Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Harbeth hangsugárzók

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4020

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: juliush »

Azért azt sajnálom,hogy te ezt a konklúziót vontad le.Amennyiben úgy nézzük,hogy szerencsés esetben van £3K az egész rendszerre.Akkor én abból biztosan egy M30.1 vennék.Ami ugye még használtan is elvinné az anyagi forrás nagy részét.Innen nézve akár igaz is lehet a felvetésed,de
úgy is lehetne ezt nézni,hogy sok pénzt spórol meg azzal,hogy nem azt sugallja,hogy vegyél nagy pénzekért drága erősítőket,kábeleket,mert csak akkor kapsz elfogadható rendszert és élvezhető hangot.Gyakori látogatója vagyok a HUG-nak így talán nagyobb a rálátásom.Tegyük fel,hogy a meglévő Harbeth dobozodhoz keresel erősítőt.Elfogadod a gyártó ajánlását és veszel egy kedvezően árazott integrált vagy elő/végfokot egyszerű kanócokat és boldogan hallgatod,mert a Harbeth képes akár nagyon alap erősítőkkel is remekül zenélni.A végén még az is lehet,hogy nem keveredsz bele az audiphiliába,mint majom a cérnába.És gyakorlatilag ezzel tudod megtenni a legnagyobb lépést az elégedett és önfeledt zenehallgatás irányába.Nekem a HUG-on olvasottak sokat segítettek ebben.Ezt lehet dogmatikusnak vagy akár agymosásnak is nevezni ez természetesen nézőpont kérdése,de nekem pozitív irányba változott a gondolkodásmódom az ott olvasottak után.Azért az érdekes volt amikor a 60x annyiba kerülő Classe proci/végfok után bekötöttük a £50 poros CA-t.Laci arcát érdemes lett volna lefényképezni.Rendesen dőltek a mítoszok...

Nos, a rosszindulatú feltételezésemet AS vélt profitmaximalizáló célú kommunikációját illetően meg kell jegyeznem, hogy kizárólag a fantáziám műve és bármilyen vélt vagy valós hasonlóság igazi eseményekkel vagy személyekkel a véletlen műve.
A racionális döntéseknek (mint a bevált Quad erősítő használata) abszolút helye kellene hogy legyen a realitás talajától oly sokszor elrugaszkodó hobbinkban és minden erre irányuló törekvés üdvözlendő!
Sajnos AS üzenete számomra nem az (és lehet hogy nincs teljes rálátásom, így félreértelmeztem), hogy "legyetek realisták", hanem az, hogy "egy bizonyos műszaki színvonal fölött negligálhatjátok az erősítő kérdést"! És a két üzenet számomra eltér!
Saját személyes tapasztalatom alapján azt kell mondanom, hogy adott rendszerkörnyezetben bizony még igényesen megépített erősítők is megkülönböztethető hanggal bírnak (és a drágább megoldás nem feltétlenül szól jobban). Sőt ha visszagondolsz a saját élményeidre a műszakilag közel tökéletes Rega Osiris vs. a csöves ARC erősítőkre, ugyanerre jutottál Te is!
De a lényeg végül is az, hogy valaki eljusson abba az állapotba, hogy nyugodtan, a hifi-bogár csipkedése nélkül hátra tudjon dőlni és élvezni a zenét! Te a HUG segítségével, vagy egyéb módon de a Quad-ban találtad meg ezt a megoldást és én is azzal hízelgek önmagamnak, hogy a saját rendszeremmel sikerült más úton. (Na jó, a forrás-oldalon az egyik opción még csiszolgatok, de a lényeg már marad).
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1030

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

De hat Juliush is azt mondja amit Alan nevezetesen ha mindket erosito azonos hangeron szol nem szabadna hallani kulonbseget. Meg anno errol eszeltunk is.

Na mindegy ezzel nem ertek egyet viszont az iga, hogy leesett az allam amikor a CAt hallgattuk mert konkretan emlekszem mit muvelt a jamo concert 8al. Alig birta megszolaltatni oket a harbeth meg szarnyalt vele es nem is akarhogyan.

Egyszer kiprobalnam, hogy vakteszten milyen rendszert tippelne meg a kozonseg/hallgatosag.

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1393

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: szigony »

Ha jól értelmezem az, hogy minden korrektül megtervezett és megépített erősítőnek ugyanúgy kell szólnia (értsd ne az erősítőre költsd a pénzt butuska, hanem hangfalakra!  ) ...ja és most már azt is megtudtuk, hogy a hangfalainkat csak az erősítő tranzisztoraiban levő mikrométerek választják el a pusztulástól!
Nagy koponya az öreg, már-már dogmatizmusba hajló erős véleménnyel, finoman meghintve némiképp túlfejlett drámai érzékkel.
De miket is beszélek itt össze-vissza, inkább megkínálom a szomszédokat némi Hans Zimmer filmzenével! (A REL mélynyomó szeizmikus dimenziót ad az élménynek! )

Azért azt sajnálom,hogy te ezt a konklúziót vontad le.Amennyiben úgy nézzük,hogy szerencsés esetben van £3K az egész rendszerre.Akkor én abból biztosan egy M30.1 vennék.Ami ugye még használtan is elvinné az anyagi forrás nagy részét.Innen nézve akár igaz is lehet a felvetésed,de
úgy is lehetne ezt nézni,hogy sok pénzt spórol meg azzal,hogy nem azt sugallja,hogy vegyél nagy pénzekért drága erősítőket,kábeleket,mert csak akkor kapsz elfogadható rendszert és élvezhető hangot.Gyakori látogatója vagyok a HUG-nak így talán nagyobb a rálátásom.Tegyük fel,hogy a meglévő Harbeth dobozodhoz keresel erősítőt.Elfogadod a gyártó ajánlását és veszel egy kedvezően árazott integrált vagy elő/végfokot egyszerű kanócokat és boldogan hallgatod,mert a Harbeth képes akár nagyon alap erősítőkkel is remekül zenélni.A végén még az is lehet,hogy nem keveredsz bele az audiphiliába,mint majom a cérnába.És gyakorlatilag ezzel tudod megtenni a legnagyobb lépést az elégedett és önfeledt zenehallgatás irányába.Nekem a HUG-on olvasottak sokat segítettek ebben.Ezt lehet dogmatikusnak vagy akár agymosásnak is nevezni ez természetesen nézőpont kérdése,de nekem pozitív irányba változott a gondolkodásmódom az ott olvasottak után.Azért az érdekes volt amikor a 60x annyiba kerülő Classe proci/végfok után bekötöttük a £50 poros CA-t.Laci arcát érdemes lett volna lefényképezni.Rendesen dőltek a mítoszok...

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Mi is a véleménye?

Ha jól értelmezem az, hogy minden korrektül megtervezett és megépített erősítőnek ugyanúgy kell szólnia (értsd ne az erősítőre költsd a pénzt butuska, hanem hangfalakra!  ) ...ja és most már azt is megtudtuk, hogy a hangfalainkat csak az erősítő tranzisztoraiban levő mikrométerek választják el a pusztulástól!
Nagy koponya az öreg, már-már dogmatizmusba hajló erős véleménnyel, finoman meghintve némiképp túlfejlett drámai érzékkel.
De miket is beszélek itt össze-vissza, inkább megkínálom a szomszédokat némi Hans Zimmer filmzenével! (A REL mélynyomó szeizmikus dimenziót ad az élménynek! )
Gyula 

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1404

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: vazze »

Figyu Alan nem orulne ha tudna, hogy erositoket probalgatsz a harbethhez. Te is tudod mi a velemnye;)

Mi is a véleménye?
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

Harbeth hangsugárzók

Kíváncsi leszek milyen véleménnyel leszel az SHL5+-ről.Elég sok minden megfordult nálad is.Így lesz mihez hasonlítani.Mikor lesz a demo?Remélem otthoni körülmények között is meg tudod hallgatni.
Ha tetszett az M30 akkor valószínűleg ez még jobban fog.Ha összejött a demo,majd írjál róla pár sort.

Valamikor júniusban jönnek a dobozok és maradnak pár napig. Otthon nálam lesznek a saját nappalimban azokkal az állványokkal amiket az M30-hoz készítettem.
Az M30 nekem nagyon tetszett és eddig csak jókat olvastam róla.
Mindenképpen írni fogok ide pár gondolatot

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Még nem sikerült,de egyébként legjobban az SHL5+-ra lennék kiváncsi.
Van ezzel kapcsolatban egy érdekes gondolat! Mi történik ha egy ilyen dobozt egy Devialet 170-re vagy 200-ra kötünk rá? 
Ezeknek az erősítőknek van korrekciójuk a mély tartományban : http://en.devialet.com/sam-ready-speake ... r-hl5-plus
Ezzel a korrekcióval már nem kell a sub elméletileg. 
Persze tudom,hogy digitális,meg nem a régi jólbevált tranzisztoros A-class....de mi van ha mégis működik?
Ez csak elméleti fejtegetés nyilván. Eltérő véleményeket hallottam az erősítőről,volt aki szerint briliáns mások szerint döglött hangú készülék.

Kíváncsi leszek milyen véleménnyel leszel az SHL5+-ről.Elég sok minden megfordult nálad is.Így lesz mihez hasonlítani.Mikor lesz a demo?Remélem otthoni körülmények között is meg tudod hallgatni.
Ha tetszett az M30 akkor valószínűleg ez még jobban fog.Ha összejött a demo,majd írjál róla pár sort.

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Figyu Alan nem orulne ha tudna, hogy erositoket probalgatsz a harbethhez. Te is tudod mi a velemnye;)

Szerinted barmi valtozna a monoblokkokkal a jelenlegihez kepest?

Amit nalam hallottunk a ca/nad/classe elegge elgondolkodtatott, hogy erdemes-e 50 fontnal tobbet kolteni az erositore:)

Azt nem tudom minek örülne,de az extra teljesítményt az erősítő oldaláról biztosan nem ellenezné.Főleg egy 40m2 nappaliban.Ami több,mint 2x akkora,mint a mostani szoba.Ezért gondoltam arra,hogy legyen egy kis erőtartalék.A QUAD QMP 2x260W
Öszintén szólva ezek még az elmúlt 25év utórezgései.Időről-időre felszínre kerül az ötletelés,hogy hogyan lehetne jobb és hol lehetne még csiszolni.Szerencsére már egyre ritkábban és nem valós igényként jelentkezik.
Egyébként otthonra már úgy lesz a rendszer megtervezve,hogy egyetlen készülék vagy kábel sem lesz látható.Csak a 2db Harbeth és körülőtte sehol semmi.

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

Harbeth hangsugárzók

"every power amp operates in the micrometer safety zone between controlled power and total speaker destruction deep inside the transistors themselves"

http://www.harbeth.co.uk/usergroup/show ... eth-anyone

Érdekes megfigyelés 

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

Harbeth hangsugárzók

Ez szerintem sem optimális megoldás.Itt találsz elég sok hozzászólást a témával kapcsolatban.A.S is kifejti a véleményét.
Egyébként nekem az SHL5+ teljes értékű frodukcióra képes.Szerintem az SHL5+ mellé nem lenne szükségszerű subwoofert használnod.
Bár ez nagyban függ az elvárásaidtól.
Különböző erősítőkkel el lehet hangolni a Harbeth-et.lásd Rega Osiris,de én hosszas ötletelés után inkább követtem a gyártó ajánlását.Ha jól tudom akkor az SHL5+ is egy relaitive "load invariant" régi QUAD 405 lett fejlesztve
Sokáig küzdöttem a csöves leváltásával,de úgy tűnik végül sikerült.Bár jó hifista módjára még ötletelgetek… QUAD QMP+TEAC 503  

Akárhogyis a legjobb ha meghallgatom aztán meglátjuk. Pár hét múlva kapok egy pár SHL5+-t meghallgatásra

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Egyenlőre nem érkezik,de szívesen kipróbálnám mondjuk a QUAD QMP mono blockokkal együtt.
Amikor időd engedi nyugodtan jöhetsz,de előtte pár nappal szólj ide,hogy én is úgy tudjam alakítani a programomat.

Szerinted barmi valtozna a monoblokkokkal a jelenlegihez kepest?

Amit nalam hallottunk a ca/nad/classe elegge elgondolkodtatott, hogy erdemes-e 50 fontnal tobbet kolteni az erositore:)

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Mikor èrkezik az 503? Már nagyon el kène jutnom hozzád...
Egyenlőre nem érkezik,de szívesen kipróbálnám mondjuk a QUAD QMP mono blockokkal együtt.
Amikor időd engedi nyugodtan jöhetsz,de előtte pár nappal szólj ide,hogy én is úgy tudjam alakítani a programomat.

gyurmaember
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 101

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: gyurmaember »

Ez szerintem sem optimális megoldás.Itt találsz elég sok hozzászólást a témával kapcsolatban.A.S is kifejti a véleményét.
Egyébként nekem az SHL5+ teljes értékű frodukcióra képes.Szerintem az SHL5+ mellé nem lenne szükségszerű subwoofert használnod.
Különböző erősítőkkel el lehet hangolni a Harbeth-et.lásd Rega Osiris,de én hosszas ötletelés után inkább követtem a gyártó ajánlását.Ha jól tudom akkor az SHL5+ is egy relaitive "load invariant" régi QUAD 405 lett fejlesztve
Sokáig küzdöttem a csöves leváltásával,de úgy tűnik végül sikerült.Bár jó hifista módjára még ötletelgetek… QUAD QMP+TEAC 503

Mikor èrkezik az 503? Már nagyon el kène jutnom hozzád...

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Arra gondolok,hogy a SAM miatt lineáris lesz az átvitel a mély tartományban is. Jelesül az SHL5+-nál 19Hz-ig lemegy. 

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

Harbeth hangsugárzók

Ugye azt Te sem gondolod komolyan, hogy a 20cm-es membránt lineárisan tudsz meghajtani 19-3300 Hz (annyi az SHL5+ keresztfrekije, a másik a szupermagas alatt 12kHz) tartományban???
Igazad lehet. 

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Arra gondolok,hogy a SAM miatt lineáris lesz az átvitel a mély tartományban is. Jelesül az SHL5+-nál 19Hz-ig lemegy. 

Ugye azt Te sem gondolod komolyan, hogy a 20cm-es membránt lineárisan tudsz meghajtani 19-3300 Hz (annyi az SHL5+ keresztfrekije, a másik a szupermagas alatt 12kHz) tartományban???
Gyula 

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Van ezzel kapcsolatban egy érdekes gondolat! Mi történik ha egy ilyen dobozt egy Devialet 170-re vagy 200-ra kötünk rá? 
Ezeknek az erősítőknek van korrekciójuk a mély tartományban : http://en.devialet.com/sam-ready-speake ... r-hl5-plus

Ettől abszolút tartózkodnék, lásd az előző hozzászólásomban a véleményemet a Harbeth tervezési koncepciójáról. Egy 40-50Hz alsó határfrekvenciára optimalizált dizájn esetén a korrekció nagy valószínűséggel többet árt, mint használ a természetesség szempontjából (gyakorlatilag ebben a mély frekvenciatartományban kiemeled/túlvezérled a dizájn szempontjából optimális működésből). Akkor már inkább bízzuk a 20-50Hz-et olyan eszközre, ami arra optimalizált és 50Hz fölött a másikra, ami meg ott nyújtja a legtöbbet.
Gyula 

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

Harbeth hangsugárzók

Azt, hogy értetted, hogy a SAM korrekció miatt nem kell sub?

Persze, meg kell hallgatni. Nekem bejött a hangja, a kinézete. Innovatív, benne van egy egész jó dac és egy brutál okos phono, amit a hangszedőhöz lehet illeszteni!

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Lehet, hogy velem van a baj, de a ProAc D2 mélyei nekem elegendőek voltak bőven (sőt) 20nm-en, ezek a Harbeth-ek meg literre és hangszóró készletre is nagyobbak és mégis kell a sub 

Nem Veled van a baj, de hogy a Mátrixból idézzek: "Ignorance is bliss." Amíg nem hallottad, mi is van MÉG az egyes felvételeken, addig nem is hiányzik! Orgona, nagybőgő, basszusdob vagy épp eletronikus vagy szintetizált basszus, ezekből sokszor már csak az első felharmónikust hallod, ami 20-30Hz-es tartomány esetén a még mindig jó mélynek tűnő 40-60Hz. Ha a hangfaltervezők még egy picit rá is segítenek erre a tartományra (mondjuk a ProAc-ról ezt pont nem hinném), szubjektíve elégnek tűnik. De nem a teljes valóság.
Az M30.1-esnél Alan Shaw szerintem nagyon is tudatosan óvakodott attól, hogy kompromisszumot kössön a teljes természetesség és a kicsit mesterkélt mélytartomány között, az alsó határfrekit 50Hz-ben definiálta (ami a dobozméret és a mélyközép membránméretét tekintve nem épp kiemelkedő...sőt) és valójában nem is nagyon megy sokkal mélyebbre. Nálam meghálálja a REL B2-es támogatását, különösen a REL által javasolt konfigurációban a magasszintű hangfalkimenetekről hajtva és nem keresztváltóval illesztve, ami beleszólna a Harbeth működésébe is, hanem a mélynyomó aluláteresztő szűrőjével aláillesztve (nálam épp 36Hz-es felső határfrekvenciával).
Gyula 

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Lehet, hogy velem van a baj, de a ProAc D2 mélyei nekem elegendőek voltak bőven (sőt) 20nm-en, ezek a Harbeth-ek meg literre és hangszóró készletre is nagyobbak és mégis kell a sub 
A sub egyeni izles fuggvenye. Szigonynal nagyon szepen illeszkedik a sub a rendszerbe es ha jol tudom neki 40nm koruli lesz a nappalija amikor elkeszul. Jelenleg nem erzem en sem egetonek a sub hianyat de nem adnam vissza ha talalnek egy relt valahol.

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Harbeth SHL5+ 2db REL B subwooferrel kiegészítve 
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8892

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Igen a SAM.
Rengeteg hangsugárzóhoz elérhető funkció.
A legtöbb Harbeth modell is szerepel a listán egészen meglepő és csábító eredményekkel.
Csakhát az adat egy dolog amíg nem ismerem a hangját a saját lakókörnyezetemben.

Azt, hogy értetted, hogy a SAM korrekció miatt nem kell sub?

Persze, meg kell hallgatni. Nekem bejött a hangja, a kinézete. Innovatív, benne van egy egész jó dac és egy brutál okos phono, amit a hangszedőhöz lehet illeszteni!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

Harbeth hangsugárzók

Sok minden eszembe jut a Devialet kapcsán, de a döglött hang egyáltalán nem! Kifejezetten kellemes, egyáltalán nem jellemző rá a digitális idegesség, de kellően dinamikus.
Korrekció alatt a SAM-re gondolsz?

Igen a SAM.
Rengeteg hangsugárzóhoz elérhető funkció.
A legtöbb Harbeth modell is szerepel a listán egészen meglepő és csábító eredményekkel.
Csakhát az adat egy dolog amíg nem ismerem a hangját a saját lakókörnyezetemben.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8892

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Ezeknek az erősítőknek van korrekciójuk a mély tartományban : http://en.devialet.com/sam-ready-speake ... r-hl5-plus
Persze tudom,hogy digitális,meg nem a régi jólbevált tranzisztoros A-class....de mi van ha mégis működik?
Ez csak elméleti fejtegetés nyilván. Eltérő véleményeket hallottam az erősítőről,volt aki szerint briliáns mások szerint döglött hangú készülék.
Sok minden eszembe jut a Devialet kapcsán, de a döglött hang egyáltalán nem! Kifejezetten kellemes, egyáltalán nem jellemző rá a digitális idegesség, de kellően dinamikus.Korrekció alatt a SAM-re gondolsz?
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég

Harbeth hangsugárzók

Harbeth SHL5+ 2db REL B subwooferrel kiegészítve 
Nem irígylem a szomszédokat

Válasz küldése