzött audio-nervosaban szenved valaki akkor boldogan el tud hallgatni.Talán innen származtatható az az urban legends,hogy szinte mindegy,hogy milyen erősítő és kábelek...
A mostani szemléletem is nyílván befolyásolja az értékítéletemet.Ma már szinte alig vagy egyáltalán nem foglalkoztat a különbségek keresése és az,hogy mit és hogyan tudnék fejleszteni.
Ebben rendkívül nagy szerepe van a Harbeth átal közvetített zenének.Ami lassan 5éve nap,mint nap elvarázsol,megnyugtat,szórakoztat,könnyeket csal a szemembe.Ami a legnagyobb öröm,hogy ezt gyakran családi program keretein belül a kislányommal együtt szoktuk élvezni.Igaz nála még a Halász Judit néni és a Bergengócia etc a sláger.Amire gyakran együtt kell táncolnunk.Szóval a Harbeth megszolgálja a vételárát. 

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

haaat ezert furcsallom szigony szarnyprobalgatasat de mejd kiderul
Laci a Devialet nem az én ötletelésem.Egyenlőre még happy vagyok a QUAD-al.Talán a nagyobb nappaliba egy QUAD QMP,de ehhez azért ki kellene próbálni akár egy TEAC-503.
Vagy ha már DSP,mint a Devialetnél akkor a QMP-t egy ilyennel https://www.hifihuone.fi/tuotteet/vahvi ... e-x4/,deez már árban túl sok.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”