Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
-
Vendég
Lemezjátszó
Ilyen jó lenne ? [kép törölve]
:smile19:
Igen, jogos. Elírtam -nem is kicsit-! )
Helyesbítek: Stroboszkóp és itt egy ábra
Szóval ilyet keresek BP-en vagy környékén.
Valahol láttam régebben a neten pdf-ben, ki lehetett nyomtatni.
Lemezjátszó
Ilyen jó lenne ? [kép törölve]
Igen, jogos. Elírtam -nem is kicsit-! )
Helyesbítek: Stroboszkóp és itt egy ábra
Szóval ilyet keresek BP-en vagy környékén.
Lemezjátszó
Ilyen jó lenne ?
Lelki szemeim előtt felrémlik, mit szólna egy Linn gazdája, ha rátenném...)
Szerintem azonnal szélütést kapna Meg sem tudna szólalni.
Üdv: DDL
Analóg:
Technics SL-151MKII/Dynavector Karat Rubi RS-23MKII/Ortofon MCA-76/maszek csöves RIAA Lp játszó
Digitális:
Blaupunt CP-2990 cd játszó
Pioneer N50A hálózati zene
Cayin MT-35 erősítő.
ProAc Response 2.5 hangdoboz.
Ortofon AC3800, Arzahel, Straight Wire Rhapsody-S, Kimber 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. maszek készülékállvány.
Lemezjátszó
Ilyen jó lenne ?
Lelki szemeim előtt felrémlik, mit szólna egy Linn gazdája, ha rátenném...)
Tesla HC 07 futómű, MW 2002 pick-up, Orister erősítő, RFT hangdobozok...
-
Vendég
Lemezjátszó
Szerintetek lehet még valahol kapni lemeztányérra helyezhető oszcilloszkópot?
Ilyen jó lenne ?
Lemezjátszó
Csak a fővárosban szokott lemezbörze lenni? Emlékszem vagy 10 éve volt itt a keleti végen is, de azóta nem hallottam róla. Így maradnak az antikváriumok
Lemezjátszó
Szerintetek lehet még valahol kapni lemeztányérra helyezhető oszcilloszkópot?Jól jönne most egy.
Ne feledjétek:
Április 24., BP Petőfi Csarnok, 10-16h
XXIX. Memory Lemezbörze.
Mit szeretnél???
Lemezjátszó
Szerintetek lehet még valahol kapni lemeztányérra helyezhető oszcilloszkópot?
Jól jönne most egy.
Ne feledjétek:
Április 24., BP Petőfi Csarnok, 10-16h
XXIX. Memory Lemezbörze.
-
Vendég
Lemezjátszó
vagyishogy igen...
amugy a ekszijak a szentkiralyi utcaban talalhato monitor audional is boven vannak
-
Vendég
Lemezjátszó
Hello mindenkinek!
Segitséget szeretnék kérni van egy régi Hitachi HT-324 lemezjátszóm és elszakat az ékszíja és nem tudom Pesten hol van olyan szerviz ahol foglalkoznak ilyennel.
Aki tud segítsen!
Bp. VII. Wesselényi u. kb 17. Sini kft. a régit vidd, mert hülyék, és nincs katalógusuk sem, de mégha el is van szakadva, minta után biztos kapsz, van vagy 2000 féle ott.
Lemezjátszó
Hello mindenkinek!
Segitséget szeretnék kérni van egy régi Hitachi HT-324 lemezjátszóm és elszakat az ékszíja és nem tudom Pesten hol van olyan szerviz ahol foglalkoznak ilyennel.
Aki tud segítsen!
Hali! Merre valósi vagy? Ha lejössz Szegedre akkor adok egy komplett lemezjátszót. Csak a 220-as kanóca nincs meg.
Üdv: DDL
Analóg:
Technics SL-151MKII/Dynavector Karat Rubi RS-23MKII/Ortofon MCA-76/maszek csöves RIAA Lp játszó
Digitális:
Blaupunt CP-2990 cd játszó
Pioneer N50A hálózati zene
Cayin MT-35 erősítő.
ProAc Response 2.5 hangdoboz.
Ortofon AC3800, Arzahel, Straight Wire Rhapsody-S, Kimber 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. maszek készülékállvány.
-
Vendég
Lemezjátszó
Hello mindenkinek!
Aki tud segítsen!
-
Vendég
Lemezjátszó
Valaki meg tudná mondani,hogy manapság mibe fáj egy ortofon x5-mc,vagy mc10 super mkII?Előre is kösz!
Egy másik topicban Leva azt tette fel:
De marha wok. Ezt én is megkaptam Zsolttol. Ja meg Lewanak is én küdtem el,me ö meg Cd játékost keres.
-
Vendég
Lemezjátszó
Valaki meg tudná mondani,hogy manapság mibe fáj egy ortofon x5-mc,vagy mc10 super mkII?Előre is kösz!
Egy másik topicban Leva azt tette fel:
-
Vendég
Lemezjátszó
Asszem az Aymara forgalmazza. Wagy az Annex? nem tom,maj megkérdem.
-
Vendég
Lemezjátszó
-
Vendég
Lemezjátszó
sziasztok!
a családnak van egy régi Tesla lemezjátszója, és azt gondoltam milyen jó lenne lemezeket hallgatni és kipróbálni, hogy ezekkel, hogy szólnak a hangfalaim. Csak sajna két problémám van vele:
1; elszállt a tűje, szerintettek lehet kapni ilyen típushoz még tűket?
2; nincs rajta csak hangfal kimenet, így szerintettek, hogy tudnám az erősítőhöz kötni?
köszi a segítségeteket.
örömmel olvastam, hogy te is ilyesmivel foglalkozol, mivel hasonló problémám van és én sem tudo tűt szerezni, így ha találsz valamit megírod nekem e-mailen keresztül?
elöre is köszi
big.laci@freemail.hu
Lemezjátszó
A Keleti pu. aluljárójában kaphatók LP-k 100 pénzért a használtkönyvesnél.
Azért írom be, mert teljesen új darabok, tiszta helyen lehettek 15 évig.
Rembrandts, Tanita Tikaram, OMD, Mariah Carey, Seal, meg még 2 másik, mindegyikből 5-10 pld, a Rembrandts-ból 3. Utóbbi német nyomás, a többi magyar (mind MMG Records). Ahol volt, megvannak a belső borítók is.
néhány hete a Ferenciek-téri r.k. könyvboltban is voltak LP-k (a nagyobbikban):
kórus - és orgonamuzsika
system
-
Vendég
Lemezjátszó
1. Van benne RIAA.
2. Külön előfok helyett érdemes a HFM ajánlotta integrált erősítők után kutatni: NAD, Denon, Rotel, Pioneer A400 stb.
Lemezjátszó
Köszi a segítséget,
azt már tudom, hogy 2 külön dolog, de utána hiányosak az ismereteim.
(hifimagazin cd megrendelve )
kell hogy legyen a panában, mert egyébként sima line-in-bemeneten nem szólna, nem?
most is szól szépen, rock-zenénél keveslem a mélyeket (pl. cd-hez képest, ugyanazt a felvételt hallgatva) . A dilemma: érdemes-e külön korrektort/előerősítőt beszereznem, ami esetleg egy új pörgetőhöz is jó lesz majd.
meg csak úgy érdekel, hogy milyen lehet "ugyanaz" gyufásdoboz méretű meg akkora mint Lacy doboza
system
-
Vendég
Lemezjátszó
Te azt irtad hogy valami erősitőről van szó. Nem a lemezjátszónak kell tartalmaznia a RIAA korrektort, hanem az erősitőnek.
mindkettőben van előerősitő (és ezek szerint RIAA-k. is)
egyébként nem is nagyon szólna, ha a vázolt esetemben
nem lenne a lemezjátszóban (ami ki/be kapcsolható),
mert most nem a phono-ban landol a jel
(te az a Vendég vagy akit ismerek? )
RIAA nélkül is működik, csak a hang nem szép. A RIAA nem előerősitést végez, hanem egy korrektor, ezért ha nincs benne RIAA akkor cincog a hang. Most ide nem másolnám be az elvet, de ha érdekel, akkor szivesen segitek. A lényeg: Hiába van Phono bemenet, ha nincs RIAA korrektor.
Lemezjátszó
Nagy vinyl professzorok, bakelit barátok, szakértők!A segítségeteket szeretném kérni.
Ma vettem végre egy pickup-ot, csili vili Ortofon Super OM 10. (azért, mert "OM 5 nem jött és kb. másfél hónapig nem is fog" - Annex kft)
Ezt kellene beállítanom. Nos, itt megáll a tudományom.
A lejátszóm tűnyomás állítójánál ugyanis külön mozog a skála, és a nehezék, ami kicsit megnehezíti a beállítást. Ez ugye az én lejátszóm hibája? [Akai AP 100C ].
Illetve azt sem tudom pontosan hogy hová fogassam be a hangszedőt. A shell legelejére, közepére, végére?
A pickup leírásában az áll, hogy az 1.5 gr az ajánlott tűnyomás.
Szerezzek digitális mérleget és úgy mérjem be, vagy van jobb megoldás is?
(Tudom, nem műszerrel hallgatjuk a zenét, de azért nem akarom gallyra vágni az új szerzeményt sem, meg a lemezeket sem.)
Feltöltöttem néhány képet, hátha segít.
Sajnos Édesapám, és én sem vagyunk urai a helyzetnek.
Segítségeteket hálásan köszönöm!
A skála nem véletlenül mozog! Miután betetted a hangszedőt, addig tekered az ellensúlyt míg a kar egyensúlyba nem kerül, mint egy mérlegen. Ha ez sikerült, visszarakod a kart a bakjára, és a skálát s súlyon, /nem a súlyt!/ nullára állítod. miután ez megvan, a tárcsához nem nyúlva, az ellensúlyt tekerve, beállítod a szükséges tűerőt!
Itt viszont van még egy kis bibi, mert a hangszedő túlnyúlását is be kellene állítani! Ha pesti vagy, és van kocsid, kihozod, és rendesen beállítom az egészet!
A pickup súlyának beállítását úgy végzem el, hogy a hangszedőkart mondjuk a lemez közepéig húzom és ott állítom be hogy egyensúlyban legyen (és ne húzódjon ki oldalra a kar) vagy pedig simán a bak felett állítom a kart úgy, hogy mikor ráfekszik a bakra, akkor adom meg a 0 grammot?
Nem kell behúzni középre, de egy kicsit beljebb a baktól, úgy kell beállítani, hogy kar a tányér síkjával párhuzamosan álljon. Viszont az antiskating-et a beállítás idejére 0-ra kell állítani!