Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Harbeth hangsugárzók
Harbeth hangsugárzók
Sikerült meghallgatni az M30.1 vagy inkább az SHL5+ amit javasoltam pü-ben?
Még nem sikerült,de egyébként legjobban az SHL5+-ra lennék kiváncsi.
Van ezzel kapcsolatban egy érdekes gondolat! Mi történik ha egy ilyen dobozt egy Devialet 170-re vagy 200-ra kötünk rá?
Ezeknek az erősítőknek van korrekciójuk a mély tartományban : http://en.devialet.com/sam-ready-speake ... r-hl5-plus
Ezzel a korrekcióval már nem kell a sub elméletileg.
Persze tudom,hogy digitális,meg nem a régi jólbevált tranzisztoros A-class....de mi van ha mégis működik?
Ez csak elméleti fejtegetés nyilván. Eltérő véleményeket hallottam az erősítőről,volt aki szerint briliáns mások szerint döglött hangú készülék.
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
Harbeth hangsugárzók
Köszi!
Bárcsak az enyémek lennének a Harbeth-ek
A Levinsonok eladóak egyébként ,de az nem ennek a topiknak a témája (vagy keresek hozzájuk előfokot).
Sikerült meghallgatni az M30.1 vagy inkább az SHL5+ amit javasoltam pü-ben?
Harbeth hangsugárzók
Szép az install
Főleg azok a Levinsonok a sarokban:))
Köszi!
Bárcsak az enyémek lennének a Harbeth-ek
A Levinsonok eladóak egyébként ,de az nem ennek a topiknak a témája (vagy keresek hozzájuk előfokot).
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
Harbeth hangsugárzók
Szép az install
Főleg azok a Levinsonok a sarokban:))
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- komarfamily
- V.I.P.
- Értékelés: 1030
Harbeth hangsugárzók
Az a rel nem kicsi. Es sikerul osszeloni az m30al?
- komarfamily
- V.I.P.
Harbeth hangsugárzók
A Meridianok sem kicsik, amik után érdeklődsz
igen de kivancsi vagyok. ha belefer jovo heten meghallgatom oket
- mezzo
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 103
Harbeth hangsugárzók
A Meridianok sem kicsik, amik után érdeklődsz
Nagy ez ide.
- komarfamily
- V.I.P.
Harbeth hangsugárzók
Harbeth M40.1 jó áron eladó.
http://www.hifiwigwam.com/showthread.ph ... n-rosewood
Ez elég gyors volt.
Megpróbáltad más helyre tenni?
Nagy ez ide.
Harbeth hangsugárzók
Harbeth M40.1 jó áron eladó.
http://www.hifiwigwam.com/showthread.ph ... n-rosewood
Ez elég gyors volt.
Megpróbáltad más helyre tenni?
- gyurmaember
- V.I.P.
- Értékelés: 101
Harbeth hangsugárzók
Volt ma nalam gyurmaember bajtars es kicsit hallgatoztunk;)
Erdekes volt. Elhozott egy marantz dac/elofokot is.
Az is kiderult, hogy az oppo rca kimenete es az xlr kozott azert van kulonbseg.
Summa summarum neki igy tetszett nekem ugy;)
De osszessegeben jo kis tapasztalatszerzes volt. Koszonet erte.
Elèggè tanulságos este volt, köszönöm a vendèglátást.
Ha elfogadja az ajánlatodat, akkor beugorhatnál amikor felveszed.
- komarfamily
- V.I.P.
Harbeth hangsugárzók
Volt ma nalam gyurmaember bajtars es kicsit hallgatoztunk;)
Erdekes volt. Elhozott egy marantz dac/elofokot is.
Az is kiderult, hogy az oppo rca kimenete es az xlr kozott azert van kulonbseg.
Summa summarum neki igy tetszett nekem ugy;)
De osszessegeben jo kis tapasztalatszerzes volt. Koszonet erte.
Harbeth hangsugárzók
Mit ajanlanal?
Részemről a csöves előfok + félvezetős végfok (Icon Audio LA4 MkIII + Naim NAP200) jött be az M30.1 + REL B2-höz, most úgy látom egy ideje, ezen nem már változtatnék.
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- komarfamily
- V.I.P.
Harbeth hangsugárzók
Olyan rossz nem lehet ha neki kell szoljak eloszor amikor eladom
egyebkent ha mar szinergia nem tudom eddig hany hozzaszolasban olvastam azt, hogy valakinek a komplett rendszerevel barki is elegedett lett volna es nem biztatnak az embereket legalabb egy hangfal vagy erosito cserere
Azzal egyetertek, hogy az oppo nem a legjobb forras es egy jobb dac hozna valamennyit a rendszeren de, ahogy neztem eleg valtozatos az a paletta amit a Harbeth tulajok hasznalnak erosito gyanant. Eddig csak hazi-mozi erositoket sikerult osszevetnem sajat rendszerben es gondolom nem kell tulsagosan batornak lenni ahhoz, hogy a kapott eredmenyt analogiakent fogjam fel a sztereo erositok piacan de kb hasznalt arban 5-600e frotintig nagy kulonbseget nem tapasztaltam inkabb a szemelyes izles ami meghatarozo es ahhoz, hogy erdemi ugras legyen amit mondjuk a classenal tapasztaltam csillagaszati osszegeket kell kifizetni.
Lehet, hogy egy Shl5+ es egy classe sztereo elo/vegfok jobb valasztas lenne a jelenlegi rendszernel vagy egy MC (de hozzateszem nem mindenki elegedett veluk) de ki tudja mit hoz a jovo
- b_t
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 372
- Kapcsolat:
Harbeth hangsugárzók
Szigony akkor tudna is arról nyilatkozni mennyire hasonlít a Nad hangja a Quad-éhoz.
Meglepődnék, ha azt írná, hogy igencsak. Mondjuk csak futólag hallottam ezt a Nad-ot, de emlékeim szerint más vonalat visz, mint a Quad.
Másrészről meg értem én, hogy Shaw azt írja, hogy mindegy milyen erősítővel hajtod (amíg rendelkezésre áll a megfelelő teljesítmény és nem torzít), de én nem hinném ezt el
Sajnos egy ilyen kategóriájú hangfal (bár ezt nem hallottam, de eddig mindig igaz volt) megkéri magának a körítést. Jobb esetben nem hisztizik a kevésbé jó elektronika (és akusztika!) miatt, simán csak nem hallod mire képes. Rosszabb esetben meg amíg meg nem kapja ami neki jár, addig egyáltlán nem élvezet hallgatni.
Ezért kell a büdzsét úgy tervezni, hogy az egész rendszerre jusson előbb-utóbb.
http://carbon4copy.blogspot.com/
Harbeth hangsugárzók
Szigonynak volt egy AR csovese amit egy quad elo/vegfok valtott ami hasonlo kategoria mint a NAD.
Egyebkent pont a Harbeth jelenlegi filozofiaja, hogy elvileg mindegy milyen erositovel hajtjak.
Akkor probléma megoldva.
Mit ajanlanal?
Igaz nem tőlem kérdezted, de válaszolnék!
Próbálj meg olyan embereket keresni, akik ilyen sugárzókkal bírnak, ismerkedni velük, kérdezni, de legfőképp megpróbálni meghallgatni a rendszerüket.
Tudom ez nem könnyű feladat, de ott ez talán nem lehetetlen.
Biztos hallani fogsz olyat ami tetszik és olyat ami nem.
Ami tetszett, ott érdemes a tulajdonos építési tapasztalatait meghallgatni, szerintem abból lehet tanulni rendszerépítést.
Én M3-at nem hallottam még, de ha hallottam volna jó eséllyel akkor sem tudnám megmondani, hogy jó-e a harbethedhez mert a forrás és a kábelek DRÁMAI különbségeket okozhatnak.
A tesztek meg szinte semmire sem jók. Néhány "ezen a fórumon senkinek nem kell bemutatni" / "legenda" minősítésű készülék meghallgatása után jutottam el idáig.
Nem mondanám magamat tapasztalt hifisnek, de hasonlóan kezdtem a pályafutásom, egy számomra jó dobozzal, ami nálam igen lassan bontakozott ki az évek alatt.
Sok sikert kivánok!
Harbeth hangsugárzók
Mit ajanlanal?
Igaz nem tőlem kérdezted, de válaszolnék!
Próbálj meg olyan embereket keresni, akik ilyen sugárzókkal bírnak, ismerkedni velük, kérdezni, de legfőképp megpróbálni meghallgatni a rendszerüket.
Tudom ez nem könnyű feladat, de ott ez talán nem lehetetlen.
Biztos hallani fogsz olyat ami tetszik és olyat ami nem.
Ami tetszett, ott érdemes a tulajdonos építési tapasztalatait meghallgatni, szerintem abból lehet tanulni rendszerépítést.
Én M3-at nem hallottam még, de ha hallottam volna jó eséllyel akkor sem tudnám megmondani, hogy jó-e a harbethedhez mert a forrás és a kábelek DRÁMAI különbségeket okozhatnak.
A tesztek meg szinte semmire sem jók. Néhány "ezen a fórumon senkinek nem kell bemutatni" / "legenda" minősítésű készülék meghallgatása után jutottam el idáig.
Nem mondanám magamat tapasztalt hifisnek, de hasonlóan kezdtem a pályafutásom, egy számomra jó dobozzal, ami nálam igen lassan bontakozott ki az évek alatt.
Sok sikert kivánok!
- komarfamily
- V.I.P.
Harbeth hangsugárzók
Szigonynak volt egy AR csovese amit egy quad elo/vegfok valtott ami hasonlo kategoria mint a NAD.
Egyebkent pont a Harbeth jelenlegi filozofiaja, hogy elvileg mindegy milyen erositovel hajtjak.
Harbeth hangsugárzók
Mit ajanlanal?
Én konkrét készülékeket nem ajánlgatnék, mert nem ismerem az ízlésedet... (azért a neten lévő Harbethes rendszerekről készült képek meglehetősen "beszédesek" ...) Viszont amit ajánlanék az az, hogy mielőtt pálcát törsz a hangsugárzó fölött hallgass meg pár kategóriájában hozzápasszoló, kifinomultabb erősítőt. Szigony tuti jobban tud segíteni ebben... A léc magasan van.
(és akkor ott van még az eleje is.)
(u.i.: na jó, ha az enyém lenne mc275-öt kötnék rá valszeg )
- komarfamily
- V.I.P.
Harbeth hangsugárzók
Az írás sokmindent elbír... Volt szerencsém ehhez az erősítőhöz, nem ok nélkül említettem meg a dolgot. Jó vas, de szvsz ez a Harbeth nem az ő pályája. De nekem mindegy...
Mit ajanlanal?
Harbeth hangsugárzók
Az írás sokmindent elbír... Volt szerencsém ehhez az erősítőhöz, nem ok nélkül említettem meg a dolgot. Jó vas, de szvsz ez a Harbeth nem az ő pályája. De nekem mindegy...
- komarfamily
- V.I.P.
Harbeth hangsugárzók
Szerintem ehhez a kiváló hangsugárzóhoz nem méltó az M3.
Szia!
Inkabb a szobam nem melto a Harbeth m40.1hez de amint az alabbi tesztbol is kiderul azert nem olyan rossz ez az erosito
http://nadelectronics.com/articles/Ster ... -M3-Review
" I'd still prefer the M3- Wilson combo to any pairing of cheap speakers and expensive amp you might come up with. The M3's smooth, coherent top-to-bottom presentation would allow that imaginary owner of an M3 and Wilson MAXX2s to thoroughly enjoy the partnership."
"In short: Driving the $46,000/pair Wilson MAXX2s, the NAD M3 was far more musically enjoyable and impressive than it had any right to be. The reason was an overall sophisticated, coherent balance that was so right that, instead of spotlighting any obvious deficiency, it fooled the ear-brain into adding what was missing."
"I'm only speculating, but I'll bet the combination of the M3 and a good $7000/pair speaker would create a solid foundation for an exceptionally fine-sounding music system costing less than $15,000."
Nyilvan mindennel van jobb es en is szivesen kiprobalnam peldaul egy classe vagy bryston elo/vegfokkal es ha az utamba akad egy joarasitva hidd el meg is teszem de addig is elvezem.