Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 839
Belépő 1080p optoma vetítő
http://lsk.hu/projektorok/optoma/optoma ... ektor.html
És főleg érdekes lehet, mert ennyiért van benne Darbee képjavító. Csak a proci 90-100e Ft. Ilyen van a "D"-s Oppo lejátszókban is.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
- Muszklismick
- V.I.P.

- Értékelés: 229
Mindenképp egy projis megoldásban gondolkodom.A benq 1070 szerintem nekem megfelelő lenne bár a képét még nem láttam de a mostanitól biztos jobb.Gondolom ilyen belépő gépekkel nem demóznak sehol.De ez a teszt hihetőnek tűnik.http://www.projektor.hu/triple+flash+3d ... p-vel.html
A 4K egyáltalán nem érdekel a fhd bőven elég.
Azért köszi!
Sziasztok.
Lassacskán leváltanám a projektoromat (optoma hd 70)egy full dh-ra.A belépő kategóriából tudnátok ajánlani.
Köszi!
Ha vicces akarnék lenni, azt mondanám, hogy tegyél elé egy rezgőtükrös felbontásduplázó vackot, akkor 1440p lenne a kép, az egy ideig elég lesz. Én is ezt csináltam a 720p projektorommal és elégedett vagyok.
De sajnos a dolog nem komoly: egyrészt ha nem tud (IR vagy RF szemüveges) 3D-t a HD 70 akkor kétséges, hogy állandó-e a kép megjelenítésének a késleltetése (hiszen ez egy színkereskes DLP) és ugye a rezgőtükrös rendszer erre az állandó késleltetésre épít (de egyébként LEHET hogy működne, csak annyit tudok, hogy a Samu a600 sajnos NEM kompatibilis ezzel a megoldással, egy próbát esetleg megérhetne, végülis az ingyen van ... ).
A másik gond, hogy egy izmos HTPC is kell akkor, ha 4K forrásból is akarsz lejátszani filmeket (márpedig ha már 1440p a projektorok (virtuális) felbontása, akkor előbb vagy utóbb az 1080p forrást kevésnek fogod érezni) szóval miután mondjuk 20 rugóból megcsináltad, hogy 1440p képet vetítsen a régi projektor, utána még 200-ért kéne venni egy izmos számítógépet a rendszerhez (minimum GM 206 alapú videókártyával) ami ráadásul szerintem felesleges is, mert 4K forrásból igaz, hogy láthatóan élesebb lesz a kép EGY PICIT, de a különbség elég minimális, forrásanyag is alig van, szóval igazából NEM éri meg a dolog (szerintem) EZT a plusz pénzt. Nekem csak azért volt szerencsém mert már volt otthon alkalmas PC, tehát az nem került pénzbe, a videókártya meg más okból volt fájdalommentes vásárlás, Nekem megérte a dolog és most is megéri, oda nem adnám semmiért, ez de csak a speciális körülmények miatt van így, normális ember számára ez nem biztos, hogy jó út...
Az viszont tényleg meggondolandó, hogy ha egy második, hasonló 720p projektort tudnál szerezni valami bagó pénzért használtan (vagy van otthon egy a fiókban?), akkor a kettő képét (fél pixel diagonális eltolással) egymásra vetíted és egy nagyobb felbontású kép pixeleit osztod el a két gép között. Ezzel ugyanúgy "duplázható" a felbontás, mint a rezgőtükörrel, csak pontosan be kell állítani a két kép eltolását a vásznon (és mondjuk lens shift nélkül ez nem lenne könnyű).
Na, a lényeg, hogy ha van otthon egy második hasonló projektorod, akkor tényleg megcsinálhatnád ezt és ez azért jó megoldás, mert nincs megkötés a gépek semmilyen műszaki paraméterére (csak a felbontásuk legyen azonos).
A szükséges avisynth script-eket odaadom (de szerintem már publikáltam is) és segítek összelőni a rendszert, ha van kedved egy ilyen őrültségbe belevágni. Ha 1080p a forrás, akkor egy sima laptop is elég a rendszer meghajtásához, csak két (HDMI, VGA) kimenete legyen (minden projektor számára 1-1) és nem kell valami milliós csoda, egy átlagos gép is elég (1080p forrás esetén). Egy forintba nem kerülne az egész, csak persze a második projektor plusz áramot enne és két lámpát kellene időnként kicserélni ... de a fényerő is dupla lenne!!!
Ja, még annyival jobb is lenne a rezgőtükrös (egyébként tökhasonló működésű) felbontás duplázó rendszernél. hogy nem lenne benne mozgó alkatrész, tehát nem kenődnének a pixelek szét egy picit sem (a tükör mozgása soha nem lehet tökéletesen "négyszögjel-alakú" a valóságban, ezért PICIT mindig kenődik a pixelek széle) ezért a kép valamivel élesebb is lenne. Más szóval az élesség jobban közelítené a valós dupla felbontást, mint rezgőtükörrel (én is örömmel használnék két projektort ha tehetném, de ritkán látok az enyémhez hasonló gépet a hirdetésekben, kb. esélytelen egy második darabot szerezni, pedig azonnal lecsapnék rá ha lenne ilyen gép normális áron).
Természetesen mindez igaz lenne "4K" vetítésre is 2db FullHD gépet használva, de ahhoz már megint csak kellene egy komoly HTPC. Szóval ha valakinek van otthon 2db FullHD projektora meg egy izmos PC-je, egy próbát szerintem ez is megérne, hiszen neki tökingyen lenne a "4K "vetítés. De mivel 4K film még nem nagyon van (sem a boltokban sem az online "kereskedőknél") pár 4K demó nézegetése kedvéért meg szerintem ez a macera (most még) nem éri meg, ezért egy ideig ez még nem lesz nagyon aktuális. De mindannyian tudjuk, hogy a 4K terjedni fog a jövőben, szóval ahogy telnek az évek, egyre aktuálisabbá válik majd a dolog.
És ugye az is igaz, hogy a 4K nem csak a plusz pixelekről szól, ott a HDR meg a nagyobb színtér ... na ezeket elfelejthetjük ezzel a megoldással, hiszen mi CSAK a pixelek számát tudjuk növelni (+1 projektorral vagy +1 tükörrel) de ettől más paraméterek nem javulnak. De egy szombat esti játéknak jó lehet egy ilyen rendszert próbaképpen összelőni... de az lehet, hogy csupán pár óra virtuális-4K nézegetés után már igen szomorkás dolog lenne a FullHD képre visszatérni ... szóval talán mégis csak jobb lenne NEM kipróbálni a dolgot. :-)
- gabo01
- V.I.P.

- Értékelés: 443
Ma megérkezett az ebay-en vásárolt 15m-es hdmi kábelem!
Ezt rendeltem 2 héttel ezelőt: http://www.ebay.com/itm/HDMI-kabel-2-0- ... 99cf159370
Ma este gyorsan kipróbáltam és úgy tűnik minden gond nélkül átmegy ezen a hosszon a jel!
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Sziasztok.
Lassacskán leváltanám a projektoromat (optoma hd 70)egy full dh-ra.A belépő kategóriából tudnátok ajánlani.
Köszi!
Szervusz Pál.Igen a mondandóm a te általad leírt dolgokra vonatkozik.kiváncsi lennék vajon kisseb felbontású dlp vetítőkre vonatkoztatva is működhet e a dolog,gondolok itt 800x600-as,vagy 1024x768-as vetítőkre.
Erre azonnal tudok válaszolni: igen, működne.
De csodák tényleg nincsenek. A felbontás (majdnem) duplázódik, de 800*600 duplája is "csak" 1600*1200, se több se kevesebb. Szóval 640*480-ból mondjuk 4K-t csinálni .. sajnos az nem fog menni. :-)
A régi vetítőkkel az a gond, hogy nem csak a felbontásuk, de pl. a kontrasztjuk is nagyon gyenge volt, azon meg ez a megoldás nem javít. De mondjuk egy rendesen megépített 1024*768-as 3 chip-es DLP-ből igen becsületes mozit lehetne építeni ezzel a megoldással. Nagyságrendileg FullHD közeli lenne a kép élessége, de ha a kép egyéb paraméterei tényleg kiválóak, akkor ez szerintem már teljesen élvezhető.
Szervusz Pál.Igen a mondandóm a te általad leírt dolgokra vonatkozik.kiváncsi lennék vajon kisseb felbontású dlp vetítőkre vonatkoztatva is működhet e a dolog,gondolok itt 800x600-as,vagy 1024x768-as vetítőkre.
hangfal: front: Quadral Tribun,Center:Clarus Titan,Surr:Cav audio ds30,sub:phonar as-100dvd lejátszó:Pioneer dv-668Házimozi:Amp:Cambridge Audio 351r multimédia:zappiti 4k projektor:Toshiba tdp s8 tv:Plasma ps42c430<p>
Ez a megoldás elméletben hajaz egy kicsit a régi Philips pixel plusos crt tévék megoldásaira nem?vagy hogy htpc-s vonalon maradjunk a splash pro ex nevű videólejátszó is hasonló elven számítja ki a megjelenített kép milyenségét.érdekes téma amit felhoztál nagyon.
A kérdés a rezgőtükrös vacakra vonatkozik? Remélem igen, mert ha nem, akkor marhaság lesz a válasz amit írok... :-)
Szerintem a Philips pixel plus-ra hasonlít abban, hogy növeli a felbontást. De több a különbség mint a hasonlóság:
- a Pixel Plus egy felskálázás/élesítés jellegű megoldás, ami egy adott felbontású képen próbál javítani. Szerintem az leginkább a JVC E-shift első generációjára hasonlít, ami 1080p képet tudott csak fogadni és azt skálázta fel 4K-ra A rezgőtükrös megoldás azonban egy (jó esetben legalább) dupla felbontású képet kap a bemenetére, tehát ez lényegében csak megjelenít egy nagyobb felbontású képet (egy eredetileg kisebb felbontású eszközön) de NEM skáláz és NEM interpolál. Csupán megjelenít. Persze a valóságban bármilyen felbontású képet meg tud jeleníteni, de valódi javulás akkor lesz ha a kép felbontása nagyobb mint a projektor natív felbontása, mert ekkor valódi új pixelek jelennek meg a képben azaz plusz képi információ kerül a vászonra.
- a CRT esetén nem volt kötött pixel-struktúra, tehát ott tetszőleges mértékű felbontás-növelés lehetséges volt, a Pixel Plus tudtommal 33%-kal növelte a felbontást. Ez viszont (elsősorban) DLP projektoron működik, ahol tehát kötött a pixelek mérete ezért CSAK duplázni tudja a felbontást a (pixelek tologatásával és a félképek váltogatásával). A bemenetre kisebb mint dupla felbontású képet adva (pl. 1080p film vetítése 2*720p rendszeren) is megy, de a bemenő képnél jobb SOHA nem lesz az eredmény, márpedig a Pixel Plus pont ezt tudta megcsinálni.
Az említett lejátszó progit nem ismerem, de biztos nagyon profi, viszont én a Stereoscopic Player segítségével kell, hogy lejátsszam a filmet, mert ez tud Software Pageflipping üzemmódban megjeleníteni 3D-t. Ha más progi is tudja ezt, akkor az is jó lehet, de egyelőre semmi gond a jelenlegi megoldással, mindent tud amire szükség van, szóval most inkább élvezni akarom mint fejlesztgetni.
Ez a megoldás elméletben hajaz egy kicsit a régi Philips pixel plusos crt tévék megoldásaira nem?vagy hogy htpc-s vonalon maradjunk a splash pro ex nevű videólejátszó is hasonló elven számítja ki a megjelenített kép milyenségét.érdekes téma amit felhoztál nagyon.
hangfal: front: Quadral Tribun,Center:Clarus Titan,Surr:Cav audio ds30,sub:phonar as-100dvd lejátszó:Pioneer dv-668Házimozi:Amp:Cambridge Audio 351r multimédia:zappiti 4k projektor:Toshiba tdp s8 tv:Plasma ps42c430<p>
- upetat2
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 35
Picivel kevesebb mint 800 óra van benne.
A keret az még képlékeny, de 200 körül gondoltam. Ugye ez az az elem amit nem sűrűn cserélgetnék.
Fényerőte gondoltam, mérve lumenben vagy footlambertben....ha kevés , akkor minnél kissebb vászon , ha sok akkor mehet nagyobb is...fénymérő vásárlását javaslom....
Projektor: 3chip DLP,Digital Projection Highlite 660 /
Lejátszó: Oppo93eu / Védelem,szűrő: Isotek Mirra,Isotek Solus,
Hdmi: Furutech,AudioQuest / Tápkábelek: Furutech,Audioquest
Picivel kevesebb mint 800 óra van benne.
A keret az még képlékeny, de 200 körül gondoltam. Ugye ez az az elem amit nem sűrűn cserélgetnék.
- upetat2
- Kezdő Fórumlakó

De screenline lesz ebből :-)
- upetat2
- Kezdő Fórumlakó

Sziasztok!
Egy sony hw30es vetítőhöz milyen fix vásznat ajánlanátok?
220 cm széleset tud kivetíteni.
A szoba fekete és/vagy valami sötét szín lesz. Valószínűleg flotexel burkolva. Teljesen besötétíthető.
Előre is köszi
Szia! Hogy áll a lámpád? Mi az anyagi lehetőséged?
Sziasztok!
Egy sony hw30es vetítőhöz milyen fix vásznat ajánlanátok?
220 cm széleset tud kivetíteni.
A szoba fekete és/vagy valami sötét szín lesz. Valószínűleg flotexel burkolva. Teljesen besötétíthető.
Előre is köszi
- PrinceHerceg
- Fórumlakó

- Értékelés: 96
Jaja, méghozzá jó messzire... ezért is marad a SONY LED TV!
- almera36
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 30
http://www.projectorcentral.com/Panason ... ulator.htm
Köszönöm szépen, ezt kerestem!
Ezek szerint 3,2m-ről nem is tud 2,5m-es képet csak 2,38m-t.
Ha szerencsém van, elmértem, mert 3,36m-ről már pont tudja a 250cm szélességet.
Na majd egy hónap múlva kiderítem....
TCL 98p745; Marantz SR6014; Dynavoice Definition DF-8 / DM-6 / DC-5 5.0 hangfal szett; Klipsch R115SW; Onkyo BD-SP809; DUNE 4K; Audioquest madzagok
- almera36
- Kezdő Fórumlakó

Ha javasolhatom neked, zoomold ki a projidon a 2,4-2,5m széles képet !Ha nem tűnik túl nagynak és nem zavar benne semmi , akkor ez a méret neked ok! A képméret vs. Nézési táv ízlés kérdése szerintem..én pl 1:1arányt kedvelem 21:9 nél , de 16:9nél már túl sok.
Köszönöm szépen, igazából ez a legjobb ötlet. Kár,h egy hónapig nem tudom kipróbálni. De amint haza mentem kipróbálom. Kissé türelmetlen vagyok és úgy akartam,h mikor haza érek már ott vár a csomag és csak fel kell szerelnem. Sebaj, megpróbálok várni.
Vszeg Screenline Amleto lesz 1,4 Gain-es fix keretes. Nem nagy összeg valóban 3e Ft, de ha csak egyszer használja az ember. Vkinek kölcsönbe Tata környékén?
TCL 98p745; Marantz SR6014; Dynavoice Definition DF-8 / DM-6 / DC-5 5.0 hangfal szett; Klipsch R115SW; Onkyo BD-SP809; DUNE 4K; Audioquest madzagok
- upetat2
- Kezdő Fórumlakó

A kalkulátor nem fogja megmondani neked mi a jó, csak azt mire képes a projid
Sziasztok!
Elvesztem a számok tengerében. Mindenhol másképp olvasom a "mekkora vásznat vegyek" kérdésemmel kapcsolatos dolgokat.
Szóval van egy Panasonic PT-AT5000-es projektorom. A vászon kb. 3,2 méterre van tőlem. Mekkora a maximum 16:9-es vászon, amit még érdemes megvenni. (250 széles még elvileg befér a frontok közé). Jelenleg 180cm széles van, egy olcsóbb állványos, de szeretnék ehhez a projektorhoz egy komolyabb vásznat és nem szeretném eladni egy hét után jelentős bukással, mert túl nagy lett. 2X zoom van a projektoron, elvileg simán tud 2,5 m széles képet is.
Láttam többször egy oldalt, ahol típus megadásával egy kalkulátor mindent kiszámolt, de nem találom.
Nagyon szívesen vennék egy linket.
Előre is köszönöm!
http://www.projectorcentral.com/Panason ... ulator.htm
- upetat2
- Kezdő Fórumlakó

Továbbá, vásárolnék egy fénymérőt(max 3000huf)és bemérném vele a zoomolt képet középen.Ez luxban mér, de könnyen átszámolható footlambert-be (vannak a neten konverterrk is).16FL a cinema standard alja (aszthiszem).ha kizoomolod és alig van meg , akkor javasolnám a nagyobb gainnel rendelkező vásznat , de max 1.3 -at a premiumból! Az még nem csillog és nincs számottevő hotspot.
- upetat2
- Kezdő Fórumlakó

Ha javasolhatom neked, zoomold ki a projidon a 2,4-2,5m széles képet !Ha nem tűnik túl nagynak és nem zavar benne semmi , akkor ez a méret neked ok! A képméret vs. Nézési táv ízlés kérdése szerintem..én pl 1:1arányt kedvelem 21:9 nél , de 16:9nél már túl sok.
- almera36
- Kezdő Fórumlakó

Sziasztok!
Elvesztem a számok tengerében. Mindenhol másképp olvasom a "mekkora vásznat vegyek" kérdésemmel kapcsolatos dolgokat.
Szóval van egy Panasonic PT-AT5000-es projektorom. A vászon kb. 3,2 méterre van tőlem. Mekkora a maximum 16:9-es vászon, amit még érdemes megvenni. (250 széles még elvileg befér a frontok közé). Jelenleg 180cm széles van, egy olcsóbb állványos, de szeretnék ehhez a projektorhoz egy komolyabb vásznat és nem szeretném eladni egy hét után jelentős bukással, mert túl nagy lett. 2X zoom van a projektoron, elvileg simán tud 2,5 m széles képet is.
Láttam többször egy oldalt, ahol típus megadásával egy kalkulátor mindent kiszámolt, de nem találom.
Nagyon szívesen vennék egy linket.
Előre is köszönöm!
Megyek a héten a Dreamcinemába, remélem találok vmi pénztárcabarát megoldást 8-10 millió alatt , illetve oppót is kéne venni 103EU vagy D , remélem van Náluk, hogy megnézzem a különbséget a kettő között.
Oppót forgalmazzuk, de demóban nem tudok mutatni. Csak Kaleidescape-pel tudok szolgálni.
Projektor már van, Sony VPL-HW55ES.[/quote
Nekem inkàbb a nagyobb fènyerö jön be mint a lapos kèp uh,ha stewart-ban gondolkodsz a studiotek ref .130 nagyon jò
ugyan az kb az SI fehèr 1.3 -as vàszna is .Ezek erösített gainnel rendelkezö vàsznak.Alig csillognak, irànyítottak.
De mindenkèpp ajànlom a Screen Research- öt ,nagyon költsèghatèkony ès nagyon prèmium! A dreamcinemàba meg is tudsz nèzni ilyet .......Pèldàul a nagymozijuk vàszna is ilyen,nagyon high-end! azthiszem 8-10 millió huf környèkèn van az àra
Megyek a héten a Dreamcinemába, remélem találok vmi pénztárcabarát megoldást 8-10 millió alatt , illetve oppót is kéne venni 103EU vagy D , remélem van Náluk, hogy megnézzem a különbséget a kettő között.
Sony AG9 65"/Sony VPL-HW55ES/Screenline WavePlus Tensione 96"/Arcam AVR5/Oppo103D/CA CXN V2/B&W CM6 S2/B&W CMC S2/B&W M1/B&W PV1D/Audioquest Rocket 44/Audioquest X2/Audioquest Boxer/Audioquest Sydney/vmi Hama hdmi