Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Harbeth hangsugárzók
Harbeth hangsugárzók
Üdv ezeket a Harbetheket így az előlappal kell használni? (így hangolták őket?)
Harbeth hangsugárzók
Valójában nem is a bázistávolság problémás szerintem, hanem különösen bal oldalon az oldalfal közelsége. Én lehet hogy a jobboldalit még 10cm-t még jobbra húznám az ajtó felé, illetve az elosztót hátradugva a szekrényt 10cm-rel közelebb húznám a jobboldalihoz, így már a baloldali hangfalat 20cm-rel jobbra tolhatnád 10cm bázistávolság csökkenéssel és akkor mellette már 30-35cm lehet.
Bezzeg a szomszéd topikban a Note hívők sarokba állítják a dobozt.
Nah, persze a mester aszonta, oda kell. Így legalább érzékenyebb lesz a doboz, nem kell bele BS kompenzáció. Bocsánat, de ez kijött.
Ezek a Harbeth dobozok nagyon tetszenek.
Harbeth hangsugárzók
Valójában nem is a bázistávolság problémás szerintem, hanem különösen bal oldalon az oldalfal közelsége. Én lehet hogy a jobboldalit még 10cm-t még jobbra húznám az ajtó felé, illetve az elosztót hátradugva a szekrényt 10cm-rel közelebb húznám a jobboldalihoz, így már a baloldali hangfalat 20cm-rel jobbra tolhatnád 10cm bázistávolság csökkenéssel és akkor mellette már 30-35cm lehet.
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- komarfamily
- V.I.P.
- Értékelés: 1047
Harbeth hangsugárzók
Elkepzelheto, hogy at fogom forgatni a masik falra ami kb 3m es ott jobb lesz majd meglatjuk.
- komarfamily
- V.I.P.
Harbeth hangsugárzók
Koszi sajnos adott ez az elhelyezes. 1.7m van kozottuk. Meg egy 20cm csalhatnek de akkor a bal konkretn a falon lenne azt meg nem akarom. Sajnos azzal fozunk ami van.
Par kep de bocsi csak telefonos.
Naqyon szépek! De nem szűk egy picit a hely nekik? Különösen a baloldali tűnik így a kép alapján a sarokba szorítva! Hozzáteszem, nem hallottam őket és a képek is lehetnek csalókák!
Harbeth hangsugárzók
Naqyon szépek! De nem szűk egy picit a hely nekik? Különösen a baloldali tűnik így a kép alapján a sarokba szorítva! Hozzáteszem, nem hallottam őket és a képek is lehetnek csalókák!
Gyula
- komarfamily
- V.I.P.
Harbeth hangsugárzók
- komarfamily
- V.I.P.
Harbeth hangsugárzók
Mindezzel maximalisan egyetertve sajnos nincs lehetosegem tologatni mert csak fix helyen tudom tartani oket.
Igy mivel az m30.1 is ugyan ott volt kijelenthetem, hogy jobb a melyatvitele az shl5+nak mivel nincs hianyerzetem. Nyilvan nagyobb terben mar mas a helyzet de ami feltunik, hogy nem csak alul jobb hanem felul is nyiltabbnak tunik de ezt majd szigony kollega is megerositi/cafolja nemsokara. Sajnos tanulnom kell a vizsgamra igy ez csak juni 8 utan lesz ;(
Szegeny 30.1 addig meg pihen a sarokban...egyebkent elado lesz akit erdekel
Harbeth hangsugárzók
Itt is a kompromisszumok ugye... Sajnos a BR dobozban hangolási pont alatt csillapítatlanná válik a mélyhangszóró. A nagy löket amúgyis torzítást hoz, és ha a középtartomány (egy része legalább) is rá van bízva, abból sajnos dopplerezés, színezés lesz. Legjobb lenne a monitorokra nem is engedni 40-50Hz alatti hangot, így tudná a leginkább megadni, amit várunk tőle, a precíz pontos hang, tiszta középtartomány. Ha valakinek ilyen igénye van (<30Hz átvitele), amivel semmi gond, azt egy subsugárzóra érdemes bízni, persze ilyen kaliberű monitorok mellett egy igen jóra.
Viszont amivel érdemes lehet játszani ezeknél is, az a dobozok tologatása, megkeresve azt a pozíciót, ahol a legkevésbé fáj a kiemelések-kioltások helye, node ezt Ti pontosan tudjátok. Ilyenkor jó tudni mérni, segít megtalálni a jó helyet.
Igy van de nem mindegy, hogy mekkora a doboz terfogata sem. Erezhetoen nagyobb a lokete mar ha lehet ilyesmit mondani nem feltetlenul kell a 30HZ koruli hangokat keresgelni nem mindig az hianyzik. Itt mar abszolut nincs hianyerzetem mig azert a 30.1nel volt.
Megerősíthetem, az M30.1 magában tényleg hiányérzetet ad a mélytartományban, jól jön neki a mélynyomó támogatása.
Viszont tényleg kíváncsi lennék, hogy bár nagyobb házban, nyilván mélyebbre hangolt basszreflex porttal, de mégiscsak ugyanazzal a membránfelülettel valójában mennyivel nyújt többet mélyben az SHL5+! Ha következetes AS, akkor azt hiszem 40Hz alatt nagyon gyorsan elfogy (a basszreflex miatt amúgy is meredekebb a levágás). Márpedig tapasztalatom szerint bizony nagyon sok minden történik 30Hz alatt!
Kíváncsian várom a tapasztalatokat!
Harbeth hangsugárzók
Igy van de nem mindegy, hogy mekkora a doboz terfogata sem. Erezhetoen nagyobb a lokete mar ha lehet ilyesmit mondani nem feltetlenul kell a 30HZ koruli hangokat keresgelni nem mindig az hianyzik. Itt mar abszolut nincs hianyerzetem mig azert a 30.1nel volt.
Megerősíthetem, az M30.1 magában tényleg hiányérzetet ad a mélytartományban, jól jön neki a mélynyomó támogatása.
Viszont tényleg kíváncsi lennék, hogy bár nagyobb házban, nyilván mélyebbre hangolt basszreflex porttal, de mégiscsak ugyanazzal a membránfelülettel valójában mennyivel nyújt többet mélyben az SHL5+! Ha következetes AS, akkor azt hiszem 40Hz alatt nagyon gyorsan elfogy (a basszreflex miatt amúgy is meredekebb a levágás). Márpedig tapasztalatom szerint bizony nagyon sok minden történik 30Hz alatt!
Kíváncsian várom a tapasztalatokat!
Gyula
- komarfamily
- V.I.P.
Harbeth hangsugárzók
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 863
Harbeth hangsugárzók
Majdnem mindegy, hogy 30 v 40 v 50 Hz, sajnos a helyiségen múlik majd, miből mennyi lesz és hol lesz az alja valóban.
Mar megint ez az akusztika.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Harbeth hangsugárzók
Hello, utanaolvastam a parametereknek es 40Hz-et ir melyre ez elegendo lenne a melyeknek? Nekem soknak tunik az a 40Hz.
Majdnem mindegy, hogy 30 v 40 v 50 Hz, sajnos a helyiségen múlik majd, miből mennyi lesz és hol lesz az alja valóban.
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 863
Harbeth hangsugárzók
Látszik hogy nagyobb méretű doboz és ez jót tesz a mélyknek itt már nincs az az érzésem hogy szükség lenne egy mélyládára.
Hello, utanaolvastam a parametereknek es 40Hz-et ir melyre ez elegendo lenne a melyeknek? Nekem soknak tunik az a 40Hz.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Ez már valami! Nem lesz kicsit sok az egy négyzetméterre jutó Harbeth arány nálad?
Anyu, merre van Apu? Az első M30.1-nél balra, majd a két SHL5+ között egyenesen előre...
Harbeth hangsugárzók
Ez már valami! Nem lesz kicsit sok az egy négyzetméterre jutó Harbeth arány nálad?
Anyu, merre van Apu? Az első M30.1-nél balra, majd a két SHL5+ között egyenesen előre...
Gyula
- komarfamily
- V.I.P.
Harbeth hangsugárzók
Ha lenne egy ráérő fél napom, esküszöm megszámolnám hányszor olvashattuk ezt tőled... :)
Ez most tényleg nagyon jó
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6189
Harbeth hangsugárzók
Akkor Vágó úr én itt megállnék...
Ha lenne egy ráérő fél napom, esküszöm megszámolnám hányszor olvashattuk ezt tőled... :)
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Harbeth hangsugárzók
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
- komarfamily
- V.I.P.
Harbeth hangsugárzók
Ja, így már tisztább a kép! Gratulálok!Köszi szépen. A hangsugárzót kalandos úton szereztem meg. Amikor már azt gondolná az ember, hogy eléggé similis ez az üzlet egyszer csak minden jól alakul. A pasi akitől vettem első hallásra hihetetlen sztorival állt elő de aztán amikor elmentem a hangfalért akkor láttam már hogy minden rendben van és úgy tűnik minden igaz amit mondott. Megtartja a jelenlegi m30.1t és már úton van neki az m40.2 is így erre nincs szüksége. Sajnos egy két apróbb hiba látszik rajta de szerencsére csak a hátoldalán ahol az élek futnak mert a kisfia neki döntötte a falnak. Se az elején se az oldalán nincsen semmilyen hiba se karcolás a színe pedig tiger ebony. Képeket majd rakok fel holnap de nagyon nagyon jól néz ki a hozzá passzoló állvánnyal.
Látszik hogy nagyobb méretű doboz és ez jót tesz a mélyknek itt már nincs az az érzésem hogy szükség lenne egy mélyládára. Nagyon energikus a doboz és a magasak is szenzációsak ha lehet még nyíltabb mint a kisebb testvére az m30.1.
Úgy érzem hogy nagyon jól választottam és ebbe a szobába sőt még nagyobb szobába is tökéletes választás lehet akár mélyláda nélkül is. Az m30.1t addig nem hirdetem meg amíg szigonnyal össze nem hozunk egy meghallgatást.
Még az erősítő fronton gondolkozom bár nagyon elégedett vagyok a naddal de meglátom hogy szigony kollega mit hoz ki a quad erősítőből.
Ha összegeznem kéne akkor minden erényét megtartotta az m30.1nek de azokat túl is szárnyalja minden dimenzióban.
Úgy érzem jelenleg ezzel sokáig együtt lehet élni.
- komarfamily
- V.I.P.
Harbeth hangsugárzók
Képeket kérünk.Örülök,hogy tetszik.Szerintem jó választás volt.Elővételi jog fenntartva a részemre
Szenksz csak is miattad vettem meg.
Na ugy nez ki lesz egy kis upgrade;)
Kivancsi leszek...
Megosztasz pár részletet?
Harbeth hangsugárzók
Kivancsi leszek...
Megosztasz pár részletet?
Gyula
- komarfamily
- V.I.P.
Harbeth hangsugárzók
Harbeth hangsugárzók
Kivancsi leszek...
Képeket kérünk.Örülök,hogy tetszik.Szerintem jó választás volt.Elővételi jog fenntartva a részemre
- komarfamily
- V.I.P.
Harbeth hangsugárzók
Kivancsi leszek...