Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kezdő hifi - tanács kéne

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 97

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Sziasztok!

Vannak a számítógépemen 96kHz/24bites zenék. Az lenne a kérdésem, hogy miképpen tudnám, a hifimen lejátszani? CD-lejátszón, nyilván nem. A DVD-lejátszóban, van 96kHz/24bit dekóder és a digitális kimenetére is ki lehet küldeni a jelet, egy DAC, vagy esetemben, a házimozi-erősítő digitális bemenetére. Milyen formátumban írjam ki, a DVD-re, hogy működjön a dolog?
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

fejes-i
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 24

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: fejes-i »

Sziasztok
Kinek van Itt Onkyo Erösitöje van 1 TX-SR608 asom és lene pár kérdésem a funkcioirol párat ne mtudok mi lehet.
Pl a hangerö max kivan kapcsolva és van h 93 ig lehet felvenni van hogy 100 ig ez pl miért van ?
VAn 1 olyan menüpont hogy pl A/V sync ez mi ?

Nekem ugyan ilyen van, de még nem hallgattam se 93 se 100-on, mert leszállna a fejem vagy szétesne a hangfal...
az AV/Sync elvileg arra való, hogyha késik egymáshoz képest a DVD lejátszó képe-hangja, akkor 0-200 ms között lehet állítani, hogy szinkronban legyen, 10 ms-os lépésekben.
Innen frankón le lehet tölteni a manualt, abban benne van. 47. oldal
http://www.uk.onkyo.com/en/products/tx-sr608-35325.html

ninja636
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: ninja636 »

Sziasztok
Kinek van Itt Onkyo Erösitöje van 1 TX-SR608 asom és lene pár kérdésem a funkcioirol párat ne mtudok mi lehet.
Pl a hangerö max kivan kapcsolva és van h 93 ig lehet felvenni van hogy 100 ig ez pl miért van ?
VAn 1 olyan menüpont hogy pl A/V sync ez mi ?

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 143

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: józsibazsi »

Mindenkinek köszönöm a segítséget! Ma másik hangszóró kábelt vettem, és minden problémám megszűnt. Nagyon szépen szól, minden probléma megszűnt.      

norbee48
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: norbee48 »

Keresem azt a kedves fórumtársat, akinek YBA készülékhez ilyen távirányítója van:

Egy szívességet szeretnék tőle kérni!

Előre is köszönöm!!!!
Aavik - Borresen - Ansuz

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kezdő hifi - tanács kéne

Szia !
Keresd Pernyés Tibort, mindenféle hifi és elektronikai eszközt javít Kecskeméten:
06209863055

Köszönöm a tippet. Tibor nagyon kedves volt, de tesztelést nem vállal, csak konkrét munkákat.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 847

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Ezt írta George:

Szia !
Keresd Pernyés Tibort, mindenféle hifi és elektronikai eszközt javít Kecskeméten:
06209863055

Köszönöm a válaszokat !
Én már magamtól nem tudok továbblépni. A dobozaimat szeretném szakemberrel teszteltetni, ha szükséges javíttatni. Kérem javasoljatok valakit, ha lehet Kecskemét környékén. Ha nincs, a budapesti is jó lesz. Előre is köszi. . 

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kezdő hifi - tanács kéne

Köszönöm a válaszokat !
Én már magamtól nem tudok továbblépni. A dobozaimat szeretném szakemberrel teszteltetni, ha szükséges javíttatni. Kérem javasoljatok valakit, ha lehet Kecskemét környékén. Ha nincs, a budapesti is jó lesz. Előre is köszi. . 

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: kaboca36 »

Nagyon sajnálom. Én itt kezdő vagyok, de amit leírtam színigaz. Igen és rohadtul aggaszt az is, hogy az idáig 130 pénzbe kerültek a dobozaim + az állvány, és nem tudom hogy igazából használhatóak e, vagy kuka az egész.

Probáld ki egy másik erősitővel, ha jól tudom van egy tuti erősitőd a hálóban is.     
Ha a hiba ugyanaz akkor nézesd meg a hangfalad, hanem akkor az erősitőd.
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

Attól függ, milyen a rendszered.
Van, amelyiken javít, van amelyiken ront.

Ha már itt vagyok érdeklődök hogy a hálózati szűrős elosztótól milyen hatások várhatóak?

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kezdő hifi - tanács kéne

Miért nem veszitek észre, hogy mindössze trollkodik, komplett hülyeségeket irkál összevissza? Nem véletlenül tettem be azt a rajzot...

Nagyon sajnálom. Én itt kezdő vagyok, de amit leírtam színigaz. Igen és rohadtul aggaszt az is, hogy az idáig 130 pénzbe kerültek a dobozaim + az állvány, és nem tudom hogy igazából használhatóak e, vagy kuka az egész.

Nagyon sajnálom hogy ezt gondolod. Mivel hozzád képest itt egy senki vagyok biztos hogy hibáztam. Azért konkrét kérdéseket még feltehetek? Ugyanis nincs senki más, akitől tanácsot kérhetnék. Szóval Sajnálom!

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: pali923 »

először az erősítőre gyanakodtam, de az egyik hangfal 2 méterre van az oldalfaltól, a másik 50 centire.
Ráadásul a bal oldali mögött 4 méterrel hosszabb a tér, nem csoda, ahogy szólnak.

Itt azért mások az arányok. A jobb oldali fal is van vagy 3 méterre, a bal oldalon meg nem is sarok van, hanem egy szögben álló fal, sok méterre. Az viszont igaz, hogy arra nyitott a tér. Biztosan megérnének az ilyen helyiségek valamilyen spéci akusztikai tanácsadást, csak ugye ez nálunk is egy nappali, nem könnyű.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5309

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Továbbra is rámegy minden szabadidőm. Már félek a hétvégétől mit szól a párom! Azt hiszem viszont hogy komoly eredményeket értem el: Mint már írtam az alap legócsóbb kábellel megszűnt a problémám. Utána eszembe jutott hogy a másik dobozaimon ezüstözött kábel van, azzal is megpróbáltam, az is jó volt. A hangzás javult, szellemjárás sehol. Az erősítő szabályozói alapállásban voltak.

Ismét visszatettem a hibrid kábelt, de most megfordítottam a bekötési irányt, és levettem koppig a magasat. Szépen szól, a távoli elhelyezéssel, 3,5 méter, és a rossz helyiség akusztikával együtt, amit a dobozokon lévő potikkal szépen lehet korrigálni. Azt hiszem hogy a 30 éves dobozaim sokkal kisebb, kevésbé dinamikus bemenő jelekre vannak tervezve. Mivel a magas hangszórók 45 khz-ig mennek, torzítás nélkül olyan irreálisan magas hangok keletkeztek, melyek ide-oda verődtek a szobában.

A kábelcserék során az jött le, hogy a rendszernek túl sok a jóból. Már-már túl dinamikus, ideges, és túlvezérli a dobozokat az egyszerű kábelekhez képest. A lényeg az esetemben az, hogy nem 1000 Ft.-os kábelt kellene használnom, hanem egy jóval kiegyensúlyozottabb nyugodtabb, így persze nagyságrendekkel drágább típust.

Ha már itt vagyok érdeklődök hogy a hálózati szűrős elosztótól milyen hatások várhatóak?

Miért nem veszitek észre, hogy mindössze trollkodik, komplett hülyeségeket irkál összevissza? Nem véletlenül tettem be azt a rajzot...

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kezdő hifi - tanács kéne

Továbbra is rámegy minden szabadidőm. Már félek a hétvégétől mit szól a párom! Azt hiszem viszont hogy komoly eredményeket értem el: Mint már írtam az alap legócsóbb kábellel megszűnt a problémám. Utána eszembe jutott hogy a másik dobozaimon ezüstözött kábel van, azzal is megpróbáltam, az is jó volt. A hangzás javult, szellemjárás sehol. Az erősítő szabályozói alapállásban voltak.

Ismét visszatettem a hibrid kábelt, de most megfordítottam a bekötési irányt, és levettem koppig a magasat. Szépen szól, a távoli elhelyezéssel, 3,5 méter, és a rossz helyiség akusztikával együtt, amit a dobozokon lévő potikkal szépen lehet korrigálni. Azt hiszem hogy a 30 éves dobozaim sokkal kisebb, kevésbé dinamikus bemenő jelekre vannak tervezve. Mivel a magas hangszórók 45 khz-ig mennek, torzítás nélkül olyan irreálisan magas hangok keletkeztek, melyek ide-oda verődtek a szobában.

A kábelcserék során az jött le, hogy a rendszernek túl sok a jóból. Már-már túl dinamikus, ideges, és túlvezérli a dobozokat az egyszerű kábelekhez képest. A lényeg az esetemben az, hogy nem 1000 Ft.-os kábelt kellene használnom, hanem egy jóval kiegyensúlyozottabb nyugodtabb, így persze nagyságrendekkel drágább típust.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

Nálam is ez van most éppen, a totálisan szimmetrikus elhelyezés után
most a bal oldalon sokkal több lett a tér,
a hangzás elment bal oldalra, ott a fülem mellett szólnak a hangszerek.
először az erősítőre gyanakodtam, de az egyik hangfal 2 méterre van az oldalfaltól, a másik 50 centire.
Ráadásul a bal oldali mögött 4 méterrel hosszabb a tér, nem csoda, ahogy szólnak.

Jó ideje bajlódok én is azzal a problémával, hogy a bal oldal mindig hangosabban szól a rendszeremen.

....... a helyiség, ahol hallgatom, totálisan asszimetrikus, a bal oldalon jóval nagyobb a tér.............

. 

timcs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 310

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: timcs »

Nagyon köszönöm a hozzászólásokat. A mai napom teljesen ráment, de meg van a megoldás.   A "Hájend" connection s 214 hibrid kábelt kicseréltem egy egyszerű olcsó ofc-re, és minden problémám megszűnt. A színpad kisimult a hangzás természetes stb. Biztos vámpíroknak csinálhatták a dobozokat mert nem bírják az ezüstöt, meg ami vele jár.

Persze a dinamika, a felbontás érzete kisebb, a csillogás megszűnt, de véget ért a szellemjárás..

Természetesen a kábelekhez sem értek, ezt is úgy ajánlották. Ha tudnátok ajánlati egy kevésbé színező, a magasat nem tuningoló hangszóró kábelt (persze nem aranyárban) nagyon jó lenne. Csak ezüst ne legyen benne!

Ja, és Pali 923-nak külön köszönöm a gondolatait a kábelekkel.

Szerintem az ezust kabel nem okozhat "szellemjarast", csak mas a hangja. Probald meg rozsaszin zajt (pink noise),vagy esetleg mono felvetelt lejatszani, hogy kozeprol jon-e a zaj/zene. Ha ebben az esetben is tovabra felmerul a "szellemjaras" akkor mashol kell keresni a hibát. Felmerulhet meg az erosito csatornainak athallasa. Sok sikert.

CD : Ayon CD1 
Amp : Pathos Classic One + Soundcare
Speak : Sonus Faber Olympica I
Cable : Audio Note AN-V, HarmonicTech Pro 11 plus
Power : PS Audio PPP, HarmonicTech Fantasy AC 10, Lessloss DFPC Original & Signature
Akusztikailag kezelt zeneszoba

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kezdő hifi - tanács kéne

Nagyon köszönöm a hozzászólásokat. A mai napom teljesen ráment, de meg van a megoldás.   A "Hájend" connection s 214 hibrid kábelt kicseréltem egy egyszerű olcsó ofc-re, és minden problémám megszűnt. A színpad kisimult a hangzás természetes stb. Biztos vámpíroknak csinálhatták a dobozokat mert nem bírják az ezüstöt, meg ami vele jár.

Persze a dinamika, a felbontás érzete kisebb, a csillogás megszűnt, de véget ért a szellemjárás..

Természetesen a kábelekhez sem értek, ezt is úgy ajánlották. Ha tudnátok ajánlati egy kevésbé színező, a magasat nem tuningoló hangszóró kábelt (persze nem aranyárban) nagyon jó lenne. Csak ezüst ne legyen benne!

Ja, és Pali 923-nak külön köszönöm a gondolatait a kábelekkel.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5309

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: fülelek »

TOTÁL KIVAGYOK!

Minden szabadidőm ráment az elmúlt héten. Sok felvételnél be tudtam állítani, hogy szépen szóljon, DE számonként!
A doboz gyári adatai szerint 33-tól 45000 Hz-ig szól. Szóval csökkentettem a magas tartományt, csökkent a visszaverődés, így a hangzás kitisztult, valami fantasztikus hangok jönnek ki belőle. Ilyen szép hangszer és énekhangokat még nem hallottam. Csakhogy a hangszerek és az ének önálló életet élnek. Van hogy a gitár bejön a számba, az énekes sétál, a dob két oldalról, majd középről szól, egyik cin kijön felém, majd a mások oldalon stb. Számonként a dobozok akusztikai potijainak segítségével be tudom állítani hogy aránylag fix legyen a színpad, ez akkor valami gyönyörű, de rohadt macerás.

Most már tudom mert mondtátok, hogy a nappalimnak valami szörnyű az akusztikája, de valahol olvastam, hogy a kisebb hangszóróval szerelt, alapvetően kisebb dobozok azért jobban tűrik ezt. A mission 762 (modern) dobozokkal igazából nem tudtam megnézni, mert azoknak egyszerűen nincs hangjuk! Mozinak jó, de hifibe kuka. Kibontom a Bang s80-as dobozaimat azokkal is kipróbálom, de nem igazán bízok benne. De hálás lennék, ha valakinek lennének ez irányú tapasztalatai, és megosztaná velem. 

A választ nagyon köszönöm. Eddig három kábellel próbáltam ki. Ehy Kácsa ezüstözött tömör OFC-vel, Egy monokristályos rézzel, és a kapható legócskább RCA-val. Semmi sem változott. A CD-n távol vannak a csatlakozók, az erősítőn elég közel. Nem gondolom, hogy az lenne a baj, mert a hiba úgy erősödött, ahogy a rendszer egyre "jobb" lett. Azaz jobb cd, jobb kábelek, dobozban cserélt kondik. Azaz ahogy egyre jobbak lettek a hangok, dinamika stb. úgy esett szét a színpad.

Ki érti ezt?       

válaszra sem érdemes probléma... 

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: tanczi »

TOTÁL KIVAGYOK!

(...)

Ki érti ezt?       

No. 2.: Helyileg merre vagy, ill. a problémás dobozok, ill. rendszered?
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kezdő hifi - tanács kéne

TOTÁL KIVAGYOK!

Minden szabadidőm ráment az elmúlt héten. Sok felvételnél be tudtam állítani, hogy szépen szóljon, DE számonként!
A doboz gyári adatai szerint 33-tól 45000 Hz-ig szól. Szóval csökkentettem a magas tartományt, csökkent a visszaverődés, így a hangzás kitisztult, valami fantasztikus hangok jönnek ki belőle. Ilyen szép hangszer és énekhangokat még nem hallottam. Csakhogy a hangszerek és az ének önálló életet élnek. Van hogy a gitár bejön a számba, az énekes sétál, a dob két oldalról, majd középről szól, egyik cin kijön felém, majd a mások oldalon stb. Számonként a dobozok akusztikai potijainak segítségével be tudom állítani hogy aránylag fix legyen a színpad, ez akkor valami gyönyörű, de rohadt macerás.

Most már tudom mert mondtátok, hogy a nappalimnak valami szörnyű az akusztikája, de valahol olvastam, hogy a kisebb hangszóróval szerelt, alapvetően kisebb dobozok azért jobban tűrik ezt. A mission 762 (modern) dobozokkal igazából nem tudtam megnézni, mert azoknak egyszerűen nincs hangjuk! Mozinak jó, de hifibe kuka. Kibontom a Bang s80-as dobozaimat azokkal is kipróbálom, de nem igazán bízok benne. De hálás lennék, ha valakinek lennének ez irányú tapasztalatai, és megosztaná velem. 

A választ nagyon köszönöm. Eddig három kábellel próbáltam ki. Ehy Kácsa ezüstözött tömör OFC-vel, Egy monokristályos rézzel, és a kapható legócskább RCA-val. Semmi sem változott. A CD-n távol vannak a csatlakozók, az erősítőn elég közel. Nem gondolom, hogy az lenne a baj, mert a hiba úgy erősödött, ahogy a rendszer egyre "jobb" lett. Azaz jobb cd, jobb kábelek, dobozban cserélt kondik. Azaz ahogy egyre jobbak lettek a hangok, dinamika stb. úgy esett szét a színpad.

Ki érti ezt?       

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Gondolom hogy a sztereo az eltérő, esetleg bizonytalan hangzás miatt nem tud fixálódni, viszont az eltérés nem adódhat a hangszórók hibájából. Szeretnék a dobozokhoz ragaszkodni, mert elég sokba vannak már, és ami a hangtartományt a tiszta és dinamikus hangzást illeti minden igényemet kielégíti.            

Jó ideje bajlódok én is azzal a problémával, hogy a bal oldal mindig hangosabban szól a rendszeremen. Én is kipróbáltam mindenféle változtatást, megcseréltem a hangfalakat, a kábeleket, de a jelenség alapvetően megmaradt. Ráadásul a helyiség, ahol hallgatom, totálisan asszimetrikus, a bal oldalon jóval nagyobb a tér, ez is okozhat gondokat.
Végül oda lyukadtam ki, hogy az IC-kábelek elég vastag csatlakozóval vannak ellátva, és az erősítőn, meg némelyik cd-játszómon túlságosan közel vannak a csatlakozók, össze is érnek. Volt már változás abból, hogy ezeket a csatlakozókat bizdergáltam, de nem lett végleges a megoldás.
Most éppen egy Van Damme IC-vel kísérletezgetek, amihez kifejezetten vékony csatlakozót kerestem a fenti okok miatt. Most úgy tűnik, hogy ez volt a probléma, az egyensúly helyreállt, vagy legalábbis jobb lett. Nem biztos, hogy nálad is ilyen gond van, de érdemes minden variációt kipróbálni. Hangfalat, kábelt kicserélni egymással. Ha ezután is megvan a gond, akkor lehet a hangfalban, de lehet, hogy az erősítő kimenetében keresni a hibát. Ezeket is lehet szűrni cserélgetéssel.

Ha már itt tartunk: a Van Damme IC-ről az a meglátásom, hogy valóban jön rajta az információ ezerrel. Már csak az a kérdés, hogy ez jó-e. Ezt még nem döntöttem el, egyelőre 2 napja járatódik, néha kifejezetten idegesít a sok információ. Pl. az biztos, hogy több a basszus, mint az előzővel, de nem tud olyan mélyre menni azóta a hangfalam. 
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: tanczi »

Köszönöm a választ!

...

Gondolom hogy a sztereo az eltérő, esetleg bizonytalan hangzás miatt nem tud fixálódni, viszont az eltérés nem adódhat a hangszórók hibájából. Szeretnék a dobozokhoz ragaszkodni, mert elég sokba vannak már, és ami a hangtartományt a tiszta és dinamikus hangzást illeti minden igényemet kielégíti.            

Helyileg merre vagy, ill. a problémás dobozok?
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kezdő hifi - tanács kéne

Köszönöm a választ!

A dobozokat nem régen vettem. Először a magas sugárzókkal volt baj, a bal oldali elko kipúposodott. Utána a bal oldali közép ment el, elkókat cseréltük, rendbe jött. Utána a bal oldali mély jött a sorba, elkókat cseréltük rendbe jött. (természetesen mindkettőben egyszerre) Ekkor esett le, hogy a dobozokat utólag párosíthatták, mert mindig a dedikált ballal volt a probléma. Ezt követően hazahoztam, hallgattam, és egy idő után feltűnt, hogy a bal oldali dinamikusabban, szebben szól. Egyébként ezt komoly szakember csinálta végig, akiben nagyon bízok, de ezzel a problémával nem igazán tud mit kezdeni. Külön hallgatva is csak ennyit hallok: Csengőbb, dinamikusabb. Mivel a dobozok távolabb vannak, minimum 2,5-3 méter, csak a sztereo képnél hallom az eltolódást, ami sajnos idegesít. Ez is csak a kimondottan jobb minőségű újabb cd-k esetében, és ha magas felbontású FLAC-ot hallgatok. Gyengébb, régebbi felvételeknél az ének vagy a szólóhangszer ide-oda vándorol. Követni sem lehet. A cd lejátszóm és az erősítőm kimondottan jó, a kábeleim szolídak de minőségiek. 

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11287
Kapcsolat:

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

... észrevettem, hogy az egyik másképpen szól. 

A kérdésem az lenne, hogy az akusztikai potmétereket egyszerűen ki lehet-e kötni, ill. rövidre lehet-e zárni? Az milyen hatásokat válthat ki? Okozhat ilyen hibát a potik meghibásodása? 

Az "akusztikai potméterek" szokványos szintszabályzók a magas és a középsugárzó ágában. Kiválthatóak fix értékű alkatrészekkel, csak el kell döntened, Neked melyik állás a legkedvesebb.

Hogy a két doboz eltér-e egymástól, azt könnyen ki tudod deríteni. Tedd egymás mellé a kettőt a szoba közepére és felváltva hallgasd meg őket ugyanazzal a zenével. Ha bármilyen eltérést hallasz, akkor meg kell nézetni egy szakemberrel.

józsibazsi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kezdő hifi - tanács kéne

Köszöntök mindenkit!

Már korábban kértem tőletek tanácsot, amiatt mert a sztereó rendszeremen nem alakul ki semmilyen sztereó hatás, a dobozok külön szólnak. Megerősítettetek abban, hogy a dobozaim túl távol vannak egymástól, és a helyiség akusztikája is nagyon rossz. Most a dobozokat áthelyezve célzottan teszteltem őket, és észrevettem, hogy az egyik másképpen szól. Nem annyira dinamikus, az ének, és a szólista hangszerek hangja eltolódik a másik irányba. Az erősítőmön gyárilag nincs balance gomb, így nem tudom megnézni, hogy azzal kiegyenlítve hogyan szólna. A dobozok KENWOOD LS-880 A típusúak kereken 30 évesek. Elvileg szólhatnának szépen is. Az összes kondenzátort cseréltük, a hangszórók megmérve, kifogástalanok. A dobozokat, sőt azok magas és közép hangszóróit is cserélgettem, a hangzás változatlan maradt, azaz a hiba a váltóban, vagy az akusztikai kiegyenlítést szolgáló potméterekben van. A potik egyébként nem akadnak, nem recsegnek, bár az utóbbi időben a kábelezés kapcsán sokat tekergettem őket.

A kérdésem az lenne, hogy az akusztikai potmétereket egyszerűen ki lehet-e kötni, ill. rövidre lehet-e zárni? Az milyen hatásokat válthat ki? Okozhat ilyen hibát a potik meghibásodása? 

Ha valakinek lenne egyéb tapasztalata hasonló dobozokkal azt is megköszönném.
Válaszokat előre is köszönöm.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”