Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
DAC-olás
Én felvállaltam, leírtam, remélem nem sértődsz meg miatta!
Egyik fórumtársunk (Meridian) nemrégiben számolta fel az általad említett 'alap' laptop alapú rendszerét egy 100e alatti Dune mediaplayer + Dac megoldásra. Most boldogabb. Jobb lett a hang. Tudom a részletek hiánya már is ellenérv felület..., csak azért írom le, mert van élet a túloldalon is.
Nem vagyok szagértő. Nemrég, pár hónapja kezdtem csak hosszú-hosszú idő óta újra zenéket gyűjteni, hallgatni. Biztos vagyok benne, hogy itt szinte mindig van feljebb tovább... és azt is elfogadom, hogy 1 millióért biztos nagyon kafa média PC-t lehet építeni.
Abban már nem teljesen vagyok biztos, hogy én hallanám a 100 ezres (Popcorn A-410) médiaplayer és az 1 milliós pc közötti különbséget (a többi komponens természetesen ugyanaz...).
Az biztos, hogy roppant praktikus jószág - csak egy kis fekete doboz -, benne 2 Tb WD Red NAS és rajta sok szép, jó dolog.
Tettem rá a gyári táphoz képest egy kicsit jobbat (http://lejatszo.hu/?oldal=termek&termid=1576 - ilyent, csak az ebay-ről - amúgy nem hallok különbséget), az elosztó van damme h07rn-f kábeles, meg az erősítő és a médialejátszó is. Nem állítom, hogy ezeknél nagy különbséget hallottam volna. Mondjuk az elektromos rendszer vadi új és véletlenül majdnem olyan, mintha ösvény lenne, mert a kiselosztótól jön a vezeték és nincs toldva, igaz, csak 2,5-ös közönséges rézvezeték.
Szóval amit egy olcsó rendszerhez nem túl drágán meg lehetett tenni, azt megtettem.
IC kábelből is megtaláltam, amivel egész tűrhetően szól ez így.
(Biztos fogom még itt-ott reszelgetni, mert ettől - is - hobbi... de ez így egész jó már.)
Arra őszintén kíváncsi lennék, hogy egy "komolyabb" DAC-al mi változna. Nem kötözködésből írom, hanem tényleg.
DAC-olás
Kérdés, van-e innenső és túlsó oldal. A megfejtés szinte mindig a részletekben rejlik, főleg egy számítógép esetén. Hogy mivel lehet a legjobb hangot csiholni, azt nem tudom, de hogy mindenféle eszköz produkcióját le lehet rontani, abban biztos vagyok.
Igen. Szerintem a mediaplayer alternatíva kapcsán is igaz ez, de az talán még inkább, hogy fel is lehet őket javítani. Ahogy a PC-k kapcsán sok a "hangolni való" az üdvözítő végeredményhez, úgy a MP esetében is. Ez fontos szempont. A Dune Smart D1 pl. egy lineáris tápegységgel, egy kb. 40e forint körüli digit kábelel, az audio menü normális beállításával fényéveket javul audios célokra, természetesen árkategóriáján belül kezelve, és maradva a PCM formátumnál. Szóval az igényes install...szerintem mindkét vonalon lényeges. Ezért sem foglalok állást határozottan egyik mellett/ellen sem.
.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11163
- Kapcsolat:
DAC-olás
Egyik fórumtársunk (Meridian) nemrégiben számolta fel az általad említett 'alap' laptop alapú rendszerét egy 100e alatti Dune mediaplayer + Dac megoldásra. Most boldogabb. Jobb lett a hang. Tudom a részletek hiánya már is ellenérv felület..., csak azért írom le, mert van élet a túloldalon is.
Kérdés, van-e innenső és túlsó oldal. A megfejtés szinte mindig a részletekben rejlik, főleg egy számítógép esetén. Hogy mivel lehet a legjobb hangot csiholni, azt nem tudom, de hogy mindenféle eszköz produkcióját le lehet rontani, abban biztos vagyok.
DAC-olás
valaki felvállalja a saját véleményét, reménykedve benne, hogy senki nem sértődik meg miatta.
.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
DAC-olás
Szerintem mediaplayer-el is lehet jót zenélni, ha az install-al a PC-hez hasonló módon alaposan van foglalkozva. A kábelezés/tápellátás/DAC választás ott sem mindegy, és persze milyen árkategóriákról beszélgetünk. PC vs MP. Nem hinném, hogy e kérdésben egyetlen út vezet Rómába... Egy tisztességes Audio PC ára alatt szerintem van létjogosultsága a normálisabb mediaplayereknek 2.0-ban is, természetesen komolyan vehető külső Dac-al, de hát az ugye köll PC-hez is. Az viszont nagyon igaz, hogy ez (is) örök vita tárgya marad...
Ezek a világbéke jellegű hozzászólások hordoznak-e bármilyen segítséget, előremutatást, konstruktivitást? Ismerünk-e olyan technikai megoldást lejátszásra, amiről kijelenthetjük, hogy nem alkalmas zenehallgatásra? Bármelyikről elmondható, hogy valakinek biztosan megfelelőek, csak hát ezzel a lendülettel be is zárhatjuk a fórumot, mert nincs miről beszélni, minden szép és tökéletes. Nem emlékszem rá, hogy bárki is beszélt volna itt úgy bármiféle megoldásról, hogy az az egyetlen jó út, de szerintem pozitív, ha valaki felvállalja a saját véleményét, reménykedve benne, hogy senki nem sértődik meg miatta.
A házimozis média playerekről szerintem minden árkategóriában elmondható, hogy a hangminőséget tekintve hátrányban vannak. A 100e Ft alatti olcsóbb példányok nem érik el egy több éves laptop, egyszerű PC produkcióját sem. A kicsit komolyabbak árából már egy fullos Raspberry PC összeállítható, ami megint csak jobb minőséget fog adni. A sok százezres lejátszók árából pedig már egy bivalyerős media PC összerakható, ami hangban mindenképpen, de esetleg még képminőségben is előrelépést jelent. 1 MFt felett már vannak olyan megoldások (pl. Kaleidescape, bár az már inkább nevezhető egy szervernek, mint egyszerű media playernek), amikkel nehéz versenyezni, de ennyiért már csak nagyon kevesen vásárolnak lejátszót. Az asztali media playerek egyetlen igazi előnye a kompakt kialakítással járó egyszerű használat, de ennek keményen meg is kérik az árát (az itt is említett Oppo playerek 300-400e forintnál kezdődnek, a komolyabb típusok 1 MFt kelletik magukat). A kizárólag audio jelekre élesített digitális források esete már egy másik történet.
DAC-olás
sziasztok!
foobar2000 -nél ezzel mit lehet kezdeni : Unrecoverable playback error: Invalid device
DENON PMA 1520AE - DENON DCD 720AE - DENON DA-300 USB - HECO DIREKT - VANDAMMECABLE - SUPRACABLES
DAC-olás
Hát aztán? Nem kell törődni a fanboyokkal. szerintem ez így nem helyén való, ha egyesek alap nélkül elfogultak egyes termékekkel. nem baj, ha van ellenvélemény, lehet lesz akinek az is segít, a sok hurráoptimista hozzászólás mellett.
Szerintem mediaplayer-el is lehet jót zenélni, ha az install-al a PC-hez hasonló módon alaposan van foglalkozva. A kábelezés/tápellátás/DAC választás ott sem mindegy, és persze milyen árkategóriákról beszélgetünk. PC vs MP. Nem hinném, hogy e kérdésben egyetlen út vezet Rómába... Egy tisztességes Audio PC ára alatt szerintem van létjogosultsága a normálisabb mediaplayereknek 2.0-ban is, természetesen komolyan vehető külső Dac-al, de hát az ugye köll PC-hez is. Az viszont nagyon igaz, hogy ez (is) örök vita tárgya marad...
.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1714
DAC-olás
Talán mert abból komoly vihar indulna. Az említett készülékek elsősorban a képminőségre vannak kihegyezve, zenére engem még egyik sem fogott meg, egy tisztességes PC könnyen túlszárnyalja őket audioban. Persze ha ezt a házimozis részlegen leírná valaki, halál fia lenne.
Hát aztán? Nem kell törődni a fanboyokkal. szerintem ez így nem helyén való, ha egyesek alap nélkül elfogultak egyes termékekkel. nem baj, ha van ellenvélemény, lehet lesz akinek az is segít, a sok hurráoptimista hozzászólás mellett.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
DAC-olás
Egyébként a média lejátszós felvetésemre senki nem reagált.
Talán mert abból komoly vihar indulna. Az említett készülékek elsősorban a képminőségre vannak kihegyezve, zenére engem még egyik sem fogott meg, egy tisztességes PC könnyen túlszárnyalja őket audioban. Persze ha ezt a házimozis részlegen leírná valaki, halál fia lenne.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
DAC-olás
az nt-503-at nem hallottad véletlenül? ha igen, milyen?
Az audio része nagyjából ugyanaz, mint az UD-503, "csak" belegyömöszöltek egy streamert és hálózati kapcsolatot.
DAC-olás
akkor ugord át a 4. pontot. a lényeg az, hogy telepítve legyenek a komponensek, a foo_dsd_asio komponenst megfelelően konfiguráld (10-14. pont), a preferences/playback/output alatt a foo_dsd_asio legyen kiválasztva (16.), és kiválaszd a kimeneti formátumot a tools/sacd alatt (17-18).
Köszi, sikerült!
DENON PMA 1520AE - DENON DCD 720AE - DENON DA-300 USB - HECO DIREKT - VANDAMMECABLE - SUPRACABLES
DAC-olás
Egyébként a média lejátszós felvetésemre senki nem reagált.
DAC-olás
Mivel miskolci vagyok, a meghallgatás nem egyszerű. Ha utazok, addig jó lenne csokorba szedni a jelölteket, illetve egyeztetni a forgalmazókkal, hogy ne maradjak hoppon, ne kelljen többször mennem. De tényleg egy szűkített listát szeretnék előbb.
(Különben lehet fejet csóválni, de vannak emberek, akiknek hiszek, ha hifiről van szó - és itt magánemberre és kereskedőre is tudnék példát mondani )
"Hiszek"
Fogalmazzunk inkább úgy, hogy eddig is bevált minden tippjük, illetve nagyon úgy fest, egyezik a megítélésünk.
Na meg úgy gondolom, ezekkel a készülékekkel nem nagyon lehet mellé lőni, inkább az ár/érték arány lesz döntő. Nem fizetnék 500eFt-ot egy Oppoért, ha a Teac 350-ért többet ad. Bár, azok a Deprez műszerek..
ha még nem hallottad egyiket sem, akkor ugorj neki a hallgatózásnak. szerintem - ahogy fapaci írta - a ha-1 komoly cucc, de túlárazott. nekem ami nagyon tetszett fejhallgatóhoz, az az audio-gd nfb-29. prohardveres fejes találkozón tavaly ősszel volt belőle, hihetetlen erő, transzparencia, gyakorlatilag minden hangerőszinten (!) komoly dinamika jellemzi. nem olyan puccos a dizájn, mint az említett két dac/amp esetében, de hangra annyi pénzért szerintem nagyjából kifogástalan. a pioneer egyébként engem is izgat.
nekem a teac ud301/ha501 vonal is bejön, bár a mostani rendszerednél feltehetően nem lesz jobb.
DAC-olás
Teljesen szimmetrikus és dual-mono felépítésű mindkettő. 501-esem 3 évig volt, most adtam el, 503-asom pár napja van.
az nt-503-at nem hallottad véletlenül? ha igen, milyen?
DAC-olás
Oppo HA-1 az, amibe beleszerettem, mint termék. Nem hallottam, nem fogdostam, de nem tudok tőle szabadulni. Ezért kezdtem el a vásárlás gondolatával játszadozni.
De van olyan jó a HA-1, hogy a Pioneer U-05 kétszeres árát fizessem érte?! Merthogy ez a másik jelölt.
ha még nem hallottad egyiket sem, akkor ugorj neki a hallgatózásnak. szerintem - ahogy fapaci írta - a ha-1 komoly cucc, de túlárazott. nekem ami nagyon tetszett fejhallgatóhoz, az az audio-gd nfb-29. prohardveres fejes találkozón tavaly ősszel volt belőle, hihetetlen erő, transzparencia, gyakorlatilag minden hangerőszinten (!) komoly dinamika jellemzi. nem olyan puccos a dizájn, mint az említett két dac/amp esetében, de hangra annyi pénzért szerintem nagyjából kifogástalan. a pioneer egyébként engem is izgat.
nekem a teac ud301/ha501 vonal is bejön, bár a mostani rendszerednél feltehetően nem lesz jobb.
DAC-olás
Hasonló árfekvésű készülékek közül csak a Lupus C-t birtokoltam, s nagyon elégedett voltam vele. (Nem véletlenül vettem Hivoxot, sokáig olvasgattam előtte a fórumot )
Használtpiacon azért előtűnnek nagyon jó áron.
Az olcsóbb szegmenseket illetően várjuk meg mások véleményét is
Köszönöm, bár ez pont 20.000 Ft-tal hosszabb, mint amire így elsőre gondoltam!
Ettől olcsóbbra ne is gondoljak?
Jóval rosszabbak az ettől olcsóbbak?
Én Hivox DAC-okra voksolnék.
- sony309
- Fórumlakó

- Értékelés: 29
DAC-olás
S3x, Hi-Fi & Rock and Roll
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
DAC-olás
esetleg lennél olyan kedves és kipróbálnád, hogy előfokként hogy működik az 503? ha jól néztem, ez most már teljes értékű előfok is. meg szabad kérdezni mennyibe kerül egy ilyen masina itthon?
Az UD-503 listaára 350e Ft. Ez már távvezérelhető és előfokként is használható, nem úgy, mint az 501.
- -KP-
- V.I.P.

DAC-olás
Teljesen szimmetrikus és dual-mono felépítésű mindkettő. 501-esem 3 évig volt, most adtam el, 503-asom pár napja van.
esetleg lennél olyan kedves és kipróbálnád, hogy előfokként hogy működik az 503? ha jól néztem, ez most már teljes értékű előfok is. meg szabad kérdezni mennyibe kerül egy ilyen masina itthon?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
DAC-olás
vajon ez az ud 503 valóban szimmetrikus kivitelű? ez a kérdés adott az ud 501-re is.
DAC-olás
A média lejátszókkal mi a helyzet? Eladóként nagyon hype-olják, a tulajdonosok is oda vannak érte, a tesztekben audiofil forrásként emlegetik kivétel nélkül mindenhol - de érdekelne, mit mondanak rá a DAC topicban igazi zeneszeretők
(Csak mert nem elhanyagolható tény, hogy egy BDP-95-tel lenne egy szuper kis hálózati lejátszóm is.)
A Teac-et nagyon szuper lenne meghallgatni valahol. Esetleg tipp ezt illetően?
Az Oppoval volt már dolgom, nem rossz, de szerintem erősen túlárazott. A Piot nem ismerem. Figyelmedbe ajánlom a TEAC új UD-503 masináját is. A mostani DAC-odat bőven lepipálja, szerintem hangra tudja azt, amit az Oppo, csak jóval olcsóbban kínálják. Fejhallgató erősítőnek sem utolsó, bár e téren nekem nincs sok tapasztalatom.
- -KP-
- V.I.P.

DAC-olás
Az Oppoval volt már dolgom, nem rossz, de szerintem erősen túlárazott. A Piot nem ismerem. Figyelmedbe ajánlom a TEAC új UD-503 masináját is. A mostani DAC-odat bőven lepipálja, szerintem hangra tudja azt, amit az Oppo, csak jóval olcsóbban kínálják. Fejhallgató erősítőnek sem utolsó, bár e téren nekem nincs sok tapasztalatom.
vajon ez az ud 503 valóban szimmetrikus kivitelű? ez a kérdés adott az ud 501-re is.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
DAC-olás
Fejhallgatós láncom szeretném elsősorban fejleszteni. Jelenleg Musical Fidelity M1 DAC van, Beyerdynamic A20-szal és egy modifikált DV400-as futóművel. Hálózatról Smart D1 adja optikain a jelet. Fejhallgató HD800.
Oppo HA-1 az, amibe beleszerettem, mint termék. Nem hallottam, nem fogdostam, de nem tudok tőle szabadulni. Ezért kezdtem el a vásárlás gondolatával játszadozni.
De van olyan jó a HA-1, hogy a Pioneer U-05 kétszeres árát fizessem érte?! Merthogy ez a másik jelölt.
DAC-olás
Felteszem itt is a kérdést tömören, mert megakadtam..
Fejhallgatós láncom szeretném elsősorban fejleszteni. Jelenleg Musical Fidelity M1 DAC van, Beyerdynamic A20-szal és egy modifikált DV400-as futóművel. Hálózatról Smart D1 adja optikain a jelet. Fejhallgató HD800.
További alternatíva, hogy veszek egy BDP-95-öt, vagy 103-at. Előbbi a dedikált audió kimeneteivel reményeim szerint nagyon jó forrás lesz, mind hálózatról, mind CD-ről. A 103-ban nem vagyok biztos, bár ahelyett meg ott van a CA 752BD. Vannak ezek a híres lejátszók annyira jók hangban, hogy lepipálják az U-05-öt, esetleg felvegyék a versenyt a HA-1-gyel?
Mert ha igen, akkor nem nagyon van kérdés, hisz egy jó média lejátszóm is lesz a pénzemért - az A20-at meg továbbra is tudom használni erősítőként a HD800-hoz. (Merthogy az A20 szerintem nagyon jó kis cucc.)
Esetleg más alternatívát is szívesen fogadok.
Előre köszönök minden javaslatot, hozzászólást.
DAC-olás
Sziasztok!
Kezdőként a DAC témában, segítséget kérnék a hozzáértőktől, hogy merre van az előre?
Med600 (USB-n hozzákötött HDD-ről főleg veszteségmentes anyagaim vannak) és Yamaha RX-V777 közé szeretnék egy (vagy több) DAC-ot kipróbálni.
Keret kb. 30 eFt egyelőre, ha van értelme és hallok különbséget, akkor feljebb megyek.
Szóval (és tettel), merre van az előre számomra, mit érdemes megnéznem, kipróbálni és mit nem?
Köszönöm, ha segít valaki!