Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- Pointe
- V.I.P.

- Értékelés: 486
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
1, Általánosan nem mondható el. A hetvenes években minőségi cuccokat (is) építettek. Ha minőségi az erősítő, vsz. minőségi a fonója is. Egy 100 ezres lemezjátszó beépített fonója általában ennél rosszabb.
2, Akai AP 100 lemezjátszómat 14 éves koromban kaptam. Pörgött kb 10 évig, majd pihent 23 évet. 1 éve beindítottam. Profin pörög. Az eredeti szíj van rajta. Tavaly volt 34 éves. A gyárí szíj pótolható. Egy minőségi gyári szíj 10 évet általában simán elmegy.
3, Nem a forgatónyomaték a lényeges, hanem a csapágyazás. A nagy tányérsúlyú lemezhátszóknál ajánlott kézzel segíteni az indítást. Ha már pörög - és jó a csapágyazás - tök mindegy,hogy 3 vagy 15 kg-ot kell mozgásban tartani. A csapágy az, ami kritikus. Nem minden csapágy bírja tartósan a nagy terhelést. Ez független a meghajtási módtól.
Mylord kolléga gyorsabban írt, de legalább ugyanazt :-)
- Pointe
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Sziasztok!
Volna pár kérdésem amit tapasztaltabbak tudnának megválaszolni...
1, vannak ezek a külső phono előerősítők, meg az erősítőbe integrálva és vannak olyan lemezjátszók, főleg ma hódítanak ezek, amiknél már a lemezjátszóba van beépítve ez...vajon, általánosan elmondható , hogy egy alap 100 ezres lemezjátszó beépített phono-ja is már jobb lehet, mint egy 70-es évekbeli középkategóriás erősító phono-ja?
2, van egy direkt hajtású lemezjátszóm és gondolkodok szíjhajtásúban, nagyon sok rosszat hallottam az élettartam, a csúszás, a szíj későbbi pótlás vonatkozásában...tényleg iylen macera ez vagy a gyári szíj házilag is pótolható? tévhit hogy annyira csúszna ami már a zenei élményre káros lenne? stb...megerősítést várnék valamelyik oldalról, pro/contra.
3, szintén szíjhajtás: ha nem ismert a forgatónyomaték, akkor elmondható, hogy bármely ilyen lemezjátszónak vinnie kell az 500 g alatti lemez leszorító súlyt? illetve, online kereskedésekben látni egész vad tömegeket, gondolom azok inkább direkt hajtásúakhoz valók?!
1) A 70-es évekbeli középkategóriás erősítő saját phonója valószínűleg nagyságrendekkel jobb, mint amit egy mai lemezjátszó két IC-s phono erősítője tud. A külső phonókból kétféle van, általában az ár eligazít. A néhány ezer forintos megoldások ugyanazok, amiket a lemezjátszókba építenek. Tényleg csak arra valók, hogy meg tudjon valahogy szólalni a lemezjátszó egy olyan erősítőn, amiben nincs phono. De semmi több. Utána 30 és 60 ezer forint között vannak a kicsit komolyabb darabok pl. a NAD, a Cambridge Audio, a Project is kínál itt készülékeket. Ezek kb azt a kategóriát hozzák, amit egy tisztességesen megépített audiofil erősítő a lemezjátszózás hőskorából. Természetesen nem mindegy, konkrétan melyik phonót hasonlítjuk konkrétan melyik régebbi erősítőhöz, de nagyjából ez a képlet. Végül vannak a nagy gonddal megépített külső phonók, ezek ára ritkán kezdődik 100 ezer alatt, a plafon pedig csak a csillagos ég. Ezek azért simán jobbak tudnak lenni egy átlagos integrált erősítő saját phonójánál.
2) a szíjhajtás és a direct drive hívei állandó harcban állnak egymással :-) Ez olyan alap ellentét, mint a Fradi-Újpest, a benzines-dízel, Bestiák-Baby Sisters :-) nézetkülönbségek :-) Ami biztos: egy tisztességes szíjhajtású lemezjátszó nem nyávog, és nem csúszik a szíj sem. A megnyúlt szíj pótlása egyáltalán nem probléma, pár napja keresett valaki egy régebbi NAD lemezjátszóhoz szíjat, és belinkeltem neki egy jó forrást, ahol egy ezres alatt lehetett kapni a szíjat. A szíjak egyébként sokat kibírnak, átlagos használat mellett öt évet mindenképp, de akár a dupláját is. Szóval ez ne aggasszon. Ami a tényeken túl a szubjektív véleményeket illeti, a szíjhajtású lemezjátszók gyakrabban szebb, zenei hangúak, mint a DD-k. A világ legelismertebb lemezjátszói túlnyomó többségükben szíjhajtásúak. Hogy mi lehet a különbség oka, arról talán valaki majd értekezik. Ha senki nem vállalja, és érdekel, akkor holnap leírom ;-)
3) a lemezleszorító súly használata egyáltalán nem magától értetődő dolog. Az valóban igaz, hogy nem minden szíjhajtású lemezjátszó szereti. Nem annyira a forgatónyomaték a gond, inkább a tányércsapágy kiképzése, illetve a kopása. De még egyszer mondom: ezeknek a súlyoknak, tárcsáknak, korongoknak a használata nem feltétlenül indokolt. Egy hullámos lemezt nem lehet kiegyenesíteni azzal, hogy a közepére rakunk egy bumszli nagy súlyt. Egy nem hullámos lemeznél meg vitatható a hangzásra gyakorolt hatása - sokak kifejezetten nem szeretik. Minél jobb a lemezjátszó, annál kevesebbeknek hiányzik :-)
Lemezjátszó
Sziasztok!
1, vannak ezek a külső phono előerősítők, meg az erősítőbe integrálva és vannak olyan lemezjátszók, főleg ma hódítanak ezek, amiknél már a lemezjátszóba van beépítve ez...vajon, általánosan elmondható , hogy egy alap 100 ezres lemezjátszó beépített phono-ja is már jobb lehet, mint egy 70-es évekbeli középkategóriás erősító phono-ja?
2, van egy direkt hajtású lemezjátszóm és gondolkodok szíjhajtásúban, nagyon sok rosszat hallottam az élettartam, a csúszás, a szíj későbbi pótlás vonatkozásában...tényleg iylen macera ez vagy a gyári szíj házilag is pótolható? tévhit hogy annyira csúszna ami már a zenei élményre káros lenne? stb...megerősítést várnék valamelyik oldalról, pro/contra.
3, szintén szíjhajtás: ha nem ismert a forgatónyomaték, akkor elmondható, hogy bármely ilyen lemezjátszónak vinnie kell az 500 g alatti lemez leszorító súlyt? illetve, online kereskedésekben látni egész vad tömegeket, gondolom azok inkább direkt hajtásúakhoz valók?!
1, Általánosan nem mondható el. A hetvenes években minőségi cuccokat (is) építettek. Ha minőségi az erősítő, vsz. minőségi a fonója is. Egy 100 ezres lemezjátszó beépített fonója általában ennél rosszabb.
2, Akai AP 100 lemezjátszómat 14 éves koromban kaptam. Pörgött kb 10 évig, majd pihent 23 évet. 1 éve beindítottam. Profin pörög. Az eredeti szíj van rajta. Tavaly volt 34 éves. A gyárí szíj pótolható. Egy minőségi gyári szíj 10 évet általában simán elmegy.
3, Nem a forgatónyomaték a lényeges, hanem a csapágyazás. A nagy tányérsúlyú lemezhátszóknál ajánlott kézzel segíteni az indítást. Ha már pörög - és jó a csapágyazás - tök mindegy,hogy 3 vagy 15 kg-ot kell mozgásban tartani. A csapágy az, ami kritikus. Nem minden csapágy bírja tartósan a nagy terhelést. Ez független a meghajtási módtól.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Lemezjátszó
Honnan jön a búgás? A hangszóróból?
Nem , a motorból és új magából a "lemezjátszóból jön". Nem kell a erősítő hozzá.
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
- guenwhywer
- Újonc fórumos

- Értékelés: 0
Lemezjátszó
Angelsmile (úr?) ámokfutása! Inkább ne! Az az a hely ahol mindent összebarmolnak...
Egyszer már nyakon b@szták barterezésért és a vakeráról is repült, de visszatér mindig.
Elmebeteg.
Elnézést az OFF-ért!
Így ír:
"Szakműhelyünkben, mindennemű hangszóró, hangfal, és hifi készülékek, teljeskörű esztétikai, és műszaki fel újítása, átépítése, modifikációja, tuningja, minden esetben garanciával! Akár egyedi elképzelések, és igények megvalósítása, a leg minőségibb alkatrészekkel. Ugyanitt, felső kategóriás hangfalak, hifi készülékek eladása, bizományosi értékesítése! High-End kategóriás, saját fejlesztésű hangfalak, Professional hangfal, és RCA kábelek, Nakamichi banán dugók, minden, ami hangtechnika! Angelsmile Úr vewzetésével Referenceaudio a hangfalbarlang! Az ár egy darab hangfal, vagy hifi készülék bevizsgálása."
Meg így:
"Szakműhelyünkből, a Referenceaudio hangfal szériánk Center sugárzója eladó. Abszolút Reference Spitzenklasse, rend kívül komoly 98,5 dB-s Center, mely a kinti Milliós Centerek között is megállja a helyét, sőt!.. Érdekessége: Mi a szerepe egy Center sugárzónak. Tudod a választ. Akkor minek beléjük két darab mélyközép, és egy magas hangsugárzó. Nos, mi ezt megfordítottuk. A világ talán leg minőségibb hűtött fém fáziskúpos, lengőcsévés közép, és két darab selyem dóm magas sugárzó. Az eredmény nem is maradt el! Kizárólag személyesen! Igény esetén, kérhető 50Khz-es Magas sugárzókkal is. A hangfalak festhetőek, vagy dekor fóliázhatóak a kívánt színben. Új LG G3 csere lehet."
hűha szavaidból úgy veszem ki hogy nem ajánlod jó szívvel Helyette azon a környéken esetleg valakit?
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2167
Lemezjátszó
Gödöllőn a referencia audió műhelyről van tapasztalat esetleg? Szeretnék kábelt is cserélni a lemezjátszóban illetve az erősítő hibáját is megoldani de ha lehet olyan helyen ahol nem barmolnak bele hozzá nem értők.
Angelsmile (úr?) ámokfutása! Inkább ne! Az az a hely ahol mindent összebarmolnak...
Egyszer már nyakon b@szták barterezésért és a vakeráról is repült, de visszatér mindig.
Elmebeteg.
Elnézést az OFF-ért!
Így ír:
"Szakműhelyünkben, mindennemű hangszóró, hangfal, és hifi készülékek, teljeskörű esztétikai, és műszaki fel újítása, átépítése, modifikációja, tuningja, minden esetben garanciával! Akár egyedi elképzelések, és igények megvalósítása, a leg minőségibb alkatrészekkel. Ugyanitt, felső kategóriás hangfalak, hifi készülékek eladása, bizományosi értékesítése! High-End kategóriás, saját fejlesztésű hangfalak, Professional hangfal, és RCA kábelek, Nakamichi banán dugók, minden, ami hangtechnika! Angelsmile Úr vewzetésével Referenceaudio a hangfalbarlang! Az ár egy darab hangfal, vagy hifi készülék bevizsgálása."
Meg így:
"Szakműhelyünkből, a Referenceaudio hangfal szériánk Center sugárzója eladó. Abszolút Reference Spitzenklasse, rend kívül komoly 98,5 dB-s Center, mely a kinti Milliós Centerek között is megállja a helyét, sőt!.. Érdekessége: Mi a szerepe egy Center sugárzónak. Tudod a választ. Akkor minek beléjük két darab mélyközép, és egy magas hangsugárzó. Nos, mi ezt megfordítottuk. A világ talán leg minőségibb hűtött fém fáziskúpos, lengőcsévés közép, és két darab selyem dóm magas sugárzó. Az eredmény nem is maradt el! Kizárólag személyesen! Igény esetén, kérhető 50Khz-es Magas sugárzókkal is. A hangfalak festhetőek, vagy dekor fóliázhatóak a kívánt színben. Új LG G3 csere lehet."
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Lemezjátszó
Sziasztok!
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1306
Lemezjátszó
Azért az alap lemezjátszó tulajdonságokkal rendelkezik...
Van pár lemezem, és a hifi rendszerbe ezért kell egy lemezjátszó a házhoz, mert néha jó felrakni egy LP-ét :-)
No , igen. Pörgeti a lemezt meg hangot is ad.
Ezt egy olcsóbb lemezjátszó is megteszi. Még jobban is. Tulajdonosok véleményeit olvasgatva elég negatívak a jellemzések. Persze kinek mi a vágya.
- Pointe
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Lemezjátszó
az a jelenség, hogy van egy alapbúgó hangja a lemezjátszónak önmagában, mikor megy a motor. A motort levéve kézben hajtva nincs hangja, ahogy ráteszem az alapra, akkor előjön / felerősíti ezt a hangot. Próbáltam esetleg kevésbé rászorítani a motort, meg így-úgy mozgatni és változik ez a hang..
Honnan jön a búgás? A hangszóróból?
Lemezjátszó
Nem túl jókat olvasni róla. Vegyél inkább egy lemezjátszót.
Azért az alap lemezjátszó tulajdonságokkal rendelkezik...
Van pár lemezem, és a hifi rendszerbe ezért kell egy lemezjátszó a házhoz, mert néha jó felrakni egy LP-ét :-)
Lemezjátszó
Esetleg megírhatnád, mi a probléma. Itt a fórumban azért elég komoly tuds halmozódott fel, talán lesz, aki a leírás alapján is tud segíteni.
Szia Pointe!
Hozzád ki tudom vinni, ha még mindig itt laksz a Csepel szigeten :-)
Szóval az a jelenség, hogy van egy alapbúgó hangja a lemezjátszónak önmagában, mikor megy a motor. A motort levéve kézben hajtva nincs hangja, ahogy ráteszem az alapra, akkor előjön / felerősíti ezt a hangot. Próbáltam esetleg kevésbé rászorítani a motort, meg így-úgy mozgatni és változik ez a hang.
Itt a fórumon találtam egy másik motort, ami újszerű, mégis még jobban produkálja vele ezt a jelenséget a lejátszó...
Bocs, ha kicsit felületes a leírás, de nehéz meghatározni.
.
- guenwhywer
- Újonc fórumos

Lemezjátszó
Az a baj az idősebb, hifi-készülékekkel, hogy bizony ők is öregszenek. Ha tetszik az erősítő hangja, és sokáig tervezed megtartani, érdemes egy kicsit felújítani. A jelenlegi hibát is egy oxidálódott kontakt, egy kiszáradt elektrolit kondenzátor okozhatja - egy erősítő felújítása nem vészes összeg.
még nem tudom biztosan hogy mennyire tetszik a hangja sajnos jelenleg korlátozott időm van hallgatni, meg lemezem sincs túl sok jó minőségű...
mp3-al meg nem gyaláznám meg.. fülessel egyébként tetszetős hangja van(sennheiser hd 202) elég semlegesnek tűnik kicsit fura hogy semmit nem használok se loudness se mást így próbálom meg a felvett hangot visszahallani de egyelőre tetszik igaz jó esetben 2-3 naponta jut időm egy lemezt nyugodtan meghallgatni de remélem ez azért fog változni hamarosan. Az is fog javítani a dolgon ha megveszem hozzá a hangfalat remélem. Gödöllőn a referencia audió műhelyről van tapasztalat esetleg? Szeretnék kábelt is cserélni a lemezjátszóban illetve az erősítő hibáját is megoldani de ha lehet olyan helyen ahol nem barmolnak bele hozzá nem értők.
- Pointe
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Lemezjátszó
az erősítőmnek lehet valami baja mert bekapcsolásonként változóan valamelyik oldalra nem ad ki hangot. Jelenleg csak fülessel hallgatom és ha kikapcsolom és vissza akkor megjön a hang is.
Az a baj az idősebb, hifi-készülékekkel, hogy bizony ők is öregszenek. Ha tetszik az erősítő hangja, és sokáig tervezed megtartani, érdemes egy kicsit felújítani. A jelenlegi hibát is egy oxidálódott kontakt, egy kiszáradt elektrolit kondenzátor okozhatja - egy erősítő felújítása nem vészes összeg.
- Pointe
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Esetleg valaki BP-en, aki jól ismeri a Pro-ject-teket és megnézné?
Esetleg megírhatnád, mi a probléma. Itt a fórumban azért elég komoly tuds halmozódott fel, talán lesz, aki a leírás alapján is tud segíteni.
- guenwhywer
- Újonc fórumos

Lemezjátszó
hiho!
Nemrég lettem tulaja egy dual 505(-1) lejátszónak és egy dual cv 1260 erősítőnek. Teljesen új dolog számomra ez a fajta hobbi/életforma/zenehallgatás. Így pár másnak biztosan egyértelmű nekem nem az infóra lenne szükségem.
Első és legfontosabb amit mindenhol a lemezjátszó beállításánál írnak az a vízszintezés. Ezt ennél a típusnál hogy lehet megvalósítani azt észrevettem hogy mintha a hátsó felfüggesztése kicsit belógna az elsőhöz képest igaz a polc amire raktam sem erre van kitalálva, így a lábai alá pakolva szinteztem ki. A robbantott ábrán láttam hogy vannak benne a rugós felfüggesztők de ezt kívülről nem látni szerintem sehonnan és nem hiszem hogy a szintezéshez szét kéne szedni a lejátszót.
A másik hogy sajnos az erősítőmnek lehet valami baja mert bekapcsolásonként változóan valamelyik oldalra nem ad ki hangot. Jelenleg csak fülessel hallgatom és ha kikapcsolom és vissza akkor megjön a hang is. Együtt lehet ezzel élni de azért zavaró a dolog. Lesz majd még kérdésem de ezzel szeretném kezdeni. Előre is köszönöm a hozzáértők segítségét.
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1306
Lemezjátszó
valaki?
Nem túl jókat olvasni róla. Vegyél inkább egy lemezjátszót.
Lemezjátszó
Sziasztok!
Keresek valakit, akinek van BP-en Pro-ject Perspective lemezjátszója és megengedne egy hallgatózást és hogy megnézhessem a gépezetet.
valaki?
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2787
Lemezjátszó
@pali923: az M20 nel az E=elliptikus,az FL=fineline tűprofil,a test ugyanaz..a Dual is használta ezeket,ott a shellbe való rögzitésrendszer volt másmilyen,a sztenderd 1/2" kivitelhez képest
@elektrorudi:sajnos ez van árügyileg..nem olcsó,de ha összehasonlitod a mai házon belüli kinálattal,lehet több zenét kapunk,kevesebb pénzért..2M család,és nem a 2MBlue-ra célzok,az gyengébb,nincs vita,nincs meg az a felbontásszint benne mint az M20E-ben..az FL tűprofil meg csak tovább emelheti a szintet,az esetek 99%-ban..
Azt nem mondom hogy az M20E (netán FL) hibáltan,van egy kis kerekités a hangjában,barátságos,nyugis hangjával inkább a jazz (komolyzene) az ami fekszik neki,elmegy a finomabb rock is ,de a headbangers nem az esete..kicsit adrenalin(bomba)hiányos...
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- elektrorudi
- Fórumlakó

- Értékelés: 150
Lemezjátszó
Csak halkan jegyzem meg:az Ortofon M20 sorozathoz lehet kapni,eredeti,új tűket (NOS)..ebay.de......akár a sima 20E Super változatot,cca 120-125 euro postázva,vagy a 20FL-hez (185-190 euro)..megbizható az eladó (William Thakker)..egy M20+ gyakorlatilag új E Super tű ott figyel a polcomon,cimbim jóvoltábol,további "kinzás" vár még a párosra,csak bizonyos tehnikai gondokat meg kell még oldanom=beüzemelésre kerüljön a phono választókapcsolót a Marantz PM6-son,ahol egy kicsit el tudunk majd játszadozni a 27/47/100KOhm terhelésekkel...futottam már vele egy kört,a sima 47KOhm sztenderden is már baba hangja van,és sztem az M20E Super-nek egy hajszálnyival jobb hangja van mint a VMS30II-snek...
Valamiért iszonyúan felment az ára. Nem emlékszem már a pontosan hogy mennyi volt, de szerintem 100€ alatt. Most meg egy tű többe kerül... :-(
Az említett helyről vettem én is, és kicsit paráztam, mert kb. 3 hétig utazott Németországból kis hazánkba. Ennyi idő alatt, gyalog megtettem volna az utat.
Lemezjátszó
Ha már szóba került: mennyire "hasonlít" az Ortofon M20-hoz a Dual M20 néven árusított hangszedő?
Meg még egy kérdés: az M20E és M20FL között elvileg a tű a különbség. Valóban így van? Egy FL tűt bele lehet tenni egy E hangszedőbe, vagy maga a hangszedő is más?
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2787
Lemezjátszó
Csak halkan jegyzem meg:az Ortofon M20 sorozathoz lehet kapni,eredeti,új tűket (NOS)..ebay.de......akár a sima 20E Super változatot,cca 120-125 euro postázva,vagy a 20FL-hez (185-190 euro)..megbizható az eladó (William Thakker)..egy M20+ gyakorlatilag új E Super tű ott figyel a polcomon,cimbim jóvoltábol,további "kinzás" vár még a párosra,csak bizonyos tehnikai gondokat meg kell még oldanom=beüzemelésre kerüljön a phono választókapcsolót a Marantz PM6-son,ahol egy kicsit el tudunk majd játszadozni a 27/47/100KOhm terhelésekkel...futottam már vele egy kört,a sima 47KOhm sztenderden is már baba hangja van,és sztem az M20E Super-nek egy hajszálnyival jobb hangja van mint a VMS30II-snek...
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
Lemezjátszó
Még egy kérdésem lenne.Mekkora szükség van külön phonora az én álltalam képviselt legalja ( ) kategóriában?
Lehet írtad, de milyen erősítőd van ?
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- electroger
- Isten Hozott! :)

Lemezjátszó
Még egy kérdésem lenne.Mekkora szükség van külön phonora az én álltalam képviselt legalja ( ) kategóriában?
- Pointe
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Sok évvel ez előtt, itt a fórumon, egy előttem nagy respekttel rendelkező fórumozó Ortofon M20E típusú MI rendszerű hangszedőt ajánlott egy ilyen lemezjátszóhoz. Azóta sem bántam meg, hogy rá hallgattam.
Ezek azért nem nőnek minden bokorban....
Ugyanaz a probléma, mint a VMS-sel: új nincs, csak használt, azok is sok évesek, az állapotuk kétséges. Ezekhez ráadásul cseretű sincs már....
- Pointe
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Köszönöm az ajánlást.
Az Ortofon VMS egy egész sorozat hangszedő volt, VMS 3, VMS 5, VMS 10, VMS 20 és VMS 30 is.
Viszont ez nem tegnap volt, inkább tegnapelőtt.
Újonnan biztosan nem lehet ilyen hangszedőt szerezni, a használt hangszedő meg lutri. Mondjuk lehet hozzájuk cseretűt kapni, de mondjuk az meg nem lesz olcsó :-) Legalábbis az eredeti.
Szóval ez egy elég féloldalas tanács volt.....