Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

ZsolioAudio
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 18

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: ZsolioAudio »

Tegnap vettem egy Onkyo 3008-as erősítőt amiben ki van cserélve a hdmi panel Integra-ra és a kondik is rajta valami jobb hőtűrésűre valamint hűtőbordázva is van! Ennek ellenére az olvasottak alapján elgondolkodtam egy ventillátor felszerelésén! 
Az állványom aljában van a földön felette 5.5cm hely van! 

Honnan tudom eldönteni egy ventillátorról, hogy szívó vagy fújó? 
Ilyet néztem ez jó lehet?: 
http://www.blacknoise.com/site/de/produ ... 0x29mm.php
http://www.merlinhardver.hu/webaruhaz/n ... 40mm/39376

Ismerős gép, .......enyém volt. 5cm hely nagyon kevés, még ventivel is! Ha nem akarod elfőzni a gépet, keress neki másik helyet ahol jobban szellőzik.

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 832

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Tegnap vettem egy Onkyo 3008-as erősítőt
Én régebben ilyet vettem és bevált. Jól hűt és hangtalanul teszi a dolgát.
http://www.edigital.hu/notebook-allvany ... 33104.html
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

Swordfish76
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 374

Hozzászólás Szerző: Swordfish76 »

Tegnap vettem egy Onkyo 3008-as erősítőt amiben ki van cserélve a hdmi panel Integra-ra és a kondik is rajta valami jobb hőtűrésűre valamint hűtőbordázva is van! Ennek ellenére az olvasottak alapján elgondolkodtam egy ventillátor felszerelésén! 

Minden ventillátor az egyik oldalán szívó, a másik oldalán fújó, amit egyszerűen úgy tudsz megállapítani, hogy eléteszed a kezed.

A kérdés inkább az, hogy csak simán rá szeretnéd helyezni az AVR-re?

A te esetedben a viszonylag kis hely miatt (5cm) nem tudom, hogy ez jó megoldás lehet-e? 

Nem is olyan régen árultak itt a fórumon egy ilyet:  http://www.antec.com/soundscience/AVCooler.php

ez a konstrukciójából adódóan, hátrafelé tereli a meleg levegőt, ami bizonyára jobb, persze a beszerzés nehézkes.

Másik jó megoldás lehet (amit én is használok, pedig nekem nem nagyon melegszik az erősítőm, de így talán kímélem az alkatrészeit (RX-A3030) )

egy laptophűtő, amit az AVR usb-s kimenetéről meg lehet hajtani!

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 439

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

Akkor az ízlésed döntött ...
Gondolom ezek a ventilátorok nem állandóan mennek, de ha mennek akkor elég hangosak. A lábakkal nem tudod a ventilátorok HATÉKONYSÁGÁT növelni!

A készülékeid szekrénybe vannak téve, ami korlátozza a szabad légmozgást, de a magasabb lábak miatt valóban könnyebb a portörlés!

A végfokban teljesítmény arányosan pörög a venti. Valahol ezt olvastam, persze lehet ez csak egy gugli legenda

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

A talpak mellett maradtam,
az erősítőben kettő, végfokban három ventilátor dolgozik. Így inkább ezek hatékonyságát akartam növelni.
Még annyi mellékes jót is kaptam, hogy az állvány teljes szétszedése nélkül is könnyebb a portörlés de ez csak egy mellékes apróság.

Akkor az ízlésed döntött ...
Gondolom ezek a ventilátorok nem állandóan mennek, de ha mennek akkor elég hangosak. A lábakkal nem tudod a ventilátorok HATÉKONYSÁGÁT növelni!

A készülékeid szekrénybe vannak téve, ami korlátozza a szabad légmozgást, de a magasabb lábak miatt valóban könnyebb a portörlés!

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Nekem az a meglátásom, hogy a viszonylag zárt és a teljesen zárt hifi tárolók, hűtés szempontjából szerencsésebb eset, mint amikor csak úgy letesszük valahová a készüléket. A szabadon lévő készülékek úgy szellőznek ahogy, de leginkább rosszul, mert a gyártó a lábak magasságát inkább esztétikai, mint hasznossági szempontból méretezi. Ha hifi tárolóban van a készülék, azok alsó-oldal-hátlapjába, be lehet installálni egy csendes működésű (lejjebb belinkeltem azt amit vettem. Hallhatatlan 10 dB ) ventilátort. Nem tudom mennyiért vetted a készülék lábakat, de nekem az a véleményem, hogy ha hűtés volt a célod, ventilátorral 100x, 1000x többet értél volna ...
Amikor a panelcsere után hazahoztam a gépet, megpróbáltam aktívhűtést alkalmazni. Az ötlet tökéletesen bevált, de az a típusú zaj, amit a kis ventilátor generált, hosszútávon elviselhetetlen volt.http://kepkezelo.com/images/0vrvo9wa6on3

Tehát azok, akik állványban tartják a készülékeket szerencsésebbek, mert hallhatatlan működésű ventilátorokkal nagyon jó hatásfokú hűtés érhető el! Nagyságrendekkel jobb, mint a szabadon lévő készülékeknél ...
A talpak mellett maradtam, mivel az erősítőben kettő, végfokban három ventilátor dolgozik. Így inkább ezek hatékonyságát akartam növelni. 
Még annyi mellékes jót is kaptam, hogy az állvány teljes szétszedése nélkül is könnyebb a portörlés de ez csak egy mellékes apróság.

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

Én is fontosnak tartom a készülékek jó szellőzését, hogy csak a balszerencse okozhassa a meghibásodást, ne mi!
Kevésnek találtam a gyári készüléklábak magasságát, hiába van bennük több ventilátor is, ha nem tud elegendő levegőt áramoltatni befelé.
Ezért kis talpakkal emelve a magasságon, nagyobb lehet a biztonság és a hűtés hatékonyság. Ez főleg zárt állványos rendszernél fontos, mint nálam is. Nappali mozi lévén a lehető legkisebb helyre próbáltam bezsúfolni mindent, persze figyelve a meleg levegő megfelelő távozására.

Nekem az a meglátásom, hogy a viszonylag zárt és a teljesen zárt hifi tárolók, hűtés szempontjából szerencsésebb eset, mint amikor csak úgy letesszük valahová a készüléket. A szabadon lévő készülékek úgy szellőznek ahogy, de leginkább rosszul, mert a gyártó a lábak magasságát inkább esztétikai, mint hasznossági szempontból méretezi. Ha hifi tárolóban van a készülék, azok alsó-oldal-hátlapjába, be lehet installálni egy csendes működésű (lejjebb belinkeltem azt amit vettem. Hallhatatlan 10 dB ) ventilátort. Nem tudom mennyiért vetted a készülék lábakat, de nekem az a véleményem, hogy ha hűtés volt a célod, ventilátorral 100x, 1000x többet értél volna ... 
Amikor a panelcsere után hazahoztam a gépet, megpróbáltam aktívhűtést alkalmazni. Az ötlet tökéletesen bevált, de az a típusú zaj, amit a kis ventilátor generált, hosszútávon elviselhetetlen volt.

Tehát azok, akik állványban tartják a készülékeket szerencsésebbek, mert hallhatatlan működésű ventilátorokkal nagyon jó hatásfokú hűtés érhető el! Nagyságrendekkel jobb, mint a szabadon lévő készülékeknél ...

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

A tüske együtt a talppal ötletes darab. Nem láttam még ilyet.

Sub alá rendeltem.Mivel filmezés előtt tologatnom kell, így ez jöhetett szóba...de ha egyszer moziszoba lesz, kihegyezzük
A gyári műanyag volt, de az nagyon nem tetszett.
Nagyon szép munkát végzett Fodesz!

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Pont ma érkezett meg minden
A dícséret Fodeszt illeti a tökéletes és gyönyörű munkáért!

A tüske együtt a talppal ötletes darab. Nem láttam még ilyet.   

Plagueis
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: Plagueis »

Azért valjuk be őszintén,az se teljesen normális,hogy veszek több 100ezer-ért egy hm erősítőt és otthon nekem kell "barkácsolni",hogy fel ne "gyulladjon"...!

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Én is fontosnak tartom a készülékek jó szellőzését, hogy csak a balszerencse okozhassa a meghibásodást, ne mi!
Kevésnek találtam a gyári készüléklábak magasságát, hiába van bennük több ventilátor is, ha nem tud elegendő levegőt áramoltatni befelé.
Ezért kis talpakkal emelve a magasságon, nagyobb lehet a biztonság és a hűtés hatékonyság. Ez főleg zárt állványos rendszernél fontos, mint nálam is. Nappali mozi lévén a lehető legkisebb helyre próbáltam bezsúfolni mindent, persze figyelve a meleg levegő megfelelő távozására.

Pont ma érkezett meg minden
Holnap akartam a helyére rakni, de most szóba is került ez a téma, meg kicsomagolva...gyönyörködve, nem bírtam kivárni a holnapot

A dícséret Fodeszt illeti a tökéletes és gyönyörű munkáért!
Köszönöm Fodesz!

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Nekem ez a melegedés és az ezzel járó problémák a HDMI kézfogási gondokhoz "hasonlít" van olyan márka aki odafigyel rá és van aki nem. A forrasztást is meg lehet úgy oldani, hogy ne legyen gond. De például a Nakamichi procin teljesen mindegy, hogy be van kapcsolva HDMI passthrough egy dekát nem melegszik.  Amúgy meg lehet kapni AVR hűtőket is. Bandi is használt a Z7 tetején. 
Arcam avr 450 , kb. 12 óra non stop nyúzás után is max kézmeleg.. hdmi szarságok kikapcsolva,én nem használok semmi ilyesmit..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Robertó77
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: Robertó77 »

Nekem ez a melegedés és az ezzel járó problémák a HDMI kézfogási gondokhoz "hasonlít" van olyan márka aki odafigyel rá és van aki nem. A forrasztást is meg lehet úgy oldani, hogy ne legyen gond. De például a Nakamichi procin teljesen mindegy, hogy be van kapcsolva HDMI passthrough egy dekát nem melegszik.  Amúgy meg lehet kapni AVR hűtőket is. Bandi is használt a Z7 tetején. 

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

Egy nagyobb méretű számítógépes ventillátort egy papírdoboz tetejébe gányoltam és elleállás sorbakötésével lelassítottam úgy a forgását
Csak egy ötlet... de persze csak olyan dedikált moziban használható ahol el van dugva a technika...

Én vettem ilyen tipusú ventilátort, de nem tudom használni mert lefelé nem szerencsés fújatni a levegőt, felfelé pedig nem tudja szívni, ráadásul hangos lesz így az amúgy teljesen hangtalan ventilátor. 
Hát igen. A sötét vagy a külön moziszoba sok mindenre megoldás!
Azon gondolkodtam, hogy kiszedem a csavarokat a fedlapból és ha mozizok akkor kicsit kiemelem hátul, így el tud távozni CSENDBEN a forróság! Egyéb felhasználás mellett, nem termelődik jelentős mennyiségű hő ... 

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 832

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Az is tény, hogy a legtöbb hőt az Onkyo-k termelik ...  
Kis infó: Volt nekem Anthem 500 erősítőm. Bekapcsolt HDMI kontrollal Standby állapotban úgy melegedett pont, mint az Onkyo 3007-esem előtte. Utánaolvastam és azt találtam, hogy külföldön panaszkodnak is erre a felhasználók. Az olvasottak alapján cirka 55-57Watt a HDMI board fogyasztása. Persze, hogy melegszik.
Az 510-es sorozat már jobb lett 2-3Wattot eszik csak. A mostanim, ha jól tudom, 0.5-öt.
Persze attól még ha melegszik, bírhatja évekig. De mennyire gáz már, ha portörlés közben rásül a vileda.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 807

Hozzászólás Szerző: gyulaipal »

Én aktív hűtést csináltam a Denon 3803-nak, amit most megörökölt a 3808A is. 

Egy nagyobb méretű számítógépes ventillátort egy papírdoboz tetejébe gányoltam és elleállás sorbakötésével lelassítottam úgy a forgását, hogy kb. szemmel követhető a lapátok "keringése". Semmi zajt nem kelt de az erősítő tetején át, szívja kifelé a levebőt. Ja, persze ez nem a nappali közepén van, ott baromi ronda lenne, de nálunk nem látszik. 

Eredmény: a kézzel megérintve már kellemetlenül meleg gépház helyett épp csak egy picit langyos gép. Szerintem kb. tizedére csökkent a gép melegetése. Így már valószínűtlen, hogy gond legyen vele.

Csak egy ötlet... de persze csak olyan dedikált moziban használható ahol el van dugva a technika...

kings1957
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: kings1957 »

Mielőtt ismét kiátkozzátok az Onkyo márkát megint el kell mondani, hogy mivel számszerűen Onkyo-ból adtak el legtöbbet ezért velük is van a legtöbb gond. Amikor az enyémben cserélték a HDMI panelt, a szerviz dugig volt mindenféle márkával, nem CSAK Onkyo-val ...
A HDMI panel átka igazából a hőingadozás. Maguk az alkatrészek bírnák a hőt, de a forrasztások már nem. A sok ki-be kapcsolás miatti felmelegedés-kihülés ciklus miatt elrepednek a forrasztások. Régebben ezt orvosolták amikor alufóliába csomagolták a paneleket és sütőben újra forrasztódtak az alkatrész lábak. Természetesen a hő a probléma forrása, de a hűtőbordákkal mit sem érünk, ha a termelődő hő nem tud eltávozni a készülékházból. Ezen úgy segíthetünk, hogy a készülékek lábai alá teszünk olyan esztétikus valamit, amivel 2-3 cm-rel magasabbra kerül a készülék alja. Sajnos a gyári láb magasság miatt nem alakul ki megfelelő légáram, ezért a készüléken belül a légcsere nagyon gyenge. A megemelt hasmagasság miatt viszont felgyorsul a légcsere így elkerülhető a bordázás!

Szia.Nem átkozom a gépet,mert szeretem,és mindig ragaszkodtam ehhez a márkához,és ezért vettem meg.Meg lett javitva,de megint rakoncátlankodik.Mikor aom rá a hangeröt,berecsegnek a bal hátso háttér hangfalak,és a zona 2  is néha recsegve szol.Raktam a tetejére egy nagy laptop hütöt.Alá kéne raknom,hogy kinyomja a meleg levegöt.Üdv István.

kings1957

Mielőtt ismét kiátkozzátok az Onkyo márkát megint el kell mondani, hogy mivel számszerűen Onkyo-ból adtak el legtöbbet ezért velük is van a legtöbb gond. Amikor az enyémben cserélték a HDMI panelt, a szerviz dugig volt mindenféle márkával, nem CSAK Onkyo-val ...
A HDMI panel átka igazából a hőingadozás. Maguk az alkatrészek bírnák a hőt, de a forrasztások már nem. A sok ki-be kapcsolás miatti felmelegedés-kihülés ciklus miatt elrepednek a forrasztások. Régebben ezt orvosolták amikor alufóliába csomagolták a paneleket és sütőben újra forrasztódtak az alkatrész lábak. Természetesen a hő a probléma forrása, de a hűtőbordákkal mit sem érünk, ha a termelődő hő nem tud eltávozni a készülékházból. Ezen úgy segíthetünk, hogy a készülékek lábai alá teszünk olyan esztétikus valamit, amivel 2-3 cm-rel magasabbra kerül a készülék alja. Sajnos a gyári láb magasság miatt nem alakul ki megfelelő légáram, ezért a készüléken belül a légcsere nagyon gyenge. A megemelt hasmagasság miatt viszont felgyorsul a légcsere így elkerülhető a bordázás!

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

Plagueis
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Szia.Mennyivel lenne jobb az rxv 2500-as, ha ezt a hibát nem hozzná elö? Vannak bordák a procikon,de én kicsiknek látom.Valami javaslatod lenne?Amogy a hangja tetszik.Űdv István.
Véleményem szerint hangra és megbízhatóságra is jobb erősítő mint egy 807-es onkyo.
Ráadásul kéznél van,a hütőbordákkal pedig ne foglalkozz,ha müködik és rendben muzsikál akkor nincs jelentősége,hogy mekkorák.

kings1957

Én nem gondolkoznék egy percet sem:)
Szia.Mennyivel lenne jobb az rxv 2500-as, ha ezt a hibát nem hozzná elö? Vannak bordák a procikon,de én kicsiknek látom.Valami javaslatod lenne?Amogy a hangja tetszik.Űdv István.

Plagueis
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Szia.Megint elkezdett szorakozni.A sorrund hangfalak idönként recsegnek,és a zone 2-3 idönként nem zol.Profi csinált,és már nem melegszik.Van egy Yamaha 2500-om, vacilálok,hogy melyiket tartsam meg.Űdv István
Én nem gondolkoznék egy percet sem:)

kings1957

Nagyon szerencsés vagy,én lassan arra az elhatározásra jutok,hogy bele vágom a szemétbe,nekem hatalmas csalódás az onkyo,és a szervíz sem kecsektet semmi jóval.

Személy szerint én vissza fogok térni a denon v yamahához.

Szia.Megint elkezdett szorakozni.A sorrund hangfalak idönként recsegnek,és a zone 2-3 idönként nem zol.Profi csinált,és már nem melegszik.Van egy Yamaha 2500-om, vacilálok,hogy melyiket tartsam meg.Űdv István

Plagueis
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Szia nekem is 807 es van és nekem is melegedet extrém módon de rájöttem,hogy azért melegszik mert csak 5 végfokot használtam.Amióta mind a 7 végfokot használom(bi-amp)Erre alkalmas front hangfal kell.Azóta nem melegszik extrém módon.Nekem még nem volt gondom a hdmi-vel.
Nagyon szerencsés vagy,én lassan arra az elhatározásra jutok,hogy bele vágom a szemétbe,nekem hatalmas csalódás az onkyo,és a szervíz sem kecsektet semmi jóval.

Személy szerint én vissza fogok térni a denon v yamahához.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”