Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Vinyl - amit hallgatunk
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 697
Vinyl - amit hallgatunk
Megoszlanak a vélemények. Olvasok sok olyat is, hogy az első nyomással soha nem fog tudni vetekedni a japán nyomás (ha csak nem ott nyomták először. ) Inkább az van, hogy nagyobb esélyed van szép állapotban megszerezni az adott japán nyomást, mint esetleg más nyomást. Jobban vigyáznak rá, 40-50 éves kiadott japán nyomású lemezek gyönyörű állapotban vannak. Persze ez nem azt jelenti, hogy máshol nem lehetne kifogni, de jóval kisebb az arány, és az esély rá
nyert a japán nyomás.
patent külső és belső, míg az usa nyomásnál már a borítón volt némi barnulás, illetve mindkét oldalon a vége felé karc, ami szemből is látható volt.
RegaBrio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 770
Vinyl - amit hallgatunk
Olvasok sok olyat is, hogy az első nyomással soha nem fog tudni vetekedni a japán nyomás (ha csak nem ott nyomták először.
A gyakorlati tapasztalat is ezt mutatja.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Vinyl - amit hallgatunk
Megoszlanak a vélemények. Olvasok sok olyat is, hogy az első nyomással soha nem fog tudni vetekedni a japán nyomás (ha csak nem ott nyomták először. ) Inkább az van, hogy nagyobb esélyed van szép állapotban megszerezni az adott japán nyomást, mint esetleg más nyomást. Jobban vigyáznak rá, 40-50 éves kiadott japán nyomású lemezek gyönyörű állapotban vannak. Persze ez nem azt jelenti, hogy máshol nem lehetne kifogni, de jóval kisebb az arány, és az esély rá. Nagy rock, prog rock bandák korai nyomású lemezeit nagyon nehéz szép állapotban beszerezni, és persze őrült drágák.
pedig a japán nyomásokat tartják a legjobbaknak általában úgy tudom
köszi a segítséget.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
- GTomi
- V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk
Így legyen ötösöm!
pedig a japán nyomásokat tartják a legjobbaknak általában úgy tudom
köszi a segítséget.
RegaBrio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
Vinyl - amit hallgatunk
TBM 24? Azta
Ez egy érdekes kérdés lehet azért, hogy ezeket a full japán anyagokat vajon mmiért nem adták ki máshol is. Vagy kiadták, csak én nem tudom?
Ez azért Japán nyomásban van meg.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
- arzachel
- V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk
Így legyen ötösöm!
Ez azért Japán nyomásban van meg.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
Vinyl - amit hallgatunk
Így legyen ötösöm!
Én az usa nyomást venném meg.
- arzachel
- V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk
segítséget kérnék:
megvenném o. peterson : night train lemezét, van most új kiadású is boltokban, de nyilván körülnéztem használt piacon, is ahol találtam az egyik boltban két használtat.
az egyik egy japán nyomás, a másik usa.
rákeresve a neten a discogs-on szerepel az usa nyomás, míg a japán, a megadott sorszámmal nem.
ex(borító) m(lemez), a másik vg-vg, közel azonos árban.
ezek a sorszámok, japán: verve 20mj 0007 az usa nyomás: verve v6-8538
mennyire megbízható a discogs ebből a szempontból, hogy minden kiadás szerepelhet, illetve a japán lehet "egyedi" nyomás?
Én az usa nyomást venném meg.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
- GTomi
- V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk
segítséget kérnék:
megvenném o. peterson : night train lemezét, van most új kiadású is boltokban, de nyilván körülnéztem használt piacon, is ahol találtam az egyik boltban két használtat.
az egyik egy japán nyomás, a másik usa.
rákeresve a neten a discogs-on szerepel az usa nyomás, míg a japán, a megadott sorszámmal nem.
ex(borító) m(lemez), a másik vg-vg, közel azonos árban.
ezek a sorszámok, japán: verve 20mj 0007 az usa nyomás: verve v6-8538
mennyire megbízható a discogs ebből a szempontból, hogy minden kiadás szerepelhet, illetve a japán lehet "egyedi" nyomás?
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2735
Vinyl - amit hallgatunk
Jefferson Airplane..ha megvoltak a GD-ék,ez is menni fog,csuklóbol
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Vinyl - amit hallgatunk
Nekem a Born to be wild valahogy nem engedte sokáig, hogy a többi Steppenwolf számmal foglalkozzak. Természetesen imádom, korszakos szám, de ki is fújt. Aztán amikor neki ültem az albumnak, ej de jó kis lemez!
Hooker..aztán Steppenwolf....
- dixie-chicken
- V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk
Hooker..aztán Steppenwolf....
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
Vinyl - amit hallgatunk
Magna Carta "Lord of the ages"..a boritó (Roger Dean) a "Lords of the ring" (még rajzfilm) ihlette...ha valakinek esetleg még Led Zeppelin "Stairway to heaven" is beugrik,helyben vagyunk..
Jó anyag.
Viszont dixie most hallgatom a GD 72-es európai turnéja után kiadott lemezét,de basszus ezen nem,vagy csak nyomokban hallható a közönség.
Nem tudom hogyan sikerült ezt így elbaltázni,mert koncert lemezen a közönséget nem hallani elég fura.
Pedig volt miből összerakni a lemezt,mert sok koncertet adtak.
- dixie-chicken
- V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk
Magna Carta "Lord of the ages"..a boritó (Roger Dean) a "Lords of the ring" (még rajzfilm) ihlette...ha valakinek esetleg még Led Zeppelin "Stairway to heaven" is beugrik,helyben vagyunk..
- GTomi
- V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk
mai beszerzések (supraphon mind), mindegyik nm-ex állapot:
- GTomi
- V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk
Őőő...templomban szoktunk hinni.
Én jártam anno a Hanglemezgyártó Vállalatnál......
igazából, még mindig érdekelne az akkor tapasztalatod, mert a kíváncsiságom, már ilyen, akár privátban is jöhet.
Vinyl - amit hallgatunk
Köszi dixie.
Ezek közül három rendelés alatt van már,a többi meg fülelés alatt lesz.
Egyébként most jelent meg egy koncerlemezük ha jól láttam 78-ból.Még nem hallgattam,de állítólag jó.Majd megfüleljük,és kiderül milyen.
Utána néztem az új lemeznek,és azt írják hogy az Egyiptomi piramisoknál,a Red Rocks Amphitheatreban előadott legendás 78-as koncert anyagát tartalmazza.Május 13 a megjelenés időpontja,a lemez címe pedig a helyszín.
Vinyl - amit hallgatunk
@Shimano:akkor ha azok megvoltak,lépjünk egy két lépést tovább:
Workingman's dead
American beauty
Aoxomoxoa
1st
Anthem of the sun
Fillmore E
Fillmore East ,New York City,April 1971
Fillmore West '69
Sunshine daydream/DVD és opcióval
Köszi dixie.
Ezek közül három rendelés alatt van már,a többi meg fülelés alatt lesz.
Egyébként most jelent meg egy koncerlemezük ha jól láttam 78-ból.Még nem hallgattam,de állítólag jó.Majd megfüleljük,és kiderül milyen.
- dixie-chicken
- V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk
@Shimano:akkor ha azok megvoltak,lépjünk egy két lépést tovább:
Workingman's dead
American beauty
Aoxomoxoa
1st
Anthem of the sun
Fillmore E
Fillmore East ,New York City,April 1971
Fillmore West '69
Sunshine daydream/DVD és opcióval
Vinyl - amit hallgatunk
@Shimano nem egyszerű a dolog,még a Deadhead társaságon belül is vannak eltérő vélemények,ahány ember annyi vélemény/izlés,ezen felül ahogyan mondtam én lezártam valahol a témát '75 környékén..nem azt jelenti hogy nincs vlmi kiugró azután is amit szeretek,de a helyzetet komplikálja az is hogy van ami megvan LP-én,és van ami csak digitális formában,de adok egy pát ötletet:
(Live/Dead és Fillmore '69 már emlitve lett)
ezen felül:
Grateful Dead Live '71 (Skull and Roses)
Europe '72 (a sima változat)
Bear's choice
Steal Your Face
Vault sorozat :One from Vault,Two from Vault,Three from Vault
Steppin Out '72
Reckoning (talán az első rock "unplugged" koncert ami rögzitve lett,még jóval az MTV sorozat elött)
Winterland,May30,1971,Live
hirtelen ennyi ..
Na ezek már meg is vannak,és rendelés alatt még egy pár,mert kell.
Szuper mindegyik.
- GTomi
- V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk
mai beszerzés, a lemez külső és belső is legalább ex állapotban van.
holland nyomás
Vinyl - amit hallgatunk
Itt csinálj egy külön topicot a kérésednek:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/foru ... %B3-keres/
Sziasztok AC DC maxi bakelit. lemezeket keresnek! Csere is érdekel
Vinyl - amit hallgatunk
Sziasztok AC DC maxi bakelit. lemezeket keresnek! Csere is érdekel
Legújabb szerzemyényeim!
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3258
Vinyl - amit hallgatunk
Legújabb szerzemyényeim!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- dixie-chicken
- V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk
Little Feat "Waiting for Columbus" a rocktörténelem egyik legismertebb koncertfelvétele(ez is),minden szinten,még ma is..a Naimisták által is felkapott felvétel,nem véletlenül..a banda top formában,feszes ritmika,iszonyat jó kiegészitő társaság,Tower of Power banda fúvós szekcióval kiegészitve,dögös,hajtós tex-mex/southern rock némi dixie-vel kiegészitve..a "Dixie chicken" zseniális váltotaza,funky/groove sem hiányzik,a hippie korszak "Don't bogart that joint" himnuszával a felvételen..nekem 2D4...