Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Vélemények, kérdések Cables fejlesztésekkel kapcsolatban

Moderátor: cables

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 503

Hozzászólás Szerző: MGMART »

Valóban pamutköpenyen "tekergőzik" a rézszál és így nagyon sérülékeny.
 Viszont tényleg nagyon jó hangja van, szerintem sok drága és jó kábel felkötheti a gatyáját vele szemben.

Rudolf jó kábeleket készít, csak a marketingje veri ki néha a biztosítékot.Illetve a korábbi vevőknek akik a kábeleit használják okozhat némi keserű szájízt, az állandó variálás-fejlesztés következtében megjelenő mindig egyre jobb hangú és egekbe magasztalt kábelek megjelenése.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A hit a legkönnyebben módosítható faktor, a fizika pár milliárd év óta nem akar változni .. no..
Az a köpenykülsőre tekert hajszál drót nem túl sérülékeny? előny azért van abban is, a köpenykülsőn tekergőző drót ugye jó hosszan érintkezik műanyaggal, és aki ilyet használ, annak el lehet adni az újabb koncepciót, miszerint nem előnyös ilyen sokáig, hosszan találkozni a vezetőérnek ki tudja milyen dielektrumú szigetelővel..

A régi IC-n pamuton tekereg a hajszál drót. Ezen a műanyag köpenyen most én is csodálkozom tekintettel az eddigi koncepcióra   , ettől persze még szólhat jól.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3526

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Nem tudom, hogy csak én látok ellentmondást Rudolf eddigi koncepciójával szemben, miszerint minden burkolat és szigetelés csak ronthat hangon?
   Kérdezem ezt úgy, hogy én  AIR-N ic-t használok amin a jel azaz a pozitív ér egy hajszálvékony rézszál ami a kábel külső pamutköpenyén kívül arra rátekerve fut a szabad levegőn.
   Ettől van szellősebb megoldás?

A hit a legkönnyebben módosítható faktor, a fizika pár milliárd év óta nem akar változni .. no..
Az a köpenykülsőre tekert hajszál drót nem túl sérülékeny? előny azért van abban is, a köpenykülsőn tekergőző drót ugye jó hosszan érintkezik műanyaggal, és aki ilyet használ, annak el lehet adni az újabb koncepciót, miszerint nem előnyös ilyen sokáig, hosszan találkozni a vezetőérnek ki tudja milyen dielektrumú szigetelővel..

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hozzászólás Szerző: audioline »

Nem tudom, hogy csak én látok ellentmondást Rudolf eddigi koncepciójával szemben, miszerint minden burkolat és szigetelés csak ronthat hangon?
Koncepció elméletben addig létezik, míg nem váltja fel egy másik... Egy kevéske "sminkre" szükség van, ez mán csak ilyen ipar...
.

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 503

Hozzászólás Szerző: MGMART »

Kérdezem ezt úgy, hogy én  AIR-N ic-t használok amin a jel azaz a pozitív ér egy hajszálvékony rézszál ami a kábel külső pamutköpenyén kívül arra rátekerve fut a szabad levegőn.
   Ettől van szellősebb megoldás?

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 934

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Cables!

Leírhatnád már a rendszered összetevőit, mert nagyon kíváncsi lennék rá (gondolom más rajtam kívül). Amin kikisérletezted kábeljaidat és ami nagyon sokat javít a rendszeren ?
Érdeklödve várom válaszodat...... -
"Az igazi barát szemből támad."

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2323

Hozzászólás Szerző: cables »

Az Air-N Reference ábrán látható kivitele több ponton is előrelépést jelent az eddigi változatokhoz képest. Az egyik ezek közül új „ruhája”, amely a legszellősebb öltözék, ami csak elképzelhető.

Minél kevesebb köpeny, és szigetelés van a huzalok körül, annál jobb lehet a hang és ez a „ruha” valósítja meg a minimális köpeny elvet a legjobban. Az új ruha ugyanis, bár annak látszik, nem külső borítás, nem köpeny.

A minimál köpeny elv hatása jól hallhatóan érvényesül ennek a kábelnek hangjában, ez a legdinamikusabb, legnagyobb felbontású és legtermészetesebb hangú IC, amit én eddig készítettem. Az ára a bárki által elérhető kategóriában van. 

Akit érdekel az új kábel, meghallgatná a hangját írjon nekem    cables@freemail.hu

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Míért járok kábelt tesztelni kam -hoz?

Nagyon sok kedves vevőm lett évek során itt az AVX-en, de mégis ő az első, aki eszembe jut, ha valami igazán újat szeretnék megmutatni valakinek. Már az is furcsa volt, ahogy megismerkedtünk. Talán 3 éve történt, hogy tespedtem otthon a hosszú karácsonyi szünetben, amikor unalmamban hirdetéseket böngészve felfigyeltem egy hirdetésre. Valaki egy régi elő-végerősítőt hirdetett 300 eFt-ért. Ez nem kis összeg gondoltam és megnéztem, hogy mi az a Pioneer Spec-1, Spec-2. Hát ezt láttam

Ezt meg kell hallgatni gondoltam és felhívtam. Na így ismerkedtem meg kam -al. Elmentem hozzá, ha jól emlékszem VdH meg Project kábelekkel voltak bekötve az erősítők és jól szólt a zene a Sonus Faber hangfalakból.  Az erősítőkbe meg nem lehetett nem beleszeretni. Időt kértem tőle de már a hazaúton rájöttem, hogy ha megveszem ezt a két csodát lakást kell cserélni, mert nem tudom ezeket a hatalmas erősítőket nálunk elhelyezni. Gondolkoztam a dolgon, és pár nap múlva felhívtam, hogy sajnos nem férnek el nálunk ezek a csodás retro cuccok. A kapcsolat vele viszont megmaradt és amikor megtudta, hogy kábeleket készítgetek kért párat kipróbálni. Aztán szép lassan ráállt az én kábeleimre. Bármit vittem neki, mindig csóválta csak a fejét: Hagyd itt, majd meghallgatom. Aztán megvette. Velem korabeli, hihetetlenül laza ember és nagyon jó vele beszélgetni. A nagy erősítőket már eladta, de azóta is nagyon jó cuccokon hallgat zenét, fogalmam sincs hol veszi ezeket, mert nem szeret kijárni a lakásból, de mindig vannak nála újdonságok. Igényes zenéket hallgat, nagyon jó lemezekről a lakás akusztikája is kiváló, a sok szép régiség megtöri a felületeket, kellemes természetes a hangzás.

Sokan kérdezi tőlem, hogy hol hallom a legjobb hangot, hát azt hiszem nála hallottam, amikor még meg volt a Spec-1-2 és Dire Straits számokat hallgattunk japán LP-ről. Borsódzott a hátam.

Pénteken fordult talán elő első alkalommal, hogy első hallásra is dicsérte egy kábelemet. Az Air-N Reference szólt nála és tetszett neki.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Gondolatok kábelekről, kábelezésről 3. Szép kábelek vagy szép hangú kábelek
A szépség rabjai vagyunk, mindenki szereti a szépet! Nincs ez másképp akkor se, ha kábelekről van szó. Csakhogy itt választani kell a vásárlónak: szemre szép kábelt szeretne, vagy szép hangú kábelt. A szigetelés és a köpeny anyagok nagyon nem tesznek jót a hangjelnek. Ez jól lemérhető azon is, hogy a kábel gyártók elfogadható árú szép kábelei - hát finoman szólva - elég rosszul szólnak.

Új ruhában az Air-N Reference IC

Ma teszteltük kam -nál. Még neki is tetszett. Mármint a hangja. Ami szinte a hihetetlen kategória

Air-N Reference_500px3.jpg
Air-N Reference_500px.jpg

Akkor most ez végre egy "szemre szép kábel". Tehát nem lehet "szép hangú", mert a fenti vélemény alapján választanunk kell, hogy melyik paraméter a domináns.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Ma délelőtt Budapest vonzáskörzetében jártam kábelekkel. Fantasztikusan érdekes és érdeklődő háziakkal ismerkedtem meg, és egy igen jó rendszerbe kerültek be a kábeleim, nevezetesen 3 hálózati, Hangfal, IC és egy spec TV hang kábel.

Volt egy szigorú "peremfeltétel" a házigazda kikötötte, hogy akkor vigyem a kábeleket, amikor a ház úrnője is ráér hallgatózni. A hölgy ugyanis a MÁV szimfonikus zenekar tagja. Persze komolyzenékkel kezdtük a tesztelést és nagy dicséret volt számomra, amikor a hölgy azt mondta: ezeket a hangszer hangokat hallom a zenekarban. A végén azért volt egy kis Yello is...

Tamas.jpg

Ma este felhívott telefonon az a fiatalember, akinek a rendszerébe tegnap kerültek be a kábeleim. Amikor felvettem a telefont és meghallottam a hangját első pillanatban arra gondoltam, hogy valami gond van a kábelekkel, azért hív. Szerencsére egész mást mondott.

Tegnap késő estig hallgattak zenét a nejével, és azt tapasztalták, hogy jobban hat rájuk a zene. Azok a kiváló minőségű SACDk, amelyeket már régóta hallgatnak és szeretnek. Valami olyasmit mondtam erre, hogy igen ez természetes, ha jobb kábelek kerülnek be egy rendszerbe, de aztán elgondolkoztam a dolgon.

Lényegében az egész audió hobbi mozgató ereje, hogy azt szeretnénk, hogy minél jobban a zene hatása alá kerüljünk, minél jobban megérintse a lelkünket ez a csodálatos rezgő világ. Ahányan vagyunk annyi irányba indulunk ezért, és ha ma sikerül egy jobb hangzást találnunk holnap már azon gondolkodunk, hogy mi lehet a következő lépés. Csodálatos hobbi ez és hálásak lehetünk, hogy a vonzásába kerültünk!

mouse53
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 44

Hozzászólás Szerző: mouse53 »

Üdv Mindenkinek,
Egy rövid észrevételt tennék a hálózat kábelekkel kapcsolatosan.
A jó multkorában elhoztam Rudolftól két hálózati kábelt -
teljesen egyforma kb 2 m hosszú a jelenleg futó szériából, a különbség az egyik sima a másik zavarszűrős változat.

Egy német középvastag általam nem nagyon ismert cég közép áru kábelét használtam elsősorban a hossza miatt.
Mivel nem volt mihez hasonlítanom így bátran állíthatom hogy jól szólt és tette a dolgát. Egy elosztó bekötésére szolgált.
Furdalt a kíváncsiság és Rudolf nagyon biztatott hallgassak meg mást is, akár az Övéit akár másikat, számíthatok változásra.
Szóval így tettem és elhoztam tőle, néhány egészen kiváló LP  társaságában a két kábelt.

Sokat dugdostam a tápokat, fáziskeresés stb. tényleg másképp szóltak.
A két kábel is egymáshoz képest is.
A zavarszűrős szerintem a Cables vonal egyenes folytatása, a másik nem nagyon tetszett, egy kicsit magasba húzta a hangot, bocs ilyen érzetet keltett.

Nem adtam fel és kipróbáltam direkt erősítőhöz elosztó nélkül. Itt príma volt, picit jobban tetszett mint ugyan ezen típus rövidebb változata ami be volt kötve. Nem nagyon értem, hogy ez a 50-60 cm többlet vezeték tápoldalon miért szól bele a dologba, de egyértelműen kihallható.
Már biztosan Rudolf türelmének a vége felé járhatok, így napokon belül eldöntöm mit teszek velük, biztosan lesz ami marad és nyilván lesz ami megy, azaz viszik.
Köszönöm a lehetőséget. / A Nat King Cole box egészen fantasztikus. /
Mouse53

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Ma délelőtt Budapest vonzáskörzetében jártam kábelekkel. Fantasztikusan érdekes és érdeklődő háziakkal ismerkedtem meg, és egy igen jó rendszerbe kerültek be a kábeleim, nevezetesen 3 hálózati, Hangfal, IC és egy spec TV hang kábel.

Volt egy szigorú "peremfeltétel" a házigazda kikötötte, hogy akkor vigyem a kábeleket, amikor a ház úrnője is ráér hallgatózni. A hölgy ugyanis a MÁV szimfonikus zenekar tagja. Persze komolyzenékkel kezdtük a tesztelést és nagy dicséret volt számomra, amikor a hölgy azt mondta: ezeket a hangszer hangokat hallom a zenekarban. A végén azért volt egy kis Yello is...

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Szakmai szempontból annyit tennék hozzá az alábbi kedves beíráshoz, hogy János szobájában a zenei hangok terjedését nagymértékben segítette az a pár pohár  finom barna sör, amit a melegre való tekintettel egészségünk védelmére kénytelenek voltunk elfogyasztani.

De mielőtt valaki arra gondolna, hogy a finom sör miatt hallottuk sokkal jobbnak a új Air-N Reference IC kábeleket, elmondanám, hogy visszahallgatuk a zenéket a végén a régi kábelekkel és utána mondta János, hogy kér ezekből az új ICkből.

A tesztelés során nagyon vigyáztam arra, hogy semmivel se befolyásoljam az ő értékítéletét, mindig ő mondta, hogy milyen változást hall, és nagyon jó érzés volt, hogy a fejlesztési céllal egyezett a véleménye. A hallott változás ismét ellentmond annak az elterjedt , de hibás vélekedésnek, hogy vastagabb huzal kell a jobb mélyekhez és a jobb dinamikához! 

paljanika
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 13

Hozzászólás Szerző: paljanika »

Sziasztok!

Ismét egy eseménydús és tapasztalatokkal teli zenehallgatást tudhatunk magunk mögött Rudolffal.

Majd egy éve, hogy átkábeleztem az AIR-N kábelekkel a rendszerem. Rendkívül kellemes hangzást sikerült elérnem. Szerencsére meg tudtuk szervezni ezt az újabb találkozót, ahol kipróbáltuk az új IC kábelt. Hajtott a kíváncsiság, hogy ezeket a kiemelkedően jó kábeleket sikerült e még jobbá varázsolnia Rudolfnak. Eddig is nagyszerű tér, rengeteg részlet, életszerű hangszerek és ének hangok jellemezték a kábeleket, de erre rátett még egy lapáttal. Még élettel telibb hangszerek és zeneibb megszólalás jellemzi az új fejlesztésű IC kábelét. Ismét igazolódott a papírforma, mivel a forrás és az előfok között jobban érződött az új IC pozitív hatása, mint az előfok és a végfok között.

Örömmel feledkeztünk bele a zenehallgatásba, amit természetesen a kiváló minőségű zenei anyagok nagyban megalapoztak.

Köszönöm még egyszer a lehetőséget.

Üdv.

János

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Gondolatok kábelekről, kábelezésről 3. Szép kábelek vagy szép hangú kábelek
A szépség rabjai vagyunk, mindenki szereti a szépet! Nincs ez másképp akkor se, ha kábelekről van szó. Csakhogy itt választani kell a vásárlónak: szemre szép kábelt szeretne, vagy szép hangú kábelt. Szerintem ez nem lehet kérdés, az utóbbi a nyerő. A zenei hang esetében a szép az a természetes, a természetes hang. Az, ahogy a hangszerek szólnak, ahogy az énekes hangja szól.

Az én “szép” kábelem története
Jó pár éve történt, még az AVX-re kerülésem előtt. Egy Zsolt nevű fiatalember járt nálam lemez témában és megjegyezte, hogy elég jól szól ez szekrény sorba beépített rendszer, milyen kábeleket használok. Mondtam, hogy én csináltam minden kábelt régi huzalokból, és van köztük olyan, ami nagyon jó hangfal kábelnek. Mondta, hogy kipróbálna egy hangfal kábelt ő is, bár neki elég drága kábelei vannak a Supra cégtől, a hangfal kábele például Sword, ami a Supra csúcs kábele. De azért meghallgatná az enyémet is. Következő héten elmentem hozzá az én kis vékonyka hangfal kábelemmel, amit nagyon gyanakodva méregetett, amikor elővettem.

Betett egy nagyon jó XR CDt és meghallgattuk a Sword-el. Szólt rendesen. Aztán kicseréltük az enyémre. Ugyanaz a szám, hangerő minden ugyan az, hát egy szerényebb, visszafogottabb hangot hallottunk. Kicsit szégyenkezve összehúztam magam, ő meg mondta, hogy: Na látod sokkal több van a Sword hangjában, nem véletlenül drága.

Aztán visszatettük a Sword-öt, ugyanaz a szám, és miközben pakoltam el a kábelemet felfigyeltem valamire, a Sword harsányan és egyes részleteknél érdesen szólt. Megjegyeztem ezt, mire visszatette az enyémet és meghallgattuk megint. A vége az lett, hogy megkért hagyjam ott a hangfal kábelt, leteszteli rendesen, többféla zenével.

Eltelt egy hét és felhívott. Azt mondta nagyon tetszik neki a kábel hangja, azóta az szól nála, de van vele egy kis probléma. Ő a szép dolgokat szereti maga körül és ez a kábel nem szép. Ha meg tudom csinálni elfogadható külsővel, akkor megveszi. OK mondtam, megcsinálom szépre. Elmentem érte és tettem rá vagy 3 réteg köpenyt, külsőnek egy szép fényes bevonatot. Vastagabb lett a kábel, és elegánsabb.

Na igen így már jó – mondta Zsolt és elvitte meghallgatni. Aztán eltelt vagy 3 hét, nem mertem rákérdezni, aztán felhívott, hogy ne haragudjak, de nem venné meg a kábelt.

Aztán még pár embernél járt a szép kábel, külsőre tetszett mindenkinek, de valahogy mindig vissza került. Ez szokatlan volt, mert a vékony pamut szigetelésű kábeleim rendszerint ott maradtak a vevőknél.

Aztán egy kedves ős AVX-es biztatására 2012 nyarán jelentkeztem a portálra. Akkor már tudtam, hogy a sok rátett köpeny ártott a hangnak, és a “szép” kábelt nem is ajánlgattam az érdeklődőknek. Aztán jött a Karácsony és Béla szervezett egy licitálást felajánlott cuccokból. Én ezt a kábelt küldtem le, egy szegedi fórumtárs vette meg, írt róla, hogy az árához képest nagyon jó a hangja, aztán mi lett vele nem tudom.

De én attól kezdve, ha kábelt csináltam nem a külsőre, hanem a kábelek hangjára koncentráltam. Azóta, végig gondolva a dolgot, teljesen érthető az ami történt. A szigetelés és a köpeny anyagok nagyon nem tesznek jót a hangjelnek. Ez jól lemérhető azon is, hogy a kábel gyártók elfogadható árú szép kábelei - hát finoman szólva - elég rosszul szólnak. A csúcs kábeleknél igyekeznek távol tartani a köpenyt a vezetőktől és kikompenzálják a köpeny hatását, csodás vonzó hangot tudnak csinálni, de ez akkor sem természetes hang. (folyt. köv.)

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Az alábbi megkeresésre csináltam egy borotva csatlakozós hálózati kábelt CD játszóba. Ma reggel kaptam meg a vevő levelét, az ő engedélyével közzé tenném a "szakmai" részét, hátha ötletet ad valakinek, aki hasonló tuningon gondolkodik. A levélben szereplő három ki-be dugdosást ajánlom mindenkinek, aki új tápkábelt próbál egy készülékbe...

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Régi vevőktől mindig jó érzés levelet kapni, de amit ma reggel kaptam attól szinte elérzékenyültem. Tegnap felhívott valaki, akinek 2011-ben csináltam ha jól emlékszem egy hálózati és egy IC kábelt vidékre és azóta nem hallottam róla. Akkor annyit mondott, hogy házépítésbe kezdett, gondolom most készült el a ház, és ismét megkeresett. Kérésemre küldött képet az új CD játszója hátúljáról és amit ír talán az ösvény építéssel kacérkodóknak is hasznos lehet.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hozzászólás Szerző: audioline »

Szerintem a hangzatos 'kábelfilozófia' majd minden gyártó - legyen az világmárka vagy sufnis manufaktúra - ismertetőjében fellelhető kisebb/nagyobb mértékben. A csillogó szemű bizakodó vásárló elégedettsége vagy ellenkezőleg a becsapottság érzése nem ezen fog múlni, sokkal inkább a hosszabb távú felhasználás során szerzett élmények/benyomások mérlege lesz a döntő. A pszichológia persze huncut adalék... némelyeket a beidegződések, előítéletek, az elfogultság ill. a 'márkahűség' - időnként némi sznobizmussal fűszerezve - eleve irányított pályán vezérel a "JÓ" felé. És melyikünk teljesen semleges ezektől...? Vannak a "gyári" és vannak a "DIY" vonal hívei. Mi az igazság? Az, hogy vannak mindkét halmazból jó és pocsék produktumok is. A szelektálás időt, pénzt, sok sok próbát igénylő feladat. A tapasztalatok pedig egy nagyszerű dolgot eredményeznek: a marketingre, hasba akasztásra az ember immunissá válik, és csak az érdekli, hogy "hogyan szól" egy adott portéka. Aki megtalálta amit keresett, jól teszi ha boldogan zenét hallgat, és offra állítja a bogarat...
.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Gondolatok kábelekről, kábelezésről 2.

Mielőtt folytatnám ezt a kis jegyzetet talán nem árt leszögezni, hogy ezek a vélemények az én tapasztalataim, amit többé kevésbé megerősítenek a kábel vevők véleményei. Persze ettől még bárkinek lehetnek teljesen eltérő gondolatai. Ugyanis mindenkinek meg vannak a saját igényei, a jó hangzás mást és mást jelent különböző embereknek.

Rendszer kábelezés zenére vagy Hi-Fi hangzásra
Sokfelé megfordultam az elmúlt időben, sokféle rendszert hallottam és sajnos az a tapasztalatom, hogy a rendszerek egy részét a szokatlan hangzások (a falrengető mély hangok vagy éppen a csilingelő magasak) irányába hangolják, ahelyett, hogy a zene finom részleteivel, a hangszerek hangjának szépségével, vagy az ének érzelmi töltöttségével mérnék a hangzást.
Az előbbi, Hi-FI hangzás keresőire az jellemző, hogy szinte folyamatosan változtatják a rendszerüket, míg a sok zenét hallgató, inkább az érzelemre figyelő emberek ritkábban szánják rá magukat változtatásra, nem keresnek állandóan új elemeket a rendszerükbe.
Az állandó változtatás nagyon sok esetben visszalépéssel jár, az új elemekkel más lesz a hang, talán jobb lesz benne valami, viszont összességében távolabb viszik a rendszer hangját a zenétől.
Amúgy ezzel, az audió rendszer folyamatos fejlesztésével nincs semmi baj, ez kiváló időtöltés és a közösséghez tartozás, a napi elfoglaltság az audiós oldalak nézegetése, beirogatás sok embernek az élet szerves része. Jókat lehet vitatkozni például azon, hogy melyik kábel az igazi, vagy melyiket milyenre érdemes cserélni.

Miért nehéz eligazodni a kábelek világában?
 Hát ennek nagyon sok oka van. Rengeteg cég gyárt audió kábeleket és kivétel nélkül más és más filozófiát találnak ki arra, hogy miért éppen az ő kábelük az igazi. Ha valaki bedől egy hangzatos filozófiának és meg is veszi a kábelt hamar rájön arra, hogy becsapták. El fogja adni a kábelt, de a kábel rossz minősége ekkor sem derül ki, ugyanis a használt kábelek eladói kénytelenek jókat mondani az eladni kívánt kábelről, mert különben a kutya sem venné meg azokat. Bonyolítja a kábel rengetegben való eligazodást, hogy a szaklapok tesztjei, tisztelet a kivételnek, rutinból megírt nevetséges dicshimnuszok, pénzzel megvett semmit mondó firkálmányok.

Az elmúlt időszakban néhány kedves topiktársnál volt alkalmam olyan kábeleket is meghallgatni, amelyek neves gyárak csúcs kábelei. Eddig az volt a véleményem, hogy ezeknek a kábeleknek a színvonalát nem lehet saját gyártású kábelekkel, DIY alapon megközelíteni. Ma azt gondolom a tapasztalatok alapján, hogy igenis lehet olyan kábeleket készíteni, amelyek felveszik a versenyt a méregdrága gyári csúcs kábelekkel.

Egy következő folytatásban a kábelezés területén elterjedt tévhitekről írnék röviden!

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Gondolatok kábelekről, kábelezésről 1.

Annak, aki sokféle lejátszó rendszert hallgat és esetleg arra is van lehetősége, hogy különböző kábelek okozta változásokat hallgasson ezekben a rendszerekben idővel lesznek tapasztalatai, amit szeretne közreadni. Igy vagyok ezzel én is, a következőkben szeretnék rendszeresen közreadni ilyen gyakorlati tapasztalatokat.

Az egyik legfontosabb tanulság számomra az elmúlt évek látogatásaiból, hogy szinte reménytelen válalkozás ha egyetlen kábel cseréjével kívánunk a jobb hangzás irányba előrelépni. Túl azon, hogy a becserélt kábelek többsége nem jobban, hanem másképp szól, még a valóban jobb kábel hatását se lehet egyértelműen elbírálni. mert mi az, hogy jobb abban az adott rendszerben? Egy fényes hangú IC kábel tetszeni fog egy - valamilyen okból - tompa hangú rendszerben, de azt nem mondhatjuk, hogy ezzel jó irányba léptünk. A tompa hangú rendszernél azt kell megkeresni, hogy melyik kábel miatt tompa a hang. Az én tapasztalatom szerint a hálózati kábelek okozzák a legtöbb gondott a hangzásban, ezekkel, a hálózati kábelek készülékhez válogatásával érdemes kezdeni a hangolást.

A hálózati kábelek előtt van még valami, ami nagyon fontos a kábel tesztelésnél: a megfelelő teszt zeneszá kiválasztása. Kell legalább egy olyan kiváló lemez, aminek a hangjában meg lehet bízni, referenciának lehet tekinteni. A legutóbbi tesztelésnél egy nagyon jó minőségű komolyzenei CDt találtunk alkalmasnak erre a tulajjal, de ez inkább kivételnek számít, mert én általában női ének hangot szoktam javasolni. Érdemes a lemezen egy nagyon jó számot kiválasztani és végig azzal tesztelni. Persze ez nem azt jelenti, hogy csak ennek a számnak kell jól szólni, a szeánsz végén a tulaj általában sorra felteszi a kedvenc lemezeit, és örömmel tapasztalja, hogy azok is jobban szólnak.

Nagyon sokan, sajnos egyre többen fájlokat hallgatnak. Én ezt nagyon rossznak tartom, mert a fájlok minősége nem megbízható. Sokan szereznek valamilyen forrásból vagy letöltésből eredeti, állítólag masterekről digitalizált fájlokat, amik tényleg fantasztikusan szólnak. Némelyik. Persze lemezek, meg még egyazon lemez különböző nyomatai között is van nagy különbség, de ott valahogy mégis kézzel foghatóbb a minőség.

Ennyit elsőre, bevezetőnek, saját véleményként.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Jó reggelt, kellemes vasárnapot mindenkinek!

A meteorológusok borzalmas időt ígértek a hétvégére, de szerencsére(?) nem értik a dolgukat és talán ma is jó időnk lesz mint tegnap!

Pár gondolatot szeretnék leírni az Air N Reference kábelekkel kapcsolatos eddigi történésekről. A referencia jelzővel illetett kábelek általában a gyártók önmaguk által legjobbnak tartott termékei és az áruk is ennek megfelelően alakul. Az Air N esetében ez utóbbi egyáltalán nem igaz. Ezek a kábelek az eddigi Air N árakhoz igazodnak, viszont hangzásban lényeges előrelépést jelentenek.

Valamit írnék arról hogyan érdemes megismerkedni ezzel a sorozattal.

Nagyon sokszor leírtam már, hogy a tápkábelek kiemelkedően fontos tényezői a rendszerek hangjának és ezekkel, a tápkábelek készülékhez válogatásával érdemes kezdeni a teszteléseket. Két új fejlemény ezzel kapcsolatban, az a felismerés, hogy az erősítők tápkábelei szólnak bele leginkább a hangzásba. Ez ellenkezik a külföldi szakirodalom, a józan ész és az én régebbi álláspontommal, hogy előröl a jelforrásoktól érdemes kezdeni a tápkábel válogatást, de ez van, ezt tapasztaltuk több rendszernél. A másik új fejlemény, hogy némiképp revidiáltam az álláspontomat a tápkábelekbe integrált szűrő elemek hasznosságáról, ami annyit jelent, hogy az Air N Reference sorozatban már vannak szűrős tápkábelek is. Viszont, amiben csak erősödött az álláspontom: minden készülék másfajta tápkábelt kíván, semmiképp sem érdemes azonos tápkábeleket használni.

Az Air N Reference hangfal kábelekről nem szeretnék sokat beszélni, ezeket érdemes kipróbálni. Még azoknak is, akik nagyon drága kábeleket használnak, mert lehet kellemes meglepetés (sokkal jobb ár és természetesebb hangzás).

Az Air N Reference IC kábeleket az elmúlt hetekben igen jó nevű, abszolút  High End kábelekkel (MIT Oracle V1.1 és Jorma Unity) hallgattuk meg igen jó csöves rendszerben és nagyon jól, teljesen egyenrangúan  szerepeltek.

Jelenleg a digit IC a legújabb családtag az Air N Reference sorozatban ez is kiemelkedően szerepelt egy kedves régi ügyfelem nagyon komoly rendszerében, jelenleg ennek a továbbfejlesztésén dolgozok.

Köszönöm azok figyelmét, akik végigolvasták a fentieket! Kérdésekkel, kábel teszteléssel kapcsolatos kérésekkel kérem írjanak nekem  cables@freemail.hu

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 854

Hozzászólás Szerző: ajkamici »

Csatlakozom én is a tulajokhoz.
Sok gyártmányú hangfalkábel megfordult nálam is, ( teljesség nélkül , Nordost Valhalla, Transparent Audio , Acoustic Zen, Kubala Sosna Emotion ) és pár évig a Harmonic Technology magic reference woofer , ami most került ki a rendszerből és bekerült a Te " Air N reference" hangfalkábeled.
Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy ártól függetlenül, csak a fülemhez, érzéseimhez és zenehallgatási szokásaimhoz passzitsam a kábeleket.

Nagyon tetszik, egyszerűen elképesztő a hangszerhűség , felbontás, jelenlét érzet ...  
hihetetlen, de ez van.
Igen, talán a leginkább pragmatikus hasonlat, ha egy szóban,-képben jellemezni szeretnénk ennek a kábelnek a teljesítményét :

Az Air-N Reference hangfal kábelemből pár darab már gazdára talált. Nem akármilyen hangfal kábeleknél bizonyultak jobbnak, de ezek felsorolásával nem szeretném rontani a lecserélt kábelek eladási esélyeit.

A múlt héten sikerült véleményt kicsikarnom egy nagyon kedves, zeneértő és jó rendszerrel (Accuphase E-408 erősítő és DP-78 SACD, Proac 3.8 hangfalak) rendelkező vidéki vevőmtől, aki eddig az Air-N kábelemet használta, és nagyon elégedett volt vele. Ő nem írogatós ember, ezért én tenném be a nekem írt sorait.

Air-N Reference vélemény

DCS Debussy / Aurender A100 / Leben CS600 / Harbeth M40.2 - Entreq Olympus - Shunyata Research és Radnai kábelezés

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Az Air-N Reference hangfal kábelemből pár darab már gazdára talált. Nem akármilyen hangfal kábeleknél bizonyultak jobbnak, de ezek felsorolásával nem szeretném rontani a lecserélt kábelek eladási esélyeit.

A múlt héten sikerült véleményt kicsikarnom egy nagyon kedves, zeneértő és jó rendszerrel (Accuphase E-408 erősítő és DP-78 SACD, Proac 3.8 hangfalak) rendelkező vidéki vevőmtől, aki eddig az Air-N kábelemet használta, és nagyon elégedett volt vele. Ő nem írogatós ember, ezért én tenném be a nekem írt sorait.

Air-N Reference vélemény

chord
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2223

Hozzászólás Szerző: chord »

A jelkábelekkel a mai napig azt érzem, hogy a legjobb ízesítésű drótot választottam a felhozatalból; az egyik itt jó. a másik ott finom, de mindegyik cukros víz alapvetően, rengeteg művi aromával, még a nagyon drágák is.

Aki azt hinné, hogy a szigetelések csak a bűnösök, feltétlen téved, ki kell próbálni egy csupasz légvezetéket, (leginkább hangszórókábelnél, (a nem kimenőtrafós végfokoknál azért háromszor gondoljuk át, mielőtt belevágunk az akcióba...) a hang egy szegmensben zseniális és pazar, máshol meg sajnos nem jó.

Ezeknél a tápkábeleknél nálam a fenti analógia nem áll. Inkább a sima víz jut eszembe.

ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

A legujabbak (alábbi képen) normál (1m 20 - 1m 30) méretben 30-35e, huzalszámtól és kialakítástól függően. Pesti érdeklődőknek ebben az árban a válogatás lehetősége is benne van.

Válasz küldése

Vissza: “Power-R kábelek”