Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Moziszoba építés
- irishcream
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 1202
Moziszoba építés
Egy régi házat fogok teljesen felújítani, és úgy néz ki tudok helyet szorítani egy moziszobának.
Előre is köszi a véleményeket.
Arányaiban, mindenképp jobb a 4,5x5,5, de fontos szempont az ülőhelyek,megközelíthetősége, az ajtó elhelyezkedése, a technika elhelyezése is.3,5 m szélességben már elég nehéz egymás mellé három fotelt úgy rakni, hogy elférjen normálisan. Ha 3 méteres vászonban goldolkodsz, akkor már nem is férnek el mellette a hangfalak, ha 3,5 m a szélesség.
Legjobb, ha készítesz egy rajzot, amin méretarányosan mindent ábrázolsz.
- upetat2
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 35
Moziszoba építés
Egy régi házat fogok teljesen felújítani, és úgy néz ki tudok helyet szorítani egy moziszobának. Az adott, hogy 5 méter hosszú lesz a moziszoba, viszont a szélessége még választható hogy vagy 3,5 vagy 4,5 méter.
Nézegettem olyan szempontból, hogy milyen méretű képet lehet kivetíteni mondjuk 4,5 méter távolságból és azt találtam, hogy 3 méternél szélesebbet nem igazán lehet általában. Ha ez így igaz, akkor a 3,5 széles szoba is elég lenne csak ezt figyelembe véve. Akusztikailag mi az ideálisabb ? Nyer valamit az ember ha szélesebb a szoba ?
Merthogy azért azt figyelembe véve hogy az egész ház netto 110m2 azért azzal a plusz 5 négyzetméterrel még tudnék mit kezdeni, ha mozi/zene szempontjából nem lényegesen előnyösebb a 4,5*5 mint a 3,5*5.
A 3m széles képet , milyen vetítővel képzelted el?16:9 vagy 21:9 lenne a képarányod?
Projektor: 3chip DLP,Digital Projection Highlite 660 /
Lejátszó: Oppo93eu / Védelem,szűrő: Isotek Mirra,Isotek Solus,
Hdmi: Furutech,AudioQuest / Tápkábelek: Furutech,Audioquest
Moziszoba építés
Egy régi házat fogok teljesen felújítani, és úgy néz ki tudok helyet szorítani egy moziszobának. Az adott, hogy 5 méter hosszú lesz a moziszoba, viszont a szélessége még választható hogy vagy 3,5 vagy 4,5 méter.
Nézegettem olyan szempontból, hogy milyen méretű képet lehet kivetíteni mondjuk 4,5 méter távolságból és azt találtam, hogy 3 méternél szélesebbet nem igazán lehet általában. Ha ez így igaz, akkor a 3,5 széles szoba is elég lenne csak ezt figyelembe véve. Akusztikailag mi az ideálisabb ? Nyer valamit az ember ha szélesebb a szoba ?
Merthogy azért azt figyelembe véve hogy az egész ház netto 110m2 azért azzal a plusz 5 négyzetméterrel még tudnék mit kezdeni, ha mozi/zene szempontjából nem lényegesen előnyösebb a 4,5*5 mint a 3,5*5.
4,5x5m-re adnám a voksom! Inkább legyen kissebb az étkező/nappali öt nm-rel, modjuk pl. 35nm most a nappali/étkező/konyha(ha egy légterű), ezeknek elég lehet a 30nm is, jó elosztással. Ott lehet nem hiányozna az az öt nm. Viszont a moziból nagyon hiányozna, ha valóban 3m-es képet szeretnél. Nekem most rá van tolva a hátsófalra a két front, de ha lehetőségem lenne, akkor nem tolnám rá. A nagyobb méretű szobában jobban lehetne közelíteni a tökéletes elhelyezés felé!
- kennystyle
- Újonc fórumos
- Értékelés: 5
Moziszoba építés
- Swordfish76
- V.I.P.
- Értékelés: 374
Moziszoba építés
Nézzétek meg a vászon mögötti falat. Az is nagyon mutatós felületet ad.
Igen, nekem dombornyomott festhető tapétának tűnik.
Jó, hogy struktúrájában van kontraszt a felületek között, de a szín azonos.
Moziszoba építés
Nézzétek meg a vászon mögötti falat. Az is nagyon mutatós felületet ad.
Moziszoba építés
Biztos,hogy az. A legkézenfekvőbb.Könnyű vele dolgozni,alakossága igen pontos.
Arra lennék kíváncsi,hogy a felülettel mit kezdett (ha tényleg ytong),vajon hagyta az érdességet és csak átfestette valamivel,vagy nemes vakolattal glettelte és úgy ment rá egy fekete festés?
Egyszerű mint a vonatfütty,aztán épp ezért király.
Szerintem nemes vakolat, lefestve Dulux-al(vagy más selyemfényű latexfesték).
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Moziszoba építés
Nekem is mindjárt az Ytong jutott eszembe a képről.
Biztos,hogy az. A legkézenfekvőbb.Könnyű vele dolgozni,alakossága igen pontos.
Arra lennék kíváncsi,hogy a felülettel mit kezdett (ha tényleg ytong),vajon hagyta az érdességet és csak átfestette valamivel,vagy nemes vakolattal glettelte és úgy ment rá egy fekete festés?
Egyszerű mint a vonatfütty,aztán épp ezért király.
Moziszoba építés
Én is ilyet csináltam magamnak pont, e kép hatására, Ytong-ból.
Nekem is mindjárt az Ytong jutott eszembe a képről.
Kép:Sony VPL-VW50
ScreenLine Amleto 250x140 1.4Gain
CD-DVD:Sony DVP-S 7700
Erősítő:Yamaha RX-A 3030
Médialejátszó:HTPC+Bluesound Node 2i
Hangfalak:Clarus Titan front,Titan center,Rhea háttér
SUB: Focal Cobalt sw800
Kábelek:Neotech-Audioquest kábelek,Néhai tápelosztó
ScreenLine Amleto 250x140 1.4Gain
CD-DVD:Sony DVP-S 7700
Erősítő:Yamaha RX-A 3030
Médialejátszó:HTPC+Bluesound Node 2i
Hangfalak:Clarus Titan front,Titan center,Rhea háttér
SUB: Focal Cobalt sw800
Kábelek:Neotech-Audioquest kábelek,Néhai tápelosztó
Moziszoba építés
Szívesen megtekinteném (nénk)
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Moziszoba építés
Ez a DIY állvány még mindíg nagyon ütős szerintem. Ha valaki elég elszánt, kis utánajárással nem is túl nehéz kivitelezni és olcsóbb mint sok gyári mézes-mázos hiper-szuper stand megoldás... A moziszobában tökéletes ,harmónia a színekkel pedig rátesz az egész kivitelezésre,mert azért az sem mindegy milyen környezetben látunk ilyet. Itt szerintem jól el lett találva az egyensúly a design, az enteriőr és a színek között.Egyedül a fa színű parketta töri meg a monotonitást....Zseniális.
Moziszoba építés
Délután a kék-sárga színű barkácsboltban jártam, és láttam ezt a tárolódobozt 1500 pénzért. A fedeléből könnyen lehet dekorációt csinálni moziszoba ajtajára:
Hifi: Hivox Alces2 szűrő - Logitech Transporter SE - AudioSquare Excel aktív hangfal
Mozi: Hivox Alces3 szűrő, HTPC, Kácsa KCE-FLW25, KCE-FLW15 hfkábel,KCS-HH10 1.4 HDMI, Denon 2312 erölködő, Rubicon RP-36 mkii 5.0 hangfal Hivox tuninggal, Runco RS900, Antra 100" vászon
- irishcream
- Hazajáró lélek
Moziszoba építés
És még jön két Wenge radiátor burkolat Nagyon penge lett Vili ,GRAT !!!
Köszönöm!
A radiátor burkolatok fontos elemei lesznek az akusztikának és a dizájnnak is.
- KR-ACOUSTIC
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 1506
Moziszoba építés
A vászon lejjebb került és elkészült a függöny középső része. Valóban kényelmesebb ebben a magasságban. Most a vászon alsó egyharmadának felső vonala van egy magasságban a szemsíkkal.
Egy kicsit át kellett rendezni a készülékeket, még készül majd egy másik állvány az erősítőnek meg a processzornak.
És még jön két Wenge radiátor burkolat Nagyon penge lett Vili ,GRAT !!!
- irishcream
- Hazajáró lélek
Moziszoba építés
Tetszetős lett.
Én is ezt a vászonmagasságot preferálom.
A Te szobád hangulata nagyon barátságos, igazi közösségi (családi) szoba.
A vászon lejjebb került és elkészült a függöny középső része. Valóban kényelmesebb ebben a magasságban. Most a vászon alsó egyharmadának felső vonala van egy magasságban a szemsíkkal.
Egy kicsit át kellett rendezni a készülékeket, még készül majd egy másik állvány az erősítőnek meg a processzornak.
Tetszetős lett.
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 830
Moziszoba építés
Tetszetős lett.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Már a te szobád is megérne egy topikot, legalább tudnám, hogy épp hol tartasz Úgy rémlik, hogy mostanában hirdettél meg a cuccaid közül és nem tudom mi ment és mi jött.
EZ van és nem tervezek semmi komoly változást már: Köszike!
Low budget.
Kép: Infocus IN83 DC4 chip , Anamorf prizma , 21:9 oldalfeszített vászon
Hang: DUNE Max , Pioneer VSX-930, 5.1 DIY (HIVI+Vifa)
Kábelek: Audioquest, Van damme, Inakustik
- Red75
- V.I.P.
Moziszoba építés
Már a te szobád is megérne egy topikot, legalább tudnám, hogy épp hol tartasz Úgy rémlik, hogy mostanában hirdettél meg a cuccaid közül és nem tudom mi ment és mi jött.
EZ van és nem tervezek semmi komoly változást már: Köszike!
Low budget.
Kép: Infocus IN83 DC4 chip , Anamorf prizma , 21:9 oldalfeszített vászon
Hang: DUNE Max , Pioneer VSX-930, 5.1 DIY (HIVI+Vifa)
Kábelek: Audioquest, Van damme, Inakustik
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
- irishcream
- Hazajáró lélek
Moziszoba építés
A vászon nincs nagyon magasan?
Vagy a belmagasság nem 270?
Moziszoba építés
Mivel már rég nem aktuálisak ezek a logók, úgy gondoltam, hogy a cserélgetésük helyett inkább maradandó képeket használok.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Mivel már rég nem aktuálisak ezek a logók, úgy gondoltam, hogy a cserélgetésük helyett inkább maradandó képeket használok.
- Red75
- V.I.P.
Moziszoba építés
Moziszoba építés
Màr csak azèrt sem ördögtöl való egy videoproci,mert ha a sim2 nek( lehet rosszul tudom de volt nekik) ès a Runco- nak is voltak külsö egysèggel felvèrtezett high-end projiai akkor csak nem szar....
Ami ugye szinte külsö videoprocesszor volt
Na, most lehet, hogy én írok baromságot, de szerintem ezek a projektorhoz GYÁRILAG adott külső videó procik azért IS voltak külön dobozba építve, hogy oda lehessen őket tenni a többi technikai eszköz közé, mondjuk pl. a rack szekrénybe, tehát hogy ne kelljen 15-20m hosszú "általános" videókábelt felvinni a projektorhoz. Nagyobb moziban simán lehet, hogy a projektor messzebb van mint a HDMI kábel megengedett maximális hossza, ezért a proci a projektorral vagy pl. spéci kábelen kommunikál (pl. Sim2 esetén optikai kábelen, ami igen hosszú is lehet) illetve akár fizikailag "normál" HDMI kábelt is használhatnak valami speciális protokollal, amivel hosszabb kábelen is biztonságos az átvitel. Az optikai kábel tény (olvastam katalógusban) de a speciális protokoll csak feltételezés. Persze ezt csak akkor lehet megcsinálni ha a kábel mindkét végén spéci eszköz lóg, de ha a gyártó adja a projektorhoz a procit, akkor ez helyből biztosított.
Biztos vagyok benne, hogy okos dolot egy ilyen processzor...
- upetat2
- Kezdő Fórumlakó
Moziszoba építés
Màr csak azèrt sem ördögtöl való egy videoproci,mert ha a sim2 nek( lehet rosszul tudom de volt nekik) ès a Runco- nak is voltak külsö egysèggel felvèrtezett high-end projiai akkor csak nem szar....
Ami ugye szinte külsö videoprocesszor volt
- upetat2
- Kezdő Fórumlakó
Moziszoba építés
Ez így van!
-de úgytudom a dvdo- nak is tudjàk ezt a règebbi procijai is(àtmèretezèst),azok meg bagóèrt vannak hasznàltan, de a dvdo sokkal kevesebbet tud
Nem túl tàvoli jövöben szeretnèk egy Lumagent,teljesen àt lehet konfiguràlni a 21:9 es kèpre a 16:9et,
pl: hogy làtszódjon a BD menü teljesen,persze ekkor kicsit szèthúzva,de ha a film megy ami 21:9 az natívban ,ahogyan az anamorf lencsènek jó!
Meg mèg ezer dolog ,pl cms( ami 3D LUT, min 125 ponton mèrve ès kalibràlva
Moziszoba építés
A harmadik lehetőség egy külső videoprocesszor, mondjuk bármelyik lumagen radiance..igaz drága kb 2-300 ezer huf )de akkor megtartva a bármely médiapléjert átméretezhető a kép bármire...
Basszus, mennyi eszed van! Erre komolyan nem gondoltam, pedig teljesen logikus!
Na, itt látszik a hátránya annak, ha egy kő alatt él az ember (ahogyan én) és ezért jó a fórum, mert több nézőpontból megnézve egy problémát, simán találhat valaki egy tökéletes és egyszerűségében nagyszerű megoldást, ráadásul olyat, amire más egyáltalán nem is gondolt. KÖSZÖNÖM!!!
De akkor már azt is említsük meg, hogy egy ilyen processzorban más csoda, pl. CMS is szokott lenni (egyebek mellett) ami ugye az én olcsó projektoromban nincs. Szóval esélyes, hogy ilyen processzort akkor is vesz valaki, ha nincs otthon 2x-es nyújtású anamorf hengerlencséje. De ha mondjuk van, akkor már kétszeresen is megéri egy ilyen proci az árát...
- upetat2
- Kezdő Fórumlakó
Moziszoba építés
A harmadik lehetőség egy külső videoprocesszor, mondjuk bármelyik lumagen radiance..igaz drága kb 2-300 ezer huf )de akkor megtartva a bármely médiapléjert átméretezhető a kép bármire...