Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

ART DVD Magazin

Daemiaen
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

ART DVD Magazin

Hozzászólás Szerző: Daemiaen »

Daemiaen: 
már írtak is vissza és direkt ilyen

Bocsi a többiektől az Off-ért

Akkor most már kimondhatom/-írhatom: Ne aggódj!

És köszi azért a megerősítést.
"When I was doing The Bridges of Madison County, I said to myself, this romantic stuff is really tough. I can't wait to get back to shooting and killing."

Ivan/
Fórumlakó
Fórumlakó

ART DVD Magazin

Hozzászólás Szerző: Ivan/ »

Daemiaen:

már írtak is vissza és direkt ilyen

Bocsi a többiektől az Off-ért

Ivan/
Fórumlakó
Fórumlakó

ART DVD Magazin

Kedves Cinetel! (vagy bárki aki tud válaszolni) 

Ma kb. egy órája sikerült megvenem a Herzog II diszdobit. Az lenne a problémám, hogy helyben kinyitottam a lemezeket és elég nagy gáz. Aguirre tökéletes viszonzt a két másik DVD szimplán úgy néz ki mint egy jobb hamisitvány. Normálisan le van szitázva az a két lemez is de az írott részük ugyanolyan kék szinű mintha egy írot lemez lenne. Kérdésem ez direkt ilyenek, vagy kifogtam tán egy hamisitványt? (a boltban kicserélni nem akarták, max felajánlották, hogy belenézhetek, hogy minden ok a lemezzel)

(Azért merült fel különben a dolog, mert mondom az Aguirre lemez tök normálisan fehér oldalal van mint minden normál lemez és van pár eredeti lemezem már és ilyet még sose láttam)

Ha mégis hamisitvány lenne mi a francot csináljak (blokk megvan, de mit érek vele ha nem cserélik ki?)

Nekem is ilyen.

Most akkor mit mondjak? "Aggódj!" vagy "Ne aggódj!"

Köszi a választ

Azért írtam mailt is nekik, megerősítés gyanánt, hátha ugy hamarabb válaszolnak!

(Mindenesetre lehet én vagyok a hülye, de nem tudtam mire vélni a dolgot ezért érdeklődtem)

Daemiaen
Törzsvendég
Törzsvendég

ART DVD Magazin

Ma kb. egy órája sikerült megvenem a Herzog II diszdobit. Az lenne a problémám, hogy helyben kinyitottam a lemezeket és elég nagy gáz. Aguirre tökéletes viszonzt a két másik DVD szimplán úgy néz ki mint egy jobb hamisitvány. Normálisan le van szitázva az a két lemez is de az írott részük ugyanolyan kék szinű mintha egy írot lemez lenne. Kérdésem ez direkt ilyenek, vagy kifogtam tán egy hamisitványt? (a boltban kicserélni nem akarták, max felajánlották, hogy belenézhetek, hogy minden ok a lemezzel)

(Azért merült fel különben a dolog, mert mondom az Aguirre lemez tök normálisan fehér oldalal van mint minden normál lemez és van pár eredeti lemezem már és ilyet még sose láttam)

Ha mégis hamisitvány lenne mi a francot csináljak (blokk megvan, de mit érek vele ha nem cserélik ki?)

Nekem is ilyen.

Most akkor mit mondjak? "Aggódj!" vagy "Ne aggódj!"
"When I was doing The Bridges of Madison County, I said to myself, this romantic stuff is really tough. I can't wait to get back to shooting and killing."

Ivan/
Fórumlakó
Fórumlakó

ART DVD Magazin

Daemiaen
Törzsvendég
Törzsvendég

ART DVD Magazin

Picit Off: 
Cinetel, megjelenik még valah a Herzog gyűjtemény II? (ha igen, kb. mennyi lessz és van rá lehetőség, hogy aki mondjuk nálatok veszi meg vagy rendeli meg kap-e rá kedvezményt?)

Már megjelent. Láttam már mozikban, MM-ban, sok helyütt. Meg is vettem.

Vendég

ART DVD Magazin

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Picit Off:

Cinetel, megjelenik még valah a Herzog gyűjtemény II? (ha igen, kb. mennyi lessz és van rá lehetőség, hogy aki mondjuk nálatok veszi meg vagy rendeli meg kap-e rá kedvezményt?)

Daemiaen
Törzsvendég
Törzsvendég

ART DVD Magazin

Előbb érdeklődtem telefonon. Valószínűleg március 31-én jelenik majd meg az új szám, de még nem biztos sajnos, a lemezek miatt még csúszhat kicsit. 
Kösz az infót Cinetel!

Ezt elmondták az utóbbi pár lapszámuk esetében is, szerencsére mégsem csúszott a megjelenés dátuma, úgyhogy azért reménykedhetünk a jövő hétben.

el mariachi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

ART DVD Magazin

Hozzászólás Szerző: el mariachi »

Előbb érdeklődtem telefonon. Valószínűleg március 31-én jelenik majd meg az új szám, de még nem biztos sajnos, a lemezek miatt még csúszhat kicsit.

Kösz az infót Cinetel!

el mariachi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

ART DVD Magazin

Nem tudja valaki mikor jön az új szám? Esetleg van esély, hogy még a héten megjelenik? (honlapon jövő hét hétfőt írnak, de valahogy csodálkoznék ha Húsvét hétfőn jelene meg)

Majd holnap megeresztek feléjük egy telefont.

Ivan/
Fórumlakó
Fórumlakó

ART DVD Magazin

Nem tudja valaki mikor jön az új szám? Esetleg van esély, hogy még a héten megjelenik? (honlapon jövő hét hétfőt írnak, de valahogy csodálkoznék ha Húsvét hétfőn jelene meg)

el mariachi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

ART DVD Magazin

Megjött a Vörös Sivatag , meg is néztem gyorsan. Ahogy field is említette nem egy akciófilm. Sőt, Antonioni egy másik híres alkotása a NAGYÍTÁS ehhez képest egy lendületes thriller benyomását kelti, pedig nem az. Sok mindent nem tudnék field írásához hozzátenni, ráadásul megnéztem a dvd-n Perlaki Tamás elemzését is, ami ugyancsak hatással volt rám, és segített megérteni néhány jelenetet. Volt ami ment magamtól is, de számomra ez egy elég összetett és nehezebben értelmezhető film volt.

A VÖRÖS SIVATAG éppen elmúlt negyven éves. Abban az izgalmas korban született, mikor az európai művészfimben komoly fordulat zajlott le. Truffaut pár éve jelent meg a NÉGYSZÁZ CSAPÁS-sal, Fellini az ÉDES ÉLET-tel, míg Antonioni a KALAND-dal ért el nagy sikert , egyben jelezve az olasz film neorealizmussal való szakítását.
Ez utóbbi film sikere tette lehetővé, hogy nagyobb költséggel, nemzetközi színészgárdával forgasson, és ennek az időszaknak lett az egyik filmje a VS, ami a rendező első színes alkotása egyben. Történetén (üzenetén?) mit sem látszik a 40 év, sőt talán hangsúlyozottabb is a mai világ számára amikor is komoly probléma a környezetszennyezés és az éghajlatváltozás. A film ettől még nem a Zöld Pont korai adása, de az észak-olasz ipari fellendülés környezetre és az emberek lelkivilágára mért negatív hatásait is bemutatja. Legalábbis ebben a közegben engedi útjára a pánikbetegségben és szeretethiányban szenvedő férjes-gyermekes főhősnő (Monica Vitti) történetét, aki egy balesete után nem képes megbirkózni az őt körülvevő rideg világgal és felszínes emberekkel.
A VS kis túlzással akár egy némafilm is lehetne, annyira kevés a szerepe a párbeszédeknek. Antonioni inkább a színek manipulálását és a táj segítségét vette igénybe, és ehhez adta hozzá a főszereplőnő a remek játékát. Vitti nagyon jó, bár egy kicsit a végére mintha túljátszaná.
Komoly film, komoly rendező. Még valamikor meg kell nézni hamarosan.

Ivan/
Fórumlakó
Fórumlakó

ART DVD Magazin

A szokásos field minőség.
Jaja, tök jó kritiákat tud kanyarintani:)

Daemiaen
Törzsvendég
Törzsvendég

ART DVD Magazin

A film egyébként milyen? Annyit tudok róla , hogy Antonioni első színes filmje (bár ez sem biztos)
Év elején az Xpress oldalán, kifejezetten az ART DVD mostani számához kedvcsinálóként az alábbi ismertetőt írtam a VÖRÖS SIVATAG-ról:

Antonioni pályáján fordulópont ez a film, noha nem szokás a legjelentősebb alkotásai között emlegetni. Lezárása pályafutása egyik fontos (ha ugyan nem a legfontosabb) szakaszának, ráadásul az első színes filmje. A Mester mindjárt ebben a művében igyekezett dramaturgiai funkciót adni a színeknek, melyek a főhősnő, Giuliana (Monica Vitti) lelki állapotát tükrözik. Mivel nem bízott a filmlaborokban, Antonioni élőben teremtette meg a kívánt hatást: tehát pl. az egyik jelenetben valóban szürkére festette a füvet, a másikban a fehérnek látszó szobanövényeket felvétel előtt fehér fóliával vonták be. Az egyszínű képeken szűrőt tett a kamera lencséje elé. Giuliana lelkiállapotát tükrözik azok a jelenetek is, melyekben a környezetet enyhén elmosódó körvonalakkal látjuk: technikailag ezt lágy fókuszú lencse használatával érték el. A kritikusok eleinte érdekesnek, évekkel később kicsit mesterkéltnek találták ezeket a színkísérleteket. Maga Antonioni is csak AZ OBERWALDI TITOK (Il Mistero di Oberwald) című 1981-es filmjében kísérletezett ismét a színekkel (és a videotechnikával), s abban a művében is Monica Vitti volt a főszereplő. (A film nemrég ment az m2 éjszakai műsorában.) Híres alkotásaiban (A BARÁTNŐK, A KALAND, NAPFOGYATKOZÁS) a Mester elsősorban a női lélek titkait kutatta, s elsősorban szereplőinek egymáshoz való viszonya foglalkoztatta. (Következő alkotásaiban férfi szereplők állnak a középpontban: NAGYÍTÁS, ZABRISKIE POINT, FOGLALKOZÁSA: RIPORTER, EGY NŐ AZONOSÍTÁSA). A VÖRÖS SIVATAG-ban sem mellékes Giuliana viszonya férjéhez, Ugóhoz (Carlo Chionetti) és új ismerőséhez, Corradóhoz (Richard Harris), de itt már sokkal lényegesebb motívum a hősnő viszonya a környezetéhez. A VÖRÖS SIVATAG helyszíne Ravenna ipari környezete, amely rendkívül nyomasztó módon van jelen. Egyes értelmezések szerint a film azt sugallja, hogy az iparosodás elidegeníti egymástól az embereket, neurotikussá teszi őket, mintegy felelős az emberi kapcsolatok elhidegüléséért és felszínességéért, ily módon a mű valóságos vádirat az iparosított világ ellen. Érdekes módon Antonioni nem így vélekedik: ő úgy gondolja, hogy filmje az alkalmazkodás drámája. Annak érzékeltetése, hogy a hősnő nem tud alkalmazkodni ahhoz a környezethez, amely körülveszi, mert másfajta életritmushoz, talán idejétmúlt életfelfogáshoz kötődik. A korábbi Antonioni-filmek hősnői különféle lelki válságok ELŐTT állnak: Giuliana már TÚL VAN ezeken, nem kizárt, hogy az öngyilkossági kísérleten is, bár az egyik jelenet mintha egy ilyen próbálkozást örökítene meg. A kérdés tehát az, hogy sikerül-e a lelki összeomlás után összeszednie magát, van-e kivezető út a mélypontról. A film tulajdonképpen ezt az útkeresést ábrázolja, mellesleg érzékeltetve, hogy a Giuliana környezetében felbukkanó férfiak (akárcsak a korábbi Antonioni-filmek esetében) nem jelentenek valódi támaszt a hősnőnek, s lényegében a neurózis más formáit jelenítik meg. Corrado sem találja helyét a világban, s felületes kalandvággyal vágyódik máshová (Patagóniába), ahelyett, hogy szembenézne problémáival, s valódi emberi kapcsolatok kialakítására törekedne. Ugo, a férj számára szinte kapóra jön Giuliana neurózisa, amely ürügyet jelent arra, hogy ne teljes értékű emberként kezelje az asszonyt, hanem felszínes törődésre korlátozza kapcsolatukat.

A VÖRÖS SIVATAG nem akciófilm: rendkívül lassú tempójú, majdhogynem „mozdulatlan” alkotás. A legenda szerint Mario Soldati író-rendező elaludt rajta. (Soldatit nálunk az 50-es években készült, mára megfakult vígjátéka, az OKÉ, NÉRÓ! révén ismerik. LEVELEK CAPRIRÓL című regénye alapján készült Tinto Brass egyik legjobb erotikus drámája, a nálunk is vetített EROTIKUS FANTÁZIÁK, eredeti címén: CAPRICCIO.) Aki azonban megpróbál ráérezni a mű belső ritmusára, mindenképpen érdekes élményben részesülhet.

A szokásos field minőség.

sztrovacsek
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: -6

ART DVD Magazin

Hozzászólás Szerző: sztrovacsek »

Ma megjött. (Vicces emberek kedvéért: az újság!)

el mariachi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

ART DVD Magazin

Kösz field!

Vendég

ART DVD Magazin

A film egyébként milyen? Annyit tudok róla , hogy Antonioni első színes filmje (bár ez sem biztos)
Év elején az Xpress oldalán, kifejezetten az ART DVD mostani számához kedvcsinálóként az alábbi ismertetőt írtam a VÖRÖS SIVATAG-ról:

Antonioni pályáján fordulópont ez a film, noha nem szokás a legjelentősebb alkotásai között emlegetni. Lezárása pályafutása egyik fontos (ha ugyan nem a legfontosabb) szakaszának, ráadásul az első színes filmje. A Mester mindjárt ebben a művében igyekezett dramaturgiai funkciót adni a színeknek, melyek a főhősnő, Giuliana (Monica Vitti) lelki állapotát tükrözik. Mivel nem bízott a filmlaborokban, Antonioni élőben teremtette meg a kívánt hatást: tehát pl. az egyik jelenetben valóban szürkére festette a füvet, a másikban a fehérnek látszó szobanövényeket felvétel előtt fehér fóliával vonták be. Az egyszínű képeken szűrőt tett a kamera lencséje elé. Giuliana lelkiállapotát tükrözik azok a jelenetek is, melyekben a környezetet enyhén elmosódó körvonalakkal látjuk: technikailag ezt lágy fókuszú lencse használatával érték el. A kritikusok eleinte érdekesnek, évekkel később kicsit mesterkéltnek találták ezeket a színkísérleteket. Maga Antonioni is csak AZ OBERWALDI TITOK (Il Mistero di Oberwald) című 1981-es filmjében kísérletezett ismét a színekkel (és a videotechnikával), s abban a művében is Monica Vitti volt a főszereplő. (A film nemrég ment az m2 éjszakai műsorában.) Híres alkotásaiban (A BARÁTNŐK, A KALAND, NAPFOGYATKOZÁS) a Mester elsősorban a női lélek titkait kutatta, s elsősorban szereplőinek egymáshoz való viszonya foglalkoztatta. (Következő alkotásaiban férfi szereplők állnak a középpontban: NAGYÍTÁS, ZABRISKIE POINT, FOGLALKOZÁSA: RIPORTER, EGY NŐ AZONOSÍTÁSA). A VÖRÖS SIVATAG-ban sem mellékes Giuliana viszonya férjéhez, Ugóhoz (Carlo Chionetti) és új ismerőséhez, Corradóhoz (Richard Harris), de itt már sokkal lényegesebb motívum a hősnő viszonya a környezetéhez. A VÖRÖS SIVATAG helyszíne Ravenna ipari környezete, amely rendkívül nyomasztó módon van jelen. Egyes értelmezések szerint a film azt sugallja, hogy az iparosodás elidegeníti egymástól az embereket, neurotikussá teszi őket, mintegy felelős az emberi kapcsolatok elhidegüléséért és felszínességéért, ily módon a mű valóságos vádirat az iparosított világ ellen. Érdekes módon Antonioni nem így vélekedik: ő úgy gondolja, hogy filmje az alkalmazkodás drámája. Annak érzékeltetése, hogy a hősnő nem tud alkalmazkodni ahhoz a környezethez, amely körülveszi, mert másfajta életritmushoz, talán idejétmúlt életfelfogáshoz kötődik. A korábbi Antonioni-filmek hősnői különféle lelki válságok ELŐTT állnak: Giuliana már TÚL VAN ezeken, nem kizárt, hogy az öngyilkossági kísérleten is, bár az egyik jelenet mintha egy ilyen próbálkozást örökítene meg. A kérdés tehát az, hogy sikerül-e a lelki összeomlás után összeszednie magát, van-e kivezető út a mélypontról. A film tulajdonképpen ezt az útkeresést ábrázolja, mellesleg érzékeltetve, hogy a Giuliana környezetében felbukkanó férfiak (akárcsak a korábbi Antonioni-filmek esetében) nem jelentenek valódi támaszt a hősnőnek, s lényegében a neurózis más formáit jelenítik meg. Corrado sem találja helyét a világban, s felületes kalandvággyal vágyódik máshová (Patagóniába), ahelyett, hogy szembenézne problémáival, s valódi emberi kapcsolatok kialakítására törekedne. Ugo, a férj számára szinte kapóra jön Giuliana neurózisa, amely ürügyet jelent arra, hogy ne teljes értékű emberként kezelje az asszonyt, hanem felszínes törődésre korlátozza kapcsolatukat.

A VÖRÖS SIVATAG nem akciófilm: rendkívül lassú tempójú, majdhogynem „mozdulatlan” alkotás. A legenda szerint Mario Soldati író-rendező elaludt rajta. (Soldatit nálunk az 50-es években készült, mára megfakult vígjátéka, az OKÉ, NÉRÓ! révén ismerik. LEVELEK CAPRIRÓL című regénye alapján készült Tinto Brass egyik legjobb erotikus drámája, a nálunk is vetített EROTIKUS FANTÁZIÁK, eredeti címén: CAPRICCIO.) Aki azonban megpróbál ráérezni a mű belső ritmusára, mindenképpen érdekes élményben részesülhet.

sztrovacsek
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: -6

ART DVD Magazin

Hozzászólás Szerző: sztrovacsek »

Előfizetők ! Ti megkaptátok már ? Nekem még nem jött meg, pedig azt írták, hogy hétfőn megjelent.

el mariachi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

ART DVD Magazin

Vendég

ART DVD Magazin

Szerintem hívd fel a Cinetelt (telszám a tokon tutira van), én biztosra veszem, hogy kicserélik.
Köszönöm a tanácsot, megfogadtam. Az imént beszéltem telefonon egy nagyon rokonszenvesnek tűnő úrral, aki minden felesleges kérdezősködés nélkül rendelkezésemre állt a problémában. A személyes cserét választottam. (Holnap intézzük.) Elsőosztályú ügyintézés, őszinte elismerésem! A jó filmekért egyébként is. Maradok hűséges vásárló.

Daemiaen
Törzsvendég
Törzsvendég

ART DVD Magazin

Tegnap reggel jártamban-keltemben megvettem az újságot. Este meg akartam nézni a mellékletet. A lemez azonban ujjlenyomatos és csúnyán karcos. Sose volt még ilyen állapotú újságmellékletem! Kihez forduljak? Az újságos nem ismerős, számlát se adott, igazából útba sem esik. Arra nincs pénzem, hogy megint megvegyem a filmet. Dobjam el, és többet ne vegyek ART mellékletet?
Szerintem hívd fel a Cinetelt (telszám a tokon tutira van), én biztosra veszem, hogy kicserélik.

Vendég

ART DVD Magazin

Tegnap reggel jártamban-keltemben megvettem az újságot. Este meg akartam nézni a mellékletet. A lemez azonban ujjlenyomatos és csúnyán karcos. Sose volt még ilyen állapotú újságmellékletem! Kihez forduljak? Az újságos nem ismerős, számlát se adott, igazából útba sem esik. Arra nincs pénzem, hogy megint megvegyem a filmet. Dobjam el, és többet ne vegyek ART mellékletet?

Ivan/
Fórumlakó
Fórumlakó

ART DVD Magazin

Tényleg a Herzog II dobozt ídeje lenne már nagyon kihozni. Mondjuk az más lenne ha azért késne mert +ba beleraknák még mondjuk A legyőzhetetlent vagy a Kegyetlen hegycsúcsot:) (ezt a két filmet még nagyon értékelném, mondjuk a többit is de ezeket a leginkább)

Amugy meg még1xer köszönet a VS-ért! Ez egy bivajó melléklet volt, de már várom megint a következő számot a Hitch filmel!

Daemiaen
Törzsvendég
Törzsvendég

ART DVD Magazin

Nem úgy értettem (ízlésekről nem lehet vitatkozni, ebbe én nem is bonyolódnék bele e helyt), hanem úgy, hogy az MGM nagy cég, biztosan jobban a markában tudja tartani a dolgokat, a Cinetel meg kicsi, és minden porszem súlyosan megakaszthatja a kiadás fogaskerekeit.
Jah, így már más. (Vagy csak én voltam képtelen felfogni. )

Vendég

ART DVD Magazin

Bizony igazságtalan vagy, ugyanis nálam jól megfér egymás mellett Cameron és Herzog.
OFF:
Nálam is. És még sose panaszkodtak egymásra...

Válasz küldése

Vissza: “DVD mellékletes magazinok”