Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Esetleg megírhatnád, mi a probléma. Itt a fórumban azért elég komoly tuds halmozódott fel, talán lesz, aki a leírás alapján is tud segíteni.
Szia Pointe!
Hozzád ki tudom vinni, ha még mindig itt laksz a Csepel szigeten :-)
Szóval az a jelenség, hogy van egy alapbúgó hangja a lemezjátszónak önmagában, mikor megy a motor. A motort levéve kézben hajtva nincs hangja, ahogy ráteszem az alapra, akkor előjön / felerősíti ezt a hangot. Próbáltam esetleg kevésbé rászorítani a motort, meg így-úgy mozgatni és változik ez a hang.
Itt a fórumon találtam egy másik motort, ami újszerű, mégis még jobban produkálja vele ezt a jelenséget a lejátszó...
Bocs, ha kicsit felületes a leírás, de nehéz meghatározni.
.
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
- guenwhywer
- Újonc fórumos

- Értékelés: 0
Lemezjátszó
Az a baj az idősebb, hifi-készülékekkel, hogy bizony ők is öregszenek. Ha tetszik az erősítő hangja, és sokáig tervezed megtartani, érdemes egy kicsit felújítani. A jelenlegi hibát is egy oxidálódott kontakt, egy kiszáradt elektrolit kondenzátor okozhatja - egy erősítő felújítása nem vészes összeg.
még nem tudom biztosan hogy mennyire tetszik a hangja sajnos jelenleg korlátozott időm van hallgatni, meg lemezem sincs túl sok jó minőségű...
mp3-al meg nem gyaláznám meg.. fülessel egyébként tetszetős hangja van(sennheiser hd 202) elég semlegesnek tűnik kicsit fura hogy semmit nem használok se loudness se mást így próbálom meg a felvett hangot visszahallani de egyelőre tetszik igaz jó esetben 2-3 naponta jut időm egy lemezt nyugodtan meghallgatni de remélem ez azért fog változni hamarosan. Az is fog javítani a dolgon ha megveszem hozzá a hangfalat remélem. Gödöllőn a referencia audió műhelyről van tapasztalat esetleg? Szeretnék kábelt is cserélni a lemezjátszóban illetve az erősítő hibáját is megoldani de ha lehet olyan helyen ahol nem barmolnak bele hozzá nem értők.
- Pointe
- V.I.P.

- Értékelés: 486
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
az erősítőmnek lehet valami baja mert bekapcsolásonként változóan valamelyik oldalra nem ad ki hangot. Jelenleg csak fülessel hallgatom és ha kikapcsolom és vissza akkor megjön a hang is.
Az a baj az idősebb, hifi-készülékekkel, hogy bizony ők is öregszenek. Ha tetszik az erősítő hangja, és sokáig tervezed megtartani, érdemes egy kicsit felújítani. A jelenlegi hibát is egy oxidálódott kontakt, egy kiszáradt elektrolit kondenzátor okozhatja - egy erősítő felújítása nem vészes összeg.
- Pointe
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Esetleg valaki BP-en, aki jól ismeri a Pro-ject-teket és megnézné?
Esetleg megírhatnád, mi a probléma. Itt a fórumban azért elég komoly tuds halmozódott fel, talán lesz, aki a leírás alapján is tud segíteni.
- guenwhywer
- Újonc fórumos

Lemezjátszó
hiho!
Nemrég lettem tulaja egy dual 505(-1) lejátszónak és egy dual cv 1260 erősítőnek. Teljesen új dolog számomra ez a fajta hobbi/életforma/zenehallgatás. Így pár másnak biztosan egyértelmű nekem nem az infóra lenne szükségem.
Első és legfontosabb amit mindenhol a lemezjátszó beállításánál írnak az a vízszintezés. Ezt ennél a típusnál hogy lehet megvalósítani azt észrevettem hogy mintha a hátsó felfüggesztése kicsit belógna az elsőhöz képest igaz a polc amire raktam sem erre van kitalálva, így a lábai alá pakolva szinteztem ki. A robbantott ábrán láttam hogy vannak benne a rugós felfüggesztők de ezt kívülről nem látni szerintem sehonnan és nem hiszem hogy a szintezéshez szét kéne szedni a lejátszót.
A másik hogy sajnos az erősítőmnek lehet valami baja mert bekapcsolásonként változóan valamelyik oldalra nem ad ki hangot. Jelenleg csak fülessel hallgatom és ha kikapcsolom és vissza akkor megjön a hang is. Együtt lehet ezzel élni de azért zavaró a dolog. Lesz majd még kérdésem de ezzel szeretném kezdeni. Előre is köszönöm a hozzáértők segítségét.
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1307
Lemezjátszó
valaki?
Nem túl jókat olvasni róla. Vegyél inkább egy lemezjátszót.
Lemezjátszó
Sziasztok!
Keresek valakit, akinek van BP-en Pro-ject Perspective lemezjátszója és megengedne egy hallgatózást és hogy megnézhessem a gépezetet.
valaki?
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2804
Lemezjátszó
@pali923: az M20 nel az E=elliptikus,az FL=fineline tűprofil,a test ugyanaz..a Dual is használta ezeket,ott a shellbe való rögzitésrendszer volt másmilyen,a sztenderd 1/2" kivitelhez képest
@elektrorudi:sajnos ez van árügyileg..nem olcsó,de ha összehasonlitod a mai házon belüli kinálattal,lehet több zenét kapunk,kevesebb pénzért..2M család,és nem a 2MBlue-ra célzok,az gyengébb,nincs vita,nincs meg az a felbontásszint benne mint az M20E-ben..az FL tűprofil meg csak tovább emelheti a szintet,az esetek 99%-ban..
Azt nem mondom hogy az M20E (netán FL) hibáltan,van egy kis kerekités a hangjában,barátságos,nyugis hangjával inkább a jazz (komolyzene) az ami fekszik neki,elmegy a finomabb rock is ,de a headbangers nem az esete..kicsit adrenalin(bomba)hiányos...
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- elektrorudi
- Fórumlakó

- Értékelés: 150
Lemezjátszó
Csak halkan jegyzem meg:az Ortofon M20 sorozathoz lehet kapni,eredeti,új tűket (NOS)..ebay.de......akár a sima 20E Super változatot,cca 120-125 euro postázva,vagy a 20FL-hez (185-190 euro)..megbizható az eladó (William Thakker)..egy M20+ gyakorlatilag új E Super tű ott figyel a polcomon,cimbim jóvoltábol,további "kinzás" vár még a párosra,csak bizonyos tehnikai gondokat meg kell még oldanom=beüzemelésre kerüljön a phono választókapcsolót a Marantz PM6-son,ahol egy kicsit el tudunk majd játszadozni a 27/47/100KOhm terhelésekkel...futottam már vele egy kört,a sima 47KOhm sztenderden is már baba hangja van,és sztem az M20E Super-nek egy hajszálnyival jobb hangja van mint a VMS30II-snek...
Valamiért iszonyúan felment az ára. Nem emlékszem már a pontosan hogy mennyi volt, de szerintem 100€ alatt. Most meg egy tű többe kerül... :-(
Az említett helyről vettem én is, és kicsit paráztam, mert kb. 3 hétig utazott Németországból kis hazánkba. Ennyi idő alatt, gyalog megtettem volna az utat.
Lemezjátszó
Ha már szóba került: mennyire "hasonlít" az Ortofon M20-hoz a Dual M20 néven árusított hangszedő?
Meg még egy kérdés: az M20E és M20FL között elvileg a tű a különbség. Valóban így van? Egy FL tűt bele lehet tenni egy E hangszedőbe, vagy maga a hangszedő is más?
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2804
Lemezjátszó
Csak halkan jegyzem meg:az Ortofon M20 sorozathoz lehet kapni,eredeti,új tűket (NOS)..ebay.de......akár a sima 20E Super változatot,cca 120-125 euro postázva,vagy a 20FL-hez (185-190 euro)..megbizható az eladó (William Thakker)..egy M20+ gyakorlatilag új E Super tű ott figyel a polcomon,cimbim jóvoltábol,további "kinzás" vár még a párosra,csak bizonyos tehnikai gondokat meg kell még oldanom=beüzemelésre kerüljön a phono választókapcsolót a Marantz PM6-son,ahol egy kicsit el tudunk majd játszadozni a 27/47/100KOhm terhelésekkel...futottam már vele egy kört,a sima 47KOhm sztenderden is már baba hangja van,és sztem az M20E Super-nek egy hajszálnyival jobb hangja van mint a VMS30II-snek...
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
Még egy kérdésem lenne.Mekkora szükség van külön phonora az én álltalam képviselt legalja ( ) kategóriában?
Lehet írtad, de milyen erősítőd van ?
Lemezjátszó
Még egy kérdésem lenne.Mekkora szükség van külön phonora az én álltalam képviselt legalja ( ) kategóriában?
Lehet írtad, de milyen erősítőd van ?
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- electroger
- Isten Hozott! :)

Lemezjátszó
- Pointe
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Sok évvel ez előtt, itt a fórumon, egy előttem nagy respekttel rendelkező fórumozó Ortofon M20E típusú MI rendszerű hangszedőt ajánlott egy ilyen lemezjátszóhoz. Azóta sem bántam meg, hogy rá hallgattam.
Ezek azért nem nőnek minden bokorban....
Ugyanaz a probléma, mint a VMS-sel: új nincs, csak használt, azok is sok évesek, az állapotuk kétséges. Ezekhez ráadásul cseretű sincs már....
- Pointe
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Köszönöm az ajánlást.
Az Ortofon VMS egy egész sorozat hangszedő volt, VMS 3, VMS 5, VMS 10, VMS 20 és VMS 30 is.
Viszont ez nem tegnap volt, inkább tegnapelőtt.
Újonnan biztosan nem lehet ilyen hangszedőt szerezni, a használt hangszedő meg lutri. Mondjuk lehet hozzájuk cseretűt kapni, de mondjuk az meg nem lesz olcsó :-) Legalábbis az eredeti.
Szóval ez egy elég féloldalas tanács volt.....
-
Vendég
Lemezjátszó
Sokféleképpen meg lehet közelíteni a történetet, de én tuti kipróbálnék egy Shure M97XE hangszedőt ebben a karban. Persze egy jobb kar, még többet kihozna a futóműből, de ez most egyelőre nem aktuális. (majd később)
Köszönöm! Ilyen szedő újonnan se drága, de van itt a fórumon is egy szinte új eladó.
- Bartfay
- V.I.P.

- Értékelés: 90
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Sokféleképpen meg lehet közelíteni a történetet, de én tuti kipróbálnék egy Shure M97XE hangszedőt ebben a karban. Persze egy jobb kar, még többet kihozna a futóműből, de ez most egyelőre nem aktuális. (majd később)
Vagy egy Ortofon VMS
JZZ.hu hanglemez webshop, Bartfay Audio
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2167
Lemezjátszó
A felújított Lenco L78-as egyenes gyári karral rendelkező lemezjátszóhoz milyen, lehetőség szerint MM hangszedőt ajánlanátok?
Köszönöm,
ákos
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
-
Vendég
Lemezjátszó
A felújított Lenco L78-as egyenes gyári karral rendelkező lemezjátszóhoz milyen, lehetőség szerint MM hangszedőt ajánlanátok?
Köszönöm,
ákos
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2167
Lemezjátszó
Hangszedőm még nincs,néztem erről az AT 95-ös szedőről teszt videókat,még youtubos videón is kihallatszott hogy tompábban szól mint a többi amikkel összevetették.Az ortofon omegával összevetve nagyon hallatszott.Szép,tisztán és élénken szólt az omega (at95-höz képest)
Ez azért erősen lemezjátszó, hangkar függő...
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
- elektrorudi
- Fórumlakó

- Értékelés: 150
Lemezjátszó
Tudom,volt már direkt hajtásos lemezjátszóm
Hangszedőm még nincs,néztem erről az AT 95-ös szedőről teszt videókat,még youtubos videón is kihallatszott hogy tompábban szól mint a többi amikkel összevetették.Az ortofon omegával összevetve nagyon hallatszott.Szép,tisztán és élénken szólt az omega (at95-höz képest)
Ajánlottak AT 100E-t,állítólag a legjobb ebbe a Pio-ba.Vélemény?
Gondolom a concordok felejtősek ebben a kategóriában (?)
Sok évvel ez előtt, itt a fórumon, egy előttem nagy respekttel rendelkező fórumozó Ortofon M20E típusú MI rendszerű hangszedőt ajánlott egy ilyen lemezjátszóhoz. Azóta sem bántam meg, hogy rá hallgattam.
Lemezjátszó
"Sokszor már nem is a zenére figyelnek az emberek,hanem,hogy milyenek a hangok egyenként..Pedig az összhang a lényeg és,hogy mit okoz Neked!"
- Pointe
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Apropó.Valaki emlegette a NAD-ot.Nekem a mai napig megvan ,de kellene hozzá egy szíj!Az ilyen öreg "cséplő gépek"már csak ilyenek,hogy néha levetik a szíjat:-).Tudtok segíteni ebben?Nem szeretnék vagyonokat belefektetni ,max 1-2 ezer.
http://www.hqelektronika.hu/hu/product/b_f160_40
- Pointe
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Tudom,volt már direkt hajtásos lemezjátszóm
Ajánlottak AT 100E-t,állítólag a legjobb ebbe a Pio-ba.Vélemény?
Gondolom a concordok felejtősek ebben a kategóriában (?)
Az AT95 egy olcsó, de zseniális hangszedő. Egyáltalán nem szól tompán, sőt. Ha valamit, akkor inkább a loudness-ességét szokás kiemelni. Ez általában jót is tesz a pop/rock lemezeknek.
Az OM-sorozatú Ortofonok neve nem az Omegára utal, hanem annak a rövidítése, hogy Optimum Match, azaz "optimális párosítás." Az OM-sorozat egyből sokkal drágább, és még a magasabb árszinten is hajlamos álmosan, kissé dinamikátlanul szólni. Persze a 100 ezer közeli OM40 azért nem gáz, de annak is inkább ilyen visszafogott, nyugodt hangja van.
Az Ortofon Concorde sorozat DJ-hangszedő. Nem az a lényegük, hogy jól szóljanak és kíméljék a lemezt, hanem az, hogy ne ugorjanak ki a barázdából, illetve elviseljék, ha a lemezt visszafelé forgatják alattuk. A Gold kivételével mindegyik kúpos tűgeometriájú (ami kisebb felületen fekszik fel), és magas az optimális tűnyomóerő (többnyire 4 g és afelett). Függetlenül attól, hogy hogyan szólnak (hifi szempontból rettenetesen idegesítően), gyakorlatilag rongálják a lemezeket.